Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę następujących artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego:
ZADANIE I – mięso, wędliny, podroby wieprzowe i wołowe:
- mięso wołowe gulaszowe – klasy II, mrożone, b/k, mięso chude, nieznacznie ścięgniste,
pakowane w worki vac max. po 2,5kg, CPV 15111000-9, w ilości 900 kg,
- mięso wieprzowe gulaszowe, - klasy II a, mrożone, b/k, zawartość tłuszczu do 30 %, bez
ścięgien,pakowane w worki vac max. po 2,5kg, CPV 15113000-3, w ilości 1 200 kg,
- mięso mielone wieprzowe, dopuszczalny tłuszcz do 30%, bez dodatków, mrożone,
pakowane w worki vac max. po 2,5kg,CPV 15110000-2, w ilości 4 500 kg,
- hamburger wieprzowy, 1 szt. 80g,CPV 15895100-9, w ilości 1 600 kg,
- kaszanka, CPV 15131134-3, w ilości 1 600 kg,
- wątroba wieprzowa, świeża, CPV 15114000-0, w ilości 1 500 kg,
- serca wieprzowe, świeże, CPV 15114000-0, w ilości 600 kg,
- smalec wieprzowy, CPV 15412100-0, w ilości 30 kg,
- słonina b/s, CPV 15412100-0, w ilości 30 kg,
- kiełbasa zwyczajna, CPV 15131130-5, w ilości 5 000 kg,
- kiełbasa toruńska, CPV 15131130-5, w ilości 2 700 kg,
- kiełbasa krakowska parzona, CPV 15131130-5, w ilości 1 400 kg,
- kiełbasa lencz, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5 w ilości 2 700 kg,
- kiełbasa mortadela, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5, w ilości 3 100 kg,
- salceson, w osłonce foliowej, CPV 15131100-5, w ilości 2 600 kg,
- pieczeń rzymska, CPV 15131400-9, w ilości 2 300 kg,
- kiszka wątrobiana, CPV 15131131-2, w ilości 900 kg,
- mielonka prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5, w ilości 2 300 kg,
- szynka mielona prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131410-2, w ilości 1 500 kg,
- sznycel wieprzowo- drobiowy, CPV 15110000-2, w ilości 1 700 kg,
- kiełbasa kminkowa, CPV 15131130-5, w ilości 2 600 kg,
- kiełbasa parówkowa, CPV 15131130-5, w ilości 1 400 kg,
- szynka konserwowa, CPV 15131000-5, w ilości 600 kg,
- pasztetowa wieprzowo – drobiowa, CPV 15131100-6, w ilości 500 kg.
ZADANIE II – mięso, wędliny, podroby drobiowe:
- parówki drobiowe, CPV 15131135-0, w ilości 550 kg,
- polędwica drobiowa, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 800 kg,
- kiełbasa drobiowa zwyczajna, CPV 15131135-0, w ilości 1 500 kg,
- szynka drobiowa gotowana prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 1 000 kg,
- pieczeń drobiowa, CPV 15131500-0, w ilości 1 000 kg,
- mielonka z indyka prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 900 kg,
- baleron drobiowy, CPV 15131500-0, w ilości 1 000 kg,
- mortadela drobiowa, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 900 kg,
- wątroba drobiowa, świeża, CPV 15112300-9,w ilości 500 kg,
- hamburger drobiowy, CPV 15895100-9, w ilości 700 kg,
- filet prasowany z kurczaka, CPV 15131500-0, w ilości 400 kg,
- kiełbasa krakowska drobiowa, CPV 15131135-0, w ilości 600 kg,
- kiełbasa wiejska drobiowa, CPV 15131135-0, w ilości 600 kg.
1. Ilości artykułów określone w poszczególnych zadaniach są szacunkowe i mogą ulec zmianie. Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego.
2. Miejsce realizacji zamówienia: magazyn Zakładu Karnego w Łupkowie, Łupków 45, 38-543 Komańcza oraz magazyn Oddziału Zewnętrznego w Moszczańcu, Moszczaniec 14, 38-543 Komańcza.
3. Transport artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy.
4. Dostawy będą częściowe i sukcesywne. Ilość i rodzaj zamawianych artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie na 48 godzin przed realizacją dostawy.
5. Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanych artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego w swojej siedzibie, w dniu dostawy każdej partii.
6. Dostawa artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego do magazynów zamawiającego odbywać się będzie raz w tygodniu (oprócz konserw), w godz. 8.00 – 13.00, z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt.
7. Z uwagi na konstrukcję bram wjazdowych w Oddziale Zewnętrznym w Moszczańcu dostawy muszą być realizowane samochodem o wysokości do 3,40 m.
8. Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni, podrobów 3 dni, mięs mrożonych min. 30 dni.
9. Na każde żądanie zamawiającego wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą, normami europejskimi itp.
10. Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane:
1) nazwę produktu,
2) dane dotyczące składników występujących w produkcie,
3) datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,
4) dane identyfikujące producenta,
5) zawartość netto lub liczbę sztuk produktu w opakowaniu,
6) warunki przechowywania w przypadku, gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania,
7) oznaczenie partii produkcji,
8) klasę jakości handlowej.
9) dane dotyczące składników występujących w produkcie oraz znajdujących się w nich substancji
alergennych, |