Data publikacji |
2014-11-27 |
Data zakończenia |
2014-12-08 08:00:00 |
Instytucja |
Zespół Obsługi Oświaty i Sportu w Nidzicy |
Miejscowość |
Nidzica |
Województwo |
warmińsko-mazurskie |
Branża |
- Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
- Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
- Warzywa przetworzone,
- Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne,
- Produkty mleczarskie,
- Różne produkty spożywcze,
- Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
- Czekolada i wyroby cukiernicze,
- Produkty mączne,
- Aparatura transmisyjna do radiotelefonii, radiotelegrafii, transmisji radiowej i telewizyjnej
|
Szczegóły
|
Numer ogłoszenia |
389992 / 2014 |
Typ dokumentu |
ZP-400 |
Kod CPV |
150000008, 32200009, 158100009, 158420002, 153311709, 152000000, 158000006, 154000002, 155000003, 151000009, 158510008 |
Adres strony internetowej siwz |
|
BZP |
Zobacz
|
1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych w 2015 r. do następujących placówek oświatowych:
1) Przedszkole Nr 2 w Nidzicy, ul. 1 Maja 36, 13-100 Nidzica,
2) Przedszkole Nr 4 w Nidzicy, ul. Krzywa 7, 13-100 Nidzica,
3) Zespół Szkół Nr 1 w Nidzicy, ul. Kopernika 1, 13-100 Nidzica
4) Zespół Szkół Nr 2 w Nidzicy, ul. Karola Barke 3, 13-100 Nidzica,
5) Zespół Szkół Nr 3 w Nidzicy, ul. 1 Maja 42. 13-100 Nidzica.
2.Przedmiot zamówienia obejmuje dziesięć następujących części:
Część I Dostawa świeżych warzyw i owoców
03.22.00.00-9 Warzywa, owoce i orzechy
03.22.23.00-6 Owoce inne niż tropikalne
03.22.22.00-5 Owoce cytrusowe
03.22.21.10-7 Owoce tropikalne
03.22.14.00-0 Warzywa kapustne
03.22.13.00-9 Warzywa liściaste
03.22.12.00-8 warzywa owocowe
03.22.11.00-7 Warzywa korzeniowe i bulwiaste
03.21.21.00-1 Ziemniaki
lub/i
Część II Dostawa pieczywa, wyrobów ciastkarskich
15.81.00.00-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
15.81.10.00-6 Pieczywo
15.81.20.00-3 Wyroby ciastkarskie i ciasta
lub/i
Część III Dostawa mrożonych warzyw
15.33.11.70-9 Warzywa mrożone
lub/i
Część IV Dostawa ryb i przetworów rybnych
15.20.00.00-0 Ryby przetworzone i konserwowane
15.22.00.00-6 Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
15.23.40.00-7 Ryby wędzone
15.24.00.00-2 Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone
lub/i
Część V Dostawa różnych produktów spożywczych, w tym oleju i czekolad
15.80.00.00-6 Rożne produkty spożywcze
15.40.00.00-2 Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15.84.20.00-2 Czekolady i wyroby cukiernicze
15.86.00.00-4 Kawa, herbata i podobne produkty
15.85.10.00-8 Produkty mączne
15.32.00.00-7 Soki owocowe i warzywne
15.33.20.00-4 Przetworzone owoce i warzywa
03.14.25.00-3 Jaja
15.87.00.00-7 Przyprawy i przyprawy korzenne
lub/i
Część VI Dostawa produktów mleczarskich
15.50.00.00-3 Produkty mleczarskie
15.51.00.00-5 Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne
15.54.00.00-5 Produkty serowarskie
15.53..00.00-2 Masło
15.51.00.00-6 Mleko i śmietana
lub/i
Część VII Dostawa mięs i produktów mięsno- wędliniarskich wieprzowych
15.10.00.00-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15.11.30.00-3 Wieprzowina
lub/i
Część VIII Dostawa mięs i produktów mięsno- wędliniarskich drobiowych
15.10.00.00-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15.11.20.00-6 Drób
lub/i
Część IX Dostawa gotowych produktów mącznych chłodzonych (niemrożonych)
15.85.10.00-8 Produkty mączne
Szczegółowy wykaz asortymentu na każdą z części stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.
3.Wykonawca gwarantuje, że dostarczane artykuły i produkty żywnościowe będą I gatunku i będą spełniały wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz aktów wykonawczych do niej.
4.Zamawiający wymaga należytej staranności przy realizacji przedmiotu zamówienia:
a) Dostarczane warzywa i owoce muszą być świeże, niezwiędnięte, twarde, bez śladów zepsucia i pleśni, jednolite pod względem wielkości.
b) warzywa okopowe ponadto muszą być niepopękane, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, jednolite pod względem wielkości i odmiany.
c) Ziemniaki po ugotowaniu muszą być sypkie, o białej i kremowej barwie oraz o przyjemnym zapachu.
5.Artykuły dostarczane przez Wykonawcę muszą spełniać następujące wymogi:
a) Wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju i stopnia rozdrobnienia, konsystencja sypka, bez grudek, niezlepiajająca się przy ucisku, bez zbryleń, delikatna.
b) Smak: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków.
c)Zapach: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków.
d) Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, biologicznych, oznak i pozostałości szkodników, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych.
e) Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne.
6. Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty dotyczące badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami.
7. Dostawy artykułów żywnościowych będą następowały sukcesywnie na podstawie zamówień każdej z placówek wymienionych w ust. 1 przekazywanych telefonicznie, faxem bądź drogą mailową. W zamówieniach tych placówka będzie określała dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
8. Placówka będzie składała zamówienia z jednodniowym wyprzedzeniem w godz. 8.00- 13.00. Dostawa będzie miała miejsce do godz. 7.00 w dniu następnym, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.
9. Dostarczane produkty muszą posiadać czytelne etykiety umieszczone na produkcie w sposób uniemożliwiający ich przemieszczanie się, z opisem produktu, terminem ważności, temperaturą przechowywania oraz numerem partii.
10. Dostarczane produkty nie mogą przekraczać ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia, powinny być dostarczane w ich początkowym okresie gwarancji.
11. Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe do każdej z placówek oświatowych wymienionych w ust. 1 na własny koszt i własnymi środkami transportu spełniającymi obowiązujące w dniu realizacji wymogi prawne dotyczące przewozu środków spożywczych.
12. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Przy dostarczaniu mrożonych produktów powinien zapewnić zamrażarki do ich transportu i przechowywania.
13.Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do placówek na okres do następnej dostawy.
14. Wykonawca dokona także rozładunku zamówionego towaru w każdej z placówek oświatowych, o których mowa w ust. 1. Osobą upoważnioną do kontroli jakości dostarczonego towaru w szkołach i przedszkolach będzie pracownik upoważniony przez kierownika danej placówki.
15. W przypadku, gdy w opisie zamówienia, w jakiejkolwiek części Zamawiający użył nazwy własnej dla określenia walorów smakowych produktów, Zamawiający dopuszcza produkty o walorach smakowych równoważnych tj. takich samych lub zbliżonych.
16. Szczegółowy sposób realizacji zamówienia został opisany we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ.
OpisSzczegółowy wykaz asortymentu na każdą z części stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.Szczegółowy sposób realizacji zamówienia został opisany we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ.Szczegółowy wykaz asortymentu na każdą z części stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.Szczegółowy sposób realizacji zamówienia został opisany we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ.Szczegółowy wykaz asortymentu na każdą z części stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.Szczegółowy sposób realizacji zamówienia został opisany we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ.Szczegółowy wykaz asortymentu na każdą z części stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.Szczegółowy sposób realizacji zamówienia został opisany we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ.Szczegółowy wykaz asortymentu na każdą z części stanowi załącznik nr 1 do SIWZ. Szczegółowy sposób realizacji zamówienia został opisany we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ.Szczegółowy wykaz asortymentu na każdą z części stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.Szczegółowy sposób realizacji zamówienia został opisany we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ.Szczegółowy wykaz asortymentu na każdą z części stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.Szczegółowy sposób realizacji zamówienia został opisany we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ.Szczegółowy wykaz asortymentu na każdą z części stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.Szczegółowy sposób realizacji zamówienia został opisany we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ.Szczegółowy wykaz asortymentu na każdą z części stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.Szczegółowy sposób realizacji zamówienia został opisany we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ. |
Biuletyn |
1
|
Nazwa |
Zespół Obsługi Oświaty i Sportu w Nidzicy
|
Ulica |
ul. Kolejowa 5
|
Nr domu |
5
|
Miejscowość |
Nidzica
|
Kod Pocztowy |
13-100
|
Województwo |
warmińsko-mazurskie
|
Tel |
89 6252457
|
Fax |
89 6252457
|
Internet |
http://nidzica-zoois.bip-wm.pl/public/
|
Regon |
51033365200000
|
E-mail |
zoois@nidzica.pl
|
Obowiązkowa |
Tak
|
Dotyczy |
1
|
Rodzaj zamówienia |
Administracja samorządowa
|
Rodz zam |
D
|
Czy częsci |
Tak
|
Liczba częsci |
9
|
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej |
Nie
|
Czy dialog |
Nie
|
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających |
Nie
|
Czas |
D
|
Data zakończenia |
31/12/2015
|
Wadium |
Zamawiający nie przewiduje wnoszenia wadium.
|
Zaliczka |
Nie
|
Uprawnienie |
zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w celu potwierdzenia tego warunku.
Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie oświadczenia stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ złożonego przez wykonawcę na zasadzie spełnia/nie spełnia
|
Wiedza |
zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w celu potwierdzenia tego warunku.
Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie oświadczenia stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ złożonego przez wykonawcę na zasadzie spełnia/nie spełnia
|
Potencjał |
zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w celu potwierdzenia tego warunku.
Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie oświadczenia stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ złożonego przez wykonawcę na zasadzie spełnia/nie spełnia
|
Zdolne |
zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w celu potwierdzenia tego warunku.
Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie oświadczenia stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ złożonego przez wykonawcę na zasadzie spełnia/nie spełnia
|
Sytuacja |
zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w celu potwierdzenia tego warunku.
Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie oświadczenia stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ złożonego przez wykonawcę na zasadzie spełnia/nie spełnia
|
Oswiadczenia wykluczenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 2 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 8 |
Tak
|
Dok grup kap 1 |
Tak
|
Dokument podmiotów |
Tak
|
Inne dokumenty |
1. formularz oferty stanowiący załącznik nr 2a,2b,2c,2d,2e,2f, 2g, 2h, 2i (oddzielny na każdą z części) do SIWZ wraz z zawartym w nim oświadczeniem o zakresie prac, jakie Wykonawca zamierza zlecić podwykonawcy lub podaniem przez wykonawcę nazw (firm) podwykonawców, na których zasoby wykonawca powołuje się na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 .
2. Pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy, w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia zgodnie z art. 23 ustawy.
3. Pełnomocnictwo do występowania w imieniu wykonawcy, w przypadku gdy dokumentów składających się na ofertę nie podpisuje osoba uprawniona do reprezentowania.
4. Pełnomocnictwo, o którym mowa w pkt 2 i 3 powinno być przedstawione w formie oryginału lub kopii poświadczonej notarialnie.
5. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonywania zamówienia, zdolnościach finansowych lub ekonomicznych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował tymi zasobami w trakcie realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby wykonania zamówienia.
6. Jeżeli wykonawca, wykazując spełnianie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy, zamawiający w celu oceny, czy wykonawca będzie dysponował zasobami innych podmiotów w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania zamówienia oraz oceny, czy stosunek łączący wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów żąda dokumentów dotyczących w szczególności:
a) zakresu dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu,
b) sposobu wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia,
c) charakteru stosunku, jaki będzie łączyły wykonawcę z innym podmiotem,
d) zakresu i okresu udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia.
7. Jeżeli w kraju miejsca zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których wyżej mowa, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym, określa się także osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, lub przed notariuszem- wystawione z odpowiednią datą wymaganą dla tych dokumentów.
|
Niepełnosprawne |
Nie
|
Kod trybu zamówienia |
PN
|
Czy zmiana umowy |
Tak
|
Zmiana umowy |
1. Wykonawca składa w formularzy oferty oświadczenie, że w przypadku gdy jego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą podpisze umowę będącą przedmiotem niniejszego postępowania, której wzór stanowi załącznik nr 5 do SIWZ.
2.Zmiana postanowień zawartej umowy może nastąpić w granicach unormowania art. 144 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (tj. Dz. U. z 2013, poz. 907 ze zm.) za zgodą obu stron wyrażoną na piśmie, w formie aneksu do umowy, pod rygorem nieważności takiej zmiany w niżej wymienionych okolicznościach.
2.1. Zmiany przewidywane w umowie mogą być inicjowane przez zamawiającego lub przez wykonawcę.
2.2. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania istotnych zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy, w przypadku wystąpienia n/w okoliczności, z uwzględnieniem podanych warunków ich wprowadzenia:
1) z uwagi na zmianę stawki podatku VAT - zmiana wynagrodzenia wykonawcy (ceny) o kwotę wynikającą ze zmienionych stawek tego podatku obowiązujących w dacie powstania obowiązku podatkowego w czasie trwania umowy,
2) skrócenie terminu wykonania zamówienia lub przesunięcie początku wykonywania zamówienia, jeżeli wykonanie zamówienia lub jego części w określonym pierwotnie terminie nie leży w interesie zamawiającego,
3) zmiana treści umowy wynikać będzie z konieczności dostosowania do bezwzględnie obowiązujących przepisów prawa, znowelizowanego bądź wprowadzonego w trakcie wykonywania zamówienia.
3.Warunkiem dokonania zmian, o których mowa w ust. 2 jest złożenie wniosku przez stronę inicjującą zmianę, zawierającego:
a) opis zmiany,
b) uzasadnienie zmiany,
c) obliczenie kosztów zmiany w przypadku zmiany, o której mowa w ust. 2.2 pkt. 1.
|
Kod kryterium |
A
|
Adres strony internetowej siwz |
http://nidzica-zoois.bip-wm.pl/public/
|
Adres uzyskania siwz |
Zespół Obsługi Oświaty i Sportu
13-100 Nidzica
ul. Kolejowa 5
woj. Warmińsko- Mazurskie
tel., fax 089*625 24 57
|
Data składania wniosków |
08/12/2014
|
Godzina składania wniosków |
08:00
|
Miejsce |
Zespół Obsługi Oświaty i Sportu
13-100 Nidzica
ul. Kolejowa 5
woj. Warmińsko- Mazurskie
sekretariat
|
Termin |
Obowiązuje termin
|
Termin związania ofertą |
30
|
Czy unieważnienie |
Nie
|