Dostawy warzyw świeżych – wiosna do Zakładu Karnego w Nowym Wiśniczu

Data publikacji 2020-06-03
Data zakończenia 2020-06-18 00:00:00
Instytucja Zakład Karny
Miejscowość Nowy Wiśnicz
Województwo małopolskie
Branża
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 547032-N-2020
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 153000001, 32212406
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

CPV 15300000 – 1 owoce, warzywa i produkty podobne;
CPV 03200000 – 3 zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy;

Część I: Warzywa świeże:
Buraki ćwikłowe – CPV 03221111-7 – 5 000 kg
Cebula – CPV 03221113-1 – 5 000 kg
Marchewka – CPV 03221112-4 – 10 000 kg
Pietruszka – CPV 03221100-7 – 2 200 kg
Seler - CPV 03221100-7 – 2 200 kg
Kapusta świeża biała – CPV 03221410-3 – 1 500 kg
Pieczarka – CPV 03221260-6 – 280 kg
Kalafior bez liści – CPV 03221420-6 – 750 kg
Jabłka – CPV 03222321-9 – 3 000 kg
Ogórek świeży – CPV 03221270-9 – 4 000 kg
Ziemniaki – CPV 03212100-1 – 40 000 kg

Część II: Pomidory:
Pomidor – CPV 03221240-6 – 4 500 kg







Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:

Część I: Warzywa świeże:
Buraki ćwikłowe – CPV 03221111-7 – 5 000 kg
Dostarczane buraki powinny być całe, bez ran powstałych podczas zbioru lub pakowania, bez objawów zwiędnięcia, zdrowe, bez objawów zaparzenia, gnicia, bez szkodników i śladów po szkodnikach, czyste, bez obcych zanieczyszczeń w tym bez grudek ziemi, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Pakowane w siatki do 15 kg netto. Zawartość każdego opakowania powinna być jednolita i zawierać buraki wyłącznie tego samego pochodzenia, odmiany, jakości, wielkości oraz o tym samym stopniu dojrzałości.
Cebula – CPV 03221113-1 – 5 000 kg
Cebula, cała, bez uszkodzeń, czysta, bez zanieczyszczeń, bez szklistej i mięsistej łuski, jędrna, wystarczająco wysuszona, bez pustej i twardej szyjki, bez szkodników i uszkodzeń przez szkodniki, bez wyrastającego szczypioru, bez uszkodzeń, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Nie dopuszcza się cebuli z objawami gnicia lub takiego zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia. Pakowana w siatki do 15 kg netto.
Marchewka – CPV 03221112-4 – 10 000 kg
Dostarczana marchewka ma być cała o wielkości od 0,15 do 0,30 kg– nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, czysta, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, niezdrewniała, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r.. Pakowana w siatki do 25 kg netto.
Pietruszka – CPV 03221100-7 – 2 200 kg
Dostarczana pietruszka ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, czysta, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Pakowana w siatki do 15 kg netto.
Seler - CPV 03221100-7 – 2 200 kg
Korzeń selera powinien być zdrowy, bez śladów gnicia, cały, bez przebarwień skórki, bez uszkodzeń mechanicznych i stłuczeń, twardy, bez szkodników i śladów po szkodnikach. Na przekroju seler powinien mieć barwę białą lub biało- kremową, bez pustych przestrzeni, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Czysty, korzeń pakowany w siatki do 15 kg netto.
Kapusta świeża biała – CPV 03221410-3 – 1 500 kg
Dostarczana kapusta biała wielkości od 1,5 – 5,0 kg ma być cała, zwarta, bez odgnieceń, liście bez uszkodzeń mechanicznych i bez pęknięć, zdrowa – bez śladów gnicia i chorób grzybowych, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o świeżym wyglądzie, lekko zielona, czysta, bez wyrośniętych pędów kwiatostanowych, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Pakowana do 25 kg netto.
Pieczarka – CPV 03221260-6 – 280 kg
Pieczarki grzyby dostarczane w stanie świeżym, wygląd okrągłe lub półkoliste, jędrne, zdrowe, całe, czyste, nieuszkodzone, z odciętą dolną częścią trzonu, barwa kapelusz po zewnętrznej stronie biały, białokremowy, centralnie lekko brązowawy, blaszki białe lub z odcieniem różowym, miąższ biały lub z odcieniem różowym, smak i zapach charakterystyczny dla pieczarek, trzony grzybów nie dłuższe niż średnica kapeluszy.
Kalafior bez liści – CPV 03221420-6 – 750 kg
Kalafior bez liści, kalafior ma być cały, o zwięzłej budowie, wolny od uszkodzeń, zdrowy, bez objawów zepsucia, czysty, bez zanieczyszczeń, jędrny, świeży, wolny od szkodników, o jednolitej białej lub kremowej barwie, wolny od wad takich jak skazy, odgniecenia, ślady zmarznięcia. Pakowany w skrzynkach do 15 kg netto.
Jabłka – CPV 03222321-9 – 3 000 kg
Jabłka gramatura od 0,15 – 0,25kg, mają być dostarczane w stanie świeżym, całe, zdrowe – nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. Powinny mieć kształt, wielkość i barwę charakterystyczną dla danej odmiany, nieuszkodzone. Pakowane w skrzynki do 15 kg netto.
Ogórek świeży – CPV 03221110-0 – 4 000 kg
Opakowane w bezzwrotne worki siatkowe, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, cechy dyskwalifikujące: obcy smak i zapach, zwiędnięcia, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak. Opakowania do 10 kg
Ziemniaki – CPV 03212100-1 – 40 000 kg
Ziemniaki jadalne: o barwie białej, dojrzałe bulwy, zdrowe, niezzieleniałe, czyste, suche, jednoodmianowe, o kształcie typowym dla danej odmiany, o dobrym smaku, bez pustych miejsc, o średnicy poprzecznej min. 4 cm i i podłużnej 6 cm, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Dostawy ziemniaków w opakowaniach jednorazowych, w przedziale od 15 kg netto do 25 kg netto. Zawartość każdego opakowania powinna być jednolita i zawierać ziemniaki wyłącznie tego samego pochodzenia, odmiany, jakości, wielkości oraz o tym samym stopniu dojrzałości.

Część II: Pomidory:
Pomidor – CPV 03221240-6– 4 500 kg
Pakowne w skrzynki 6 kg, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, minimalna średnica 4 cm, cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, widoczne „zielone piętki”, zaparzenie, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach. Opakowania do 6 kg. Pomidory muszą być zdrowe, jędrne i czyste.


1. W/w. artykuły muszą odpowiadać Polskiej Normie lub normom zawartym w klasyfikacjach ujętych w ustawie z dnia 29.06.1995 r. o statystyce publicznej (tj.: Dz. U. z 2012 r. poz. 591 ze zmianami).
2. Ilości szacunkowe mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy w zależności od stanu zaludnienia w jednostce.
3. Ze względu na cechy produktu art. 30 ust. 9 pkt. 1 ustawy prawo zamówień publicznych (dalej pzp) nie dotyczy przedmiotu zamówienia.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 4ea8044f-155a-41e6-ab91-bef527c5e746
Biuletyn 547032-N-2020
Zamawiajacy nazwa Zakład Karny
Regon 31998300000000
Zamawiajacy miejscowosc Nowy Wiśnicz
Zamawiajacy kod pocztowy 32-720
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo małopolskie
Zamawiajacy telefon 014 612-85-66
Zamawiajacy fax 146 128 569
Zamawiajacy email dkw_nowy_wisnicz@sw.gov.pl
Adres strony internetowej narzedzia www.sw.gov.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Jednostka organizacyjna nie posiadajaca osobowości prawnej
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.sw.gov.pl
Wymagane przeslanie ofert inny Składanie ofert odbywa się za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. prawo pocztowe, osobiscie lub za pośrednictwem posłańca
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Zakład Karny w Nowym Wiśniczu, Leksandrowa, 32-720 Nowy Wiśnicz
Nazwa nadana zamowieniu Dostawy warzyw świeżych – wiosna do Zakładu Karnego w Nowym Wiśniczu
Numer referencyjny D/Kw.2232.4.2020
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu CPV 15300000 – 1 owoce, warzywa i produkty podobne; CPV 03200000 – 3 zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy; Część I: Warzywa świeże: Buraki ćwikłowe – CPV 03221111-7 – 5 000 kg Cebula – CPV 03221113-1 – 5 000 kg Marchewka – CPV 03221112-4 – 10 000 kg Pietruszka – CPV 03221100-7 – 2 200 kg Seler - CPV 03221100-7 – 2 200 kg Kapusta świeża biała – CPV 03221410-3 – 1 500 kg Pieczarka – CPV 03221260-6 – 280 kg Kalafior bez liści – CPV 03221420-6 – 750 kg Jabłka – CPV 03222321-9 – 3 000 kg Ogórek świeży – CPV 03221270-9 – 4 000 kg Ziemniaki – CPV 03212100-1 – 40 000 kg Część II: Pomidory: Pomidor – CPV 03221240-6 – 4 500 kg Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Część I: Warzywa świeże: Buraki ćwikłowe – CPV 03221111-7 – 5 000 kg Dostarczane buraki powinny być całe, bez ran powstałych podczas zbioru lub pakowania, bez objawów zwiędnięcia, zdrowe, bez objawów zaparzenia, gnicia, bez szkodników i śladów po szkodnikach, czyste, bez obcych zanieczyszczeń w tym bez grudek ziemi, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Pakowane w siatki do 15 kg netto. Zawartość każdego opakowania powinna być jednolita i zawierać buraki wyłącznie tego samego pochodzenia, odmiany, jakości, wielkości oraz o tym samym stopniu dojrzałości. Cebula – CPV 03221113-1 – 5 000 kg Cebula, cała, bez uszkodzeń, czysta, bez zanieczyszczeń, bez szklistej i mięsistej łuski, jędrna, wystarczająco wysuszona, bez pustej i twardej szyjki, bez szkodników i uszkodzeń przez szkodniki, bez wyrastającego szczypioru, bez uszkodzeń, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Nie dopuszcza się cebuli z objawami gnicia lub takiego zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia. Pakowana w siatki do 15 kg netto. Marchewka – CPV 03221112-4 – 10 000 kg Dostarczana marchewka ma być cała o wielkości od 0,15 do 0,30 kg– nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, czysta, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, niezdrewniała, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r.. Pakowana w siatki do 25 kg netto. Pietruszka – CPV 03221100-7 – 2 200 kg Dostarczana pietruszka ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, czysta, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Pakowana w siatki do 15 kg netto. Seler - CPV 03221100-7 – 2 200 kg Korzeń selera powinien być zdrowy, bez śladów gnicia, cały, bez przebarwień skórki, bez uszkodzeń mechanicznych i stłuczeń, twardy, bez szkodników i śladów po szkodnikach. Na przekroju seler powinien mieć barwę białą lub biało- kremową, bez pustych przestrzeni, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Czysty, korzeń pakowany w siatki do 15 kg netto. Kapusta świeża biała – CPV 03221410-3 – 1 500 kg Dostarczana kapusta biała wielkości od 1,5 – 5,0 kg ma być cała, zwarta, bez odgnieceń, liście bez uszkodzeń mechanicznych i bez pęknięć, zdrowa – bez śladów gnicia i chorób grzybowych, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o świeżym wyglądzie, lekko zielona, czysta, bez wyrośniętych pędów kwiatostanowych, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Pakowana do 25 kg netto. Pieczarka – CPV 03221260-6 – 280 kg Pieczarki grzyby dostarczane w stanie świeżym, wygląd okrągłe lub półkoliste, jędrne, zdrowe, całe, czyste, nieuszkodzone, z odciętą dolną częścią trzonu, barwa kapelusz po zewnętrznej stronie biały, białokremowy, centralnie lekko brązowawy, blaszki białe lub z odcieniem różowym, miąższ biały lub z odcieniem różowym, smak i zapach charakterystyczny dla pieczarek, trzony grzybów nie dłuższe niż średnica kapeluszy. Kalafior bez liści – CPV 03221420-6 – 750 kg Kalafior bez liści, kalafior ma być cały, o zwięzłej budowie, wolny od uszkodzeń, zdrowy, bez objawów zepsucia, czysty, bez zanieczyszczeń, jędrny, świeży, wolny od szkodników, o jednolitej białej lub kremowej barwie, wolny od wad takich jak skazy, odgniecenia, ślady zmarznięcia. Pakowany w skrzynkach do 15 kg netto. Jabłka – CPV 03222321-9 – 3 000 kg Jabłka gramatura od 0,15 – 0,25kg, mają być dostarczane w stanie świeżym, całe, zdrowe – nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. Powinny mieć kształt, wielkość i barwę charakterystyczną dla danej odmiany, nieuszkodzone. Pakowane w skrzynki do 15 kg netto. Ogórek świeży – CPV 03221110-0 – 4 000 kg Opakowane w bezzwrotne worki siatkowe, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, cechy dyskwalifikujące: obcy smak i zapach, zwiędnięcia, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak. Opakowania do 10 kg Ziemniaki – CPV 03212100-1 – 40 000 kg Ziemniaki jadalne: o barwie białej, dojrzałe bulwy, zdrowe, niezzieleniałe, czyste, suche, jednoodmianowe, o kształcie typowym dla danej odmiany, o dobrym smaku, bez pustych miejsc, o średnicy poprzecznej min. 4 cm i i podłużnej 6 cm, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Dostawy ziemniaków w opakowaniach jednorazowych, w przedziale od 15 kg netto do 25 kg netto. Zawartość każdego opakowania powinna być jednolita i zawierać ziemniaki wyłącznie tego samego pochodzenia, odmiany, jakości, wielkości oraz o tym samym stopniu dojrzałości. Część II: Pomidory: Pomidor – CPV 03221240-6– 4 500 kg Pakowne w skrzynki 6 kg, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, minimalna średnica 4 cm, cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, widoczne „zielone piętki”, zaparzenie, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach. Opakowania do 6 kg. Pomidory muszą być zdrowe, jędrne i czyste. 1. W/w. artykuły muszą odpowiadać Polskiej Normie lub normom zawartym w klasyfikacjach ujętych w ustawie z dnia 29.06.1995 r. o statystyce publicznej (tj.: Dz. U. z 2012 r. poz. 591 ze zmianami). 2. Ilości szacunkowe mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy w zależności od stanu zaludnienia w jednostce. 3. Ze względu na cechy produktu art. 30 ust. 9 pkt. 1 ustawy prawo zamówień publicznych (dalej pzp) nie dotyczy przedmiotu zamówienia.
Cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data zakonczenia 2020-11-30T00:00:00+01:00
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow O udzielanie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1. nie podlegają wykluczeniu, 2. w ciągu ostatnich 3 lat wykonali minimum 1 dostawę warzyw, owoców na kwotę: a) dla grupy I – 180 000,00 zł, b) dla grupy II – 15 000,00 zł,
Zakresie warunkow udzialu A) Na ofertę składają się następujące dokumenty 1. wypełniony formularz ofertowy; B) W celu potwierdzenia że Wykonawca spełnia warunki udziału i nie ma podstaw do wykluczenia składa: 1. oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu; 2. oświadczenia o braku podstaw do wykluczenia z postępowania. C) W celu potwierdzenia okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy prawo zamówień publicznych – Wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej ocenione winien złożyć na wezwanie Zamawiającego: Wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy i usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. D) Wykonawca w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej (www.sw.gov.pl) informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy prawo zamówień publicznych, przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy prawo zamówień publicznych. E) Sposób porozumiewania się: oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje Zamawiający i Wykonawcy przekazują pisemnie, faksem lub za pośrednictwem poczty e-mail z tym że oświadczenia, wnioski, zawiadomienia i inne informacje przesłane faksem lub e-mailem należy niezwłocznie potwierdzić pisemnie.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy z zakresie ceny (wzrost lub obniżenie) po upływie zadeklarowanego przez wykonawcę okresu stałości ceny (wymagana stała cena przez 3 m-ce trwania umowy). Zmiana ceny następować będzie na pisemny wniosek jednej ze stron i nie może być większa niż o ogłaszany przez GUS wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych za poprzedni miesiąc.
IV 4 4 data 2020-06-18T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 09:30
IV 4 5 okres 30
IV 4 17 1

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Warzywa świeże
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-10-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część I: Warzywa świeże: Buraki ćwikłowe – CPV 03221111-7 – 5 000 kg Cebula – CPV 03221113-1 – 5 000 kg Marchewka – CPV 03221112-4 – 10 000 kg Pietruszka – CPV 03221100-7 – 2 200 kg Seler - CPV 03221100-7 – 2 200 kg Kapusta świeża biała – CPV 03221410-3 – 1 500 kg Pieczarka – CPV 03221260-6 – 280 kg Kalafior bez liści – CPV 03221420-6 – 750 kg Jabłka – CPV 03222321-9 – 3 000 kg Ogórek świeży – CPV 03221270-9 – 4 000 kg Ziemniaki – CPV 03212100-1 – 40 000 kg Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Część I: Warzywa świeże: Buraki ćwikłowe – CPV 03221111-7 – 5 000 kg Dostarczane buraki powinny być całe, bez ran powstałych podczas zbioru lub pakowania, bez objawów zwiędnięcia, zdrowe, bez objawów zaparzenia, gnicia, bez szkodników i śladów po szkodnikach, czyste, bez obcych zanieczyszczeń w tym bez grudek ziemi, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Pakowane w siatki do 15 kg netto. Zawartość każdego opakowania powinna być jednolita i zawierać buraki wyłącznie tego samego pochodzenia, odmiany, jakości, wielkości oraz o tym samym stopniu dojrzałości. Cebula – CPV 03221113-1 – 5 000 kg Cebula, cała, bez uszkodzeń, czysta, bez zanieczyszczeń, bez szklistej i mięsistej łuski, jędrna, wystarczająco wysuszona, bez pustej i twardej szyjki, bez szkodników i uszkodzeń przez szkodniki, bez wyrastającego szczypioru, bez uszkodzeń, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Nie dopuszcza się cebuli z objawami gnicia lub takiego zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia. Pakowana w siatki do 15 kg netto. Marchewka – CPV 03221112-4 – 10 000 kg Dostarczana marchewka ma być cała o wielkości od 0,15 do 0,30 kg– nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, czysta, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, niezdrewniała, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r.. Pakowana w siatki do 25 kg netto. Pietruszka – CPV 03221100-7 – 2 200 kg Dostarczana pietruszka ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, czysta, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Pakowana w siatki do 15 kg netto. Seler - CPV 03221100-7 – 2 200 kg Korzeń selera powinien być zdrowy, bez śladów gnicia, cały, bez przebarwień skórki, bez uszkodzeń mechanicznych i stłuczeń, twardy, bez szkodników i śladów po szkodnikach. Na przekroju seler powinien mieć barwę białą lub biało- kremową, bez pustych przestrzeni, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Czysty, korzeń pakowany w siatki do 15 kg netto. Kapusta świeża biała – CPV 03221410-3 – 1 500 kg Dostarczana kapusta biała wielkości od 1,5 – 5,0 kg ma być cała, zwarta, bez odgnieceń, liście bez uszkodzeń mechanicznych i bez pęknięć, zdrowa – bez śladów gnicia i chorób grzybowych, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o świeżym wyglądzie, lekko zielona, czysta, bez wyrośniętych pędów kwiatostanowych, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Pakowana do 25 kg netto. Pieczarka – CPV 03221260-6 – 280 kg Pieczarki grzyby dostarczane w stanie świeżym, wygląd okrągłe lub półkoliste, jędrne, zdrowe, całe, czyste, nieuszkodzone, z odciętą dolną częścią trzonu, barwa kapelusz po zewnętrznej stronie biały, białokremowy, centralnie lekko brązowawy, blaszki białe lub z odcieniem różowym, miąższ biały lub z odcieniem różowym, smak i zapach charakterystyczny dla pieczarek, trzony grzybów nie dłuższe niż średnica kapeluszy. Kalafior bez liści – CPV 03221420-6 – 750 kg Kalafior bez liści, kalafior ma być cały, o zwięzłej budowie, wolny od uszkodzeń, zdrowy, bez objawów zepsucia, czysty, bez zanieczyszczeń, jędrny, świeży, wolny od szkodników, o jednolitej białej lub kremowej barwie, wolny od wad takich jak skazy, odgniecenia, ślady zmarznięcia. Pakowany w skrzynkach do 15 kg netto. Jabłka – CPV 03222321-9 – 3 000 kg Jabłka gramatura od 0,15 – 0,25kg, mają być dostarczane w stanie świeżym, całe, zdrowe – nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. Powinny mieć kształt, wielkość i barwę charakterystyczną dla danej odmiany, nieuszkodzone. Pakowane w skrzynki do 15 kg netto. Ogórek świeży – CPV 03221110-0 – 4 000 kg Opakowane w bezzwrotne worki siatkowe, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, cechy dyskwalifikujące: obcy smak i zapach, zwiędnięcia, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak. Opakowania do 10 kg Ziemniaki – CPV 03212100-1 – 40 000 kg Ziemniaki jadalne: o barwie białej, dojrzałe bulwy, zdrowe, niezzieleniałe, czyste, suche, jednoodmianowe, o kształcie typowym dla danej odmiany, o dobrym smaku, bez pustych miejsc, o średnicy poprzecznej min. 4 cm i i podłużnej 6 cm, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Dostawy ziemniaków w opakowaniach jednorazowych, w przedziale od 15 kg netto do 25 kg netto. Zawartość każdego opakowania powinna być jednolita i zawierać ziemniaki wyłącznie tego samego pochodzenia, odmiany, jakości, wielkości oraz o tym samym stopniu dojrzałości.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Pomidory
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03221240-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-11-30T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część II: Pomidory: Pomidor – CPV 03221240-6 – 4 500 kg Część II: Pomidory: Pomidor – CPV 03221240-6– 4 500 kg Pakowne w skrzynki 6 kg, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, minimalna średnica 4 cm, cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, widoczne „zielone piętki”, zaparzenie, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach. Opakowania do 6 kg. Pomidory muszą być zdrowe, jędrne i czyste.
  

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria okres utrzymania stałości ceny
Znaczenie 40,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)