GuidZP400 |
d782d878-8333-4581-adcf-8fdeb68622a1
|
Biuletyn |
656350-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Przedszkole nr 3
|
Regon |
93011370900000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Jana Kochanowskiego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
7
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Oleśnica
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
56400
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
dolnośląskie
|
Zamawiajacy telefon |
71 314 72 92
|
Zamawiajacy fax |
71 314 72 92
|
Zamawiajacy email |
przedszkole_nr_3@wp.pl
|
Adres strony url |
http://przedszkole3.olesnica.pl/
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Dostep dokumentow zamowienia |
https://www.e-oswiata.olesnica.pl/bip/default/index/id/940
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
https://www.e-oswiata.olesnica.pl/bip/default/index/id/940
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Wymagane jest składanie ofert w formie pisemnej pod rygorem nieważności
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
ul. Jana Kochanowskiego 7, 56-400 Oleśnica
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 3 w Oleśnicy
|
Numer referencyjny |
1/2018
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1) Część 1 – pieczywo świeże, wyroby
piekarskie i ciastkarskie 2) Część 2 – warzywa i owoce świeże, kiszonki 3) Część 3 – Produkty zwierzęce,
mięso i produkty mięsne 4) Część 4 – Produkty mleczarskie 5) Część 5 – Ryby przetworzone i konserwowane
6) Część 6 – Przetworzone warzywa i owoce - mrożonki 7) Część 7 – Jajka 8) Część 8 – Pozostałe różne art. spożywcze
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wzór umowy oraz załącznik nr 1 do niego (zestawienie
asortymentu). Kody opisujące przedmiot zamówienia określone we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV):
przedmiot główny: kod CPV: 15000000-8
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu zamawiający
będzie żądał następujących dokumentów: a) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i
informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w
celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy pzp; Jeżeli
wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast
dokumentów, o których mowa w ppkt. a) powyżej, składa: b) dokument lub dokumenty wystawione w kraju,
w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: – nie otwarto jego
likwidacji ani nie ogłoszono upadłości wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu
składania ofert; W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (spółki
cywilne, konsorcja, itp.), podmiotów trzecich udostępniających zasoby, dokumenty i oświadczenia określone
w pkt. a (b) zobowiązany jest złożyć każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie
zamówienia, podmiotów trzecich udostępniających zasoby.
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. Formularz ofertowy – wg wzoru – załącznik nr 1 do SIWZ, podpisany przez osoby uprawnione do
reprezentowania Wykonawcy. 2. Wypełniony formularz wg załącznika nr 1 do umowy, zawierający ceny
jednostkowe oraz ceny sumaryczne. 3. Zobowiązanie lub inne dokumenty w formie pisemnej, potwierdzające
oddanie zasobów podmiotów trzecich do dyspozycji wykonawcy, sformułowane w sposób pozwalający
Zamawiającemu określić czy będzie dysponował niezbędnymi zasobami w stopniu umożliwiającym należyte
wykonanie zamówienia publicznego oraz oceny, czy stosunek łączący wykonawcę z tymi podmiotami
gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów – gdy Wykonawca polega na zdolnościach innych podmiotów
przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu. W szczególności dokumenty te powinny
określać: 1) zakres dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu; 2) sposób wykorzystania zasobów
innego podmiotu, przez wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego; 3) zakres i okres udziału
innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego; 4) czy podmiot, na zdolnościach którego
wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia,
kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane lub usługi, których wskazane
zdolności dotyczą. 4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, zobowiązani są do
załączenia do oferty dokumentu, ustanawiającego pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu oudzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia
publicznego 7. W przypadku, gdy ofertę w imieniu wykonawcy podpisuje pełnomocnik, do oferty należy
załączyć pełnomocnictwo określające jego zakres, podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji
wykonawcy. 8. W terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez zamawiającego na stronie internetowej
informacji, dotyczących: 1) kwoty, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia; 2) firm oraz
adresów wykonawców, którzy złożyli oferty w terminie; 3) ceny, terminu wykonania zamówienia, okresu
gwarancji i warunków płatności zawartych w ofertach, Wykonawcy będą zobowiązani do złożenia
oświadczenia wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej – wg
załącznika nr 4 do SIWZ
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Wskazano we wzorze umowy stanowiącym załącznik do SIWZ
|
IV 4 4 data |
2018-12-12T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:30
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1. bułka wrocławska krojona szt. 300,00
2. bułka kajzerka szt. 900,00
3. bułka grahamka szt. 160,00
4. babka kg 20,00
5. bułka słodka szt. 150,00
6. bułka tarta 0,5kg szt. 100,00
7. chałka szt. 30,00
8. chleb wieloziarnisty 350g-400g szt. 150,00
9. chleb zwykły 600g szt. 400,00
10. chleb rozmaitości/gryczany 350/400g szt. 280,00
11. chleb orkiszowy//sojowy 350g-500g szt. 320,00
12. chleb słonecznikowy500g- 550g szt. 250,00
13. chleb graham szt. 200,00
14. drożdże 100g szt. 100,00
15. pączek szt. 150,00
16. rogal maślany szt. 200,00
17 groszek ptysiowy kg 20,00
18 grzanki 200g szt. 20,00
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Warzywa i owoce świeże, kiszonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1. kapusta biała kg 60
2. botwinka szt. 10
3. brukselka kg 20
4. brokuły świeże szt. 100
5. buraki kg 300
6. cebula kg 280
7. nektarynka kg 120
8. cukinia kg 50
9. czosnek szt. 150
10. dynia kg 20
11. fasola szparagowa kg 20
12. lubczyk świeży szt. 30
13. kalafior świeży szt. 100
14. kalarepa szt. 50
15. kapusta czerw kg 100
16. kapusta kiszona kg 200
17. kapusta młoda szt. 30
18. kapusta pekińska kg 100
19. kapusta włoska kg 40
20. kiełki różne rodzaje szt. 150
21. koperek szt. 400
22. marchew kg 700
23. natka szt. 380
24. ogórek świeży kg 180
25. śliwka kg 50
27. papryka czerwona świeża kg 130
28. pieczarki kg 120
29. pietruszka kg 300
30. pomidor kg 170
31. pora szt. 500
32. rzodkiewka szt. 400
33. sałata masłowa szt. 70
34. sałata lodowa szt. 150
35. seler kg 300
36. szczypior szt. 300
37. szpinak świeży szt. 10
38. ziemniaki kg 3100
39. ziemniaki młode kg 200
40. arbuz kg 120
41. banany kg 800
42. brzoskwinie kg 100
43. cytryny kg 150
44. gruszka kg 300
45. jabłka kg 1100
46. pomarańcza kg 500
47. kiwi szt. 400
48. winogron ciemny/jasny kg 400
49. mandarynka kg 200
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1. kiełbasa krakowska / filet z kurczaka/ polędwica drobiowa kg 35
2. kiełbasa śląska kg 80
3. szyjka z indyka kg 30
4. frankfurterki < 80% mięsa wieprzowego z szynki kg 140
5. porcja rosołowa z kurczaka kg 500
6. schab/szynka kanapkowa kg 20
7. szynka/filet z indyka kg 20
8. karczek b/k całkowicie odkostniony, pozbawiony błony, niepeklowany kg 120
9. łopatka b/k, bez skóry, bez tłuszczu, niepeklowany kg 60
10. schab b/k, słonina całkowicie zdjęta, mięso o barwie jasnej, niepeklowane kg 120
11. szynka b/k, całkowicie odkostniona, odtłuszczona, niepeklowana kg 200
12. kurczak cały swieży kg 110
13. filet z indyka kg 80
14. filet z kurczaka kg 100
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Produkty mleczarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1. jogurt naturalny 370g szt. 750
2. margaryna 250g 75%tł. roślinnego szt. 50
3. śmietana 18% szt. 850
4. masło 82% tłuszczu 200g szt. 2000
5. mleko 2% w woreczku niepasteryzowane szt. 5000
6. ser salami zaw. Tłuszczu <26g/100g kg 90
7. ser biały półtłusty kg 410
8. ser gołda plastry 1kg szt. 40
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Ryby przetworzone i konserwowane
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1. miruna nowozelandzka -5% glazury, ze skórą kg 90
2. morszczuk -5% glazury, bez skóry kg 120
3. dorsz - 5% glazury, bez skóry kg 40
4. makrela wędzona kg 30
5. makrela w oleju pow. 100g ryby po odsączeniu szt. 120
6. makrela w pomidorach 85g ryby po odsączeniu szt. 200
7. tuńczyk w oleju kawałki, 120g po odsączeniu szt. 230
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Przetworzone owoce i warzywa - mrożonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1. brokuły 2,5kg szt. 25
2. fasola szparagowa żółta 2,5 kg szt. 35
3. marchew mini 2,5 kg szt. 35
4. mieszanka wielowarzywna (marchew czerwona i żółta, fasola szparagowa, brokuł) szt. 10
5. miazga szpinakowa 2,5 kg szt. 35
6. kalafior 2,5 kg szt. 25
7. brukselka 2,50 kg szt. 10
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Jajka
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1. jajka - kurze świeże, kl. A, kat.wagowa L, waga 63-73g, znakowane zgodnie z polskimi normami, poddawane dezynfekcji przez naswietlanie, pakowane w sterylne wytłaczanki po 30szt szt. 10000
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Pozostałe różne art. spożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1. ananasy w puszce, plastry ,masa netto po odcieku 340g, tłuszcz 0, cukier do 14,8 g/100 szt. 60
2. brzoskwinie w puszce,połówki,masa po odcieku 470g szt. 70
3. budyń śmietankowy masa 60g szt. 700
4. barszcz biały w butelce szklanej 0,5l szt. 20
5. chrupki kukurydziane 100%grys kukurydziany 80g szt. 100
6. cukier biały 1kg kg 350
7. cukier puder 0,5kg szt. 30
8. cukier waniliowy 32g szt. 250
9. cynamon 20g jakość Q szt. 30
10. dżem 100% owoców, bez dod. cukru i konserwantów, 220g mix smaków szt. 400
11. herbata czarna <98% 100torebek/op szt. 30
12. herbaty owocowe, ziołowe 100% nat. Składników pochodzenia roslinnego szt. 80
13. fasola czerwona konserwowa masa po odsączeniu 220 g szt. 20
14. kakao o obnizonej zaw. Tł. Kakaowego 10-12% 80g szt. 50
15. kasza jęczmienna 400g 10g błonnika/100g produktu szt. 50
16. kasza manna błyskawiczna 500g 11g błonnika/100g produktu szt. 70
17. kasza peczak 500g szt. 20
18. kasza gryczana 500g 13g białka/100g produktu szt. 50
19. kawa inka - 72%zboza- prażone 150g szt. 40
20. ketchup 480g bez substancji konserwujących, pomidorowy 198g/100g szt. 100
21. wiórki kokosowe 100g szt. 20
22. kwasek cytrynowy 20g szt. 30
23. galaretka owocowa masa 71g, produkt bezglutenowy szt. 1000
24. mąka tortowa TYP 450 kg 430
25. musztarda sarepska w słoiku 180g szt 10
26. mączka ziemniaczana 0,5kg szt. 150
27. miód pszczeli naturalny 1l szt 120
28 olej rzepakowy 100rafinowany z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno, zaw.65,5g kwasów jednonienasyconych poj.1l szt. 170
29. proszek do pieczenia 32g szt 30
30. przecier pomidorowy 28-30% 950g szt 90
31. rodzynki 200g szt 80
32. sól kamienna kg 10
33. sól o obnizonej zawartości potasu i sodu kg 80
34. wafle ryżowe mix smaków 100g, bezglutenowe, szt. 130
35. żurek 0,5l w szklanej butelce szt 70
36. woda mineralna 250-330ml z dziubkiem szt 700
37. żurawina suszona 150g szt. 80
38. kukurydza konserwowa masa po odsączeniu 220 g szt 100
39. groch łuskany 500g szt 30
40. fasola Jaś średni 500g szt 30
41. soczewica 500g szt 20
42. szczaw konserwowy cięty 300g-350ml szt 60
43. groszek konserwowy masa po odsączeniu 220 g szt. 20
44. ryż paraboliczny 1 kg szt 120
45. makaron nitki 4 jajaeczny 250g szt 150
46. makaron muszelki drobne 500g szt 30
47. makaron literki 250g szt 20
48. makaron świderki 500g szt 180
49. makaron gwiazdki małe 250g szt 20
50. makaron łazanki 500g szt 120
51. makaron spaghetti 500g szt 150
52. płatki jęczmienne, jaglane,orkiszowe,owsiane, ryżowe, żytnie 300-500g szt 80
53. płatki kukurydziane kasza kukurydziana 95%, 250g szt 140
54. pieprz czarny prawdziwy, mielony 100% pieprzu 20g szt 50
55. pieprz ziołowy 20g szt 50
56. tymianek 10g szt 20
57. papryka mielona słodka 100% 20g szt 20
58. bazylia 10g szt 20
59. majranek 8-10g szt 50
60. ziele angielskie 15 g szt 50
61. zioła prowanslaskie 10 g szt 20
62. kurkuma 20g szt 20
63. imbir mielony 20g szt 20
64. curry szt 20
65. oregano suszone 10 g szt 40
66. liść laurowy 6-10 g szt 50
67. gałka muszkatołowa mielona szt 20
|
| |