GuidZP400 |
1279618a-e6d1-47b2-a9c4-c2f26496d0d6
|
Biuletyn |
656833-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Przedszkole Miejskie Nr 231
|
Regon |
131229100000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Syrenki
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Łódź
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
91496
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
łódzkie
|
Zamawiajacy telefon |
426 581 964
|
Zamawiajacy fax |
426 581 964
|
Zamawiajacy email |
pm231@poczta.onet.pl
|
Adres strony url |
www.pm231lodz.wikom.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Przedszkole Miejskie
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.pm231lodz.wikom.pl
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.pm231lodz.wikom.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
forma pisemna
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Przedszkole Miejskie nr 231 w Łodzi, 91-496 Łódź, ul. Syrenki 19A
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 231 w Łodzi
|
Numer referencyjny |
1/PM231/2018
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola
Miejskiego nr 231 w Łodzi z podziałem na pakiety: Pakiet 1 – Mięso wołowe, wieprzowe, drobiowe
oraz wędliny Pakiet 2 – Nabiał Pakiet 3 –Artykuły spożywcze różne Pakiet 4 – Warzywa i owoce
świeże oraz jajka Pakiet 5 – Ryby Pakiet 6 – Mrożonki 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia
zawiera Załącznik 1A do specyfikacji stanowiący jednocześnie formularz ofertowy. 3. Kod wg
Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9 produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15.50.00.00-3 produkty mleczarskie 15.80.00.00-6 różne produkty spożywcze 15.30.00.00-1 owoce, warzywa i podobne produkty 03.14.25.00-3 jajka 15.33.00.00-0 przetworzone owoce i warzywa
15.22.00.00-6 ryby mrożone, filety i pozostałe mięso ryb. 4. Zamawiający zgodnie z art. 24aa ustawy
najpierw dokona oceny ofert, a następnie zbada, czy Wykonawca, którego oferta została oceniona jako
najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu i spełnia warunki udziału w postępowaniu. 5.
Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia, łącznie z całkowitym wstrzymaniem zakupu
ogólnej ilości towarów, jak i poszczególnych ich rodzajów i asortymentów w poszczególnych okresach
obowiązywania umowy, jak i w stosunku do całej ilości towarów przewidzianej w przedmiocie
zamówienia – w zależności zmiany profilu świadczonych usług. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą
przysługiwały żadne inne roszczenia poza roszczeniem o zapłatę za towar już dostarczony. 6. Produkty
żywnościowe muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu
asortymentowo- cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana
przez Zamawiającego. 7. Produkty żywnościowe objęte dostawą spełniają wymogi sanitarnoepidemiologiczne
i zasady systemu HACCP niezbędne w zakładach żywienia zbiorowego między
innymi: - odpowiednie normy jakościowe lub atesty, - odpowiednie oznakowanie i termin przydatności
do spożycia, - odpowiedni sposób przewożenia towarów- zachowanie rozdzielności transportu, -
odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. 8. Wykonawca posiada
aktualną decyzję właściwego organu Inspekcji Sanitarnej/Weterynaryjnej potwierdzającej spełnienia
wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami
będącymi przedmiotem zamówień Zamawiającego zgodnymi z procedurami HACCAP. 9. Wykonawca
zobowiązuje się dostarczyć towar dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający
przewidziane prawem niezbędne certyfikaty lub atesty i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym
zakresie. 10. Wykonawca zobowiązuje się w przypadku zaistnienia nieprzewidzianych okoliczności
uniemożliwiających Wykonawcy terminowe zrealizowanie dostawy, w ciągu 45 minut zapewnić
usługę zastępczą, aby dowóz produktów a tym samym przygotowanie i podanie obiadu mogło odbyć
się terminowo. 11. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia Zamawiającemu artykułów
spożywczych dobrej jakości tj.: świeżych, czystych, nie przeterminowanych, bez objawów pleśni, bez
obcych zapachów, nie kruszących się, dopieczonych – dotyczy pieczywa itp. Dostarczone artykuły
będą posiadały czytelne i trwałe oznakowanie, a zwłaszcza termin przydatności do spożycia.
Przedmiot zamówienia będzie dostarczony do zamawiającego w początkowym terminie jego
przydatności lub daty minimalnej trwałości. 12. Dostarczane artykuły, które są przeznaczone do
bezpośredniego użycia (np. mąka, cukier, dżemy, makarony) w danej partii zamówienia musza
posiadać co najmniej 4 miesięczny termin przydatności do spożycia, licząc od daty ich dostarczania do
Zamawiającego. Termin ten nie dotyczy w szczególności świeżych warzyw, mięsa, wędlin i wyrobów
garmażeryjnych, mleka i produktów mleczarskich. 13. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie przyjęcia, żądania wymiany lub reklamacji dostawy w przypadku stwierdzenia złej jakości
dostarczonego artykułu, niezgodności ilościowej lub dostarczenia towaru, który nie został zamówiony.
14. W przypadku niezgodności ilościowej lub złej jakości dostarczonego towaru Wykonawca
zobowiązuje się do uzupełnienie ilości lub wymiany towaru na towar dobrej jakości w terminie
uzgodnionym przez Zamawiającego, tak aby możliwe było jego użycie zgodne z zapotrzebowaniem
Zamawiającego w dniu przez niego zaplanowanym. 15. Termin płatności nie może być krótszy niż 30 i dłuższy niż 60 dni.
|
Cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
374768,08
|
Waluta calosc |
PLN
|
Data rozpoczecia |
2019-01-02T00:00:00+01:00
|
Data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazac w sposób szczególny.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazac w sposób szczególny.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazac w sposób szczególny.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
1. Odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy. W tym zakresie zastosowanie ma art. 26 ust. 6 ustawy Pzp
1.1 Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa powyżej, składa dokument/dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości.
1.2 Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa powyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby.
1.3 W przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez wykonawcę, zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących tego dokumentu.
1.4 W przypadku wskazania przez Wykonawcę dostępności oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w ust. 1 niniejszego Rozdziału w formie elektronicznej pod określonymi adresami internetowymi ogólnodostępnych i bezpłatnych baz danych, Zamawiający pobiera samodzielnie z tych baz danych wskazane przez Wykonawcę oświadczenia lub dokumenty.
1.5 W przypadku wskazania przez Wykonawcę oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w ust. 1, które znajdują się w posiadaniu zamawiającego, w szczególności oświadczeń lub dokumentów przechowywanych przez zamawiającego zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy, Zamawiający korzysta z posiadanych oświadczeń lub dokumentów, o ile są one aktualne.
1.6 W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, każdy z warunków określonych
w ust. 1 winien spełniać co najmniej jeden z tych wykonawców albo wszyscy ci wykonawcy wspólnie.
2. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. Wykonawcy występujący wspólnie muszą ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia lub do reprezentowania ich w postępowaniu oraz zawarcia umowy o udzielenie przedmiotowego zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo musi być złożone w formie oryginału lub notarialnie potwierdzonej kopii. Treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określić zakres umocowania.
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
a) żaden z Wykonawców nie może podlegać wykluczeniu z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ustawy;
b) przynajmniej jeden z Wykonawców lub wszyscy Wykonawcy łącznie musza spełniać warunki udziału w postępowaniu.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1. Zmiany warunków umowy mogą być dokonane na wniosek Wykonawcy w terminie 14 dni od dnia
przesłania zawiadomienia w formie aneksu do umowy. 2. Zmiany cen rzeczy, będących przedmiotem
niniejszej umowy, mogą być dokonywane w przypadku zmian stawek podatku od towarów i usług lub
opłat celnych. 3. W przypadku szczególnych okoliczności, takich jak wstrzymanie lub zakończenie
produkcji, strony dopuszczają możliwość dostarczania odpowiedników towarów objętych umową w
cenach nie przewyższających cen zawartych w ofercie przetargowej. 4. Zamawiający dopuszcza
możliwość zaoferowania odpowiedników towarów objętych umową w cenach niższych niż ceny
zawarte w ofercie przetargowej. 5. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany wielkości opakowania
towaru objętego umową przetargową z możliwością przeliczenia ceny nie przekraczającej ceny
zaoferowanej w ofercie przetargowej. 6. W przypadku niezrealizowania umowy w terminie – w
zakresie ilości i wartości przedmiotu zamówienia, z przyczyn dotyczących Zamawiającego –
wynikających z niewykorzystania w działalności ilości wyrobów dostarczanych, Zamawiający
przewiduje możliwość przedłużenia terminu realizacji umowy, nie dłużej niż o dwa miesiące.
|
IV 4 4 data |
2018-12-12T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
12:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
IV 6 6 |
1. W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw do wykluczenia należy przedłożyć wraz z ofertą:
a) aktualne na dzień składania ofert o dopuszczenie do udziału w postępowaniu oświadczenia stanowiące wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu; (zgodnie z wzorem załącznika nr 2 do SIWZ),
b) Oświadczenie w zakresie wypełnienia obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO – Załącznik Nr 5 do SIWZ
c) pełnomocnictwa do podpisywania oferty (w formie oryginału lub kopii poświadczonej przez notariusza). Pełnomocnictwo należy załączyć do oferty tylko w przypadki, gdy oferta jest podpisana przez osobę nie figurującą w rejestrze lub wpisie do centralnej ewidencji działalności gospodarczej.
2. W celu potwierdzenia, że oferowane towary będące przedmiotem zamówienia odpowiadają wymaganiom
określonym przez Zamawiającego, Zamawiający żąda:
a) Oświadczenia Wykonawcy dotyczącego dostarczanych artykułów spożywczych różnych
(załącznik nr 6 do SIWZ)
b) W przypadku - jeżeli w jakiejkolwiek pozycji formularza asortymentowo cenowego (załącznik 1A
do SIWZ) użyto nazwy towarowej, Wykonawca może złożyć ofertę na towar równoważny (o tych
samych parametrach) lub lepszy jakościowo od tego, który wymieniono przy użyciu nazwy
towarowej. Wykonawca, który zaoferuje produkt równoważny lub lepszy od opisanego jest
obowiązany wykazać, że oferowany przez niego artykuł spełnia wymagania o kreślone przez
Zamawiającego w szczególności poprzez złączenie do oferty kart produktu lub opakowania
potwierdzających skład produktu.
3. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego informacji
z otwarcia ofert przekazuje Zamawiającemu:
3.1 oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
4. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec ich podstaw wykluczenia oraz spełniania, w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasady, warunków udział w postępowaniu.
- zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniu, o którym mowa w ust. 1 pkt. a.
5. Oświadczenia, o których mowa w niniejszej SIWZ składane przez Wykonawcę i inne podmioty, na zdolnościach lub sytuacji których podlega Wykonawca na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp składane są w oryginale.
6. Dokumenty, o których mowa w niniejszej SIWZ inne niż oświadczenia składane są w oryginale lub kopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem.
7. Poświadczenia za zgodność z oryginałem dokonuje odpowiednio Wykonawca, podmiot na którego zdolnościach lub sytuacji polega Wykonawca, Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego w zakresie dokumentów, które każdego z nich dotyczą.
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet 1 - Mięso wołowe, wieprzowe, drobiowe oraz wędliny
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
123575,84
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1 Boczek wędzony parzony, wieprzowy 88,2% lub równoważny kg 60
2 Karczek bez kości, kolor czerwony, świeży, nie tłusty kg 250
3 Kiełbasa krakowska drobiowa kg 90
4 Kiełbasa podwawelska kg 500
5 Mięso od szynki, mięso wieprzowe bez kości, kolor czerony, chude, świeże kg 1600
6 Pałki z kurczaka kg 880
7 Pasztet (pieczony lub inny) kg 80
8 Polędwica bez konsewantów typu sopocka min 70% mięsa kg 90
9 Polędwica wieprzowa surowa kg 800
10 Frankfurterki 80% mięsa kg 130
11 Filet indyczy parzony kg 95
12 Filet z kurczaka surowy kg 400
13 Filet z indyka surowy kg 1300
14 Schab bez kości, świeży , kolor czerwony kg 1300
15 Słonina bez skóry, podgardle kg 70
16 Szynka wiejska kg 100
17 Udko z kurczaka (udzik) kg 200
18 Wołowina zrazowa kg 220
19 Wątroba drobiowa kg 100
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet 2 - Nabiał
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
45204,84
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1 Jogurt owocowy 400 (Jogobella lub równoważny) szt. 140
2 Jogurt naturalny 350-400g szt. 2000
3 Masło (opakowanie min. 200g w tym 82% tłuszczu) szt. 1700
4 Mleko spożywcze, pasteryzowane, homogenizowane, objętość netto 1l - 1,5 %-2% tłuszczu l 13000
5 Ser topiony mix smaków 100g (typu Hochland lub równoważny) szt. 530
6 Ser żółty w całości 1kg ( typu GOUDA, Podlaski lub równoważny) kg 220
7 Serki homogenizowwne mix smaków140-150g (typu Danio lub równoważne) szt. 2000
8 Twarożek mix smaków 150g (typu Almette lub równoważny) szt. 600
9 Twaróg półtłusty 1kg kg 400
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet 3 - Artykuły spożywcze różne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
59778,09
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1 Ananas plastry w syropie, puszka 565-570g szt. 880
2 Bazylia 8-10g (typu Kamis lub równoważna) szt. 250
3 Brzoskwinie połówki w syropie , puszka 820-850g szt. 880
4 Chrzan tarty: korzeń chrzanu 75%, cukier, cytryna, woda, sól, kwas cytrynowy 200 ml szt. 100
5 Cukier trzcinowy 1 kg kg 2000
6 Cynamon mielony 15g szt. 150
7 Dżem truskawkowy 100 g owoców na 100 g produktu, słodzy zagęszczonym sokiem jabłkowym, sub. Zagęszczająca pektyny (typu Łowicz lub równoważny)235-280 g szt. 150
8 Dżem wiśniowy 100 g owoców na 100 g produktu, słodzy zagęszczonym sokiem jabłkowym, sub. Zagęszczająca pektyny (typu Łowicz lub równoważny) szt. 50
9 Dżem brzoskwiniowy 100 g owoców na 100 g produktu, słodzy zagęszczonym sokiem jabłkowym, sub. Zagęszczająca pektyny (typu Łowicz lub równoważny) szt. 150
10 Fasolka biały Jaś kg 132
11 Groch łuskany połówki kg 220
12 Groszek konserwowy 400g szt. 288
13 Herbata czarna 88x2g, wysokogatunkowa (typu Lipton lub równoważna) op 60
14 Herbata owocowa 20-25x2g mix smaków (typu Biofix lu równoważne) op. 120
15 Kakao ciemne niskotłuszczowe 10%-12%, op. 150g, (typu DecoMorreno lub równoważne) szt. 60
16 Kasza gryczana średniopalona 1kg kg 350
17 Kasza jęczmienna śrenia 1 kg kg 410
18 kasza jaglana 400g kg 210
19 kasza kus kus 350 kg 230
20 Kasza manna 1 kg kg 80
21 Kawa zbożowa rozpuszczalna 150g (typu Inka lub równoważna) szt. 100
22 Ketchup łagodny 320-450g (typu Pudliszki lub równoważny) szt. 100
23 Koncentrat pomidorowy 30% ze świeżych pomidorów 900g -1kg (typu Kotlin lub równoważne) szt. 320
24 Kukurydza konserwowa złocista, ziarno kalibrowane, bez dodatku cukru, masa całkowita 340g, po odcieku 285g, puszka łatwootwieralna, (typu Bonduelle lub równoważna) szt. 260
25 Kwasek cytrynowy 50g szt. 60
26 Liść laurowy 6-8g (typu KAMIS lub równoważny) szt. 100
27 Majeranek 14g (typu KAMIS lub równoważny) szt. 100
28 Majonez 500ml (typu Kielecki lbu równoważny) szt. 220
29 Makaron czaniecki nitka , 5 jajeczny, 500g szt. 660
30 Makaron kokardka mała 400g (typu Lubella lub równoważne) szt. 420
31 Makaron łazanki 500g (typu Lubella lub równoważne) szt. 320
32 Makaron razowy nitka spaghetti 400g (typu Lubella lub równoważne) szt. 500
33 Makaron świderki 500g (typu Lubella lub równoważne) szt. 650
34 Makaron świderki razowe 400-500g (typu Lubella lub równoważne) szt. 300
35 Makaron muszelka mała 500g (typu lubella lub równoważny) szt. 330
36 Makaron zacierka 200-250g (typu Lubella lub równoważne) szt. 363
37 Mąka pszenna paczkowana typu 480 op.1kg Szadkowska lub równoważna kg 380
38 Mięta expresowa 20 x2g( 12 sztuk w opakowaniu zbiorczym) op 25
39 Miód naturalny wielokwiatowy płynny 400 g szt. 180
40 Musztarda 185g - 200g szt. 33
41 Ogórki konserwowe 900g (typu Urbanek lub równoważne) szt. 330
42 Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno, 1l (typu Kujawski lub równoważny) szt. 400
43 Oregano 8g (typu Kamis lub równoważna) szt. 100
44 Papryka mielona słodka 20g (typu KAMIS lub równoważny) szt. 100
45 Pieprz czarny mielony 20g (typu KAMIS lub równoważny) szt. 200
46 Płatki górskie owsiane do zaparzania 500g szt. 180
47 Płatki ryżowe 250 g szt. 200
48 Płatki śniadaniowe kukurydziane 250 g (typu Nestle lub równoważne) szt. 310
49 Płatki pełnozairniste żytnie 400 g szt. 180
50 Płatki pełnozairniste orkiszowe 400 g szt. 180
51 Płatki jaglane 400 szt. 180
52 Płatki jęczmienne 400g szt. 180
53 Przyprawa do kurczaka 30g szt. 100
54 Ryż biały paraboliczny 5kg kg 660
55 Sok jabłkowy 100% (typu Tymbark lub równoważne) poj. 1l szt. 1786
56 Sól jodowana 1kg kg 350
57 Szczaw konserwowy 100%, 320-350g (typu Urbanek lub równowazne) szt. 240
58 Zioła prowansalskie 8-10g (typu Kamis lub równoważne) szt. 100
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet 4 - Warzywa i owoce swieże oraz jajka
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
85760,65
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1 Banany: dojrzałe, żółte, jędrne, świeże, w kiściach kg 3300
2 Buraki: ,swieże, jędrne, czerwone kg 1400
3 Cebula surowa świeża kg 400
4 Cytryny soczyste, dojrzałe, świeże, klasa I kg 88
5 Gruszki typu Klapsa, Konferencja, dojrzałe, żółte, jędrne, świeże, średnica przekroju poprzecznego 5,5 cm., klasa I kg 1000
6 Jabłka typu Champion średnica przekroju poprzecznego min. 7 cm., klasa I kg 2500
7 Jabłka typu Kortland średnica przekroju poprzecznego min. 7 cm. klasa I kg 2500
8 Jajka kl. A 63-73g z terminem spożycia do 28 dni lub równoważne szt. 11000
9 Kapusta biała surowa, młoda, świeża, główka kg 1200
10 Kapusta kiszona naturalnie, bez dodatku octu kg 1300
11 Kapusta pekińska, zielona, świeża, klasa I kg 550
12 Koperek zielony, świeży w pęczkach szt. 880
13 Mandarynki klementynki, bezpestkowe, dojrzałe, soczyste, świeże, klasa I kg 1000
14 Marchew, kolor czerwony, jędrna, czysta, świeża, klasa I kg 3300
15 Natka pietruszki zielona świeża w pęczkach szt. 1000
16 Ogórki kiszone w wodzie, zielone bez dodatku octu, op. 2-3kg hermetycznie zamknięte kg 726
17 Ogórki małosolne kg 165
18 Ogórki świeże, szklarniowe, gruntowe, twarde, świeże, zielone, klasa I kg 900
19 Papryka czerwona, żółta, zielona, jędrna, świeża, klasa I kg 400
20 Pieczarki białe, swieże czyste kg 300
21 Pietruszka, twarda, swieża, klasa I kg 1300
22 Pomidory kisciowe, szklarniowe,kokatjlowe, malinowe, czerwone, jędrne, świże i dojrzałe, klasa I kg 440
23 Por świeży, zielony, klasa I kg 1685
24 Rzodkiewka koloru czerwonego, świeża, w pęczkach op 940
25 Sałata liściasta, zielona, świeża, główka (krucha bez goryczy) klasa I szt. 1100
26 Sałata lodowa klasa I szt. 300
27 Seler korzń, świeży, klasa I kg 1800
28 Szczypiorek cienki, zielony, świeży w pęczkach szt. 940
29 Śliwki duże , dojrzałe, soczyste, klasa I kg 200
30 Truskawki czerwone, aromatyczne, dojrzałe, słodkie, klasa I kg 260
31 Winogrono białe, dojrzałe, świeże, słodkie, klasa I kg 800
32 Włoszczyzna młoda, świeża, w pęczkach op 500
33 Ziemniaki swieże, jędrne, czyste kg 16500
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet 5 - Ryby
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15220000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
32168,24
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1 Filet z miruny bez skóry, na sucho mrożony (shatterpack) kg 1200
2 Paluszki rybne min. 70% ryby kg 530
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet 6 - Mrożonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15330000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
28280,43
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1 Barszcz ukraiński kg 360
2 Brokuły kg 500
3 Bukiet Warzyw (kalafior,brokuł, marchew) kg 440
4 Fasola szparagowa zielona kg 460
5 Fasola szparagowa zółta kg 200
6 Groszek zielony kg 250
7 Kalafior kg 460
8 Mieszanka wieloowocowa kg 1800
9 Szpinak liście kg 150
10 Truskawki kg 220
11 Zupa jarzynowa kg 360
|
| |