2.1 Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej
przy Samorządowym Zespole Szkolnym w Biszczy, Biszcza 228 A.
2.2 Zamawiający zgodnie z art. 36aa ust. 1 dopuszcza składanie ofert częściowych z podziałem
na 8 części, jak poniżej:
Część 1 - Warzywa, owoce i jaja
Część 2 - Różne produkty spożywcze
Część 3 - Mięso i produkty mięsne
Część 4 - Produkty mrożone i ryby
Część 5 - Pieczywo
Część 6 - Posiłki gotowe
Część 7 - Produkty mleczarskie
Część 8 – Ziemniaki
2.3 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia – stanowią załączniki nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h
do SIWZ – formularz kalkulacji cenowej.
2.4 Szacunkowe ilości oraz asortyment różnych artykułów żywnościowych przedstawiono
w załącznikach nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h do SIWZ. Treść złożonych ofert musi być zgodna
z treścią SIWZ pod rygorem ich odrzucenia.
2.5 Ilości asortymentów podane w w/w załącznikach zawierają przewidywane zapotrzebowanie
na okres około 10 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby żywionych osób
w stołówce w roku szkolnym ( z wyjątkiem przerw w nauce ). Ponieważ nie jesteśmy w stanie dokładnie określić tej liczby, ogólna ilość zamówienia może ulec zmianie. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia mniejszej ilości towaru lub wstrzymanie zamówień w sytuacji niezależnej od Zamawiającego (zawieszenie zajęć szkolnych w związku z COVID-19).
2.6 Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych asortymentów żywności ich ceny jednostkowej.
2.7 Zamawiający zastrzega sobie prawo zlecenia dostawy mniejszej do 30% ilości asortymentów podanych w załącznikach nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h do SIWZ (np. zwiększona zachorowalność lub nieobecność osób korzystających ze stołówki oraz konieczność zmiany jadłospisu). W tej sytuacji Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia
w stosunku do Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do odstąpienia od realizacji części dostaw w każdej z pozycji asortymentowych.
2.8 Wykonawca zobowiązuje się:
1) dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz Załącznikami do SIWZ
stosownie dla właściwej części,
2) dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży,
3) dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie
z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi
oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu,
4) w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka
spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności
do spożycia oraz gramaturze/litrażu zgodnie z rozporządzeniem Ministra Rolnictwa
i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. 2015 poz. 29),
5) dostarczać produkty pierwszego gatunku,
6) dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające
wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte
w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne
terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące),
7) dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami
sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegającym utracie walorów smakowych
i odżywczych,
8) realizować zamówienia do siedziby Zamawiającego środkami transportowymi
dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości,
9) zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnoście dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie
z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu, stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy),
10) dostarczać podany w tabeli asortyment w godzinach od 7:00 do godziny 8:00
(lub w sytuacjach wyjątkowych w dniu realizacji) w ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osobę upoważnioną, telefonicznie bądź pisemnie najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w formularzach kalkulacji cenowej,
11) wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą
na koszt dostawy, wkalkulowany w cenę dostarczanych produktów.
|
GuidZP400 |
a741b73c-c8e7-4a97-894d-555fa2d175d0
|
Biuletyn |
578477-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Samorządowy Zespół Szkolny im. Dzieci Zamojszczyzny
|
Regon |
95115128600000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Biszcza
|
Zamawiajacy adres numer domu |
228A
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Biszcza
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
23-425
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
lubelskie
|
Zamawiajacy telefon |
84 6856073 ,
|
Zamawiajacy fax |
-
|
Zamawiajacy email |
szsbiszcza@op.pl,
|
Adres strony url |
www.szsbiszcza.wordpress.com
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.szsbiszcza.wordpress.com
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
W formie pisemnej
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Samorządowy Zespół Szkolny im. Dzieci Zamojszczyzny, Biszcza 228A, 23-425 Biszcza
|
Nazwa nadana zamowieniu |
DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI PRZY SAMORZĄDOWYM ZESPOLE SZKOLNYM W BISZCZY
|
Numer referencyjny |
SZS.272.1.2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
8
|
Okreslenie przedmiotu |
2.1 Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej
przy Samorządowym Zespole Szkolnym w Biszczy, Biszcza 228 A.
2.2 Zamawiający zgodnie z art. 36aa ust. 1 dopuszcza składanie ofert częściowych z podziałem
na 8 części, jak poniżej:
Część 1 - Warzywa, owoce i jaja
Część 2 - Różne produkty spożywcze
Część 3 - Mięso i produkty mięsne
Część 4 - Produkty mrożone i ryby
Część 5 - Pieczywo
Część 6 - Posiłki gotowe
Część 7 - Produkty mleczarskie
Część 8 – Ziemniaki
2.3 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia – stanowią załączniki nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h
do SIWZ – formularz kalkulacji cenowej.
2.4 Szacunkowe ilości oraz asortyment różnych artykułów żywnościowych przedstawiono
w załącznikach nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h do SIWZ. Treść złożonych ofert musi być zgodna
z treścią SIWZ pod rygorem ich odrzucenia.
2.5 Ilości asortymentów podane w w/w załącznikach zawierają przewidywane zapotrzebowanie
na okres około 10 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby żywionych osób
w stołówce w roku szkolnym ( z wyjątkiem przerw w nauce ). Ponieważ nie jesteśmy w stanie dokładnie określić tej liczby, ogólna ilość zamówienia może ulec zmianie. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia mniejszej ilości towaru lub wstrzymanie zamówień w sytuacji niezależnej od Zamawiającego (zawieszenie zajęć szkolnych w związku z COVID-19).
2.6 Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych asortymentów żywności ich ceny jednostkowej.
2.7 Zamawiający zastrzega sobie prawo zlecenia dostawy mniejszej do 30% ilości asortymentów podanych w załącznikach nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h do SIWZ (np. zwiększona zachorowalność lub nieobecność osób korzystających ze stołówki oraz konieczność zmiany jadłospisu). W tej sytuacji Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia
w stosunku do Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do odstąpienia od realizacji części dostaw w każdej z pozycji asortymentowych.
2.8 Wykonawca zobowiązuje się:
1) dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz Załącznikami do SIWZ
stosownie dla właściwej części,
2) dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży,
3) dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie
z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi
oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu,
4) w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka
spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności
do spożycia oraz gramaturze/litrażu zgodnie z rozporządzeniem Ministra Rolnictwa
i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. 2015 poz. 29),
5) dostarczać produkty pierwszego gatunku,
6) dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające
wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte
w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne
terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące),
7) dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami
sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegającym utracie walorów smakowych
i odżywczych,
8) realizować zamówienia do siedziby Zamawiającego środkami transportowymi
dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości,
9) zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnoście dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie
z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu, stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy),
10) dostarczać podany w tabeli asortyment w godzinach od 7:00 do godziny 8:00
(lub w sytuacjach wyjątkowych w dniu realizacji) w ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osobę upoważnioną, telefonicznie bądź pisemnie najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w formularzach kalkulacji cenowej,
11) wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą
na koszt dostawy, wkalkulowany w cenę dostarczanych produktów.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunku w ww. zakresie.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunku w ww. zakresie.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunku w ww. zakresie.
|
Inne dokumenty niewymienione |
5.1.1 W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia, Wykonawcy muszą złożyć wraz z ofertą oświadczenie (aktualne na dzień składania ofert) w zakresie wskazanym w Załączniku
Nr 3 do SIWZ. Informacje zawarte w oświadczeniu będą stanowić wstępne potwierdzenie,
że wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania.
W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenie,
o których mowa składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Strony dopuszczają zmiany umowy w zakresie:
a) zmiany obowiązujących przepisów prawa związanych z przedmiotowym zamówieniem (zmiana stawki VAT)
b) zmiany cen w okresie obowiązywania umowy:
Ceny jednostkowe towarów mogą być waloryzowane co kwartał, począwszy od 01 stycznia 2021 r., w dniach: 01.01.2021 r. i 01.04.2021 r., r. Podstawą waloryzacji jest wzrost ceny za ubiegły kwartał zgodnie ze wskazaniem wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych, ogłaszanych przez Prezesa GUS. Waloryzacja przysługuje Wykonawcy, jeżeli ceny wzrosły w tym kwartale, o co najmniej 3%. Zmiany cen w/w mogą być dokonywane tylko w formie pisemnej.
c) Zamawiający przewiduje możliwości wprowadzenia zmian do zawartej umowy, na podstawie 144 ustawy Pzp, w sposób i na warunkach szczegółowo opisanych we wzorze Umowy.
|
IV 4 4 data |
2020-09-08T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
12:00
|
IV 4 4 jezyki |
język polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
IV 6 6 |
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
1) Jest administratorem danych osobowych Wykonawcy oraz osób, których dane Wykonawca przekazał w niniejszym postępowaniu;
2) Dane osobowe Wykonawcy przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z niniejszym postępowaniem o udzielnie zamówienia publicznego, prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego;
3) Odbiorcami danych osobowych Wykonawcy będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust.3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo Zamówień Publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”;
4) Dane osobowy Wykonawcy będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmie cały czas trwania umowy;
5) Obowiązek podania przez Wykonawcę danych osobowych bezpośrednio go dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem
w postępowaniu o udzielnie zamówienia publicznego, konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
6) W odniesieniu do danych osobowych Wykonawcy decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
7) Wykonawca posiada:
- na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych dotyczących Wykonawcy;
- na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania danych osobowych, o ile ich zmiana nie skutkuje zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie narusza integralności protokołu oraz jego załączników;
- na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO, prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu
do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego;
- prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
gdy Wykonawca uzna, że przetwarzanie jego danych osobowych dotyczących narusza przepisy RODO;
8) Wykonawcy nie przysługuje:
- w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
- prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
- na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawą przetwarzania danych osobowych Wykonawcy jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Owoce, warzywa i jaja
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-09-21T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-24T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Załącznik nr 2a do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Artykuły spożywcze suche
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-09-21T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-24T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Załącznik nr 2b do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Mięso i produkty mięsne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-09-21T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-24T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Załącznik nr 2c do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Mrożonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-09-21T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-24T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Załącznik nr 2d do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-09-21T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-24T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Załącznik nr 2e do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Posiłki gotowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-09-21T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-24T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Załącznik nr 2f do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Produkty mleczarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-09-21T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-24T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Załącznik nr 2g do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Ziemniaki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-09-21T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-24T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Załącznik nr 2h do SIWZ
|
| |