GuidZP400 |
a96ffca7-08f4-4e0d-9cff-ff1e3d752c8d
|
Biuletyn |
535448-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Ośrodek Rehabilitacjiw Suwałkach
|
Regon |
79031793700000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Waryńskiego
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Suwałki
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
16-400
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
podlaskie
|
Zamawiajacy telefon |
875 662 233
|
Zamawiajacy fax |
875 662 260
|
Zamawiajacy email |
sgt@spzozor.pl
|
Adres strony url |
www: http://bip.spzozors.wrotapodlasia.pl/ www.rehabilitacja.suwalki.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www: http://bip.spzozors.wrotapodlasia.pl/ www.rehabilitacja.suwalki.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
w formie papierowej na
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
SP ZOZ Ośrodek Rehabilitacji w Suwałkach , ul. Waryńskiego 22A, 16-400 Suwałki, Pokój nr 210 - Sekretariat
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Przygotowywanie i dostarczanie posiłków (dieta ogólna i cukrzycowa) pacjentom Oddziału Rehabilitacyjnego i Oddziału Rehabilitacji Neurologicznej SP ZOZ Ośrodka Rehabilitacji w Suwałkach
|
Numer referencyjny |
SGT.3331-1/19
|
Rodzaj zamowienia |
2
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego jest przygotowywanie i dostarczanie na bazie zaplecza technicznego Wykonawcy, posiłków pacjentom oddziałów SP ZOZ Ośrodka Rehabilitacji w Suwałkach w diecie ogólnej i cukrzycowej zgodnie z przedłożonymi jadłospisami opracowanymi przez Wykonawcę na powtarzające się 2-tygodniowe cykle żywieniowe.
Zakres zamówienia obejmuje: posiłki w diecie ogólnej – 37 i w diecie cukrzycowej – 14 – jest to szacunkowe dzienne zapotrzebowanie na posiłki szpitalne w okresie od 1 czerwca 2019r. do 31 maja 2020r.
|
Cpv glowny przedmiot |
15894220-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Wymagane jest posiadanie przez wykonawcę odpowiedniego ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej - w zakresie prowadzonej działalności na kwotę min. 100 000,00 zł
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
a) realizacja co najmniej jednej usługi odpowiadającej swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia z dołączoną informacją o realizowaniu, realizacji podobnego zadania pod względem wartości i rodzaju - przez podobne zamówienie należy rozumieć zamówienie którego czas wykonywania i zakres był co najmniej taki jak w prowadzonym postępowaniu, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie,
b) minimalne warunki dotyczące wykształcenia, kwalifikacji zawodowych, doświadczenia wykonawcy Wykonawca spełni warunek jeżeli przedstawi wykaz osób przewidzianych/skierowanych do realizacji zamówienia z którego będzie wynikało, iż dysponuje pracownikami dla potrzeb realizacji przedmiotu zamówienia wraz z informacjami na temat zakresu wykonywanych przez nich czynności (stanowisko) oraz informacją o rodzaju umowy łączącej ich z Wykonawcą – wdg zał. nr 4 do SIWZ,
c) minimalne warunki dotyczące potencjału technicznego wykonawcy wymagane jest wykazanie przez Wykonawcę posiadania zaplecza technicznego i lokalowego do prowadzenia zbiorowego żywienia i transportu posiłków (wskazane miejsce do przygotowania posiłków, sposób ich dostarczania w termosach / opakowaniach Wykonawcy, muszą świadczyć o możliwości realizacji zamówienia i zachowania jego ciągłości ponadto oświadczenie lub zaświadczenie wykonawcy o objęciu nadzorem i pozytywnej ocenie / opinii wydanej przez Inspektora Sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności na przygotowywanie i dostarczanie posiłków w miejscu wykonywania zamówienia oraz dopuszczenie środka transportu do przewozu żywności
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Zakresie warunkow udzialu |
1. dokumenty potwierdzające, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w
zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną
określoną w SIWZ
2. wykaz dostaw lub usług wykonanych lub wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat przed
upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w
tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na
rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów
określających czy te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez
podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi były wykonywane lub są wykonywane, a jeżeli z
uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać
tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy. W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne
dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż
3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
Wymagane jest wykazanie przez Wykonawcę realizacji co najmniej jednej usługi odpowiadającej
swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia.
3. wykaz osób, skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w
szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości, wraz z informacjami
na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia
niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez
nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami w szczególności
dotyczy kucharza - osoby sporządzającej/ przygotowującej posiłki – wzór stanowi zał. nr 4,
4. jadłospis sporządzony i podpisany przez dietetyka,
5. wzór umowy - parafowany przez wykonawcę, 6. oświadczenie lub zaświadczenie wykonawcy o objęciu nadzorem i pozytywnej ocenie /
opinii wydanej przez Inspektora Sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności na
przygotowywanie i dostarczanie posiłków w miejscu wykonywania zamówienia oraz
dopuszczenie środka transportu do przewozu żywności.
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę 2. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu oraz o nie
podleganiu wykluczeniu - wypełnione i podpisane przez wykonawcę, które stanowić będzie
wstępne potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz brak
podstaw wykluczenia.
3. Dokument o którym mowa w pkt. V.3.2. jeżeli Wykonawca w celu potwierdzenia
spełniania warunków udziału w postępowaniu polega na zdolnościach technicznych lub
zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów.
4. Wyliczenie kosztów osobodnia żywienia na podstawie jadłospisów sporządzonych przez
Wykonawcę.
5. Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień / pełnomocnictw osób składających
ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub z przedstawionych dokumentów
rejestrowych.
Informacja o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której
mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy PZP. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może
przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w
postępowaniu o udzielenie zamówienia.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zamawiający dopuszcza zmianę warunków umowy w zakresie wysokości wynagrodzenia wyłącznie w przypadku ustawowej zmiany przepisów dotyczących wysokości płacy minimalnej bądź zmiany wysokości obowiązujących podatków.
|
IV 6 1 srodki ochrony |
Zamawiający zaleca aby, tajemnica przedsiębiorstwa, informacje zastrzeżone, poufne były przez Wykonawcę wydzielone do oddzielnej wewnętrznej koperty tj. oddzielone od pozostałych, jawnych elementów oferty z oznakowaniem np. „zastrzeżone”
|
IV 4 4 data |
2019-04-17T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
język polski
|
IV 4 5 okres |
30
|