GuidZP400 |
f8ab85e2-d892-4b99-bf1a-e782fe80c27e
|
Biuletyn |
589348-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Areszt Śledczy
|
Regon |
62648400000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Kaszubska
|
Zamawiajacy adres numer domu |
28
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Szczecin
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
70-952
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
zachodniopomorskie
|
Zamawiajacy telefon |
91 4809100, 4809151, 52
|
Zamawiajacy fax |
914 809 260
|
Zamawiajacy email |
as_szczecin@sw.gov.pl
|
Adres strony url |
www.sw.gov.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
jednostka organizacyjna więziennictwa
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.sw.gov.pl
|
Czy oferty wnioski dostepne |
1
|
Oferty wnioski dostepne |
https://platformazakupowa.pl/pn/as_szczecin
|
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert |
1
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny |
tradycyjnie (w zamkniętej kopercie) w siedzibie zamawiającego
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Sukcesywne dostawy warzyw, ziemniaków jadalnych, kiszonek, owoców do Aresztu Śledczego w Szczecinie
|
Numer referencyjny |
D/Kw.2232.08.2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy warzyw, ziemniaków jadalnych, kiszonek i owoców do Aresztu Śledczego w Szczecinie.
Pakiet I (Warzywa)
LP. Przedmiot Zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska Norma
1 2 3 4 5 6
1. Burak Ćwikłowy kg 13000 03221111-7 PN-72/R-75360
2. Cebula kg 9000 03221113-1 PN-87-R75357
3. Kapusta Pekińska kg 800 03221410-3 PN-72/R-75362
4. Kapusta Biała kg 3000 03221410-3 PN-72/R-75362
5. Kapusta Czerwona kg 1500 03221410-3 PN-72/R-75362
6. Marchew kg 26000 03221112-4 PN-84/R-75358
7. Pietruszka (Korzeń) kg 7500 03221110-0 PN-R-75370
8. Por kg 5000 03221300-9 PN-R-75521
9. Seler (Korzeń) kg 7500 03221110-0 PN-R-75371
10. Kalafior Świeży kg 500 03221420-6 PN-R-75372
11. Ogórek Świeży kg 1500 03221420-6 PN-85/R-75359
12. Sałata Zielona kg 300 03221320-5 PN-72/R-75362
13. Pomidor kg 1500 03221240-0 PN-91/R-75368
14. Szczypior kg 50 03221113-1 PN-87/R-75357
15. Papryka Czerwona/Żółta kg 200 03221230-7 PN-R-75528
16. Botwina kg 250 03221111-7 PN-R-75360
17. Kalarepa kg 200 03221410-3 PN-72/R-75362
18. Koper Nać kg 50 03221113-1 PN-87/R-75357
19. Czosnek Główki kg 20 03221107-0 PN-87-R75357
20. Pietruszka Nać kg 20 03221113-1 PN-87/R-75357
21 Fasolka Szparagowa kg 400 03221212-5 PN-A-78601
22. Cukinia kg 300 03221250-3 PN-R-75374
23. Dynia kg 300 03221000-6 PN-R-75374
24. Szczaw kg 100 03221113-1 PN-87/R-75357
Pakiet II (Ziemniaki)
LP. Przedmiot Zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska Norma
1 2 3 4 5 6
1. Ziemniaki kg 90000 03221110-0 PN-R-75371
Pakiet III (Kiszonki)
LP. Przedmiot Zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska Norma
1 2 3 4 5 6
1. Kapusta Kiszona kg 4500 15331142-4 PN-72/A/77700
2. Ogórek Kiszony kg 2500 15331000-7 PN-A-77701
Pakiet IV (Owoce)
LP. Przedmiot Zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska Norma
1 2 3 4 5 6
1. Jabłka kg 15000 03222321-9 PN-84/R-75024
2. Gruszki kg 500 03222322-6 PN-R-75025
Powyższe zestawienie oznacza kolejno: przedmiot zamówienia, zapotrzebowanie ilościowe, kod CPV wg Wspólnego Słownika Zamówień, Polską Normę.
Podane w opisach nazwy własne nie mają na celu naruszenia art. 7 i 29 ustawy PZP, a mają jedynie za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych zamawiającego. Poszczególne wędliny muszą różnić się od siebie cechami organoleptycznymi. Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne, tzn. posiadające cechy, właściwości, jakość, nie gorsze niż opisane w przedmiocie zamówienia. Wykazanie równoważności zaoferowanego przedmiotu spoczywa na Wykonawcy. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest zobowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego.
2. Podane ilości poszczególnych produktów żywnościowych są ilościami szacunkowymi. Ilość dostarczonego towaru może ulec pomniejszeniu o 30 %. Wykonawcy przysługuje prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. Ostateczny rozmiar zamówienia nie może stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw.
3. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami i posiadać aktualny Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). Musi być wolny od wad i zanieczyszczeń, posiadać swoistą barwę, smak i zapach. Wszystkie artykuły muszą posiadać termin przydatności do spożycia min do kolejnej dostawy.
|
Cpv glowny przedmiot |
03221111-7
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych |
1
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
2. W oparciu o art. 144 ust. 1 pkt 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, w trakcie obowiązywania umowy strony dopuszczają zmiany:
a/ cen w przypadku:
- zmiany stawki podatku VAT oraz zmiany stawek opłat celnych wprowadzonych decyzjami odnośnych władz. Wykonawca jest zobowiązany powiadomić zamawiającego o zmianie stawki z 7 – dniowym wyprzedzeniem – w przypadku zmiany stawki VAT nastąpi odpowiednia zmiana ceny poprzez doliczenie do podstawy opodatkowania (ceny netto) podatku VAT w stawce wynikającej ze zmiany;
- dopuszcza się dostawę przedmiotów umowy po cenach niższych niż ustalone w umowie, o ile ich zastosowanie jest zgodne z prawem, z zastrzeżeniem warunków dotyczących ich jakości określonych w SIWZ i w umowie;
- dodatkowych rabatów oraz promocji producenckich skutkujących obniżeniem cen towarów, stanowiących przedmiot umowy, w odniesieniu do cen zaproponowanych w ofercie przetargowej, o ile ich zastosowanie jest zgodne z przepisami prawa – zmiana cen będzie każdorazowo uzgodniona między stronami umowy w formie pisemnej pod rygorem nieważności;
- wystąpienia okoliczności związanych ze skutkami COVID – 19 – Wykonawca jest zobowiązany powiadomić zamawiającego o zamiarze zmiany cen z min. 7 – dniowym wyprzedzeniem, wraz z podaniem jednoznacznych powodów konieczności wprowadzenia takich zmian – zmiana ta będzie możliwa jedynie za pisemną zgodą obu stron; w przypadku braku porozumienia w tym zakresie Wykonawca ma prawo jednostronnie wypowiedzieć umowę z zachowaniem jednomiesięcznego terminu wypowiedzenia;
b/ terminu i sposobu realizacji oraz zakresu umowy, z powodu okoliczności związanych z wystąpieniem skutków COVID – 19 - Wykonawca jest zobowiązany powiadomić zamawiającego o zamiarze zmiany warunków umowy z min. 7 – dniowym wyprzedzeniem, wraz z podaniem jednoznacznych powodów konieczności wprowadzenia takich zmian – zmiana ta będzie możliwa jedynie za pisemną zgodą obu stron; w przypadku braku porozumienia w tym zakresie Wykonawca ma prawo jednostronnie wypowiedzieć umowę z zachowaniem jednomiesięcznego terminu wypowiedzenia.
|
IV 6 1 sposob udostepniania |
Zamawiający zaleca, aby informacje zastrzeżone, jako tajemnica przedsiębiorstwa były przez Wykonawcę zamieszczone w odrębnym pliku lub, w przypadku złożenia oferty w formie tradycyjnej, złożone w oddzielnej wewnętrznej kopercie z oznakowaniem „tajemnica przedsiębiorstwa”, lub spięte (zszyte) oddzielnie od pozostałych, jawnych elementów oferty. Brak jednoznacznego wskazania, które informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa oznaczać będzie, że wszelkie oświadczenia i zaświadczenia składane w trakcie niniejszego postępowania są jawne bez zastrzeżeń.
Zamawiający informuje, że w przypadku kiedy wykonawca otrzyma od niego wezwanie w trybie art. 90 ustawy PZP, a złożone przez niego wyjaśnienia i/lub dowody stanowić będą tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji Wykonawcy będzie przysługiwało prawo zastrzeżenia ich jako tajemnica przedsiębiorstwa. Przedmiotowe zastrzeżenie zamawiający uzna za skuteczne wyłącznie w sytuacji kiedy Wykonawca oprócz samego zastrzeżenia, jednocześnie wykaże, iż dane informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa.
|
IV 6 1 srodki ochrony |
Zamawiający informuje, iż zgodnie z art. 8 w zw. z art. 96 ust. 3 ustawy PZP oferty składane w postępowaniu o zamówienie publiczne są jawne i podlegają udostępnieniu od chwili ich otwarcia, z wyjątkiem informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2003 r. Nr 153, poz. 1503 z późn. zm.), jeśli Wykonawca w terminie składania ofert zastrzegł, że nie mogą one być udostępniane i jednocześnie wykazał, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa.
Zastrzeżenie informacji, które nie stanowią tajemnicy przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji będzie traktowane, jako bezskuteczne i skutkować będzie zgodnie z uchwałą SN z 20 października 2005 (sygn. III CZP 74/05) ich odtajnieniem.
|
IV 4 4 data |
2020-10-02T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Warzywa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03221111-7
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
LP. Przedmiot Zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska Norma
1 2 3 4 5 6
1. Burak Ćwikłowy kg 13000 03221111-7 PN-72/R-75360
2. Cebula kg 9000 03221113-1 PN-87-R75357
3. Kapusta Pekińska kg 800 03221410-3 PN-72/R-75362
4. Kapusta Biała kg 3000 03221410-3 PN-72/R-75362
5. Kapusta Czerwona kg 1500 03221410-3 PN-72/R-75362
6. Marchew kg 26000 03221112-4 PN-84/R-75358
7. Pietruszka (Korzeń) kg 7500 03221110-0 PN-R-75370
8. Por kg 5000 03221300-9 PN-R-75521
9. Seler (Korzeń) kg 7500 03221110-0 PN-R-75371
10. Kalafior Świeży kg 500 03221420-6 PN-R-75372
11. Ogórek Świeży kg 1500 03221420-6 PN-85/R-75359
12. Sałata Zielona kg 300 03221320-5 PN-72/R-75362
13. Pomidor kg 1500 03221240-0 PN-91/R-75368
14. Szczypior kg 50 03221113-1 PN-87/R-75357
15. Papryka Czerwona/Żółta kg 200 03221230-7 PN-R-75528
16. Botwina kg 250 03221111-7 PN-R-75360
17. Kalarepa kg 200 03221410-3 PN-72/R-75362
18. Koper Nać kg 50 03221113-1 PN-87/R-75357
19. Czosnek Główki kg 20 03221107-0 PN-87-R75357
20. Pietruszka Nać kg 20 03221113-1 PN-87/R-75357
21 Fasolka Szparagowa kg 400 03221212-5 PN-A-78601
22. Cukinia kg 300 03221250-3 PN-R-75374
23. Dynia kg 300 03221000-6 PN-R-75374
24. Szczaw kg 100 03221113-1 PN-87/R-75357
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Ziemniaki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03221110-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
LP. Przedmiot Zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska Norma
1 2 3 4 5 6
1. Ziemniaki kg 90000 03221110-0 PN-R-75371
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Kiszonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15331142-4
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
LP. Przedmiot Zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska Norma
1 2 3 4 5 6
1. Kapusta Kiszona kg 4500 15331142-4 PN-72/A/77700
2. Ogórek Kiszony kg 2500 15331000-7 PN-A-77701
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Owoce
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03222321-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
LP. Przedmiot Zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska Norma
1 2 3 4 5 6
1. Jabłka kg 15000 03222321-9 PN-84/R-75024
2. Gruszki kg 500 03222322-6 PN-R-75025
|
| |