| GuidZP400 | 507526c5-2d76-4b24-b27e-7f41eac73f6e | 
							                							                									
						| Biuletyn | 543726-N-2020 | 
							                									
						| Zamawiajacy nazwa | Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej Termy Uniejów Sp. z o. o. w Uniejowie | 
							                									
						| Regon | 31016143000000 | 
							                									
						| Zamawiajacy adres ulica | ul. Polna | 
							                									
						| Zamawiajacy adres numer domu | 37 | 
							                									
						| Zamawiajacy miejscowosc | Uniejów | 
							                									
						| Zamawiajacy kod pocztowy | 99-210 | 
							                									
						| Zamawiajacy panstwo | Polska | 
							                									
						| Zamawiajacy wojewodztwo | łódzkie | 
							                									
						| Zamawiajacy telefon | 0-63 2888071 | 
							                									
						| Zamawiajacy fax | 0-63 2888071 | 
							                									
						| Zamawiajacy email | termy@uniejow.pl | 
							                									
						| Adres strony url | http://bip.termyuniejow.pl/ | 
							                									
						| Zamieszczanie obowiazkowe | 1 | 
							                									
						| Ogloszenie dotyczy | 1 | 
							                									
						| Czy finansowane z unii | 2 | 
							                									
						| Czy ubiegac zaklady pracy | 2 | 
							                									
						| Minimalny procent zatrudnienia | 0% | 
							                							                							                							                							                									
						| Rodzaj zamawiajacego | 3 | 
							                							                									
						| Dostep dokumentow zamowienia | http://bip.termyuniejow.pl/zamowienia | 
							                							                									
						| Zamieszczona bedzie specyfikacja | http://bip.termyuniejow.pl/zamowienia | 
							                							                									
						| Dostep do dokumentow ograniczony | http://bip.termyuniejow.pl/zamowienia | 
							                									
						| Czy oferty wnioski dostepne | 1 | 
							                									
						| Oferty wnioski dostepne | https://miniportal.uzp.gov.pl | 
							                									
						| Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert | 1 | 
							                									
						| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny | Tradycyjny w formie papierowej osobiście, kurierem lub przesłania pocztą | 
							                							                									
						| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Polna 37; 99-210 Uniejów | 
							                							                									
						| Nazwa nadana zamowieniu | Sukcesywna sprzedaż i dostawa nabiału dla obiektów P.G.K Termy Uniejów  Sp. z o.o. w Uniejowie oraz Aparthotelu Termy Uniejów | 
							                									
						| Numer referencyjny | PGK ZP  271.3D.2020 | 
							                							                									
						| Rodzaj zamowienia | 1 | 
							                									
						| Czy podzielone na czesci | 1 | 
							                							                									
						| Okreslenie przedmiotu | Jogurt, Maślanka, Masło, Mleko i śmietana.
Przedmiotem zamówienia jest dostawa wraz z usługą obejmująca sukcesywną sprzedaż i dostawę artykułów nabiałowych na potrzeby obiektów P.G.K Termy Uniejów Sp. z o.o. oraz Aparthotelu Termy w Uniejowie z podziałem na dwa zadania:
Zadanie 1: Sukcesywna sprzedaż i dostawa nabiału dla obiektów P.G.K. Termy Uniejów Sp. z o.o. w Uniejowie;
Zadanie 2: Sukcesywna sprzedaż i dostawa nabiału dla Aparthotelu Termy Uniejów. | 
							                									
						| Cpv glowny przedmiot | 15540000-5 | 
							                									
						| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 | 
							                									
						| Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 | 1 | 
							                									
						| Okres w miesiacach | 12 | 
							                									
						| Okreslenie warunkow | Posiada aktualną decyzję wydana na podstawie art. 64 ust.1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, w związku z art. 6 ust. 3 rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych lub na podstawie ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2019 poz 824.), odpowiednio dla charakterystyki swojej działalności; | 
							                									
						| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Określenie warunków: Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest udokumentować Zamawiającemu. Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunku w tym zakresie. | 
							                									
						| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | 1.Posiadania wiedzy i doświadczenia, wymagane jest wykazanie przez Wykonawcę, iż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał minimum jedną główną dostawę (przez jedną dostawę rozumie się jedną umowę) w zakresie odpowiadającym swoim rodzajem i wartością przedmiotowi zamówienia. 
•	Dla zadania 1 za spełnienie niniejszego warunku uznane zostanie wykonanie dostaw nabiału o wartości min. 150.000,00 PLN brutto. Wskazana wartość może być zrealizowana zarówno w ramach jednej, jak i kilku dostaw. Z zastrzeżeniem iż przynajmniej jedna umowa dostawy jest o wartości nie mniejszej niż 50 000.00 zł. Ocena spełniania tego warunku zostanie dokonana według formuły spełnia – nie spełnia.
•	Dla zadania 2 za spełnienie niniejszego warunku uznane zostanie wykonanie dostaw nabiału o wartości min. 50.000,00 PLN brutto. Wskazana wartość może być zrealizowana zarówno w ramach jednej, jak i kilku dostaw. Z zastrzeżeniem iż przynajmniej jedna umowa dostawy jest o wartości nie mniejszej niż 20 000.00 zł. Ocena spełniania tego warunku zostanie dokonana według formuły spełnia – nie spełnia.
2. Dysponuje następującym potencjałem technicznym w celu wykonania zamówienia publicznego:
•	środkiem transportu przeznaczonym do przewozu żywności tj. w szczególności co najmniej jednym pojazdem / środkiem transportu, którym będzie dostarczał przedmiot zamówienia odpowiadający wymaganiom sanitarnym, określonym ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019.poz.1252) w związku z rozporządzeniem nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej z dnia 29 kwietnia 2004r. (– załącznik Nr 2 do rozporządzenia). 
3. dysponuje następującymi osobami skierowanymi przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, odpowiedzialnych za świadczenie dostaw:
•	minimum 2 osobami posiadającymi uprawnienia do kierowania pojazdami przeznaczonymi do transportu żywności. | 
							                									
						| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 | 
							                									
						| Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 | 
							                							                							                							                							                							                							                							                									
						| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 | 
							                							                									
						| Wykaz dokumentow zaswiadczen | a)	Oświadczenie (lub dokument), że prowadzi wewnętrzną kontrolę jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji z uwzględnieniem zasad systemu GMP/GHP/HACCP zgodnie z:
-  art. 73 ust. 1 pkt 1 litera c ustawy z dnia: 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tekst jednolity Dz.U 2019 poz. 1252);rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy.
- ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jednolity Dz.U 2019 poz. 824  oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. | 
							                									
						| Zakresie warunkow udzialu | 1. Wykazu dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, daty wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy  zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert - według załącznika nr 7 do SIWZ.
2. Wykazu wyposażenia zakładu dostępnego wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami; w wykazie wykonawca jest obowiązany wskazać co najmniej jeden środek transportu zgodny wymaganiami niniejszej SIWZ.
3. Wykazu osób, skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, odpowiedzialnych za świadczenie dostaw, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami. | 
							                									
						| Inne dokumenty niewymienione | Formularz ofertowy, formularz asortymentowo - cenowy | 
							                							                							                							                									
						| Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych | 1 | 
							                									
						| Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych | 1 | 
							                							                							                							                							                									
						| Zmiana umowy | 1 | 
							                									
						| IV 4 4 data | 2020-06-04T00:00:00+02:00 | 
							                									
						| IV 4 4 godzina | 10:30 | 
							                									
						| IV 4 5 okres | 30 dni | 
							                									
						| IV 6 6 | Otwarcie ofert w dniu 04.06.2020 godz. 11:00 |