1.Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół w Lubyczy Królewskiej w roku szkolnym 2015/2016.
2.Przedmiot zamówienia stanowi 10 części. Szczegółowy wykaz produktów stanowiących przedmiot zamówienia określa załącznik nr 1 do SIWZ. Zamówienie obejmuje dostarczanie produktów spożywczych wymienionych w załączniku nr 1 SIWZ do stołówki przy Zespole Szkół w Lubyczy Królewskiej, na koszt Wykonawcy zadania w terminach i ilościach określonych przez Zamawiającego.
3.Dostawy sukcesywne artykułów spożywczych w zależności od potrzeb zamawiającego dokonywane będą na podstawie telefonicznego zamówienia przez intendenta stołówki szkolnej.
4.Dostawy muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi.
5.Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
6.Dostarczony towar winien odpowiadać Polskim Normom.
7.Wyroby muszą być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami.
8. Wykonawca na wyżej wymienione towary powinien posiadać atesty, certyfikaty itp., dopuszczające powyższe artykuły do spożycia.
9.Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe w asortymencie i ilości wynikających z zamówień zarówno pod względem norm jakościowych jak i w ich początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie dostarczonych produktów.
10.W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia.
11.Oferta nie musi obejmować całości zamówienia, dopuszcza się składnie ofert częściowych z podziałem na następujące części:
Część 1 : Załącznik 2a -mrożone artykuły spożywcze
Część 2: Załącznik 2b -świeże owoce i warzywa
Część 3:Załącznik 2c -wyroby garmażeryjne
Część 4:Załącznik 2d -pieczywo
Część 5:Załącznik 2e -produkty mleczarskie
Część 6:Załącznik 2f -różne produkty spożywcze
Część 7:Załącznik 2g -jaja kurze świeże
Część 8:Załącznik 2h -świeże mięso wieprzowe, wędliny
Część 9:Załącznik 2i - ziemniaki
Część 10:Załącznik 2j -mrożone mięso i wyroby drobiowe
Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub na wszystkie części zamówienia.
12.Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Dostawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
OpisBrokuły, Brukselka, Kalafior,Mieszanka kompotowa,Mieszanka wielowarzywna (co najmniej 5 rodzajów warzyw), Marchew mrożona, Zupa fasolowa, Zupa pieczarkowa,
Zupa królewska, Zupa wiejska, Włoszczyzna mrożona, Zupa prezydencka, Filet mrożony z ryby mintaj, Kotlet rybny, TruskawkaJabłko, Marchew, Seler, Pietruszka, Por, Pieczarka, Pomidor, Ogórek zielony, Ogórek kwaszony, Kapusta kwaszona, Kapusta pekińska, Buraczki, Cebula, Fasola, Kapusta biała
PaprykaGołąbki z mięsem i ryżem, Kopytka ziemniaczanie, Krokiety z kapustą i pieczarką, Naleśniki z serem, Pierogi ruskie, Pyzy ziemniaczane, Knedle, Kotlet ziemniaczanyBułka wyborowa-50g, Chleb baltonowski-600 g, Chleb żytni sitkowy - 500 g, Chleb słoneczny - 400g, Chleb żytni ze słonecznikiem- 450g, Drożdżówka -70 gŚmietana 18% - 400 ml, Ser żółty SALAMIX, Twaróg KRAJANKA, Jogurt owocowy- 150 gBułka tarta- 0,5 kg KRAWPAK, Barszcz biały- zupa- 65 g WINIARY, Barszcz czerwony- zupa- 65 g WINIARY, Cukier- 1 kg KRÓLEWSKI, Groch- połówki- 0,5 kg KRAWPAK, Herbata owocowa rozpuszczalna- 300 g EKOLAND, Herbata granulowana- 90 g SAGA,
Koper- susz- 10 g CYKORIA, Koncentrat pomidorowy- 950 g FRUBEX, Kostka mięsna- przyprawa do zup- 60 g WINIARY, Kasza gryczana- 1 kg KRAWPAK, Kasza jęczmienna- 0,5 kg KRAWPAK, Kwasek cytrynowy- 20 g CYKORIA, Liść laurowy- 12 g CYKORIA, Margaryna tradycyjna- 250 g JAGR, Majeranek- 20 g CYKORIA, Makaron świder- 500 g PODRAVKA, Mąka zamojska- 1 kg, Musztarda- 950 g ROLESKI, Makaron - 250 g AS-BABUNI, Olej roślinny uniwersalny RZEPAKOWY- 3l , Ogórki konserwowe- 880 g FRUBEX, Pietruszka nać- susz- 10 g CYKORIA, Przyprawa warzywna- 200 g APETITA, Pieprz prawdziwy- 20 g CYKORIA, Papryka słodka- 20 g CYKORIA, przyprawa do drobiu- 30 g PRYMAT, Przyprawa do mięsa- 30 g PRYMAT, Przyprawa do zup w płynie- 960 g MAGGI, Przyprawa do gulaszu- 30 g WEGETA, Rosołki drobiowe- 180 g WINIARY, Ryż- 1 kg KRAWPAK, Sos boloński- 45 g WINIARY, Sos pieczeniowy- 45g WINIARY, Syrop owocowy- 640 g PIŃCZÓW, Sałatka wielowarzywna- 860 g FRUBEX, Sól- 1 kg EDO, Sos grzybowy- 35 g WINIARY, Soczek owocowy- 300 ml TYMBARK, Sos pomidorowy- 38 g WINIARY, Sosy do sałatek- 20 g KNORR, Włoszczyzna susz- 100 g CYKORIA , Ziele angielskie- 20 g CYKORIA, Zupa fasolowa- 65 g WINIARY, Zupa pieczarkowa- 65 g WINIARY, Zupa ogonowa- 65 g WINIARY, Zupa grzybowa- 65 g WINIARY, Zupa grochowa- 65 g WINIARY, Przyprawa susz -bazylia, Przyprawa susz -oregano, Batonik czekoladowy, Kukurydza - 340 g Vernet, Majonez- 750 g Winiary, Przyprawa do ryb- Prymat, Przyprawa do karkówki
Przyprawa do bigosu,Jaja kurzeKiełbasa zwyczajna, Mięso karkówka b/k, Mięso łopatka b/k, Schab b/k, Boczek wędzony, Podgarle wieprzowe, Mięso szynka bez kości, SmalecziemniakiĆwiartka z kurczaka, Udziec z kurczaka, Kotlet drobiowy, Porcja rosołowa, Filet z kurczaka |