0Część 1- warzywa świeże i jabłka – dostawa do Aresztu Śledczego w Suwałkach
1) burak ćwikłowy, klasa I, workowany opak. jed. max. 30 kg, - 6.250 kg
2) Marchew, klasa I, workowana, opak. jed. max. 30 kg – 30.200 kg
3) kapusta biała , klasa I, workowana, opak. jed. max. 30 kg – 5.400 kg
4) Cebula klasa I, workowana opak. jed. max. 30 kg, - 12.750 kg
5) Kapusta czerwona, klasa I, workowana opak. jed. max. 30 kg – 3.850 kg
6) Pietruszka korzeń klasa I, workowana, opak. jed. max. 30 kg – 5.900 kg
7) Seler korzeniowy , klasa I, workowany opak. jed. max. 20 kg –7.100 kg
8) Rzepa czarna, odmiana jadalna, kl. I, op. jed. max. 30 kg – 950 kg
9) Kapusta pekińska, klasa I, workowana opak. jed. max. 30 kg – 3000 kg
10) Czosnek świeży, klasa I, polski, główki kompletne, średniej wielkości, nie przerośnięte, opak. Jedn. maks. 1 kg – 10 kg
11) jabłko, klasa I, opakowanie jedn. max. 15 kg – 6400 kg
Część 2 – ziemniaki– dostawa do Aresztu Śledczego w Suwałkach
1) Ziemniaki, klasa I, workowane, opak. jedn. max. 50 kg – 73.200 kg
Część 3 – warzywa kiszone– dostawa do Aresztu Śledczego w Suwałkach
1) Kapusta kiszona klasa I, opakowanie max.120 kg – 6.200 kg
2) Ogórek kiszony, klasa I, opakowanie max. 120 kg – 5.620 kg
Część 4 – warzywa strączkowe– dostawa do Aresztu Śledczego w Suwałkach
1). Fasola „Jaś” gat. I– opak. jedn. max. 50 kg 3.050,00 kg
2). Groch łuskany połówki – gat. I - opak. jedn. max. 50 kg – 2.250,00 kg
Część 5- warzywa świeże i jabłka – dostawa do Oddziału Zewnętrznego w Giżycku
1) burak ćwikłowy, klasa I, workowany opak. jed. max. 30 kg, - 1.250 kg
2) Marchew, klasa I, workowana, opak. jed. max. 30 kg – 6.150 kg
3) kapusta biała , klasa I, workowana, opak. jed. max. 30 kg – 1.100 kg
4) Cebula klasa I, workowana opak. jed. max. 30 kg, - 2.600 kg
5) Kapusta czerwona, klasa I, workowana opak. jed. max. 30 kg – 780 kg
6) Pietruszka korzeń klasa I, workowana, opak. jed. max. 30 kg – 1.200 kg
7) Seler korzeniowy , klasa I, workowany opak. jed. max. 20 kg –1.450 kg
8) Rzepa czarna, odmiana jadalna, kl. I, op. jed. max. 30 kg – 200 kg
9) Kapusta pekińska, klasa I, workowana opak. jed. max. 30 kg – 610 kg
10) Czosnek świeży, klasa I, polski, główki kompletne, średniej wielkości, nie przerośnięte – 2 kg
11) jabłko, klasa I, opakowanie jedn. max. 15 kg – 1.300 kg
Część 6 – ziemniaki– dostawa do Oddziału Zewnętrznego w Giżycku
1) Ziemniaki, klasa I, workowane, opak. jedn. max. 50 kg – 13.300 kg
Część 7 – warzywa kiszone– dostawa do Oddziału Zewnętrznego w Giżycku
1) Kapusta kiszona klasa I, opakowanie max.120 kg – 1.260 kg
2) Ogórek kiszony, klasa I, opakowanie max. 120 kg – 1.140 kg
Część 8 – warzywa strączkowe– dostawa do Oddziału Zewnętrznego w Giżycku
1) Fasola „Jaś” gat. I– opak. jedn. max. 50 kg 550 kg
2) Groch łuskany połówki – gat. I - opak. jedn. max. 50 kg – 470 kg
2.1.. W/w artykuły muszą odpowiadać Polskiej Normie lub europejskim Normom Zharmonizowanym
2.2. Wszystkie w/w produkty muszą spełniać normy, co do jakości, jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych.
2.3. Podane ilości są szacunkowe (maksymalne) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie.
2.4. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia za faktycznie dostarczone ilości towaru.
2.5. Z tytułu zmniejszenia wielkości zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia finansowe ani prawne.
2.6..Wymagania i warunki realizacji zamówienia stawiane Wykonawcy: 2.6.1. Miejsce realizacji zamówienia: części 1,2,3,4 - magazyn Aresztu Śledczego w Suwałkach ul. Wojska Polskiego 29, część 5,6,7,8 – dostawa do Oddziału Zewnętrznego w Giżycku,
ul. Warszawska 28A
2.6.2. Transport towaru odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy.
2.6.3. Dostawy będą częściowe i sukcesywne. Ilość i rodzaj zamawianego towaru zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie bądź faxem do godziny 900 na dwa dni przed dostawą.
2.6.4. Dostawa towaru odbywać się będzie od poniedziałku do czwartku do godz. 1100 z wyłączeniem świąt.
2.6.5..Dostawy ziemniaków, warzyw strączkowych i kiszonek części 2,3,4,6,7,8 odbywać się będą 2 razy w miesiącu
2.6.6. Dostawa warzyw określonych w części 1 i 5 – odbywać się będą 2 razy w tygodniu
2.6.7. Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanego towaru w swojej siedzibie, w dniu dostawy każdej partii.
2.6.8. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy.
2.6.9. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy.
2.6.10. Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.
2.6.11. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
2.6.12. Przedmiotem zamówienia w niniejszym postępowaniu są artykuły żywnościowe. Dla dostaw opisanych przez Zamawiającego standardy jakościowe nie są ustalane indywidualnie przez Zamawiającego na jego konkretne potrzeby, ale Zamawiający zaspokaja swoje potrzeby poprzez nabywanie towarów ogólnie dostępnych, powszechnie oferowanych, takich jakie są oferowane wszystkim, ewentualnie zainteresowanym ich zakupem. Różnią się tylko ceną nabycia. Dostawy powszechnie dostępne to takie, które jako dobra popularne są wszędzie na rynku oferowane i wykonywane przez wszystkich wykonawców działających w określonej branży. Można je nabywać bez względu na miejscowość i czas. Zamawiający uwzględnił koszty ponoszone w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia poprzez opisany sposób dostawy na koszt Wykonawcy, wymagania dotyczące okresu przydatności do spożycia oferowanych produktów, gramaturę produktów, sposób pakowania, zastrzeżenie zmienności ilości zamawianych produktów a przede wszystkim niezmienność oferowanej ceny w okresie realizacji umowy z zastrzeżeniem zmian ustawowych wysokości obowiązującej stawki VAT oraz waloryzacji cen jednostkowych na podstawie wskaźnika ogłoszonego przez GUS. W przypadku produktów żywnościowych, ze względu na specyfikę nie ma możliwości uwzględnienia w opisie przedmiotu zamówienia kosztu cyklu życia produktu.
CPV – 03221000-6 warzywa, 03212100-1 ziemniaki, 03222321-9 jabłka, 03212210-5 warzywa strączkowe , 15330000-0 przetworzone owoce i warzywa
|