GuidZP400 |
03ad7705-3915-4941-8680-129adb93f73b
|
Biuletyn |
632966-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Gmina Wojkowice
|
Regon |
27625754100000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Sobieskiego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
-
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Wojkowice
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
42-580
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
32 760 20 93,
|
Zamawiajacy fax |
327 695 073
|
Zamawiajacy email |
m.koltun@wojkowice.pl,
|
Adres strony url |
www.wojkowice.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://wojkowice.bip.net.pl/?c=207
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Ofertę składa się, pod rygorem nieważności, w formie pisemnej
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Urząd Miasta Wojkowice, ul. Jana III Sobieskiego 290a, 42-580 Wojkowice, kancelaria
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 w Wojkowicach
|
Numer referencyjny |
WPM.271.59.2019
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w szkole Podstawowej nr 3 w Wojkowicach.
Zamawiający dokonuje podziału zamówienia na 4 części:
Część 1. Artykuły spożywcze, nabiał i pieczywo
Część 2. Mięso i drób
Część 3. Owoce, warzywa i produkty podobne
Część 4. Mrożonki (warzywa, owoce, ryby)
Opis przedmiotu zamówienia poszczególnych części znajduje się w załącznikach.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Data zakonczenia |
2020-06-30T00:00:00+02:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje w zakresie tego warunku żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje w zakresie tego warunku żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy posiadają wiedzę i doświadczenie niezbędne do wykonania przedmiotu zamówienia – t.j. Wykonawca spełni warunek udziału w postępowaniu, jeżeli wykaże, że wykonał należycie w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie zrealizował lub realizuje dostawę lub dostawy (umowy), polegające na sukcesywnej dostawie artykułów żywnościowych trwającej minimum 6 miesięcy.
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Nie dotyczy
|
Zakresie warunkow udzialu |
5. Wykonawca, którego oferta zostanie oceniona jako najkorzystniejsza, w celu wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia zostanie wezwany w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni do złożenia następujących oświadczeń i dokumentów, aktualnych na dzień złożenia:
5.1. Wykazu dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane (sporządzonego wg wzoru stanowiącego załącznik nr 6 do SIWZ) wraz z załączeniem dowodów określających czy te usługi zostały wykonane należycie.
Dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy.
Uwaga:
1) Dokumenty lub oświadczenia, o których mowa w pkt. 5.1 Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia składają tak, aby wykazać, że wspólnie spełniają warunki udziału w postępowaniu.
2) W sytuacji kiedy Wykonawca polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22 a ustawy pzp Zamawiający będzie żądał od wykonawcy przedstawienia w odniesieniu do tych podmiotów dokumentów lub oświadczeń wymienionych w pkt. 5.1 na potwierdzenie spełnienia warunków udziału tego podmiotu w zakresie zdolności lub sytuacji, na których Wykonawca polega.
|
Zakresie kryteriow selekcji |
Nie dotyczy
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
Nie dotyczy
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. Wykonawca, który polega na zdolnościach i sytuacji innych podmiotów musi udowodnić Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów (dołączając do oferty) do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania istotnych zmian postanowień umownych w przypadku:
a) w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT.
b) zwiększenia ilości dostawy określonego asortymentu wymienionego w szczegółowym zestawieniu ilościowym przedmiotu zamówienia pod warunkiem nie przekroczenia wartości umowy określonej w § 3 umowy.
c) zmniejszenia lub rezygnacji z określonego asortymentu wymienionego w szczegółowym zestawieniu ilościowym przedmiotu zamówienia, w przypadku zaleceń, decyzji lub innych dokumentów wydanych przez Instytut Żywności i Żywienia i/lub Państwową Inspekcję Sanitarną dot. ograniczenia lub zakazu stosowania określonego produktu do przygotowywania potraw w placówkach zbiorowego żywienia.
|
IV 4 4 data |
2019-12-16T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
język polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Artykuły spożywcze, nabiał i pieczywo
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-06-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
podanych w załączniku nr 1 do SIWZ. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 6 miesięcy.
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01).
a. Artykuły spożywcze
b. Nabiał
c. Pieczywo
Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny.
Wykonawca zrealizuje dostawy artykułów spożywczych, nabiału oraz pieczywa własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym. Dostawy odbywać się będą w godzinach 6.00 – 7.00.
Pieczywo dostarczane będzie codziennie.
Ilość poszczególnych artykułów i rodzaj asortymentu podana przez Zamawiającego w szczegółowym zestawieniu ilościowym przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością dzieci korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania części dostawy w każdej pozycji asortymentowej.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Mięso i drób
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-06-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa, wyrobów z mięsa i drobiu w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 1. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 6 miesięcy.
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01).
Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:
a. Mięso – młode sztuki
b. Wędliny – I gatunku
c. Drób – świeży w pojemnikach pozbawiony resztek pierza, skóry, nieuszkodzony.
Dostawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie przedstawi stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii.
Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np.: sznurki, folie, siatki, plomby.
Wykonawca zrealizuje dostawy mięsa do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników przy każdorazowej dostawie towaru.
do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), jaja kurze powinny być dostarczane w odpowiednich tackach przeznaczonych do ich transportu. Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku.
Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym. Dostawy odbywać się będą w godzinach 6.00 – 7.00.
Ilość poszczególnych artykułów i rodzaj asortymentu podana przez Zamawiającego w szczegółowym zestawieniu ilościowym przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością dzieci korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania części dostawy w każdej pozycji asortymentowej.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
. Owoce, warzywa i produkty podobne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-06-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy owoców, soków owocowych i warzyw oraz ich przetworów w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 1. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 6 miesięcy.
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01).
Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:
a. Owoce i warzywa
b. Soki owocowe 100% 0,2 (kartonik, kubek)
Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny.
Wykonawca zrealizuje dostawy owoców i warzyw oraz ich przetworów do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym. Dostawy odbywać się będą w godzinach 6.00 – 7.00.
Ilość poszczególnych artykułów i rodzaj asortymentu podana przez Zamawiającego w szczegółowym zestawieniu ilościowym przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością dzieci korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania części dostawy w każdej pozycji asortymentowej.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Mrożonki (warzywa, owoce, ryby)
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-06-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych mrożonych i ryb w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 1. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 6 miesięcy.
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01).
Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:
a. Ryba mrożona
b. Owoce i warzywa mrożone
Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny.
Wykonawca zrealizuje dostawy artykułów spożywczych mrożonych i ryb do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Mrożonki musza być przewożone w temperaturze nie mniej niż -25 stopni C. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym. Dostawy odbywać się będą w godzinach 6.00 – 7.00.
Ilość poszczególnych artykułów i rodzaj asortymentu podana przez Zamawiającego w szczegółowym zestawieniu ilościowym przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością dzieci korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania części dostawy w każdej pozycji asortymentowej.
|
| |