GuidZP400 |
ca43a49f-6013-476c-9fc9-6cb257742568
|
Biuletyn |
775522-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie
|
Regon |
43102923400000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Stanisława Staszica
|
Zamawiajacy adres numer domu |
16
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Lublin
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
20-081
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
lubelskie
|
Zamawiajacy telefon |
+48815344610
|
Zamawiajacy fax |
+48815324153
|
Zamawiajacy email |
zamowienia@spsk1.lublin.pl
|
Adres strony url |
https://portal.smartpzp.pl/spsk1
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
3
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
https://portal.smartpzp.pl/spsk1
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
https://portal.smartpzp.pl/spsk1
|
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert |
1
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny |
https://portal.smartpzp.pl/spsk1
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
zgodnie z art. 9 ust.1 ustawy PZP
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Staszica 16, 20-081 Lublin
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa produktów mleczarskich
|
Numer referencyjny |
EO/EŻ-2738/68/20
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiot zamówienia stanowi dostawa produktów mleczarskich, którego szczegółowy opis i zakres zawarto w Załączniku nr 1-2 do SIWZ.
2. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. Przedmiot zamówienia stanowią 2 zadania.
3. Zamawiający nie dopuszcza rozwiązań równoważnych opisanych w niniejszej SIWZ.
4. Okres ważności przedmiotu zamówienia (przydatności do spożycia) musi wynosić co najmniej:
• min 12 dni na produkty mleczarskie - dotyczy zadanie Nr 1 pozycja 6-12
• 4 dni na mleko i śmietanę - dotyczy zadanie Nr 1 pozycja 1-5
• 30 dni na margarynę 1 no porcjową oraz masło ekstra - dotyczy zadanie nr 2, pozycja 1-2 licząc od daty dostawy do siedziby Zamawiającego.
5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty były pełnowartościowe i wyprodukowane zgodnie z obowiązującymi normami i standardami oraz zgodnie z systemem HACCP.
6. Zamawiający wymaga, aby transport dostarczonych produktów odbywał się w warunkach zapewniających zachowanie stałej temperatury zgodnie z zaleceniem producenta.
7. Zamawiający wymaga, aby oznakowanie dostarczonego produktu było zgodne z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa
i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 roku w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U. 2015 Nr 0 poz. 29 ze zm.)
8. Zamawiający dopuszcza zmianę w gramaturze jednostkowej opakowań zamawianego asortymentu, ale tylko w granicach podanych w tabelach i pod warunkiem, że po przeliczeniu możliwa będzie realizacja całości zamówienia. W razie konieczności należy zaokraglić ilość zaproponowanych opakowań w górę. W każdym przypadku muszą być całe opakowania jednostkowe;
9. Wspólny Słownik Zamówień (CPV):15500000-3 (produkty mleczarskie ); 15431000-8 (margaryna i podobne produkty).
|
Cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy,
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania ewentualnych zmian umowy, w przypadku:
a) wprowadzenia nowej technologii lub innych okoliczności pozwalających na obniżenie ceny przedmiotu umowy,
b) wprowadzenia nowej technologii / lub zaprzestania produkcji asortymentu objętego niniejszą umową, Zamawiający dopuszcza jego zastąpienie jedynie produktem równoważnym lub o wyższych parametrach jakościowych,
c) zmiany nazwy producenta produktu objętego umową,
d) zmiany wielkości opakowania, Wykonawca przeliczy pozostałą ilość niezrealizowanego asortymentu (w zaokrągleniu
w górę) aby możliwa była realizacja pozostałej części przedmiotu zamówienia,
e) zmiany stawki podatku VAT w trakcie obowiązywania umowy, zmianie może ulec jedynie wartość umowy brutto o różnicę wynikającą ze zmiany wartości podatku VAT,
2. Obniżenie ceny oferowanych produktów przez Wykonawcę może nastąpić w każdym czasie i nie wymaga zgody Zamawiającego ani sporządzania aneksu do umowy.
3. Zamawiający przewiduje ewentualną zmianę terminu obowiązywania umowy w przypadku:
a) wcześniejszego jej zrealizowania w zakresie dostaw przedmiotu umowy – wówczas umowa wygasa;
b) nie wyczerpania ilości i wartości umowy w terminie jej obowiązywania – wówczas w drodze aneksu, można przedłużyć przedmiotową umowę do wyczerpania ilości przedmiotu i wartości umowy, nie dłużej jednak niż na 3 miesiące w zakresie zadań w których w okresie obowiązującej umowy nie dokonano jej realizacji w ilościach określonych w poszczególnych pozycjach oferty.
4. Inne zmiany umowy dopuszczalne będą o ile nie będą istotne w stosunku do treści oferty.
5. Zmiana niniejszej umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności, z zastrzeżeniem pkt. 2.
6. Zakazuje się zmian postanowień zawartej umowy w granicach unormowania art. 144 ust. 1 ustawy.
7. Każda zmiana może nastąpić w drodze aneksu do umowy, po zaakceptowaniu przez Zamawiającego wniosku Wykonawcy, z zastrzeżeniem ust 1 lit. e oraz ust.2.
8. Wniosek winien być złożony w formie pisemnej i zawierać uzasadnienie, z zastrzeżeniem ust. 2.
9. W przypadku zmiany bądź rezygnacji z podwykonawcy, na którego zasoby Wykonawca powoływał się na zasadach określonych w art. 22 a ust. 1, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca zobowiązany jest w formie pisemnej wykazać Zamawiającemu, iż proponowany inny podwykonawca lub wykonawca samodzielnie spełnia warunki w stopniu nie mniejszym niż podwykonawca, na którego zasoby wykonawca powoływał się w trakcie postępowania
o udzielenie zamówienia.
|
IV 4 4 data |
2021-01-11T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 1
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Mleko 2% tłuszczu
spożywcze krowie, pasteryzowane, (opakowanie o poj. 4L - 5L)
Proponowane opakowanie o pojemności ...................L*
Mleko 2% tłuszczu
spożywcze krowie, pasteryzowane, (opakowanie: karton, butelka, dzbanek z grubej folii o poj. 0,8L - 1L)
Proponowane opakowanie o pojemności ...................L*
Mleko bez laktozy 3,2 % tłuszczu UHT
(opakowanie karton o poj. 0,8-1L)
Proponowane opakowanie o pojemności ……………………L*
Mleko 2% tłuszczu UHT
(Opakowanie: karton o poj. 0,5 l.)
Śmietana homogenizowana 12 % tłuszczu
(opakowanie: wiadro o poj. 4L/kg do 5 L/kg)
Proponowane opakowanie o wadze ...................L/kg*
Jogurt naturalny
(opakowanie o poj. 150 g - 180 g)
Proponowane opakowanie o wadze ...................kg*
Kefir naturalny
(opakowanie o poj. 400 g- 1000g)
Proponowane opakowanie o wadze ...................kg*
Ser biały (twaróg półtłusty)
(opakowanie zbiorcze, ser nadający się do krojenia w grube plastry)
Ser żółty
(twarde gatunki sera, bez dodatku tłuszczu roślinnego, max 30% tłuszczu)
Ser topiony kremowy
(opakowanie jednostkowe o wadze 0,10 kg)
Serek waniliowy
(opakowanie o poj. 125 g- 150g)
Proponowane opakowanie o wadze ...................kg*
Serek naturalny lekki
(opakowanie o poj. 125 g- 150g)
Proponowane opakowanie o wadze ...................kg*
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 2
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Margaryna do smarowania pieczywa w opakowaniu 1no porcjowym o wadze 15 g. Mix tłuszczów roślinnych. Smak, zapach, wartość kaloryczna i witaminowa zbliżona lub taka sama jak masło. Konsystencja jednolita, gładka, pozwalająca na łatwe rozsmarowanie na pieczywie, całość tłuszczu o jednolitej barwie, bez ciemnych słojów i nalotów jełczenia. Zawartość całkowita tłuszczu w oferowanym produkcie nie mniej niż 55 %.
Masło ekstra do smarowania pieczywa w opakowaniu 1no porcjowym o wadze 15 g. Konsystencja jednolita, gładka, pozwalająca na łatwe rozsmarowanie na pieczywie, całość tłuszczu o jednolitej barwie, bez ciemnych słojów i nalotów jełczenia. Zawartość całkowita tłuszczu w oferowanym produkcie nie mniej niż 82%
|
| |