Postępowanie o udzielenie zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej 13 000 euro, na sukcesywne dostawy wędliny wieprzowej do Zakładu Karnrgo w Chełmie.

Data publikacji 2015-07-23
Data zakończenia 2015-08-05 09:00:00
Instytucja Zakład Karny
Miejscowość Chełm
Województwo lubelskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 186844 / 2015
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 151000009
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

3. Przedmiotem zamówienia będą powtarzające się sukcesywnie dostawy wędliny wieprzowej na potrzeby Zakładu Karnego w Chełmie.
3.1. Przedmiot zamówienia należy zrealizować w terminie od dnia 07 września 2015 r. do dnia 06 września 2016r.
3.2. Dostawy realizowane będą w dni robocze (od poniedziałku do piątku) w godz. od 8:00 do 14:00.
3.3. Wykonawca dostarczający przedmiot zamówienia powinien dostosować środek transportu
do warunków bramy wjazdowej (rozsuwanej) do jednostki wg. poniższego zestawienia:
Wymiary gabarytowe bramy wjazdowej do Zakładu Karnego w Chełmie
szerokość
4,20 m
wysokość
3,55 m
3.4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany całkowitej ilości dostaw poszczególnych produktów (zmniejszenia lub zwiększania), ze względu na wystąpienie okoliczności, których nie można było przewidzieć w dacie zawierania umowy, w tym zwłaszcza powodowanych zmniejszeniem lub zwiększeniem liczby osadzonych, bądź innymi nadzwyczajnymi zdarzeniami lub sytuacjami.
3.5. Z tytułu zmiany całkowitej szacunkowej ilości dostaw, wykonawcy nie przysługuje odszkodowanie.
3.6. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych.
3.7. Wykonawca winien dostarczać przedmiot zamówienia zgodnie z wymogami i procedurami niezbędnymi dla zapewnienia bezpieczeństwa i żywienia zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z póź. zm.).
3.8. Opakowania produktów spożywczych powinny zapewniać zachowanie cech istotnych dla danego rodzaju artykułu spożywczego, decydujących o jego tożsamości, a oznakowanie opakowania powinno być wykonane w języku polskim w sposób czytelny, zrozumiały i widoczny bez możliwości ich usuwania.
3.9. Produkty spożywcze dostarczane będą do zamawiającego środkami transportu wykonawcy spełniającymi warunki sanitarne w zakresie przestrzegania zasad i higieny przewozu żywności.
3.10. Zamówienia cząstkowe określające asortyment, ilość i termin dostawy cząstkowej składane będą telefonicznie lub faksem.
3.11. Standard jakościowy zamówionych dostaw musi odpowiadać standardom określonym w Polskich Normach.
3.12. Przedmiot zamówienia musi być wytworzony, zapakowany, oznakowany i dostarczony zgodnie z niżej wymienionymi normami i przepisami:
- ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. z dnia 27 września 2010r Nr. 136 poz. 914 z późn. zm. ) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy
-rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. Nr 137, poz. 966).
3.13. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających, o których stanowi art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy.
3.14. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych.
3.15. Zgodnie z art. 11 ust. 8 ustawy Prawo zamówień publicznych w związku z § 1 pkt 1 a) rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 16 grudnia 2011r. w sprawie kwot wartości zamówień oraz konkursów, od których jest uzależniony obowiązek przekazywania ogłoszeń Urzędowi Publikacji Unii Europejskiej (Dz. U. Nr 282 poz. 1649), postępowanie ogłoszone przez zamawiającego z sektora finansów publicznych,
w rozumieniu przepisów o finansach publicznych, wartość tego zamówienia nie przekracza wyrażonej
w złotych równowartość kwoty 134 000 euro. Przedmiot zamówienia będzie finansowany z wydatków budżetowych Zakładu Karnego w Chełmie.
3.16. Oznakowanie w/w wyrobów: metki na każdym opakowaniu powinny zawierać (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 roku w sprawie znakowania środków spożywczych):
-nazwę środka spożywczego,
-składniki występujące w środku spożywczym,
-datę minimalnej trwałości,
-dane identyfikujące,
-zawartość netto,
-warunki przechowywania,
-oznaczenie partii produkcyjnej,
-klasę jakości handlowej albo inny wyróżnik jakości handlowej - wymagane na podstawie odrębnych przepisów.
Opis przedmiotu zamówienia na sukcesywne dostawy wędliny wieprzowej

1. Kiełbasa zwyczajna - Kiełbasa wieprzowo (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi mniej niż 50% wsadu, ale przeważa w składzie surowcowym), wędzona, parzona, średnio rozdrobniona; nie dopuszcza się stosowania składników zwiększających wodochłonność. Wygląd ogólny i powierzchnia. Batony w osłonkach naturalnych (jelitach wieprzowych cienkich), o długości od 35cm do 40cm, odkręcane, tworzą zwoje, powierzchnia batonu o barwie od jasnobrązowej do ciemnobrązowej; osłonka równomiernie ściśle przylegająca do farszu; niedopuszczalna barwa szarozielona, plamy na powierzchni wynikające z niedowędzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni osłonki. Wygląd na przekroju- Różowa do ciemnoróżowej. Rozdrobnienie i układ składników- średnio rozdrobnione równomiernie rozmieszczone na przekroju, dobrze związane składniki, dopuszczalne pojedyncze komory powietrzne niepołączone ze zmianą barwy, niedopuszczalne skupiska jednego ze składników, zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką. Konsystencja - ścisła nie powinna się rozpadać, soczysta po podgrzaniu. Smak i zapach - charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego, wędzonej, parzonej, wyczuwalne przyprawy; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 2.500kg.
2. Kiełbasa mortadela - kiełbasa drobno rozdrobniona, w osłonkach sztucznych lub białkowych; powierzchnia batonu o barwie jasnobrązowej do ciemnobrązowej lub o barwie użytej osłonki; osłonka gładka ściśle przylegająca do farszu, niedopuszczalna barwa szarozielona, plamy na powierzchni wynikające z niedowędzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni osłonki. Smak i zapach - charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego, wędzonej i parzonej; wyczuwalne przyprawy i lekki zapach wędzenia; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 2.500kg.
3. Kiełbasa parówkowa - z mięsa wieprzowego homogenizowana, parzona. Wyrób o strukturze jednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczysty, barwy różowej, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce naturalnej lub sztucznej (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego). Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty sprzedaży. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 2.000 kg.
4. Kiełbasa wiejska - wieprzowa (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi 50 % wsadu mięsnego), wędzona, parzona, podsuszana, średnio rozdrobniona (przeważająca część surowców mięsno-tłuszczowych została rozdrobniona na cząstki o wielkości od 5mm do 20mm), nie dopuszcza się stosowania preparatów białkowych i składników zwiększających wodochłonność. Wygląd ogólny i powierzchnia batony w osłonkach naturalnych (jelitach wieprzowych cienkich), o długości od 30cm do 40cm, o średnicy użytej osłonki, powierzchnia batonu o barwie brązowej z lekkim połyskiem i prześwitami składników pod osłonką, osłonka ściśle przylegająca do masy mięsnej, niedopuszczalne zawilgocenie powierzchni osłonki, barwa szarozielona, plamy na powierzchni wynikające z nie dowędzenia w miejscu styku z innymi batonami. Konsystencja ścisła, dość krucha, dobre związanie składników. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego, wędzonej, parzonej z wyraźnym wyczuciem wędzenia, z wyczuwalnymi przyprawami; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Okres przydatności do spożycia kiełbasy wiejskiej deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy. Ilość szacunkowa około 1.500 kg.
5. Kiełbasa śląska - z mięsa wieprzowego (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi od 60% wsadu mięsnego), wędzona, parzona, średnio rozdrobniona; nie dopuszcza się stosowania preparatów białkowych i składników zwiększających wodochłonność. Wygląd ogólny i powierzchnia - batony w osłonkach naturalnych (jelitach wieprzowych cienkich), o długości od 12cm do 14cm, odkręcane, tworzą zwoje, powierzchnia batonu o barwie jasnobrązowej z prześwitami składników pod osłonką; osłonka ściśle przylegająca do farszu; niedopuszczalna barwa szarozielona, plamy na powierzchni wynikające z niedowędzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni osłonki. Smak i zapach - charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa wieprzowego peklowanego, wędzonej, parzonej; wyczuwalne przyprawy i zapach wędzenia; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcych. Okres przydatności do spożycia kiełbasy wiejskiej deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 1.500 kg.
6. Kiełbasa toruńska - przetwór mięsny w osłonkach naturalnych lub sztucznych, wyprodukowany z rozdrobnionego mięsa peklowanego i tłuszczu, bez dodatku surowców uzupełniających, przyprawiony, wędzony, parzony lub pieczony, suszony o specyficznych cechach organoleptycznych, wyprodukowany z mięsa wieprzowego, ewentualnie z dodatkiem mięsa wołowego grubo rozdrobnionego oraz tłuszczu wieprzowego, z dodatkiem naturalnych, charakterystycznych przypraw (pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek), w osłonkach białkowych sztucznych. Wygląd ogólny powierzchnia batonów barwy brązowej do ciemnobrązowej, równomiernie pomarszczona; osłonka ściśle przylegająca do farszu; batony Smak i zapach właściwy dla mięsa peklowanego, wędzonego, suszonego; sól i przyprawy wyraźnie wyczuwalne; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Okres przydatności do spożycia kiełbasy toruńskiej deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 1.000 kg.
7. Kiełbasa litewska - przetwór mięsny w osłonkach naturalnych lub sztucznych, wyprodukowany z rozdrobnionego mięsa peklowanego i tłuszczu, bez dodatku surowców uzupełniających, przyprawiony, wędzony, parzony lub pieczony, suszony o specyficznych cechach organoleptycznych, wyprodukowany z mięsa wieprzowego, ewentualnie z dodatkiem mięsa wołowego grubo rozdrobnionego oraz tłuszczu wieprzowego, z dodatkiem naturalnych, charakterystycznych przypraw, w osłonkach białkowych sztucznych. Wygląd ogólny powierzchnia batonów barwy brązowej do ciemnobrązowej, równomiernie pomarszczona; osłonka ściśle przylegająca do farszu; Smak i zapach właściwy dla mięsa peklowanego, wędzonego, suszonego; sól i przyprawy wyraźnie wyczuwalne; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Okres przydatności do spożycia kiełbasy litewskiej deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 1.000 kg.
8. Kiełbasa serdelowa - przetwór mięsny w osłonkach naturalnych lub sztucznych. Wygląd ogólny powierzchnia barwy brązowej do ciemnobrązowej, równomiernie pomarszczona, osłonka ściśle przylegająca do farszu. Smak i zapach właściwy dla mięsa peklowanego, sól i przyprawy wyraźnie wyczuwalne; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Okres przydatności do spożycia kiełbasy serdelowej deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 1.500 kg.
9. Parówki cienkie wieprzowe - przetwór mięsny w osłonkach naturalnych lub sztucznych. Wygląd ogólny powierzchnia barwy brązowej do ciemnobrązowej, osłonka ściśle przylegająca do farszu. Smak i zapach właściwy dla mięsa peklowanego, sól i przyprawy wyraźnie wyczuwalne; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 1.500 kg.
10. Kiełbasa żywiecka wieprzowa - z mięsa wieprzowego (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi od 50% wsadu mięsnego), wędzona, parzona, średnio rozdrobniona; nie dopuszcza się stosowania preparatów białkowych i składników zwiększających wodochłonność. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 300 kg.
11. Kiełbasa krakowska wieprzowa - z mięsa wieprzowego (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi od 60% wsadu mięsnego), wędzona, parzona, średnio rozdrobniona; nie dopuszcza się stosowania preparatów białkowych i składników zwiększających wodochłonność. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 300 kg.
12. Kiełbasa szynkowa -w osłonce, produkowana z wyselekcjonowanych mięśni szynek, z niewielką naturalną okrywą tłuszczową, parzona, bez dodatku polifosforanów. Mięśnie uformowane w kształt lekko spłaszczonego walca. Wędlina o znakomitych walorach smakowych, charakteryzuje się delikatnym smakiem i wyjątkową kruchością. Wygląd ogólny wędlina w kształcie lekko spłaszczonego walca lub okrągła. Konsystencja i struktura dość ścisła, krucha, na przekroju dopuszczalna niewielka ilość tłuszczu śródmięśniowego. Barwa na przekroju mięsa - różowa do ciemnoróżowej tłuszczu - biała do lekko różowej Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Okres przydatności do spożycia kiełbasy wiejskiej deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 300 kg.
13. Kiełbasa wołowo-szynkowa - Kiełbasa wołowa (produkt, w którym mięso wołowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego), wędzona, parzona, grubo rozdrobniona. Wygląd ogólny i powierzchnia - batony w osłonkach sztucznych, o barwie brązowej do ciemnobrązowej z odcieniem czerwonym; osłonka gładka ściśle przylegająca do farszu; niedopuszczalna barwa szarozielona, plamy na powierzchni wynikające z niedowędzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni osłonki. Wygląd na przekroju barwa mięsa ciemnoczerwona, barwa masy wiążącej ciemnoróżowa. Rozdrobnienie i układ składników. Smak i zapach Charakterystyczny dla kiełbasy wołowo - szynkowej, wędzonej, parzonej; wyczuwalne przyprawy i zapach wędzenia; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Okres przydatności do spożycia kiełbasy wołowo szynkowej deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 300 kg.
14. Polędwica sopocka - Okres przydatności do spożycia przysmaku śniadaniowego deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 300 kg.
15. Przysmak śniadaniowy - Okres przydatności do spożycia przysmaku śniadaniowego deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 1.500 kg.
16. Pasztetowa wieprzowa - podrobowa w jelicie wieprzowym z dodatkiem naturalnych przypraw ze znacznym dodatkiem podrobów poddanych odpowiedniej obróbce termicznej gwarantującej zachowanie pełnych walorów smakowych, oraz odpowiedniej struktury. Smak i zapach charakterystyczny dla pasztetowej. Wyrób o wyraźnym smaku i dość luźnej, smarownej konsystencji (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi nie mniej niż 10% i wątroby wieprzowej 30% wsadu surowcowego). Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty sprzedaży. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 1.500 kg.
17. Salceson włoski - grubo rozdrobniony parzony. Wędlina podrobowa wyprodukowana z chudego mięsa, pochodzącego z głów wieprzowych, w naturalnych lub sztucznych osłonkach, powierzchnia gładka, nie dopuszczalne zabrudzenia, oślizłość i naloty pleśni. Konsystencja ścisła, blok, nie powinien się rozpadać, niedopuszczalne skupiska niewymieszanych składników. Smak i zapach charakterystyczny dla wyrobów wędliniarskich, gotowanych z peklowanego mięsa z głów wieprzowych. Przyprawy wyczuwalne, szczególnie kminek i czosnek (produkt, w którym mięso wieprzowo-wołowe, podroby i ścinki stanowią nie mniej niż 70% wsadu surowcowego). Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty sprzedaży. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 1.500 kg.
18. Luncheon meat - Okres przydatności do spożycia Luncheon meat deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 1.500 kg.
19. Kaszanka - z podrobów wieprzowych, powierzchnia gładka, podwędzana, gotowana, niedopuszczalne zabrudzenia, oślizłość i naloty pleśni, konsystencja ścisła. Nie powinien się rozpadać, niedopuszczalny smak i zapach nieświeżych składników, pleśniowy, kwaśny, gorzki. Powierzchnia koloru szarobrunatnego z odcieniem brązowym. Konsystencja zewnętrzna dość ścisła, nieelastyczna. Barwa składników ciemnobrązowa, kaszy - kremowoszara, widoczne są kawałki szarobrunatnej wątroby. Niedopuszczalne jasnoczerwone plamy świadczące o niedogotowaniu. Wszystkie składniki równomiernie wymieszane. Konsystencja na przekroju dość ścisła. Związanie dobre (produkt, w którym mięso wieprzowe, podroby i ścinki stanową nie mniej niż 50% wsadu surowcowego). Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty sprzedaży. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 1.000kg.
20. Serca wieprzowe świeże - Okres przydatności do spożycia serc wieprzowych deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 2.200 kg.
21. Boczek wędzony bez żeberek - Wędzonka otrzymana z peklowanego boczku wieprzowego bez żeberek, wędzona, surowa, półtwarda. Powierzchnia Kształt zbliżony do prostokąta, powierzchnia zewnętrzna może być całkowicie lub częściowo pokryta skórą lub bez skóry, na boku elementu od strony grzbietowej widoczny przerost mięsa ok. 2/3 długości, lekko wilgotna, niepostrzępiona, niedopuszczalne pozostałości szczeciny oraz wykrystalizowana sól, w jednym końcu elementu pętelka do zawieszenia Czystość mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. Barwa mięsa Różowa do jasnoróżowej; tłuszczu - biała; dopuszczalny odcień różowy, mięso powinno stanowić 20% powierzchni przekroju poprzecznego elementu. Barwa tłuszczu Brązowa z odcieniem wiśniowym; skóry jasnobrązowado brązowej odcieniem pomarańczowym; tłuszczu - żółta z odcieniem szarym. Konsystencja jędrna i elastyczna, niedopuszczalna obecność gruczołów mlecznych oraz znaczny wyciek soku po przekrojeniu; tłuszcz przerośnięty warstwami mięsa. Zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 800kg.
22. Smalec wieprzowy topiony- bez środków konserwujących. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 2.000kg.
23. Szponder wołowy - Zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Okres przydatności do spożycia szpondra wołowego deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 700 kg.
24. Łopatka wieprzowa bez kości mrożona - część zasadnicza wieprzowiny, odcięta z odcinka piersiowo-lędźwiowego półtuszy; całkowicie odkostniona; słonina ze schabu w pełni zdjęta, mrożona. Powierzchnia gładka, niezakrwawiona, niepostrzępiona, bez opiłków kości, przekrwień, głębszych nacięć; powierzchnia tkanki mięśniowej i tłuszczowej połyskująca, sucha lub lekko wilgotna; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni. Czystość mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. Barwa mięsa jasnoróżowa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy. Barwa tłuszczu biała z odcieniem kremowym lub lekko różowym. Konsystencja jędrna i elastyczna. Zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 1.500kg.
25. Łopatka wołowa bez kości mrożona - część zasadnicza wieprzowiny, odcięta z odcinka piersiowo-lędźwiowego półtuszy; całkowicie odkostniona; słonina ze schabu w pełni zdjęta, schłodzony, nie mrożony. Powierzchnia, gładka, nie zakrwawiona, nie postrzępiona, bez opiłków kości, przekrwień, głębszych nacięć; powierzchnia tkanki mięśniowej i tłuszczowej połyskująca, sucha lub lekko wilgotna; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni. Mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. Barwa mięsa jasnoróżowa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy. Barwa tłuszczu biała z odcieniem kremowym lub lekko różowym. Konsystencja jędrna i elastyczna. Zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 700kg.
26. Mięso wieprzowe mielone mrożone kostka - mięso wieprzowe, grubo rozdrobnione, mrożone, maksymalna zawartość tłuszczu 30%. Mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. Barwa mięsa jasnoróżowa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy. Barwa tłuszczu biała z odcieniem kremowym lub lekko różowym. Konsystencja jędrna i elastyczna. Zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Okres przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od dnia dostawy. Dostawy sukcesywne. Ilość szacunkowa około 2.000kg.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Zakład Karny
Ulica ul. Kolejowa 112
Nr domu 112
Miejscowość Chełm
Kod Pocztowy 22-100
Województwo lubelskie
Tel 082 5653485
Fax 082 5653557
Internet www.zp.sw.gov.pl
Regon 00032004100000
E-mail zk_chelm@sw.gov.pl
Obowiązkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zamówienia Inny: Zakład Karny w Chełmie
Rodzaj zam inny Zakład Karny w Chełmie
Rodz zam D
Czy częsci Nie
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej Nie
Czy dialog Nie
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas w miesiącach 12
Wadium Wykonawca przystępujący do przetargu nie jest zobowiązany wnieść wadium
Zaliczka Nie
Uprawnienie Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych musi mieć formę pisemną i należy złożyć na formularzu, którego wzór stanowi załącznik nr 1 do specyfikacji (oryginał). W przypadku oferty składanej przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego, oświadczenie o spełnianiu każdego z warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy składa, co najmniej jeden z tych wykonawców, albo wszyscy ci wykonawcy wspólnie.
Wiedza Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych musi mieć formę pisemną i należy złożyć na formularzu, którego wzór stanowi załącznik nr 1 do specyfikacji (oryginał). W przypadku oferty składanej przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego, oświadczenie o spełnianiu każdego z warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy składa, co najmniej jeden z tych wykonawców, albo wszyscy ci wykonawcy wspólnie.
Potencjał Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych musi mieć formę pisemną i należy złożyć na formularzu, którego wzór stanowi załącznik nr 1 do specyfikacji (oryginał). W przypadku oferty składanej przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego, oświadczenie o spełnianiu każdego z warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy składa, co najmniej jeden z tych wykonawców, albo wszyscy ci wykonawcy wspólnie.
Zdolne Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych musi mieć formę pisemną i należy złożyć na formularzu, którego wzór stanowi załącznik nr 1 do specyfikacji (oryginał). W przypadku oferty składanej przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego, oświadczenie o spełnianiu każdego z warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy składa, co najmniej jeden z tych wykonawców, albo wszyscy ci wykonawcy wspólnie.
Sytuacja Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych musi mieć formę pisemną i należy złożyć na formularzu, którego wzór stanowi załącznik nr 1 do specyfikacji (oryginał). W przypadku oferty składanej przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego, oświadczenie o spełnianiu każdego z warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy składa, co najmniej jeden z tych wykonawców, albo wszyscy ci wykonawcy wspólnie.
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Inne dokumenty 1) wypełniony formularz ofertowy. Formularz ofertowy musi mieć formę pisemną i należy złożyć na formularzu, którego wzór stanowi załącznik nr 3 do specyfikacji (oryginał), 2) pełnomocnictwo, jeżeli dotyczy.
Niepełnosprawne Nie
Kod trybu zamówienia PN
Kod kryterium A
Adres strony internetowej siwz www.zp.sw.gov.pl
Adres uzyskania siwz ul. Kolejowa 112, 22 - 100 Chełm
Data składania wniosków 05/08/2015
Godzina składania wniosków 09:00
Miejsce ul. Kolejowa 112, 22 - 100 Chełm - sekretariat
Termin Obowiązuje termin
Termin związania ofertą 30
Czy unieważnienie Nie
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)