DOSTAWA RYB

Data publikacji 2014-12-31
Data zakończenia 2015-01-08 08:00:00
Instytucja Jednostka Wojskowa 4226
Miejscowość Warszawa
Województwo mazowieckie
Branża
  • Trwałe znaki informacyjne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 423122 / 2014
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 152000000, 152200006, 152320003, 152340007, 152400002, 152412001
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Lp. Nazwa j.m. Ilość gwarantowana Ilość opcjonalna Ilość ogółem Zadanie nr 1 1. Karp świeży tusza kg Ilość gwarantowana 48 Ilość opcjonalna 47 Razem 95 2. Pstrąg filet kg Ilość gwarantowana 45 Ilość opcjonalna 45 Razem 90 3. Łosoś filet kg Ilość gwarantowana 60 Ilość opcjonalna 60 Razem 120 4. Sandacz filet mrożony kg Ilość gwarantowana 40 Ilość opcjonalna 40 Razem 80 5. Dorsz mrożony filet kg Ilość gwarantowana 330 Ilość opcjonalna 330 Razem 660 6. Morszczuk mrożony filet kg Ilość gwarantowana 80 Ilość opcjonalna 80 Razem 160 7. Mintaj mrożony filet kg Ilość gwarantowana 560 Ilość opcjonalna 560 Razem 1 120 8. Śledzie solone matjasy filety kg Ilość gwarantowana 95 Ilość opcjonalna 95 Razem 190 9. Pstrąg wędzony patroszony kg Ilość gwarantowana 15 Ilość opcjonalna 15 Razem 30 10. Łosoś wędzony filet kg Ilość gwarantowana 55 Ilość opcjonalna 55 Razem 110 11. Makrela wędzona tusza kg Ilość gwarantowana 40 Ilość opcjonalna 40 Razem 80 12. Śledź marynowany kg Ilość gwarantowana 45 Ilość opcjonalna 45 Razem 90 13. Śledź po kaszubsku kg Ilość gwarantowana 43 Ilość opcjonalna 42 Razem 85 Zadanie nr 2 1. Karp świeży tusza kg Ilość gwarantowana 503 Ilość opcjonalna 502 Razem 1 005 2. Pstrąg filet kg Ilość gwarantowana 385 Ilość opcjonalna 385 Razem 770 3. Łosoś filet kg Ilość gwarantowana 430 Ilość opcjonalna 430 Razem 860 4. Sandacz filet mrożony kg Ilość gwarantowana 205 Ilość opcjonalna 204 Razem 409 5. Dorsz mrożony filet kg Ilość gwarantowana 2 480 Ilość opcjonalna 2 480 Razem 4 960 6. Morszczuk mrożony filet kg Ilość gwarantowana Ilość gwarantowana 1 395 Ilość opcjonalna 1 395 Razem 2 790 7. Mintaj mrożony filet kg Ilość gwarantowana 850 Ilość opcjonalna 850 Razem 1 700 8. Śledzie solone matjasy filety kg Ilość gwarantowana 590 Ilość opcjonalna 590 Razem 1 180 9. Pstrąg wędzony patroszony kg Ilość gwarantowana 115 Ilość opcjonalna 115 Razem 230 10. Łosoś wędzony filet kg Ilość gwarantowana 497 Ilość opcjonalna 496 Razem 993 11. Makrela wędzona tusza kg Ilość gwarantowana 459 Ilość opcjonalna 459 Razem 918 12. Śledź marynowany kg Ilość gwarantowana 508 Ilość opcjonalna 507 Razem 1 015 13. Śledź po kaszubsku kg Ilość gwarantowana 307 Ilość opcjonalna 307 Razem 614..

Opis

Lp. Nazwa j.m. Ilość gwarantowana Ilość opcjonalna Ilość ogółem ZADANIE NR 1 1. Karp świeży tusza kg Ilość gwarantowana 48 Ilość opcjonalna 47 Razem 95 2. Pstrąg filet kg Ilość gwarantowana 45 Ilość opcjonalna 45 Razem 90 3. Łosoś filet kg Ilość gwarantowana 60 Ilość opcjonalna 60 Razem 120 4. Sandacz filet mrożony kg Ilość gwarantowana 40 Ilość opcjonalna 40 Razem 80 5. Dorsz mrożony filet kg Ilość gwarantowana 330 Ilość opcjonalna 330 Razem 660 6. Morszczuk mrożony filet kg Ilość gwarantowana 80 Ilość opcjonalna 80 Razem 160 7. Mintaj mrożony filet kg Ilość gwarantowana 560 Ilość opcjonalna 560 Razem 1 120 8. Śledzie solone matjasy filety kg Ilość gwarantowana 95 Ilość opcjonalna 95 Razem 190 9. Pstrąg wędzony patroszony kg Ilość gwarantowana 15 Ilość opcjonalna 15 Razem 30 10. Łosoś wędzony filet kg Ilość gwarantowana 55 Ilość opcjonalna 55 Razem 110 11. Makrela wędzona tusza kg Ilość gwarantowana 40 Ilość opcjonalna 40 Razem 80 12. Śledź marynowany kg Ilość gwarantowana 45 Ilość opcjonalna 45 Razem 90 13. Śledź po kaszubsku kg Ilość gwarantowana 43 Ilość opcjonalna 42 Razem 85..ZADANIE NR 2 1. Karp świeży tusza kg Ilość gwarantowana 503 Ilość opcjonalna 502 Razem 1 005 2. Pstrąg filet kg Ilość gwarantowana 385 Ilość opcjonalna 385 Razem 770 3. Łosoś filet kg Ilość gwarantowana 430 Ilość opcjonalna 430 Razem 860 4. Sandacz filet mrożony kg Ilość gwarantowana 205 Ilość opcjonalna 204 Razem 409 5. Dorsz mrożony filet kg Ilość gwarantowana 2 480 Ilość opcjonalna 2 480 Razem 4 960 6. Morszczuk mrożony filet kg Ilość gwarantowana Ilość gwarantowana 1 395 Ilość opcjonalna 1 395 Razem 2 790 7. Mintaj mrożony filet kg Ilość gwarantowana 850 Ilość opcjonalna 850 Razem 1 700 8. Śledzie solone matjasy filety kg Ilość gwarantowana 590 Ilość opcjonalna 590 Razem 1 180 9. Pstrąg wędzony patroszony kg Ilość gwarantowana 115 Ilość opcjonalna 115 Razem 230 10. Łosoś wędzony filet kg Ilość gwarantowana 497 Ilość opcjonalna 496 Razem 993 11. Makrela wędzona tusza kg Ilość gwarantowana 459 Ilość opcjonalna 459 Razem 918 12. Śledź marynowany kg Ilość gwarantowana 508 Ilość opcjonalna 507 Razem 1 015 13. Śledź po kaszubsku kg Ilość gwarantowana 307 Ilość opcjonalna 307 Razem 614

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Jednostka Wojskowa 4226
Ulica ul. Marsa 110
Nr domu 110
Miejscowość Warszawa
Kod Pocztowy 04-470
Województwo mazowieckie
Tel 22 6815 030
Fax 22 6815 093
Internet www.2rblog.wp.mil.pl
Regon 14266590400000
E-mail 2rblog.zampub@wp.mil.pl
Obowiązkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zamówienia Inny: Jednostka budżetowa- podsektor rządowy/jednoska wojskowa
Rodzaj zam inny Jednostka budżetowa- podsektor rządowy/jednoska wojskowa
Rodz zam D
Czy częsci Tak
Liczba częsci 2
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej Nie
Czy dialog Nie
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Nie
Czas D
Data zakończenia 31/12/2015
Wadium 1. Zamawiający żąda wniesienia wadium w łącznej wysokości 8 100 PLN (słownie: osiem tysięcy złotych), w tym na: zadanie 1 - 1000 PLN (słownie: tysiąc złotych) zadanie 2 - 7 100 PLN (słownie: siedem tysięcy sto złotych Wykonawca składający ofertę na wybrane zadania dokonuje wpłaty wadium w wysokości wyszczególnionej dla poszczególnych zadań (części). 2. Wadium musi być wniesione przed upływem terminu składania ofert. Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium na cały okres związania ofertą.
Zaliczka Nie
Uprawnienie Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli: 1. Wykonawca został dopuszczony do produkcji lub obrotu artykułami spożywczymi - Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. nr 171, poz.1225 z późn. zm.) - i posiada aktualną decyzję lub zaświadczenie wydane przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2. Wykonawca posiada zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, do wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych - Ustawa z dnia 21 grudnia 2000 r. roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2001 r. nr 5, poz. 44 z późn. zm.).- jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania działalności, Zamawiający żąda następujących dokumentów: 1. W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego, zwierzęcego oraz żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego do oferty należy załączyć: a) aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, lub b) aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora weterynaryjnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. nr 17, poz. 127 z późn. zm.) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień, lub c) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organa urzędowej kontroli na podstawie art. 62 ust. 1 pkt. 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień. 2. W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z Unii Europejskiej, spoza obszaru RP, do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ danego kraju o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia wraz z weterynaryjnym numerem identyfikacyjnym w przypadku dotyczącym żywności (grupy produktów) pochodzenia zwierzęcego. 3. W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z krajów trzecich do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ w danym kraju o dopuszczeniu zakładu do produkcji i na eksport na rynki innych krajów (w tym krajów Unii Europejskiej) w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia. 4. Potwierdzenie o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi wydane przez wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę wykonawcy - na podstawie art. 12 ust. 1 stawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2001 r. nr 5, poz. 44 z późn. zm.) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
Wiedza Zgodnie z art. 22 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. 2010 r., Nr 113, poz. 759 z późn. zm.), o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki, do1.2. posiadania wiedzy i doświadczenia - Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonuje, minimum 1 (jedną) dostawę główną, odpowiadającą swoim rodzajem dostawie stanowiącej przedmiot zamówienia z podaniem wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów na rzecz, których dostawy zostały wykonane. Wykonawca obowiązany jest do załączenia dowodów potwierdzających, że te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, np. poświadczenie. W odniesieniu do nadal wykonywanych dostaw okresowych lub ciągłych poświadczenie to powinno być wydane nie wcześniej niż na 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli z uzasadnionych przyczyn, o obiektywnym charakterze, wykonawca nie jest w stanie uzyskać poświadczenia, o którym mowa powyżej, zamawiający uzna, że wystarczającym dowodem jest oświadczenie wykonawcy. Wartość każdej (pojedynczej) dostawy winna być nie mniejsza niż: tyczące: na zadanie 1 - 26 000 zł; na zadanie 2 - 177 000 zł; Uwaga! W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych, wartość wykonanej dostawy do dnia wydania poświadczenia należytego wykonania, musi być wystarczająca do wykazania spełniania warunku udziału. W przypadku składania oferty na wiele zadań mają zastosowanie zapisy akapitu powyżej. Za dostawy tego samego rodzaju zamawiający uzna dostawy produktów o przeznaczeniu i funkcji tożsamej z przedmiotem zamówienia. W przypadku wartości dostaw wyrażonej w innej walucie, Zamawiający, w celu oceny spełnienia ww. warunku, dokona przeliczenia tych wartości wg. kursu z dnia zawarcia umowy na podstawie Tabeli kursów średnich NBP publikowanych na stronie internetowej: http://www.nbp.pl/home.aspx?c=/ascx/archa.ascx
Potencjał Zamawiający nie konkretyzuje tego warunku
Zdolne Zamawiający nie konkretyzuje tego warunku
Sytuacja Zamawiający uzna, że warunek został spełniony, jeżeli Wykonawca posiada środki finansowe lub zdolność kredytową w wysokości nie mniejszej niż łącznie 408 000 zł, w tym: na zadanie 1 - 52 000 zł; na zadanie 2 - 356 000 zł; Jeżeli Wykonawca składa ofertę na kilka części (zadań) jednocześnie, na potwierdzenie spełnienia niniejszego warunku, winien wykazać wartość posiadanych środków finansowych lub zdolności kredytowej w wysokości nie mniejszej niż łączna kwota wymagana w celu potwierdzenia spełnienia tego warunku dla części (zadań), na które składana jest oferta. W przypadku wartości posiadanych środków finansowych wyrażonych w innej walucie, Zamawiający, w celu oceny spełnienia ww. warunku, dokona przeliczenia tych wartości wg. kursu z dnia otwarcia ofert na podstawie Tabeli kursów średnich NBP publikowanych na stronie internetowej: http://www.nbp.pl/home.aspx?c=/ascx/archa.ascx
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 12 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 15 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 5 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 6 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 7 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dokument podmiotów Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Dok podm zag 4 Tak
Dok podm zag 5 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dokumenty potwierdzające 1.Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP, wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP - podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). 2. Oświadczenie, że oferowane produkty odpowiadają specyfikacjom technicznym (wymaganiom) określonym przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia - wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 6 do SIWZ.
Niepełnosprawne Nie
Kod trybu zamówienia PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1. zmiany Odbiorcy lub miejsca dostawy zgodnie ze wskazaniem właściwej instytucji wojskowej, wynikającej z potrzeb Sił Zbrojnych RP; 2. zmiany zakresu świadczenia, a tym samym ilości przewidzianych w ofercie, jednak bez zmiany wartości umowy, wynikającej z potrzeb Sił Zbrojnych RP.
Kod kryterium A
Adres strony internetowej siwz http://www.zamowienia.2rblog.wp.mil.pl
Adres uzyskania siwz Siedziba Zamawiającego, ul. Marsa 110, 04-470 Warszawa, budynek nr 1, pokój nr 103
Data składania wniosków 08/01/2015
Godzina składania wniosków 08:00
Miejsce Siedziba Zamawiającego, ul. Marsa 110, 04-470 Warszawa, Kancelaria jawna, budynek nr 3, pokój nr 8
Termin Obowiązuje termin
Termin związania ofertą 30
Czy unieważnienie Nie
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)