III/1. Przedmiotem zamówienia są dostawy RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH I PIECZYWA dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego:
Część I zamówienia (różne produkty):
a) Syrop owocowy - o smaku malinowym, wiśniowym, truskawkowym lub pomarańczowym, słodzony cukrem (bez substancji słodzących) o stopniu rozcieńczenia 1 : 9 w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 1,5 l do 5 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 400 litrów,
b) Ryż biały - w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1700 kilogramów,
c) Kasza manna - w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 250 kilogramów,
d) Mąka pszenna typ 450 - w opakowaniu papierowym do 25 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 2800 kilogramów,
e) Mąka ziemniaczana - w opakowaniu od 0,5 kg do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów,
f) Kasza gryczana - w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 730 kilogramów,
g) Olej roślinny - rafinowany, rzepakowy, w opakowaniu plastikowym od 0,5 l do 1 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 600 litrów,
h) Olej roślinny - rafinowany, rzepakowy, w opakowaniu plastikowym od 3 l do 10 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 800 litrów,
i) Majonez - wysokotłuszczowy o minimalnej zawartości tłuszczu 63 %, w opakowaniu od 1 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 170 kilogramów,
j) Majonez - wysokotłuszczowy o minimalnej zawartości tłuszczu 63 %, w opakowaniu od 0,25 kg do 0,8 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 120 kilogramów,
k) Makaron świderki - niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 3600 kilogramów,
l) Makaron muszelki - niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 500 kilogramów,
m) Makaron kolanka - niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 500 kilogramów,
n) Makaron nitki - niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 50 kilogramów,
o) Makaron spaghetti - długi, zawierający pszenicę durum lub mąkę pszenną - semolinę, w opakowaniu od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 400 kilogramów,
p) Kawa zbożowa - typu Inka, sypana, rozpuszczalna, bezkofeinowa, w opakowaniu od 100 g do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 50 kilogramów,
q) Zupa pieczarkowa w proszku - w opakowaniu od 1 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 100 kilogramów,
r) Zupa pieczarkowa w proszku - w opakowaniu od 35 g do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 5 kilogramów,
s) Zupka błyskawiczna (chińska, instant) z makaronem - w opakowaniu od 50 g do 100 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 10 kilogramów,
t) Przyprawa w płynie - w opakowaniu do 6 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 700 litrów,
u) Kwasek cytrynowy - biały, kryształ, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów,
v) Cukier waniliowy - biały, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 5 kilogramów,
w) Kasza jęczmienna - w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1200 kilogramów,
x) Przyprawa do drobiu - w opakowaniu do 1,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 60 kilogramów,
y) Majeranek - suszony, rozkruszony, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 20 kilogramów,
z) Przyprawa jarzynowa - sypka, w opakowaniu do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 350 kilogramów,
aa) Żurek - w płynie, w butelkach plastikowych lub szklanych od 0,4 l do 10 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 600 litrów,
bb) Herbata liściasta - czarna, w opakowaniu od 80 g do 100 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 15 kilogramów,
cc) Herbata mięta - w torebkach, pakowanych po 20 szt., opakowanie minimum 20 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów,
dd) Cukier biały - sypki, z buraków cukrowych, kryształ, w opakowaniach papierowych od 1 kg do 25 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1600 kilogramów,
ee) Pieprz czarny - mielony, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 70 kilogramów,
ff) Sól spożywcza - jodowana, warzona, drobna, w opakowaniu do 25 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1500 kilogramów,
gg) Musztarda stołowa - w opakowaniu szklanym lub plastikowym do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 160 kilogramów,
hh) Ocet spożywczy - spirytusowy, 10%, opakowanie plastikowe lub szklane od 0,5 l do 1 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 100 litrów,
ii) Sos pieczeniowy - ciemny, w proszku, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 10 kilogramów,
jj) Sos grzybowy - w proszku, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 20 kilogramów
kk) Papryka słodka - mielona, sproszkowana, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 15 kilogramów,
ll) Papryka ostra - mielona, sproszkowana, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 3 kilogramy,
mm) Czosnek granulowany - w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 40 kilogramów,
nn) Bazylia - w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1 kilogram,
oo) Liść laurowy - cały, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 5 kilogramów,
pp) Ziele angielskie - czarne, całe ziarenka w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 15 kilogramów,
qq) Żelatyna spożywcza - w opakowaniu od 25 g do 100 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu ; jednostka miary: kilogram, ilość: 10 kilogramów,
rr) Pasztet - o zawartości mięsa min 13%, opakowanie do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 25 kilogramów,
ss) Szynka konserwowa wieprzowa mielona - o zawartości mięsa min 50%, opakowanie do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 25 kilogramów,
tt) Szynka konserwowa drobiowa mielona - o zawartości mięsa min 50%, opakowanie do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 25 kilogramów,
uu) Paprykarz - o zawartości ryby min 40%, opakowanie do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 25 kilogramów,
vv) Mieszanka warzywna do zup i sosów - suszona - składająca się z minimum czterech następujących składników: marchew, pietruszka, por, seler; w opakowaniu foliowym lub papierowym od 0,5 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 900 kilogramów,
ww) Puree ziemniaczane - w płatkach ziemniaczanych lub w proszku, minimalny przyrost produktu w stosunku do masy puree 6 - krotny, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 300 kilogramów,
xx) Chrzan tarty - na kwasku cytrynowym, w opakowaniu szklanym lub plastikowym do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 80 kilogramów.
Część II zamówienia (jaja):
a) Jaja kurze - całe klasa A, minimalna waga jajka 63 g; jednostka miary: sztuka, ilość: 10000 sztuk
Część III zamówienia (warzywa przetworzone):
a) Mus jabłkowy (jabłka kostka z cynamonem) - w opakowaniu szklanym lub plastikowym, od 0,5 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 360 kilogramów,
b) Szczaw konserwowy (liście bez łodyg) - w opakowaniu szklanym, foliowym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,8 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 550 kilogramów,
c) Ogórki konserwowe - w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,4 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 800 kilogramów,
d) Groszek konserwowy - w opakowaniu metalowym (puszka), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,4 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 50 kilogramów,
e) Groszek konserwowy - w opakowaniu metalowym (puszka), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,5 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 770 kilogramów,
f) Papryka konserwowa - w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,3 kg do 2 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 80 kilogramów,
g) Kukurydza konserwowa - w opakowaniu metalowym (puszka), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 50 kilogramów,
h) Koncentrat pomidorowy 30 % - w opakowaniu szklanym lub metalowym, od 0,8 kg do 5 kg, o wartości energetycznej minimum 90 kcal/100 g, o minimalnej wartości odżywczej: białko 5 g/100 g, węglowodany 1,5g/100 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1200 kilogramów,
i) Koncentrat pomidorowy 30 % - w opakowaniu szklanym lub metalowym, od 0,5 kg do 1 kg, o wartości energetycznej minimum 90 kcal/100 g, o minimalnej wartości odżywczej: białko 5 g/100 g, węglowodany 1,5g/100 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 500 kilogramów,
j) Sałatka z pomidora zielonego - w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 450 kilogramów,
k) Sałatka wielowarzywna - w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 450 kilogramów,
l) Ananas - plastry w syropie, w opakowaniu metalowym (puszka), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 20 kilogramów,
m) Brzoskwinie - połówki w syropie, w opakowaniu metalowym (puszka), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 10 kilogramów,
n) Oliwki czarne drylowane - w opakowaniu szklanym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 12 kilogramów,
o) Oliwki zielone drylowane - w opakowaniu szklanym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 3 kilogramy,
p) Pieczarki marynowane - w opakowaniu szklanym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 10 kilogramów.
Część IV zamówienia (pieczywo):
a) Chleb pszenno - żytni - świeży, tj. wypiekany nie wcześniej niż dwanaście godzin przed dostawą, krojony, w opakowaniu foliowym od 500 g do 600 g (minimalna ilość kromek w bochenku 22 szt.); jednostka miary: kilogram, ilość: 7200 kilogramów,
b) Bułka pszenna - świeża, okrągła 50g; jednostka miary: sztuka, ilość: 24000 sztuk,
c) Bułka pszenna - świeża, okrągła 90g; jednostka miary: sztuka, ilość: 400 sztuk,
d) Bułka tarta - pszenna, w opakowaniu od 0,50 kg do 5 kg; jednostka miary: kilogram, ilość: 1000 sztuk.
2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej.
3. Wykonawca zapewnia transport RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH I PIECZYWA do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku.
4. Transport przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno - epidemiologiczne.
5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku.
6. Ilość przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 może ulec zmianie wartościowo maksymalnie o minus 15 % ogółem od wartości umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia.
7. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00.
8. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego:
- dla części I i III zamówienia - nie częściej niż jeden raz w tygodniu każdorazowo od godziny 7:00 do godziny 10:00, z zastrzeżeniem pkt. III/1/ww - puree ziemniaczane - nie częściej niż trzy razy w okresie obowiązywania umowy do godz. 10:00,
- dla części II zamówienia - nie częściej niż dwa razy w tygodniu każdorazowo od godziny 7:00 do godziny 9:00,
- dla części IV zamówienia - nie częściej niż sześć razy w tygodniu każdorazowo od godziny 7:00 do godziny 7:30
W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jakościowych i uzupełnienia braki ilościowe: w terminie do dwóch godzin od momentu zgłoszenia reklamacji.
9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego.
II.1.6. Pozostałe kody CPV:
15330000-0, 15331000-7, 15331136-9, 15331400-1, 15331425-2, 15331450-6, 15331460-9, 15331462-3, 15331470-2, 15331500-2, 15332400-8, 15131310-1, 03142500-3, 03212000-0.
OpisCzęść I zamówienia (różne produkty):
a) Syrop owocowy - o smaku malinowym, wiśniowym, truskawkowym lub pomarańczowym, słodzony cukrem (bez substancji słodzących) o stopniu rozcieńczenia 1 : 9 w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 1,5 l do 5 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 400 litrów,
b) Ryż biały - w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1700 kilogramów,
c) Kasza manna - w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 250 kilogramów,
d) Mąka pszenna typ 450 - w opakowaniu papierowym do 25 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 2800 kilogramów,
e) Mąka ziemniaczana - w opakowaniu od 0,5 kg do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów,
f) Kasza gryczana - w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 730 kilogramów,
g) Olej roślinny - rafinowany, rzepakowy, w opakowaniu plastikowym od 0,5 l do 1 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 600 litrów,
h) Olej roślinny - rafinowany, rzepakowy, w opakowaniu plastikowym od 3 l do 10 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 800 litrów,
i) Majonez - wysokotłuszczowy o minimalnej zawartości tłuszczu 63 %, w opakowaniu od 1 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 170 kilogramów,
j) Majonez - wysokotłuszczowy o minimalnej zawartości tłuszczu 63 %, w opakowaniu od 0,25 kg do 0,8 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 120 kilogramów,
k) Makaron świderki - niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 3600 kilogramów,
l) Makaron muszelki - niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 500 kilogramów,
m) Makaron kolanka - niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 500 kilogramów,
n) Makaron nitki - niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 50 kilogramów,
o) Makaron spaghetti - długi, zawierający pszenicę durum lub mąkę pszenną - semolinę, w opakowaniu od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 400 kilogramów,
p) Kawa zbożowa - typu Inka, sypana, rozpuszczalna, bezkofeinowa, w opakowaniu od 100 g do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 50 kilogramów,
q) Zupa pieczarkowa w proszku - w opakowaniu od 1 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 100 kilogramów,
r) Zupa pieczarkowa w proszku - w opakowaniu od 35 g do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 5 kilogramów,
s) Zupka błyskawiczna (chińska, instant) z makaronem - w opakowaniu od 50 g do 100 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 10 kilogramów,
t) Przyprawa w płynie - w opakowaniu do 6 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 700 litrów,
u) Kwasek cytrynowy - biały, kryształ, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów,
v) Cukier waniliowy - biały, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 5 kilogramów,
w) Kasza jęczmienna - w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1200 kilogramów,
x) Przyprawa do drobiu - w opakowaniu do 1,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 60 kilogramów,
y) Majeranek - suszony, rozkruszony, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 20 kilogramów,
z) Przyprawa jarzynowa - sypka, w opakowaniu do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 350 kilogramów,
aa) Żurek - w płynie, w butelkach plastikowych lub szklanych od 0,4 l do 10 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 600 litrów,
bb) Herbata liściasta - czarna, w opakowaniu od 80 g do 100 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 15 kilogramów,
cc) Herbata mięta - w torebkach, pakowanych po 20 szt., opakowanie minimum 20 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów,
dd) Cukier biały - sypki, z buraków cukrowych, kryształ, w opakowaniach papierowych od 1 kg do 25 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1600 kilogramów,
ee) Pieprz czarny - mielony, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 70 kilogramów,
ff) Sól spożywcza - jodowana, warzona, drobna, w opakowaniu do 25 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1500 kilogramów,
gg) Musztarda stołowa - w opakowaniu szklanym lub plastikowym do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 160 kilogramów,
hh) Ocet spożywczy - spirytusowy, 10%, opakowanie plastikowe lub szklane od 0,5 l do 1 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 100 litrów,
ii) Sos pieczeniowy - ciemny, w proszku, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 10 kilogramów,
jj) Sos grzybowy - w proszku, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 20 kilogramów
kk) Papryka słodka - mielona, sproszkowana, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 15 kilogramów,
ll) Papryka ostra - mielona, sproszkowana, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 3 kilogramy,
mm) Czosnek granulowany - w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 40 kilogramów,
nn) Bazylia - w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1 kilogram,
oo) Liść laurowy - cały, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 5 kilogramów,
pp) Ziele angielskie - czarne, całe ziarenka w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 15 kilogramów,
qq) Żelatyna spożywcza - w opakowaniu od 25 g do 100 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 10 kilogramów,
rr) Pasztet - o zawartości mięsa min 13%, opakowanie do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 25 kilogramów,
ss) Szynka konserwowa wieprzowa mielona - o zawartości mięsa min 50%, opakowanie do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 25 kilogramów,
tt) Szynka konserwowa drobiowa mielona - o zawartości mięsa min 50%, opakowanie do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 25 kilogramów,
uu) Paprykarz - o zawartości ryby min 40%, opakowanie do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 25 kilogramów,
vv) Mieszanka warzywna do zup i sosów - suszona - składająca się z minimum czterech następujących składników: marchew, pietruszka, por, seler; w opakowaniu foliowym lub papierowym od 0,5 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 900 kilogramów,
ww) Puree ziemniaczane - w płatkach ziemniaczanych lub w proszku, minimalny przyrost produktu w stosunku do masy puree 6 - krotny, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 300 kilogramów,
xx) Chrzan tarty - na kwasku cytrynowym, w opakowaniu szklanym lub plastikowym do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 80 kilogramów.Część II zamówienia (jaja):
a) Jaja kurze - całe klasa A, minimalna waga jajka 63 g; jednostka miary: sztuka, ilość: 10000 sztukCzęść III zamówienia (warzywa przetworzone):
a) Mus jabłkowy (jabłka kostka z cynamonem) - w opakowaniu szklanym lub plastikowym, od 0,5 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 360 kilogramów,
b) Szczaw konserwowy (liście bez łodyg) - w opakowaniu szklanym, foliowym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,8 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 550 kilogramów,
c) Ogórki konserwowe - w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,4 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 800 kilogramów,
d) Groszek konserwowy - w opakowaniu metalowym (puszka), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,4 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 50 kilogramów,
e) Groszek konserwowy - w opakowaniu metalowym (puszka), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,5 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 770 kilogramów,
f) Papryka konserwowa - w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,3 kg do 2 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 80 kilogramów,
g) Kukurydza konserwowa - w opakowaniu metalowym (puszka), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 50 kilogramów,
h) Koncentrat pomidorowy 30 % - w opakowaniu szklanym lub metalowym, od 0,8 kg do 5 kg, o wartości energetycznej minimum 90 kcal/100 g, o minimalnej wartości odżywczej: białko 5 g/100 g, węglowodany 1,5g/100 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1200 kilogramów,
i) Koncentrat pomidorowy 30 % - w opakowaniu szklanym lub metalowym, od 0,5 kg do 1 kg, o wartości energetycznej minimum 90 kcal/100 g, o minimalnej wartości odżywczej: białko 5 g/100 g, węglowodany 1,5g/100 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 500 kilogramów,
j) Sałatka z pomidora zielonego - w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 450 kilogramów,
k) Sałatka wielowarzywna - w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 450 kilogramów,
l) Ananas - plastry w syropie, w opakowaniu metalowym (puszka), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 20 kilogramów,
m) Brzoskwinie - połówki w syropie, w opakowaniu metalowym (puszka), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 10 kilogramów,
n) Oliwki czarne drylowane - w opakowaniu szklanym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 12 kilogramów,
o) Oliwki zielone drylowane - w opakowaniu szklanym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 3 kilogramy,
p) Pieczarki marynowane - w opakowaniu szklanym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilość produktu netto po odcieku), ilość: 10 kilogramów.Część IV zamówienia (pieczywo):
a) Chleb pszenno - żytni - świeży, tj. wypiekany nie wcześniej niż dwanaście godzin przed dostawą, krojony, w opakowaniu foliowym od 500 g do 600 g (minimalna ilość kromek w bochenku 22 szt.); jednostka miary: kilogram, ilość: 7200 kilogramów,
b) Bułka pszenna - świeża, okrągła 50g; jednostka miary: sztuka, ilość: 24000 sztuk,
c) Bułka pszenna - świeża, okrągła 90g; jednostka miary: sztuka, ilość: 400 sztuk,
d) Bułka tarta - pszenna, w opakowaniu od 0,50 kg do 5 kg; jednostka miary: kilogram, ilość: 1000 sztuk. |