Dostawa produktów mleczarskich

Data publikacji 2020-12-31
Data zakończenia 2021-01-11 00:00:00
Instytucja Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie
Miejscowość Lublin
Województwo lubelskie
Branża
  • Produkty mleczarskie

Szczegóły

Numer ogłoszenia 775522-N-2020
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 155000003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiot zamówienia stanowi dostawa produktów mleczarskich, którego szczegółowy opis i zakres zawarto w Załączniku nr 1-2 do SIWZ.
2. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. Przedmiot zamówienia stanowią 2 zadania.
3. Zamawiający nie dopuszcza rozwiązań równoważnych opisanych w niniejszej SIWZ.
4. Okres ważności przedmiotu zamówienia (przydatności do spożycia) musi wynosić co najmniej:
• min 12 dni na produkty mleczarskie - dotyczy zadanie Nr 1 pozycja 6-12
• 4 dni na mleko i śmietanę - dotyczy zadanie Nr 1 pozycja 1-5
• 30 dni na margarynę 1 no porcjową oraz masło ekstra - dotyczy zadanie nr 2, pozycja 1-2 licząc od daty dostawy do siedziby Zamawiającego.
5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty były pełnowartościowe i wyprodukowane zgodnie z obowiązującymi normami i standardami oraz zgodnie z systemem HACCP.
6. Zamawiający wymaga, aby transport dostarczonych produktów odbywał się w warunkach zapewniających zachowanie stałej temperatury zgodnie z zaleceniem producenta.
7. Zamawiający wymaga, aby oznakowanie dostarczonego produktu było zgodne z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa
i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 roku w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U. 2015 Nr 0 poz. 29 ze zm.)
8. Zamawiający dopuszcza zmianę w gramaturze jednostkowej opakowań zamawianego asortymentu, ale tylko w granicach podanych w tabelach i pod warunkiem, że po przeliczeniu możliwa będzie realizacja całości zamówienia. W razie konieczności należy zaokraglić ilość zaproponowanych opakowań w górę. W każdym przypadku muszą być całe opakowania jednostkowe;
9. Wspólny Słownik Zamówień (CPV):15500000-3 (produkty mleczarskie ); 15431000-8 (margaryna i podobne produkty).

Dodatkowe informacje

GuidZP400 ca43a49f-6013-476c-9fc9-6cb257742568
Biuletyn 775522-N-2020
Zamawiajacy nazwa Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie
Regon 43102923400000
Zamawiajacy adres ulica Stanisława Staszica
Zamawiajacy adres numer domu 16
Zamawiajacy miejscowosc Lublin
Zamawiajacy kod pocztowy 20-081
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo lubelskie
Zamawiajacy telefon +48815344610
Zamawiajacy fax +48815324153
Zamawiajacy email zamowienia@spsk1.lublin.pl
Adres strony url https://portal.smartpzp.pl/spsk1
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 3
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia https://portal.smartpzp.pl/spsk1
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja https://portal.smartpzp.pl/spsk1
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert 1
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny https://portal.smartpzp.pl/spsk1
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny zgodnie z art. 9 ust.1 ustawy PZP
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Staszica 16, 20-081 Lublin
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa produktów mleczarskich
Numer referencyjny EO/EŻ-2738/68/20
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiot zamówienia stanowi dostawa produktów mleczarskich, którego szczegółowy opis i zakres zawarto w Załączniku nr 1-2 do SIWZ. 2. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. Przedmiot zamówienia stanowią 2 zadania. 3. Zamawiający nie dopuszcza rozwiązań równoważnych opisanych w niniejszej SIWZ. 4. Okres ważności przedmiotu zamówienia (przydatności do spożycia) musi wynosić co najmniej: • min 12 dni na produkty mleczarskie - dotyczy zadanie Nr 1 pozycja 6-12 • 4 dni na mleko i śmietanę - dotyczy zadanie Nr 1 pozycja 1-5 • 30 dni na margarynę 1 no porcjową oraz masło ekstra - dotyczy zadanie nr 2, pozycja 1-2 licząc od daty dostawy do siedziby Zamawiającego. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty były pełnowartościowe i wyprodukowane zgodnie z obowiązującymi normami i standardami oraz zgodnie z systemem HACCP. 6. Zamawiający wymaga, aby transport dostarczonych produktów odbywał się w warunkach zapewniających zachowanie stałej temperatury zgodnie z zaleceniem producenta. 7. Zamawiający wymaga, aby oznakowanie dostarczonego produktu było zgodne z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 roku w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U. 2015 Nr 0 poz. 29 ze zm.) 8. Zamawiający dopuszcza zmianę w gramaturze jednostkowej opakowań zamawianego asortymentu, ale tylko w granicach podanych w tabelach i pod warunkiem, że po przeliczeniu możliwa będzie realizacja całości zamówienia. W razie konieczności należy zaokraglić ilość zaproponowanych opakowań w górę. W każdym przypadku muszą być całe opakowania jednostkowe; 9. Wspólny Słownik Zamówień (CPV):15500000-3 (produkty mleczarskie ); 15431000-8 (margaryna i podobne produkty).
Cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w miesiacach 12
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy,
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 1. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania ewentualnych zmian umowy, w przypadku: a) wprowadzenia nowej technologii lub innych okoliczności pozwalających na obniżenie ceny przedmiotu umowy, b) wprowadzenia nowej technologii / lub zaprzestania produkcji asortymentu objętego niniejszą umową, Zamawiający dopuszcza jego zastąpienie jedynie produktem równoważnym lub o wyższych parametrach jakościowych, c) zmiany nazwy producenta produktu objętego umową, d) zmiany wielkości opakowania, Wykonawca przeliczy pozostałą ilość niezrealizowanego asortymentu (w zaokrągleniu w górę) aby możliwa była realizacja pozostałej części przedmiotu zamówienia, e) zmiany stawki podatku VAT w trakcie obowiązywania umowy, zmianie może ulec jedynie wartość umowy brutto o różnicę wynikającą ze zmiany wartości podatku VAT, 2. Obniżenie ceny oferowanych produktów przez Wykonawcę może nastąpić w każdym czasie i nie wymaga zgody Zamawiającego ani sporządzania aneksu do umowy. 3. Zamawiający przewiduje ewentualną zmianę terminu obowiązywania umowy w przypadku: a) wcześniejszego jej zrealizowania w zakresie dostaw przedmiotu umowy – wówczas umowa wygasa; b) nie wyczerpania ilości i wartości umowy w terminie jej obowiązywania – wówczas w drodze aneksu, można przedłużyć przedmiotową umowę do wyczerpania ilości przedmiotu i wartości umowy, nie dłużej jednak niż na 3 miesiące w zakresie zadań w których w okresie obowiązującej umowy nie dokonano jej realizacji w ilościach określonych w poszczególnych pozycjach oferty. 4. Inne zmiany umowy dopuszczalne będą o ile nie będą istotne w stosunku do treści oferty. 5. Zmiana niniejszej umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności, z zastrzeżeniem pkt. 2. 6. Zakazuje się zmian postanowień zawartej umowy w granicach unormowania art. 144 ust. 1 ustawy. 7. Każda zmiana może nastąpić w drodze aneksu do umowy, po zaakceptowaniu przez Zamawiającego wniosku Wykonawcy, z zastrzeżeniem ust 1 lit. e oraz ust.2. 8. Wniosek winien być złożony w formie pisemnej i zawierać uzasadnienie, z zastrzeżeniem ust. 2. 9. W przypadku zmiany bądź rezygnacji z podwykonawcy, na którego zasoby Wykonawca powoływał się na zasadach określonych w art. 22 a ust. 1, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca zobowiązany jest w formie pisemnej wykazać Zamawiającemu, iż proponowany inny podwykonawca lub wykonawca samodzielnie spełnia warunki w stopniu nie mniejszym niż podwykonawca, na którego zasoby wykonawca powoływał się w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia.
IV 4 4 data 2021-01-11T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Zadanie 1
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Mleko 2% tłuszczu spożywcze krowie, pasteryzowane, (opakowanie o poj. 4L - 5L) Proponowane opakowanie o pojemności ...................L* Mleko 2% tłuszczu spożywcze krowie, pasteryzowane, (opakowanie: karton, butelka, dzbanek z grubej folii o poj. 0,8L - 1L) Proponowane opakowanie o pojemności ...................L* Mleko bez laktozy 3,2 % tłuszczu UHT (opakowanie karton o poj. 0,8-1L) Proponowane opakowanie o pojemności ……………………L* Mleko 2% tłuszczu UHT (Opakowanie: karton o poj. 0,5 l.) Śmietana homogenizowana 12 % tłuszczu (opakowanie: wiadro o poj. 4L/kg do 5 L/kg) Proponowane opakowanie o wadze ...................L/kg* Jogurt naturalny (opakowanie o poj. 150 g - 180 g) Proponowane opakowanie o wadze ...................kg* Kefir naturalny (opakowanie o poj. 400 g- 1000g) Proponowane opakowanie o wadze ...................kg* Ser biały (twaróg półtłusty) (opakowanie zbiorcze, ser nadający się do krojenia w grube plastry) Ser żółty (twarde gatunki sera, bez dodatku tłuszczu roślinnego, max 30% tłuszczu) Ser topiony kremowy (opakowanie jednostkowe o wadze 0,10 kg) Serek waniliowy (opakowanie o poj. 125 g- 150g) Proponowane opakowanie o wadze ...................kg* Serek naturalny lekki (opakowanie o poj. 125 g- 150g) Proponowane opakowanie o wadze ...................kg*
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Zadanie 2
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Margaryna do smarowania pieczywa w opakowaniu 1no porcjowym o wadze 15 g. Mix tłuszczów roślinnych. Smak, zapach, wartość kaloryczna i witaminowa zbliżona lub taka sama jak masło. Konsystencja jednolita, gładka, pozwalająca na łatwe rozsmarowanie na pieczywie, całość tłuszczu o jednolitej barwie, bez ciemnych słojów i nalotów jełczenia. Zawartość całkowita tłuszczu w oferowanym produkcie nie mniej niż 55 %. Masło ekstra do smarowania pieczywa w opakowaniu 1no porcjowym o wadze 15 g. Konsystencja jednolita, gładka, pozwalająca na łatwe rozsmarowanie na pieczywie, całość tłuszczu o jednolitej barwie, bez ciemnych słojów i nalotów jełczenia. Zawartość całkowita tłuszczu w oferowanym produkcie nie mniej niż 82%
  

Criterion

Kryteria termin przydatności do spożycia
Znaczenie 20,00
  
Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria termin rozpatrzenia reklamacji
Znaczenie 20,00
  
Kryteria termin dostawy cząstkowej
Znaczenie 20,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)