Przedmiot zamówienia dotyczy dostawy nabiału, tłuszczów, konserw rybnych, konserw mięsnych
i innych art. spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzębiu Zdroju.
Zamawiający ustala łączną wielkość zamówienia na :
część I Ogólnospożywcze
1.Cukier - 17000 kg
2.Liść laurowy - 16 kg
3.Ziele angielski - 30 kg
4.Majeranek - 12 kg
5.Pieprz naturalny czarny mielony - 160 kg
6.Papryka mielona ostra - 45 kg
7.Przyprawa sucha ( typu Vegeta lub równoważne )- 270 kg
8.ocet - 600 L
9.Herbata expresowa ( torebki 1,5g )- 250 000 szt
10.Sól jadalna jodowana 3000 - kg
11.Przyprawa w płynie do zup - 1800 kg
12.kotlety sojowe - 1500 kg
13.Dżem ( wiaderka )- 250 kg
14.Marmolada ( wiaderka ) - 250 kg
15.Koncentrat pomidorowy 30%- 2800 kg
16.Fasola Jaś średni- 2000 kg ( worki nie przekraczające 15 kg )
17.Groch łuskany - 2000 kg ( worki nie przekraczające 15 kg )
18.Syrop wysokosłodzony ( owocowy do sporządzania napojów dopuszcz.smaki: malina wiśnia, truskawka) opak 0,2 - 2Lit ) - 100 L
19.Zupa w proszku Żurek w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy). - 250 kg
20.Zupa w proszku Barszcz biały w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 230 kg
21.Budyń bez cukru w opakowaniach 1-2 kg( termin przydatności do spożycia min.5 miesięcy)- 130 kg
22.Cynaon mielony - 35 kg
23.Zupa w proszku pieczarkowa w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 120 kg
24.Zupa w proszku brokułowa w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy ) - 120 kg
25.Czosnek granulowany - 30 kg
26.Oregano - 5 kg
27.Kminek - 5 kg
28.Pietruszka zielona sucha - 30 kg
29.Koper suchy - 40 kg
30.Musztarda - 150 kg ( pojemniki waga do 5 kg)
część II (Ryby) CPV 152 20000-6
1.Filet z mintaja bez glazury mrożony w technologii shatterpack (SHP) w opakowaniach kartonowych do 25kg
- wygląd: brak oznak rozmrożenia, filety całe bez skóry, ości i obcych zanieczyszczeń;
- zapach: właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny;
- tkanka mięsna: jasna o naturalnej barwie, charakterystycznej dla danego gatunku, bez plam i przebarwień; po rozmrożeniu sprężysta, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu;
- właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych.
Cechy dyskwalifikujące: filety z uszkodzoną glazurą
Ryba mrożona musi posiadać co najmniej 30 dniowy termin przydatności do spożycia.
Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta - 250 kg
2. Kotlet rybny - produkt garmażeryjny gotowy do spożycia.
Zawartość ryby nie mniej niż 40% masy mięsnej.
Opakowania kartonowe do 5kg
- wygląd: brak oznak uszkodzenia, kotlety bez ości i obcych zanieczyszczeń;
- zapach: właściwy dla ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny;
- właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych.
Kotlety muszą posiadać co najmniej 5 dniowy termin przydatności do spożycia
Kotlety muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta - 2200 kg
część III (konserwy rybne) CPV 152 40000-2
1.Szprot w sosie pomidorowym z samootwieraczem - 1500 kg
2.Sałatka rybna typu Neptun lub równoważne z samootwieraczem - 2000 kg
3.Paprykarz szczeciński z samootwieraczem - 1400 kg
4.Śledź w sosie pomidorowym z samootwieraczem - 1400 kg
(dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g, itp)
część IV (Tłuszcze) CPV 15431000-8
1.Tłuszcz roślinny (typu Margaryna) do smarowania pieczywa zawartość tłuszczu min 20% w kostkach od 200g do 500g - 17000 kg
2.Tłuszcz roślinny do smarowania ( typu Masło roślinne lub równoważne ) o zawartości tłuszczu
od 60% - 80% w kostkach od 150g do 300g - 1700 kg
3.Olej roślinny - 1400 L
część V (Mleko granulowane) CPV 155 11000-3
Mleko odtłuszczone granulowane ( minimalna zawartość białka 34%, bez domieszki oleju roślinnego ), ( worki nie przekraczające 15 kg ) - 2000kg
część VI (Nabiał) grupa CPV 155
1.Ser twaróg półtłusty ( w kostkach o wadze 0,2-1kg ) - 6000 kg
2.Serek fromage naturalny ( w opakowaniu 100 gram) - 500 kg
3.Serek granulowany czysty (w opak.100g -200g) - 500 kg
4.Śmietana 12% - 2400 L
5.Ser topiony czysty ( opak.100gram ) o zawartości tłuszczu nie mniej niż 27% - 1200 kg
6.Kefir - 2000 kg ( opakowania 5-10 kg )
7.Jogurt owocowy 100- 150 gr - 3000 szt
część VII (Konserwy mięsne) CPV 15131000-5
1.Pasztet drobiowy czysty ( bez dodatków) w alupack *- 1500 kg
2.Konserwy mięsne ok. 300g (plus minus 10g) z samootwieraczem **- 2000 kg
3.Konserwy wieprzowa mielona sterylizowana -w alupack * - 920 kg
4.Szynka mielona drobiowa sterylizowana -w alupack * - 800 kg
* o wadze w zakresie 90-130g w pełnych dziesiątkach gram, np. 90, 100, ..., 130g - nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 95g, 105g, itp)
** dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g, itp.
Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości, powinno zawierać: nazwę dostawcy - producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), oraz warunki przechowywania.
Zamawiający zobowiązuje jednocześnie Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych będących przedmiotem niniejszego zamówienia, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez Zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów
Opisczęść I Ogólnospożywcze
1.Cukier - 17000 kg
2.Liść laurowy - 16 kg
3.Ziele angielski - 30 kg
4.Majeranek - 12 kg
5.Pieprz naturalny czarny mielony - 160 kg
6.Papryka mielona ostra - 45 kg
7.Przyprawa sucha ( typu Vegeta lub równoważne )- 270 kg
8.ocet - 600 L
9.Herbata expresowa ( torebki 1,5g )- 250 000 szt
10.Sól jadalna jodowana 3000 - kg
11.Przyprawa w płynie do zup - 1800 kg
12.kotlety sojowe - 1500 kg
13.Dżem ( wiaderka )- 250 kg
14.Marmolada ( wiaderka ) - 250 kg
15.Koncentrat pomidorowy 30%- 2800 kg
16.Fasola Jaś średni- 2000 kg ( worki nie przekraczające 15 kg )
17.Groch łuskany - 2000 kg ( worki nie przekraczające 15 kg )
18.Syrop wysokosłodzony ( owocowy do sporządzania napojów dopuszcz.smaki: malina wiśnia, truskawka) opak 0,2 - 2Lit ) - 100 L
19.Zupa w proszku Żurek w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy). - 250 kg
20.Zupa w proszku Barszcz biały w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 230 kg
21.Budyń bez cukru w opakowaniach 1-2 kg( termin przydatności do spożycia min.5 miesięcy)- 130 kg
22.Cynaon mielony - 35 kg
23.Zupa w proszku pieczarkowa w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 120 kg
24.Zupa w proszku brokułowa w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy ) - 120 kg
25.Czosnek granulowany - 30 kg
26.Oregano - 5 kg
27.Kminek - 5 kg
28.Pietruszka zielona sucha - 30 kg
29.Koper suchy - 40 kg
30.Musztarda - 150 kg ( pojemniki waga do 5 kg)
Artykuły Ogólnospożywcze - dostawy nie rzadziej niż 1 raz w miesiącuczęść II (Ryby)
1.Filet z mintaja bez glazury mrożony w technologii shatterpack (SHP) w opakowaniach kartonowych do 25kg
- wygląd: brak oznak rozmrożenia, filety całe bez skóry, ości i obcych zanieczyszczeń;
- zapach: właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny;
- tkanka mięsna: jasna o naturalnej barwie, charakterystycznej dla danego gatunku, bez plam i przebarwień; po rozmrożeniu sprężysta, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu;
- właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych.
Cechy dyskwalifikujące: filety z uszkodzoną glazurą
Ryba mrożona musi posiadać co najmniej 30 dniowy termin przydatności do spożycia.
Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta - 250 kg
2. Kotlet rybny - produkt garmażeryjny gotowy do spożycia.
Zawartość ryby nie mniej niż 40% masy mięsnej.
Opakowania kartonowe do 5kg
- wygląd: brak oznak uszkodzenia, kotlety bez ości i obcych zanieczyszczeń;
- zapach: właściwy dla ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny;
- właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych.
Kotlety muszą posiadać co najmniej 5 dniowy termin przydatności do spożycia
Kotlety muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta - 2200 kgczęść III (konserwy rybne)
1.Szprot w sosie pomidorowym z samootwieraczem - 1500 kg
2.Sałatka rybna typu Neptun lub równoważne z samootwieraczem - 2000 kg
3.Paprykarz szczeciński z samootwieraczem - 1400 kg
4.Śledź w sosie pomidorowym z samootwieraczem - 1400 kg
(dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g, itp)część IV (Tłuszcze)
1.Tłuszcz roślinny (typu Margaryna) do smarowania pieczywa zawartość tłuszczu min 20% w kostkach od 200g do 500g - 17000 kg
2.Tłuszcz roślinny do smarowania ( typu Masło roślinne lub równoważne ) o zawartości tłuszczu
od 60% - 80% w kostkach od 150g do 300g - 1700 kg
3.Olej roślinny - 1400 Lczęść V
Mleko odtłuszczone granulowane ( minimalna zawartość białka 34%, bez domieszki oleju roślinnego ), ( worki nie przekraczające 15 kg ) - 2000kgczęść VI (Nabiał)
1.Ser twaróg półtłusty ( w kostkach o wadze 0,2-1kg ) - 6000 kg
2.Serek fromage naturalny ( w opakowaniu 100 gram) - 500 kg
3.Serek granulowany czysty (w opak.100g -200g) - 500 kg
4.Śmietana 12% - 2400 L
5.Ser topiony czysty ( opak.100gram ) o zawartości tłuszczu nie mniej niż 27% - 1200 kg
6.Kefir - 2000 kg ( opakowania 5-10 kg )
7.Jogurt owocowy 100- 150 gr - 3000 sztczęść VII (Konserwy mięsne)
1.Pasztet drobiowy czysty ( bez dodatków) w alupack *- 1500 kg
2.Konserwy mięsne ok. 300g (plus minus 10g) z samootwieraczem **- 2000 kg
3.Konserwy wieprzowa mielona sterylizowana -w alupack * - 920 kg
4.Szynka mielona drobiowa sterylizowana -w alupack * - 800 kg |