1.Przedmiot zamówienia dotyczy sukcesywnych dostaw artykułów spożywczych wraz z dowozem i wniesieniem układzie zadaniowym.
2.Miejsce realizacji-dostawy- do 5 punktów żywienia Zespołu Szkół nr 1 im. KEN w Nowym Sączu:
-Warsztaty Szkolne-stołówka( Zakład Ubezpieczeń Społecznych) ul. Sienkiewicza 77,33-300 Nowy Sącz;
-Warsztaty Szkolne-stołówka Gimnazjum nr 3 ul. Królowej Jadwigi 29, 33-300 Nowy Sącz
-Warsztaty Szkolne-stołówka Szkoła Podstawowa nr 20 ul. Nadbrzeżna77, 33-300 Nowy Sącz;
-Warsztaty Szkolne –Ciastkarnia Zespół Szkół nr 1 ul. Jagiellońska 84, 33-300 Nowy Sącz;
-Internat Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej ul. Mikołaja Reja 33-300 Nowy Sącz;
3.Postanowienia ogólne dotyczące przedmiotu zamówienia:
3.1.Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub dwie części zamówienia.
Przez ofertę częściową Zamawiający rozumie cały asortyment obejmujący daną część zamówienia - zadanie. Oferta musi być kompletna i zawierać wszystkie pozycje w zakresie poszczególnych części zamówienia. Nieuwzględnienie w danej części, na którą składana jest oferta, chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych spowoduje odrzucenie oferty.
3.2. Zamawiający nie dopuszcza możliwość składania ofert wariantowych
3.3. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej
3.4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości udzielenia zamówień uzupełniających.
Dodatkowe informacje dot. zamówień uzupełniających, określenie zakresu oraz warunków udzielenia zamówień uzupełniających itp.
Opis1.Przedmiot zamówienia dotyczy sukcesywnych dostaw artykułów spożywczych wraz z dowozem i wniesieniem układzie zadaniowym.
2.Miejsce realizacji-dostawy- do 5 punktów żywienia Zespołu Szkół nr 1 im. KEN w Nowym Sączu:
-Warsztaty Szkolne-stołówka( Zakład Ubezpieczeń Społecznych) ul. Sienkiewicza 77,33-300 Nowy Sącz;
-Warsztaty Szkolne-stołówka Gimnazjum nr 3 ul. Królowej Jadwigi 29, 33-300 Nowy Sącz
-Warsztaty Szkolne-stołówka Szkoła Podstawowa nr 20 ul. Nadbrzeżna77, 33-300 Nowy Sącz;
-Warsztaty Szkolne –Ciastkarnia Zespół Szkół nr 1 ul. Jagiellońska 84, 33-300 Nowy Sącz;
-Internat Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej ul. Mikołaja Reja 33-300 Nowy Sącz;
Wymagania w zakresie wszystkich produktów:
a)produkty wytwarzane będą zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz rozporządzeniami Wykonawczymi wydanymi na jego podstawie,
b)każdy produkt – realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP,
c)każdy dostarczony produkt ma być I klasy.
Cechy dyskwalifikujące:
a) w zakresie wszystkich produktów:
nalot lub objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, zbite, nadtłuczone skorupki, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne;
wspólne dla artykułów spożywczych :
obce, kwaśne lub gorzkie posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot lub objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, nieprawidłowa konsystencja, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia, plamy na powierzchni oraz zawilgocenie powierzchni;
1.Przedmiot zamówienia dotyczy sukcesywnych dostaw artykułów spożywczych wraz z dowozem i wniesieniem układzie zadaniowym.
2.Miejsce realizacji-dostawy- do 5 punktów żywienia Zespołu Szkół nr 1 im. KEN w Nowym Sączu:
-Warsztaty Szkolne-stołówka( Zakład Ubezpieczeń Społecznych) ul. Sienkiewicza 77,33-300 Nowy Sącz;
-Warsztaty Szkolne-stołówka Gimnazjum nr 3 ul. Królowej Jadwigi 29, 33-300 Nowy Sącz
-Warsztaty Szkolne-stołówka Szkoła Podstawowa nr 20 ul. Nadbrzeżna77, 33-300 Nowy Sącz;
-Warsztaty Szkolne –Ciastkarnia Zespół Szkół nr 1 ul. Jagiellońska 84, 33-300 Nowy Sącz;
-Internat Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej ul. Mikołaja Reja 33-300 Nowy Sącz;
Wymagania w zakresie wszystkich produktów:
a)produkty wytwarzane będą zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz rozporządzeniami Wykonawczymi wydanymi na jego podstawie,
b)każdy produkt – realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP,
c)każdy dostarczony produkt ma być I klasy.
Cechy dyskwalifikujące:
a) w zakresie wszystkich produktów:
nalot lub objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne;
b)wspólne dla artykułów nabiałowych,
obce, kwaśne lub gorzkie posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot lub objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, nieprawidłowa konsystencja, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia, plamy na powierzchni oraz zawilgocenie powierzchni;
1.Przedmiot zamówienia dotyczy sukcesywnych dostaw artykułów spożywczych wraz z dowozem i wniesieniem układzie zadaniowym.
2.Miejsce realizacji-dostawy- do 5 punktów żywienia Zespołu Szkół nr 1 im. KEN w Nowym Sączu:
-Warsztaty Szkolne-stołówka( Zakład Ubezpieczeń Społecznych) ul. Sienkiewicza 77,33-300 Nowy Sącz;
-Warsztaty Szkolne-stołówka Gimnazjum nr 3 ul. Królowej Jadwigi 29, 33-300 Nowy Sącz
-Warsztaty Szkolne-stołówka Szkoła Podstawowa nr 20 ul. Nadbrzeżna77, 33-300 Nowy Sącz;
-Warsztaty Szkolne –Ciastkarnia Zespół Szkół nr 1 ul. Jagiellońska 84, 33-300 Nowy Sącz;
-Internat Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej ul. Mikołaja Reja 33-300 Nowy Sącz;
Wymagania w zakresie wszystkich produktów:
a)produkty wytwarzane będą zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz rozporządzeniami Wykonawczymi wydanymi na jego podstawie,
b)każdy produkt – realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP,
c)każdy dostarczony produkt ma być I klasy.
Cechy dyskwalifikujące:
a) w zakresie wszystkich produktów:
nalot lub objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, zbite, nadtłuczone skorupki, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne;.Przedmiot zamówienia dotyczy sukcesywnych dostaw artykułów spożywczych wraz z dowozem i wniesieniem układzie zadaniowym.
2.Miejsce realizacji-dostawy- do 5 punktów żywienia Zespołu Szkół nr 1 im. KEN w Nowym Sączu:
-Warsztaty Szkolne-stołówka( Zakład Ubezpieczeń Społecznych) ul. Sienkiewicza 77,33-300 Nowy Sącz;
-Warsztaty Szkolne-stołówka Gimnazjum nr 3 ul. Królowej Jadwigi 29, 33-300 Nowy Sącz
-Warsztaty Szkolne-stołówka Szkoła Podstawowa nr 20 ul. Nadbrzeżna77, 33-300 Nowy Sącz;
-Warsztaty Szkolne –Ciastkarnia Zespół Szkół nr 1 ul. Jagiellońska 84, 33-300 Nowy Sącz;
-Internat Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej ul. Mikołaja Reja 33-300 Nowy Sącz;
Wymagania w zakresie wszystkich produktów:
a)produkty wytwarzane będą zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz rozporządzeniami Wykonawczymi wydanymi na jego podstawie,
b)każdy produkt – realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP,
c)każdy dostarczony produkt ma być I klasy.
Cechy dyskwalifikujące:
a) w zakresie wszystkich produktów:
nalot lub objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne;
b)wspólne dla mięsa:
oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa,
c)wspólne dla wędlin:
nalot pleśni, barwa szaro zielona, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia, zawilgocenie powierzchni;
1.Przedmiot zamówienia dotyczy sukcesywnych dostaw artykułów spożywczych wraz z dowozem i wniesieniem układzie zadaniowym.
2.Miejsce realizacji-dostawy- do 5 punktów żywienia Zespołu Szkół nr 1 im. KEN w Nowym Sączu:
-Warsztaty Szkolne-stołówka( Zakład Ubezpieczeń Społecznych) ul. Sienkiewicza 77,33-300 Nowy Sącz;
-Warsztaty Szkolne-stołówka Gimnazjum nr 3 ul. Królowej Jadwigi 29, 33-300 Nowy Sącz
-Warsztaty Szkolne-stołówka Szkoła Podstawowa nr 20 ul. Nadbrzeżna77, 33-300 Nowy Sącz;
-Warsztaty Szkolne –Ciastkarnia Zespół Szkół nr 1 ul. Jagiellońska 84, 33-300 Nowy Sącz;
-Internat Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej ul. Mikołaja Reja 33-300 Nowy Sącz;
Wymagania w zakresie wszystkich produktów:
a)produkty wytwarzane będą zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz rozporządzeniami Wykonawczymi wydanymi na jego podstawie,
b)każdy produkt – realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP,
c)każdy dostarczony produkt ma być I klasy.
wspólne dla warzyw i owoców:
obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot lub objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, miejsca obite, oznaki więdnięcia, obecność szkodników oraz ich pozostałości, muszą być wolne od zanieczyszczeń (umyte)i uszkodzeń spowodowanych przez choroby, mróz i inne czynniki zewnętrzne;
1.Przedmiot zamówienia dotyczy sukcesywnych dostaw artykułów spożywczych wraz z dowozem i wniesieniem układzie zadaniowym.
2.Miejsce realizacji-dostawy- do 5 punktów żywienia Zespołu Szkół nr 1 im. KEN w Nowym Sączu:
-Warsztaty Szkolne-stołówka( Zakład Ubezpieczeń Społecznych) ul. Sienkiewicza 77,33-300 Nowy Sącz;
-Warsztaty Szkolne-stołówka Gimnazjum nr 3 ul. Królowej Jadwigi 29, 33-300 Nowy Sącz
-Warsztaty Szkolne-stołówka Szkoła Podstawowa nr 20 ul. Nadbrzeżna77, 33-300 Nowy Sącz;
-Warsztaty Szkolne –Ciastkarnia Zespół Szkół nr 1 ul. Jagiellońska 84, 33-300 Nowy Sącz;
-Internat Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej ul. Mikołaja Reja 33-300 Nowy Sącz;
ymagania w zakresie wszystkich produktów:
a)produkty wytwarzane będą zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz rozporządzeniami Wykonawczymi wydanymi na jego podstawie,
b)każdy produkt – realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP,
c)każdy dostarczony produkt ma być I klasy.
Cechy dyskwalifikujące:
a)wspólne dla ryb:
obce, kwaśne lub gorzkie posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot lub objawy pleśni, zazielenienie, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia, zawilgocenie powierzchni;
b)wspólne dla mrożonek:
obce, kwaśne lub gorzkie posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot lub objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, zbite, objawy rozmrożenia oraz zawilgocenie powierzchni, nieprawidłowa konsystencja, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby.
1.Przedmiot zamówienia dotyczy sukcesywnych dostaw artykułów spożywczych wraz z dowozem i wniesieniem układzie zadaniowym.
2.Miejsce realizacji-dostawy- do 5 punktów żywienia Zespołu Szkół nr 1 im. KEN w Nowym Sączu:
-Warsztaty Szkolne-stołówka( Zakład Ubezpieczeń Społecznych) ul. Sienkiewicza 77,33-300 Nowy Sącz;
-Warsztaty Szkolne-stołówka Gimnazjum nr 3 ul. Królowej Jadwigi 29, 33-300 Nowy Sącz
-Warsztaty Szkolne-stołówka Szkoła Podstawowa nr 20 ul. Nadbrzeżna77, 33-300 Nowy Sącz;
-Warsztaty Szkolne –Ciastkarnia Zespół Szkół nr 1 ul. Jagiellońska 84, 33-300 Nowy Sącz;
-Internat Zespołu Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej ul. Mikołaja Reja 33-300 Nowy Sącz;
Wymagania w zakresie wszystkich produktów:
a)produkty wytwarzane będą zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz rozporządzeniami Wykonawczymi wydanymi na jego podstawie,
b)każdy produkt – realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP,
c)każdy dostarczony produkt ma być I klasy.
Cechy dyskwalifikujące:
a) w zakresie wszystkich produktów:
nalot lub objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, , obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne
|