Biuletyn |
1
|
Nazwa |
Zespół Żłobków m.st. Warszawy
|
Ulica |
ul. Belgijska 4
|
Nr domu |
4
|
Miejscowość |
Warszawa
|
Kod Pocztowy |
02-511
|
Województwo |
mazowieckie
|
Tel |
022 5652355, 5652350
|
Fax |
022 8450714
|
Internet |
www.zlobki.waw.pl
|
Regon |
01571911300000
|
E-mail |
zam.publ@zlobki.waw.pl; rponiatowski@zlobki.waw.pl
|
Obowiązkowa |
Tak
|
Dotyczy |
1
|
Rodzaj zamówienia |
Administracja samorządowa
|
Rodz zam |
D
|
Czy częsci |
Nie
|
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej |
Nie
|
Czy dialog |
Nie
|
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających |
Nie
|
Czas |
D
|
Data zakończenia |
31/12/2016
|
Wadium |
1. Wykonawca składający ofertę zobowiązany jest do wniesienia wadium w wysokości:
17.000,00 zł.
(słownie: siedemnaście tysięcy złotych).
2. Wadium może być wniesione w następujących formach:
1) pieniądzu,
2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze zobowiązaniem pieniężnym,
3) gwarancjach bankowych,
4) gwarancjach ubezpieczeniowych,
5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158 z późn. zm.).
3. Szczegółowe warunki wniesienia wadium określa pkt 11 SIWZ.
|
Zaliczka |
Nie
|
Uprawnienie |
Zamawiający określa minimalne wymagania:
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy:
1) posiadają zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, zgodnie z ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych,
2) posiadają zgłoszoną działalność podlegającą urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, albo posiadają zgłoszoną działalność rejestrowaną związaną z produkcją, przetwarzaniem i dystrybucją produktów pochodzenia zwierzęcego, zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego
|
Wiedza |
Zamawiający określa minimalne wymagania:
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonali lub wykonują należycie co najmniej dwa zamówienia odpowiadające swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia tj. związane z dostarczaniem mięsa lub wędlin (suma dwóch zrealizowanych lub realizowanych zamówień ma wynosić co najmniej 650.000,00 zł. z podatkiem VAT)
|
Potencjał |
Zamawiający nie określa minimalnych wymagań spełnienia w/w warunku
|
Zdolne |
Zamawiający nie określa minimalnych wymagań spełnienia w/w warunku
|
Sytuacja |
Zamawiający określa minimalne wymagania:
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej (deliktowej, kontraktowej, produkt) w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na łączną sumę gwarancyjną co najmniej 300.000,00 PLN oraz limitem w zakresie odpowiedzialności za produkt wprowadzony do obrotu w wysokości co najmniej 150.000,00 PLN
|
Oswiadczenie potwierdzenia 4 |
Tak
|
Oswiadczenie potwierdzenia 13 |
Tak
|
Oswiadczenie potwierdzenia 16 |
Tak
|
Oswiadczenie potwierdzenia 17 |
Tak
|
Oswiadczenie potwierdzenia opis 17 |
oświadczenie podmiotu trzeciego, że ponosi odpowiedzialność solidarnie z Wykonawcą za szkodę zamawiającego powstałą wskutek nieudostępnienia zasobów, chyba że za nieudostępnienie zasobów nie ponosi winy
|
Oswiadczenia wykluczenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 2 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 3 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 4 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 5 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 6 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 7 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 8 |
Tak
|
Dok grup kap 1 |
Tak
|
Dokument podmiotów |
Tak
|
Dok podm zag 2 |
Tak
|
Dok podm zag 3 |
Tak
|
Dok podm zag 4 |
Tak
|
Dok podm zag 5 |
Tak
|
Inne dokumenty |
1. Dowód wniesienia wadium.
2. Wypełniony formularz ofertowy - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ.
3. Wypełniona kalkulacja cenowa (opis przedmiotu zamówienia) - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ.
4. Kserokopie etykiet zaoferowanych artykułów lub inne dokumenty zawierające informacje pochodzące bezpośrednio od producenta i przez niego podpisane o oferowanym przedmiocie zamówienia w zakresie odnoszącym się do objęcia go systemem jakości.
Zamawiający jednocześnie informuje, iż w/w dokumenty służą do oceny oferty w Kryterium nr 2 (jakość) Zamawiający będzie brał pod uwagę tylko i wyłączenie dokumenty złożone w ofercie na dzień upływu terminu składania ofert (w/w dokumenty w ramach kryterium oceny ofert nie podlegają uzupełnieniu w trybie art. 26 ust 3 ustawy PZP).
5. Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych przepisami art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ
|
Niepełnosprawne |
Nie
|
Kod trybu zamówienia |
PN
|
Czy zmiana umowy |
Tak
|
Zmiana umowy |
Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy oraz określa następujące warunki zmiany:
1) zmiany w zakresie lokalizacji do których następować będą dostawy przedmiotu zamówienia określonych w załączniku nr 3 do umowy w przypadku przejęcia lub uruchomienia przez Zamawiającego w trakcie realizacji umowy nowych lokalizacji,
2) zmiany cen jednostkowych artykułów będących przedmiotem zamówienia zawartych w Kalkulacji cenowej załączonej do oferty Wykonawcy - jedynie w przypadku zmiany ceny poszczególnych artykułów o minimum 10% w notowaniach cen artykułów na właściwym rynku branżowym (tj. Rynku mięsa drobiowego, Rynku wołowiny i cielęciny oraz Rynku mięsa wieprzowego) w Zintegrowanym Systemie Rolniczej Informacji Rynkowej Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, pod warunkiem zmiany ceny o co najmniej 10% w okresie poprzedzającym wystąpienie o zmianę tj. od daty zawarcia umowy lub aneksu do dnia wystąpienia o zmianę z zastrzeżeniem, że okresy uwzględniane przy zmianie cen nie mogą być dłuższe niż 2 miesiące - zmiana ceny jest możliwa na wniosek strony umowy, po przedstawieniu przez stronę dokumentów potwierdzających zmianę ceny (dostarczenie wydruków Biuletynów właściwego Rynku z okresu miesięcznego ukazujących się na stronie internetowej Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, potwierdzające wysokość cen notowanych na Rynku) w okresie poprzedzającym wystąpienie o zmianę, Zamawiający jednocześnie zastrzega, iż w wyniku zmiany, wzrost ceny danego półproduktu w badanym okresie nie może być wyższy od wzrostu ceny półproduktu, notowanej na właściwym Rynku Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej z okresu poprzedzającego wystąpienie o zmianę tj. od daty zawarcia umowy lub aneksu do dnia wystąpienia o zmianę, jak również po zmianie nie może przekroczyć 150% zaproponowanej ceny w Kalkulacji cenowej załączonej do oferty Wykonawcy,
3) zmiany środka transportu przy pomocy którego Wykonawca będzie realizował zamówienie - w przypadku, gdy Wykonawca nie będzie korzystać przy wykonywaniu zamówienia ze środka transportu wskazanego w wykazie stanowiącym załącznik nr 4 do umowy (np. gdy ulegnie awarii lub w przypadku utraty decyzji lub opinii lub zaświadczenia) obowiązany jest wskazać inny środek transportu przystosowany do przewozu produktów pochodzenia zwierzęcego: mięsa, mięsa drobiowego i wyrobów mięsnych, posiadający wymagane decyzje lub opinie lub zaświadczenia wydane przez Państwową Inspekcję Sanitarną lub Inspekcję Weterynaryjną i przedstawi je Zamawiającemu w postaci ich kserokopii,
4) zmiany osób wyznaczonych do kontaktów w sprawie realizacji umowy,
5) sprostowania oczywistych omyłek pisarskich i rachunkowych.
Do dokonania zmiany wymagane jest zawarcie stosownego aneksu.
|
Kod kryterium |
B
|
Kryt 1p |
95
|
Kryt 2 |
Jakość
|
Kryt 2p |
5
|
Adres strony internetowej siwz |
http://www.zlobki.waw.pl/oferty.php?pid=25654
|
Adres uzyskania siwz |
Warszawa 02-511, ul. Belgijska 4, sekretariat II piętro.
|
Data składania wniosków |
10/12/2015
|
Godzina składania wniosków |
09:00
|
Miejsce |
Warszawa 02-511, ul. Belgijska 4, sekretariat II piętro.
|
Termin |
Obowiązuje termin
|
Termin związania ofertą |
30
|
Informacje dodatkowe |
Zamawiający informuje, iż zgodnie z art. 24 ust. 2a ustawy Prawo zamówień publicznych wykluczy z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcę, który w okresie 3 lat przed wszczęciem postępowania, w sposób zawiniony poważnie naruszył obowiązki zawodowe, w szczególności, gdy wykonawca w wyniku zamierzonego działania lub rażącego niedbalstwa nie wykonał lub nienależycie wykonał zamówienie, co zamawiający jest w stanie wykazać za pomocą dowolnych środków dowodowych.. Zamawiający informuje, iż nie wykluczy z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcy, który udowodni, że podjął konkretne środki techniczne, organizacyjne i kadrowe, które mają zapobiec zawinionemu i poważnemu naruszaniu obowiązków zawodowych w przyszłości oraz naprawił szkody powstałe w wyniku naruszenia obowiązków zawodowych lub zobowiązał się do ich naprawienia
|
Czy unieważnienie |
Nie
|
Oswiadczenie potwierdzenia 1 |
Tak
|