1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych na potrzeby Publicznego Gimnazjum Nr 1 w Czernicy, ul. Św. Brata Alberta Chmielowskiego 9, 55-003 Czernica. Przedmiot zamówienia został podzielony na zadania: części I – VIII, w ramach, których dopuszcza się składanie ofert częściowych, w tym:
Część I dostawa mięsa i produktów mięsnych
Część II dostawa różnych artykułów żywnościowych
Część III dostawa produktów mleczarskich
Część IV dostawa warzyw, owoców świeżych
Część V dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich
Część VI dostawa mrożonych warzyw i owoców, dżemów oraz ryb mrożonych
Część VII dostawa jaj
Część VIII garmażerka świeża
2. Szczegółowy wykaz i zakres wszystkich części zamówienia, oraz wymagania dotyczące realizacji dostaw zostały określone w załączniku nr 1 do SIWZ – Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia publicznego na „Dostawę artykułów żywnościowych do Publicznego Gimnazjum Nr 1 w Czernicy – z podziałem na zadania: części I – VIII”.
3. Podane ilości towaru są wielkościami szacunkowymi, służą wyłącznie do obliczenia ceny oferty. Zamawiający nie będzie zobowiązany do zakupu pełnego asortymentu w podanych ilościach. Jest to uzasadnione zmienną liczbą osób korzystających ze stołówki w Publicznym Gimnazjum Nr 1 w Czernicy.
4. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości dostaw o 30% w przypadku, jeśli w trakcie realizacji zawartej w wyniku postępowania umowy, zmieni się liczba osób korzystających ze stołówki w Gimnazjum.
5. W ramach zadań: części I – VIII Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia podwykonawcom fragmentu z ustalonych części zamówienia.
6. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, tekst jedn. (Dz. U. 2010 r. Nr 136, poz. 914, ze zm.) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
7. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczania zamawianych artykułów do Publicznego Gimnazjum Nr 1 w Czernicy, ul. Św. Brata Alberta Chmielowskiego 9, 55-003 Czernica w dniach i godzinach opisanych w załączniku Nr 1 do SIWZ, na własny koszt i ryzyko, transportem przystosowanym do przewozu żywności zgodnie obowiązującymi przepisami, jak również do rozładunku towaru i złożenia go w miejscu wskazanym przez Zamawiającego w jego magazynach. Upoważnieni pracownicy będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo – wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych, a także dokonywać sprawdzenia zgodności cen z formularzem cenowym.
8. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego. Zamówienia produktów będą składane z minimum jednodniowym wyprzedzeniem telefonicznie, faksem, elektronicznie lub w czasie bieżącej dostawy, na dostawę następną. Zamówienia dokona pracownik upoważniony przez Zamawiającego. Dokładny termin dostawy towaru do szkoły będzie określał Zamawiający. Za dostarczoną żywność (w tym ubezpieczenie, stan jakościowy) odpowiada Wykonawca do czasu odbioru zrealizowanego zamówienia przez Zamawiającego.
9. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w świeże artykuły spożywcze, Zamawiający wymaga, aby produkty będące przedmiotem zamówienia posiadały ważne terminy przydatności do spożycia zgodnie z załącznikiem Nr 1 do SIWZ, bez wad fizycznych i jakościowych, w nienaruszonych opakowaniach oraz z cechami podanymi w SIWZ. Dostarczone produkty spożywcze muszą być najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno – epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. Dostarczane produkty spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego.
10. Dostarczone produkty spożywcze muszą być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę. Dostawy mięsa i przetworów mięsnych powinny odbywać się w zamknięty opakowaniach, lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Warzywa i owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających znaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Mrożonki mają być dostarczane w formie nie rozmrożonej.
11. Faktura zbiorcza stanowiąca podstawę płatności za wykonanie przedmiotu zamówienia w danym miesiącu musi być przedłożona do Zamawiającego do 7 dnia następnego miesiąca za miesiąc poprzedni. Płatność nastąpi w terminie 14 dni od daty złożenia faktury. Wynagrodzenie za zrealizowane dostawy w danym miesiącu stanowić będzie sumę iloczynów kwot jednostkowych z oferty Wykonawcy i ilości dostarczonego asortymentu.
12. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie, wadliwy towar zostanie zwrócony tym samym transportem. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie (w tym samym dniu do godziny 14:00) do jego wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. W przypadku powtarzającej się (powyżej 5 razy) niezgodności jakościowej lub ilościowej dostarczanego towaru z wymogami w specyfikacji Zamawiający ma prawo do rozwiązania umowy z Wykonawcą bez ponoszenia konsekwencji z tego tytułu. W przypadku niedostarczenia towaru z uzasadnionych przyczyn, Wykonawca na piśmie potwierdza Zamawiającemu zaistnienie takiego zdarzenia, co spowoduje możliwość dokonania jednorazowego zakupu u innego kontrahenta.
13. Poprzez dostawę wadliwej partii towaru rozumie się w szczególności:
a. dostarczenie żywności, której parametry nie odpowiadają parametrom jakościowym wymienionym w SIWZ,
b. dostarczenie żywności nieświeżej,
c. dostarczenie żywności o zbyt krótkim terminie przydatności do spożycia dla danego asortymentu,
d. dostarczenie żywności w uszkodzonych opakowaniach jednostkowych
14. Cena jednostkowa brutto może ulec zmianie w przypadku wprowadzenia innej stawki VAT, dokonanej w oparciu o zmianę przepisów prawa powszechnie obowiązującego.
15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spożywcze, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
Informacje powyższe należałoby uwzględnić przy sporządzaniu oferty!
15. Wymagania zatrudnienia przez wykonawcę na podstawie umowy o pracę osób wykonujących wskazane przez zamawiającego czynności w zakresie realizacji zamówienia.
1) Zamawiający wymaga od Wykonawcy (stosownie do art. 29 ust. 3a ustawy Pzp) na okres realizacji zamówienia i przy realizacji przedmiotu zamówienia zatrudnienia min 1 osoby na umowę o pracę w ½ wymiaru pracy w zakresie realizacji zamówienia.
2) Termin i okres zatrudnienia:
Zatrudnienie osoby wskazanej w pkt 1, przy realizacji zamówienia nastąpi nie później niż w terminie 2 dni roboczych od daty rozpoczęcia realizacji zamówienia wskazanej w umowie i powinno trwać do końca upływu terminu realizacji zamówienia.
3) W przypadku rozwiązania stosunku pracy przez osobę zatrudnioną do wykonywania czynności, o których mowa w pkt 1 lub przez pracodawcę, przed zakończeniem tego okresu, wykonawca zatrudni na to miejsce, także na umowę o pracę, inną osobę, która będzie spełniała warunki udziału w postępowaniu i będzie mogły wykonywać powierzone czynności.
4) Sposób dokumentowania zatrudnienia osóby, zatrudnionej do wykonywania czynności, o których mowa w pkt 1.
a) Wykonawca, na etapie wykonywania zamówienia, przedstawia niezwłocznie (w terminie nie dłuższym niż do 3 dni roboczych) Zamawiającemu – na jego każde żądanie – kopię umówy o pracę lub deklarację zgłoszenia do ZUS.
b) Wykonawcy, w przypadku określonym w pkt 3, niezwłocznie – nie później niż do 3 dni roboczych od zaistnienia zdarzenia rozwiązania stosunku pracy – informuje Zamawiającego.
5) Uprawnienia zamawiającego w zakresie kontroli spełniania przez wykonawcę wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 3a ustawy Pzp, oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań:
a) Przedstawiciel Wykonawcy ma obowiązek posiadania listy obecności osoby, o której mowa w pkt 1 i na każde żądanie Zamawiającego, niezwłocznie (w terminie nie dłuższym niż do 3 dni robocze) przekazywać Zamawiającemu potwierdzoną kopię listy obecności.
b) Niespełnienie wymagań uprawnia Zamawiającego do naliczenia kary umownej w wysokości ¼ minimalnego wynagrodzenia za pracę za każdy przypadek:
– niespełnienia wymagań, o których mowa w pkt 1 i 3, lub
– niedostarczenia żądanych dokumentów, o których mowa w pkt 4.
Opis1. Przedmiotem zamówienia jest zakup, dostawa i rozładunek mięsa i produktów mięsnych dla Publicznego Gimnazjum Nr 1 w Czernicy, ul. Św. Brata Alberta Chmielowskiego 9, 55-003 Czernica zgodnie z poniższą tabelą zawierającą wykaz asortymentowo-ilościowy.
Lp. Nazwa produktu spożywczego Jednostka miary Ilość szacunkowa
1 2 3 4
1. Boczek parzony kg 85
2. Filet z indyka kg 150
3. Harnasiówka drobiowa kg 10
4. Karkówka wieprzowa surowa, bez kości kg 120
5. Kiełbasa krakowska sucha kg 5
6. Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 10
7. Kiełbasa śląska kg 120
8. Kiełbasa żywiecka podsuszana kg 4
9. Kiełbasa żywiecka wieprzowa kg 5
10. Łopatka wieprzowa surowa, bez kości kg 940
11. Masarski Stragan Pajda kg 10
12. Mięso gulaszowe z indyka kg 190
13. Parówki z szynki kg 265
14. Piersi bez kości z kurczaka kg 255
15. Pierś z indyka wędzona kg 5
16. Podudzie z kurczaka kg 60
17. Polędwica drobiowa kg 9,5
18. Polędwica miodowa kg 3,5
19. Polędwica sopocka kg 4,5
20. Polędwiczki wieprzowe surowe kg 100
21. Porcje rosołowe z kurczaka szt. 320
22. Przedudzie z indyka trybowane kg 150
23. Przedudzie z kurczaka trybowane bez skóry kg 60
24. Przedudzie z kurczaka trybowane ze skórą kg 60
25. Schab bez kości kg 282
26. Schab biały kg 6
27. Schab cygański kg 4
28. Słonina kg 40
29. Sucha z fileta drobiowego kg 12
30. Szynka świeża (kulka) kg 125
31. Szynka wędzona drewnem kg 3,5
32. Szynka wieprzowa tradycyjna kg 28
33. Szynka z piersi kurczaka kg 6
34. Udo z kurczaka kg 230
35. Udko z kurczaka trybowane kg 100
36. Udziec z kurczaka kg 190
37. Wątróbka z indyka kg 90
38. Wołowina górna, zrazowa kg 80
2. Nazwa i kody CPV odpowiadające przedmiotowi zamówienia:
15 10 00 00 – 9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
15 13 11 30 - 5 Wędliny
3. Przewidywana częstotliwość dostaw: 5 razy w tygodniu, poniedziałek – piątek, nie później niż do godz. 7.00 rano, zawsze po złożeniu zamówienia telefonicznie bądź osobiście u dostawcy.
4. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw dziennych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.
5. Faktura za towar dostarczony w danym miesiącu musi być przedłożona do 7 dnia kolejnego miesiąca za miesiąc poprzedni
6. Produkty należy dostarczać w pojemnikach z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością, zamkniętych i oplombowanych w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomb. Każdy asortyment produktów winien być dostarczony w oddzielnym pojemniku.
7. Okres przydatności do spożycia dla mięsa winien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. Okres przydatności do spożycia wędlin winien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca co najmniej następujące dane:
a. nazwę produktu,
b. termin przydatności do spożycia,
c. nazwę dostawcy – producenta, adres,
d. warunki przechowywania,
e. oznaczenie partii produkcyjnej,
f. oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami.
1. Przedmiotem zamówienia jest zakup, dostawa i rozładunek różnych artykułów żywnościowych dla Publicznego Gimnazjum Nr 1 w Czernicy, ul. Św. Brata Alberta Chmielowskiego 9, 55-003 Czernica zgodnie z poniższą tabelą zawierającą wykaz asortymentowo-ilościowy.
Lp. Nazwa produktu spożywczego Jednostka miary Ilość szacunkowa
1 2 3 4
1. Chrupsy plasterki jabłka, op. 20 g szt. 2 500
2. Ciasteczka owsiane z żurawiną, op. 33 g szt. 400
3. Ciasteczka z siemieniem lnianym, op. 30 g szt. 300
4. Cukier biały, sypki, op. papierowe 1 kg kg 570
5. Cukier wanilinowy op. 20 g szt. 30
6. Dżem malinowy niskosłodzony, słoik op. 280 g szt. 18
7. Dżem truskawkowy niskosłodzony, słoik op. 280 g szt. 48
8. Dżem z czarnej porzeczki , słoik op. 280 g szt. 48
9. Fasola Jaś drobna lub średnia op. 0,5 kg kg 140
10. Groch łuszczony, połówki op. 0,5 kg kg 90
11. Herbata czarna op. 100 szt. szt. 12
12. Herbata czarna, torebki, 100 saszetek, op. 131 g szt. 15
13. Herbata owocowa 35 torebek, op. 63 g szt. 45
14. Herbata owocowa op. 25 szt. op. 120
15. Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, op. 300 g szt. 25
16. Kasza gryczana op. 1 kg lub 5 kg kg 110
17. Kasza jaglana op. 1 kg szt. 95
18. Kasza jęczmienna op. 1 kg kg 150
19. Kasza manna op. papierowe 0,5 kg kg 30
20. Kasza orkiszowa op. 1 kg szt. 60
21. Kasza pęczak op. papierowe 1 kg szt. 60
22. Kawa zbożowa Inka rozpuszczalna, op. 200 g szt. 14
23. Keczup łagodny Pudliszki lub równoważne pod względem walorów smakowych. zawartość konc .pomid. min. 38% op. 470 g szt. 22
24. Koncentrat buraczany w płynie, op. 1 litr szt. 80
25. Koncentrat pomidorowy 30 % Pudliszki lub równoważne pod względem walorów smakowych, koloru i konsystencji – ok. 200 g i 950 g szt. 950
26. Konserwa tuńczyk w sosie własnym op. 185 g szt. 80
27. Kostki rosołowe, drobiowe, op. 180 g szt. 20
28. Krem czekoladowy szt. 18
29. Kukurydza konserwowa, puszka op. 340 g. szt. 40
30. Kwasek cytrynowy, op. 20 g szt. 80
31. Majonez dekoracyjny Winiary lub równoważne pod względem walorów smakowych, zawart. żółtka min 0,6 %, tłuszcz 80 % op. 500 ml i 700 ml szt. 60
32. Makaron (gwiazdeczki dwujajeczny) op. 0,5 kg. szt. 40
33. Makaron (świderki, nitka, muszelka) op. 0,5 kg. kg 833
34. Makaron (świderki, pióra, muszelka duża) op. 400 g szt. 500
35. Makaron łazankowy op. 500 g szt. 150
36. Makaron pełnoziarnisty op. 500 g szt. 150
37. Makaron wstążeczki op. 500 g szt. 120
38. Mąka kukurydziana op. 400 g szt. 60
39. Mąka pszenna wrocławska, op. papierowe 1 kg kg 220
40. Miód pszczeli naturalny op. 1 l szt. 10
41. Miód pszczeli naturalny op. 350 g szt. 30
42. Musztarda stołowa, op. 210 g szt. 10
43. Ogórek konserwowy op. 850 g szt. 60
44. Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia, op. 1 litr, butelka plastikowa gat. I szt. 320
45. Olej słonecznikowy op. 1 litr, butelka plastikowa gat. I szt. 30
46. Oliwa z oliwek extra vergine op. butelka szklana 1 l szt. 100
47. Płatki kukurydziane pełnoziarniste, op. 0,5 kg kg 50
48. Pomidory suszone op. 230 g (100 % suszonego pomidora) szt. 50
49. Powidła węgierkowe, słoik op. 290 g szt. 20
50. Przyprawa bazylia op. 20 g szt. 90
51. Przyprawa cynamon op. 20 g szt. 30
52. Przyprawa do kurczaka, op. 20 g szt. 150
53. Przyprawa do mięsa mielonego, op. 20 g szt. 30
54. Przyprawa do ryb op. 20 g szt. 60
55. Przyprawa do wieprzowiny, op. 20 g szt. 100
56. Przyprawa liść laurowy op. papierowe 6 g szt. 100
57. Przyprawa majeranek op. papierowe 8 g szt. 110
58. Przyprawa papryka słodka, op. papierowe 20 g szt. 150
59. Przyprawa pieprz czarny op. papierowe min. 20 g szt. 160
60. Przyprawa pieprz ziołowy op. 20 g szt. 80
61. Przyprawa w płynie op. 960 g szt. 220
62. Przyprawa warzywna do potraw w postaci proszku typu Vegeta Natur, op. 150 g szt. 200
63. Przyprawa warzywna do potraw w postaci proszku typu Vegeta Natur, op. 300 g szt. 450
64. Przyprawa ziele angielskie op. papierowe 40 g szt. 80
65. Przyprawa zioła prowansalskie op. 20 g szt. 90
66. Ryż op. papierowe 1 kg, gat. I kg 300
67. Ryż paraboliczny op. papierowe 1 kg, gat. I kg. 150
68. Soczek owocowy z rurką op. 0,2 litra szt. 1500
69. Sos do spaghetti op. papierowe 44 g szt. 250
70. Sosy pieczeniowe (ciemny, jasny, myśliwski) op. 38 gr szt. 500
71. Sól jodowana, morska op. foliowe 0,5 kg kg 150
72. Syrop owocowy, op. 1 litr szt. 6
73. Szczaw konserwowy siekany op. 295 g szt. 300
74. Szczaw konserwowy siekany op. 900 g szt. 50
75. Zacierka op. foliowe 500 g szt. 100
76. Zupy w proszku (żurek, barszcz biały, borowikowa, pieczarkowa) op. papierowe 65 g szt. 600
77. Żurek torebka, op. papierowe 67 g szt. 360
78. Żurek zakwas naturalny na mące żytniej, butelka poj. 0,5 l szt. 500
UWAGA :
Podana przez zamawiającego ilość odnosi się do wymienionego w opisie produktu netto i nie uwzględnia wagi opakowania, zalewy, przypraw
2. Nazwa i kody CPV odpowiadające przedmiotowi zamówienia:
15 80 00 00 – 6 Różne produkty spożywcze,
15 40 00 00 – 2 Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne,
15 60 00 00 – 4 Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych.
15 33 20 00 – 4 Przetworzone owoce i orzechy
3. Przewidywana częstotliwość dostaw: 3 razy w tygodniu, zawsze po złożeniu zamówienia telefonicznie bądź osobiście u dostawcy.
4. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule.
5. Faktura za towar dostarczony w danym miesiącu musi być przedłożona do 7 dnia kolejnego miesiąca za miesiąc poprzedni
1. Przedmiotem zamówienia jest zakup, dostawa i rozładunek produktów mleczarskich dla Publicznego Gimnazjum Nr 1 w Czernicy, ul. Św. Brata Alberta Chmielowskiego 9, 55-003 Czernica zgodnie z poniższą tabelą zawierającą wykaz asortymentowo-ilościowy.
Lp. Nazwa produktu spożywczego Jednostka miary Ilość szacunkowa
1 2 3 4
1. Jogurt naturalny, op. 1 kg szt. 50
2. Jogurt naturalny, op. 150 g szt. 2010
3. Jogurt naturalny, op. 370 g szt. 850
4. Jogurt owocowy, z kawałkami owoców, opakowanie kubeczek plastikowy o pojemności 150 g szt. 1000
5. Margaryna op. 250 g szt. 110
6. Masło osełkowe, op. 300 g szt. 850
7. Mleko pasteryzowane, homogenizowane o zawartości tłuszczu min 2 %, op. karton 1 litr szt. 1000
8. Ser puszysty naturalny, op. 150 g szt. 20
9. Ser żółty łagodny, krojony, op. 150 g szt. 180
10. Ser żółty pakowany, op. 400 g szt. 25
11. Serek kanapkowy, op. 150 g szt. 220
12. Serek twarogowy, śmietankowy z ziołami, z warzywami "puszysty" opakowanie o pojemności 150 g szt. 30
13. Śmietana o zawartości tłuszczu 12%, opakowanie plastikowe o pojemności 400 ml szt. 2 300
14. Twaróg półtłusty kg 300
2. Nazwa i kody CPV odpowiadające przedmiotowi zamówienia:
15 50 00 00-3 - produkty mleczarskie
3. Przewidywana częstotliwości dostaw: 3 razy w tygodniu najpóźniej do godz. 7.00 rano, zawsze po złożeniu zamówienia telefonicznie bądź osobiście u dostawcy.
4. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.
5. Produkty winne być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86050, PN-66/A-86233, PN- 68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
6. Faktura za towar dostarczony w danym miesiącu musi być przedłożona do 7 dnia kolejnego miesiąca za miesiąc poprzedni.
1. Przedmiotem zamówienia jest zakup, dostawa i rozładunek świeżych warzyw i owoców dla Publicznego Gimnazjum Nr 1 w Czernicy, ul. Św. Brata Alberta Chmielowskiego 9, 55-003 Czernica zgodnie z poniższą tabelą zawierającą wykaz asortymentowo - ilościowy.
Lp. Nazwa produktu spożywczego Jednostka miary Ilość szacunkowa
1 2 3 4
1. Banan owoc kg 400
2. Brzoskwinia owoc kg 100
3. Buraki czerwone tarte kg 280
4. Cebula bez szczypioru kg 370
5. Cebula czerwona kg 80
6. Chrzan tarty słoik, op. 160 g szt. 30
7. Cukinia kg 40
8. Cytryna kg 10
9. Czosnek w główkach kg 40
10. Gruszka owoc kg 700
11. Jabłka prażone, słoik 900 g szt. 75
12. Jabłko owoc kg 1 100
13. Kapusta głowiasta biała kg 260
14. Kapusta głowiasta czerwona kg 180
15. Kapusta kiszona kg 600
16. Kapusta pekińska kg 220
17. Kiwi owoc kg 20
18. Koper świeży w pęczkach ok. 40 g szt. 900
19. Mandarynki owoc kg 250
20. Marchew kg 1 100
21. Mix sałat lub sałata kolorowa, op. foliowe op. 90
22. Natka pietruszki w pęczkach ok. 50 g szt. 900
23. Nektaryna owoc kg 300
24. Ogórek kiszony kg 210
25. Ogórek małosolny kg 50
26. Ogórek świeży kg 90
27. Papryka świeża czerwona kg 90
28. Papryka świeża zielona kg 30
29. Papryka świeża żółta kg 30
30. Pieczarki świeże kg 210
31. Pietruszka korzeniowa kg 550
32. Pomarańcze kg 280
33. Pomidor świeży kg 50
34. Por kg 280
35. Rzodkiew biała kg 120
36. Rzodkiewka w pęczkach ok. 150 g szt. 150
37. Sałata lodowa szt. 150
38. Sałata zielona szt. 190
39. Sałatka belwederska (skład: ogórek świeży, woda, cebula, marchew, papryka, ocet, cukier, sól, przyprawy) op. 860 g szt. 100
40. Sałatka firmowa (skład: kapusta biała, marchew, cebula, papryka, woda, ocet, cukier, sól, przyprawy) op. 860 g szt. 80
41. Sałatka szwedzka, słoik 850 g szt. 100
42. Seler korzeniowy kg 550
43. Szczaw siekany, słoik op. 295 g szt. 180
44. Szczypior w pęczkach ok. 150 g szt. 120
45. Winogrona jasne owoc kg 120
46. Ziemniaki / ziemniaki młode kg 8 000
2. Nazwa i kody CPV odpowiadające przedmiotowi zamówienia:
03 22 00 00-9 Warzywa, owoce i orzechy
3. Przewidywana częstotliwość dostaw: 5 raz w tygodniu, poniedziałek – piątek, najpóźniej do godz. 7.00 rano, zawsze po złożeniu zamówienia telefonicznie bądź osobiście u dostawcy.
4. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.
5. Produkty muszą być świeże, I klasy, pierwszego gatunku, zgodne z polskimi normami.
6. Faktura za towar dostarczony w danym miesiącu musi być przedłożona do 7 dnia kolejnego miesiąca za miesiąc poprzedni
1. Przedmiotem zamówienia jest zakup, dostawa i rozładunek pieczywa, wyrobów piekarskich i ciastkarskich dla Publicznego Gimnazjum Nr 1 w Czernicy, ul. Św. Brata Alberta Chmielowskiego 9, 55-003 Czernica zgodnie z poniższą tabelą zawierającą wykaz asortymentowo - ilościowy.
Lp. Nazwa produktu spożywczego Jednostka miary Ilość szacunkowa
1 2 3 4
1. Bułka kajzerka, ok. 55 g szt. 3800
2. Bułka grahamka, ok. 70 g szt. 450
3. Bułka tarta, op. papierowe 0,5 kg szt. 320
4. Bułka weka, 350 g szt. 70
5. Bułka z ziarnami, ok. 70 g szt. 180
6. Chleb fitnes 400 g szt. 100
7. Chleb graham 400 g szt. 150
8. Chleb krojony, świeży, 600 g szt. 2 200
9. Chleb wieloziarnisty 400 g szt. 500
10. Chleb ze słonecznikiem 400 g szt. 520
11. Chleb żytni razowy 400 g szt. 520
2. Nazwa i kody CPV odpowiadające przedmiotowi zamówienia:
15 81 00 00-9 – Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie.
3. Przewidywana częstotliwość dostaw: 5 razy w tygodniu: poniedziałek – piątek, najpóźniej do godz. 6.30, zawsze po złożeniu zamówienia telefonicznie bądź osobiście u dostawcy.
4. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw dziennych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.
5. Faktura za towar dostarczony w danym miesiącu musi być przedłożona do 7 dnia kolejnego miesiąca za miesiąc poprzedni.
1. Przedmiotem zamówienia jest zakup, dostawa i rozładunek produktów głęboko mrożonych w tym ryb oraz dżemów na wagę dla Publicznego Gimnazjum Nr 1 w Czernicy, ul. Św. Brata Alberta Chmielowskiego 9, 55-003 Czernica zgodnie z poniższą tabelą zawierającą wykaz asortymentowo-ilościowy.
Lp. Nazwa produktu spożywczego Jednostka miary Ilość szacunkowa
1 2 3 4
1. Barszcz ukraiński mrożonka, op. 2,5 kg szt. 86
2. Brokuł mrożony, op. 2,5 kg szt. 50
3. Dorsz filet mrożony bez skóry, do 10% lodu, op. 6,8 kg kg 100
4. Fasola szparagowa zielona, op. 2,5 kg Szt. 35
5. Fasola szparagowa żółta, op. 2,5 kg szt. 40
6. Groszek zielony mrożony, op. 2,5 kg szt. 40
7. Kompot owocowy – z rabarbarem, ze śliwką, z truskawkami mieszanka op. 2,5 kg szt. 300
8. Malina mrożona, op. 2,5 kg Szt. 30
9. Mieszanka cateringowa op. 2,5 kg Szt. 75
10. Mieszanka kompotowa wiśnia – porzeczka op. 2,5 kg Szt. 50
11. Miruna filet mrożony bez skóry, do 10% lodu, op. 6,8 kg kg 500
12. Mrożona marchew z groszkiem op. 2,5 kg szt. 50
13. Mrożona mieszanka różnych warzyw (zupa jarzynowa lub wiosenna), op. 2,5 kg szt. 100
14. Mrożony kalafior op. 2,5 kg szt. 90
15. Porzeczka czerwona mrożona, op. 2,5 kg szt. 50
16. Truskawka mrożona, op. 2,5 kg szt. 50
17. Włoszczyzna op. 2,5 kg szt. 50
18. Ziemniaki półksiężyce op. 2,5 kg. Szt. 80
2. Nazwa i kody CPV odpowiadające przedmiotowi zamówienia:
15 89 60 00-5 – Produkty głęboko mrożone
15 22 10 00-3 – Ryby mrożone
3. Przewidywana częstotliwość dostaw : 1 raz w miesiącu, zawsze po złożeniu zamówienia telefonicznie bądź osobiście u dostawcy.
4. Szczegóły, dotyczące ilości dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.
5. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 25 dni.
6. Faktura za towar dostarczony w danym miesiącu musi być przedłożona do 7 dnia kolejnego miesiąca za miesiąc poprzedni.
1. Przedmiotem zamówienia jest zakup, dostawa i rozładunek świeżych jaj kurzych dla Publicznego Gimnazjum Nr 1 w Czernicy, ul. Św. Brata Alberta Chmielowskiego 9, 55- 03 Czernica zgodnie z poniższą tabelą zawierającą wykaz asortymentowo-ilościowy.
Lp. Nazwa produktu spożywczego Jednostka miary Ilość szacunkowa
1 2 3 4
1. Jaja kurze świeże, klasa A, gat. I wielkość nim. L (duże 63 - 73 g) szt. 5000
2. Nazwa i kody CPV odpowiadające przedmiotowi zamówienia:
03 14 25 00 – 3 Jaja
3. Przewidywana częstotliwość dostaw: 5 razy w tygodniu, poniedziałek – piątek, zawsze po złożeniu zamówienia telefonicznie bądź osobiście u dostawcy.
4. Szczegóły, dotyczące ilości dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.
5. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 25 dni.
6. Faktura za towar dostarczony w danym miesiącu musi być przedłożona do 7 dnia kolejnego miesiąca za miesiąc poprzedni.
1. Przedmiotem zamówienia jest zakup, dostawa i rozładunek wyrobów garmażeryjnych dla Publicznego Gimnazjum Nr 1 w Czernicy, ul. Św. Brata Alberta Chmielowskiego 9, 55-003 Czernica zgodnie z poniższą tabelą zawierającą wykaz asortymentowo-ilościowy.
Lp. Nazwa produktu spożywczego Jednostka miary Ilość szacunkowa
1 2 3 4
1. Pierogi ruskie, ręcznie robione (min. 25 % sera białego) kg 670
2. Pierogi z mięsem, ręcznie robione, (min. 80 % mięsa w nadzieniu) kg 500
3. Pierogi z truskawkami, ręcznie robione kg 30
4. Kluski śląskie kg 180
5. Kluski śląskie z mięsem (min 80 % mięsa w nadzieniu) kg 180
6. Gołąbki z ryżem i mięsem (nim. 50 % mięsa w nadzieniu) kg 1000
7. Kopytka kg 220
8. Naleśniki z serem kg 300
9. Naleśniki z jabłkiem kg 20
10. Knedle ze śliwką kg 220
2. Nazwa i kody CPV odpowiadające przedmiotowi zamówienia:
15 85 10 00 – 8 Produkty mączne
15 31 00 00 – 4 Ziemniaki i produkty z ziemniaków
3. Przewidywana częstotliwość dostaw: 5 razy w tygodniu, poniedziałek – piątek, zawsze po złożeniu zamówienia telefonicznie bądź osobiście u dostawcy.
4. Szczegóły, dotyczące ilości dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.
5. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni.
6. Faktura za towar dostarczony w danym miesiącu musi być przedłożona do 7 dnia kolejnego miesiąca za miesiąc poprzedni.
|