GuidZP400 |
b4d4582f-4b2b-437d-a57d-74dfbcdb2c78
|
Biuletyn |
629408-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Szpital Powiatowy w Zawierciu
|
Regon |
27627111000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Miodowa
|
Zamawiajacy adres numer domu |
14
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Zawiercie
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
42-400
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
326 740 361,
|
Zamawiajacy fax |
326 721 532
|
Zamawiajacy email |
zampub@szpitalzawiercie.pl,
|
Adres strony url |
www.szpitalzawiercie.pl
|
Adres strony internetowej |
www.szpitalzawiercie.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
3
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.szpitalzawiercie.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.szpitalzawiercie.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
pisemnie
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Szpital Powiatowy w Zawierciu ul. Miodowa 14. 42-400 Zawiercie
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów żywnościowych - 8 pakietów
|
Numer referencyjny |
DZP/PN/62/2017
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Dostawa artykułów żywnościowych - 8 pakietów. Pakiet nr 1 – nabiał, Pakiet nr 2 – mrożonki, Pakiet nr 3 – ryby, Pakiet nr 4 – drób, Pakiet nr 5 – warzywa i owoce, Pakiet nr 6 – mięsa i wędliny, Pakiet nr 7 – pieczywo, Pakiet nr 8 – artykuły spożywcze.
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Waluta calosc |
PLN
|
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 |
1
|
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 tekst |
Zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia, o którym mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Pzp. dotychczasowemu Wykonawcy do 20 % wartości zamówienia.
|
Okres w miesiacach |
11
|
Data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Data zakonczenia |
2018-11-30T00:00:00+01:00
|
Informacje na temat katalogow |
W celu spełnienia wymagań dotyczących przedmiotu zamówienia Zamawiający wymaga:
a) Oświadczenia Wykonawcy, że oferowane produkty oraz czynności związane z realizacją zamówienia spełniają wymagania określone Ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (tj. Dz. U. z 2017 r. poz. 149), wymogi Ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z dnia 11 maja 2001 r. (tj. z 7.02.2005r Dz. U nr 31, poz. 265) oraz są zgodne z normami jakościowymi HACCP i Polską Normą.
b) Oświadczenia Wykonawcy, że oferowane produkty spełniają wymogi Ustawy o wymaganiach weterynaryjnych dla produktów pochodzenia zwierzęcego z dnia 29 stycznia 2004r. (Dz. U 2004 nr 33 poz. 288) oraz, że zakład produkcyjny znajduje się pod nadzorem weterynaryjnym i posiada wpis do Rejestru Powiatowego Lekarza Weterynarii oraz, że Zobowiązuje się dostarczyć na żądanie Zamawiającego dokument potwierdzający wpis do Rejestru Powiatowego Lekarza Weterynarii - dotyczy pakietu nr 1, 4, 6 i 8 poz. 35.
c) Oświadczenia Wykonawcy, że zapewni Zamawiającemu możliwość przeprowadzenia wizji lokalnej w zakładzie/zakładach produkcyjnych z których pochodzi asortyment w postaci nabiału, drobiu, mięs i wędlin oraz jaj - dotyczy pakietu nr 1, 4, 6 i 8 poz. 35.
|
Okreslenie warunkow |
Ocena spełnienia warunku udziału w postepowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia w oparciu o oświadczenie - załącznik nr 3 do SIWZ.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Ocena spełnienia warunku udziału w postepowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia w oparciu o oświadczenie - załącznik nr 3 do SIWZ.
|
Sytuacja finansowa informacje dodatkowe |
2. W sytuacji, gdy Wykonawca polega na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, na zasadach określonych w art. 22a Ustawy Pzp, zobowiązany jest udowodnić, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania do dyspozycji Wykonawców niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia. Ponadto Zamawiający wymaga dostarczenia dokumentu świadczącego o odpowiedzialności solidarnej Wykonawcy i podmiotu, na którego zasoby powołuje się.
3. W celu oceny, czy Wykonawca będzie dysponował zasobami innych podmiotów w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania zamówienia oraz oceny, czy stosunek łączący Wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów, Zamawiający żąda dokumentów dotyczących w szczególności:
a) zakresu dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu,
b) sposobu wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę przy wykonywaniu zamówienia,
c) charakteru stosunku, jaki będzie łączył Wykonawcę z innym podmiotem,
d) zakresu i okresu udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Ocena spełnienia warunku udziału w postepowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia w oparciu o oświadczenie - załącznik nr 3 do SIWZ.
Zamawiający uzna, że warunek ten został spełniony poprzez złożenie:
a. Oświadczenia Wykonawcy, że jest (przedsiębiorstwo) wpisany do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie transportu żywności i zobowiązuje się na żądanie Zamawiającego dostarczyć dokumenty potwierdzające ww. wpis,
b. Oświadczenia Wykonawcy, że posiada atesty, certyfikaty potwierdzające, że używane pojazdy posiadają świadectwa dopuszczenia do kontaktu z żywnością,
c. Oświadczenia Wykonawcy, że dysponuje środkiem transportu przystosowanym i dopuszczonym przez Pań-stwową Inspekcję Sanitarną do przewozu żywności i zobowiązuje się na żądanie Zamawiającego dostarczyć dokumenty potwierdzające, że środek transportu jest dopuszczony do transportu żywności,
d. Oświadczenia Wykonawcy, że wszystkie osoby biorące udział bezpośrednio z realizacją zamówienia (w tym kierowcy) posiadają aktualne książeczki do celów sanitarno epidemiologicznych,
e. Oświadczenia Wykonawcy, że zrealizował (co najmniej dwie) dostawy w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy – w tym okresie, z podaniem ich wartości brutto nie mniejszej niż: 51 570, 00 złotych pakiet 1, 10 710, 00 złotych – pakiet 2, 6 150, 00 złotych – pakiet 3, 11 850, 00 złotych –pakiet 4, 21 450, 00 złotych – pakiet 5, 43 440, 00 złotych – pakiet 6, 10 290, 00 złotych – pakiet 7, 39 240, 00 złotych – pakiet 8, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem (na wezwanie Zamawiającego) dokumentów potwierdzających, że przedmiotowe dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie (referencje).
|
Zdolnosc techniczna informacje dodatkowe |
1. W sytuacji, gdy Wykonawca polega na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, na zasadach określonych w art. 22a Ustawy Pzp, zobowiązany jest udowodnić, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania do dyspozycji Wykonawców niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia. Ponadto Zamawiający wymaga dostarczenia dokumentu świadczącego o odpowiedzialności solidarnej Wykonawcy i podmiotu, na którego zasoby powołuje się.
2. W celu oceny, czy Wykonawca będzie dysponował zasobami innych podmiotów w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania zamówienia oraz oceny, czy stosunek łączący Wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów, Zamawiający żąda dokumentów dotyczących w szczególności:
a) zakresu dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu,
b) sposobu wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę przy wykonywaniu zamówienia,
c) charakteru stosunku, jaki będzie łączył Wykonawcę z innym podmiotem,
d) zakresu i okresu udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia.
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
a. Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymane w całości wykonanie decyzji właściwego organu – wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu do złożenia dokumentu na wezwanie;
b. Aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymane w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu do złożenia dokumentu na wezwanie;
|
Zakresie warunkow udzialu |
- dokumenty potwierdzające wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie transportu żywności,
- dokumenty potwierdzające, że środek transportu jest dopuszczony do transportu żywności przez Państwową Inspekcję Sanitarną,
- wpis do Rejestru Powiatowego Lekarza Weterynarii potwierdzający, że zakład produkcyjny znajduje się pod nadzorem weterynaryjnym- dotyczy pakietu nr 1, 4, 6 i 8 poz. 35,
- wykaz zrealizowanych (co najmniej dwie) dostaw w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy – w tym okresie, z podaniem ich wartości brutto nie mniejszej niż: 51 570, 00 złotych pakiet 1, 10 710, 00 złotych – pakiet 2, 6 150, 00 złotych, 11 850, 00 złotych –pakiet 4, 21 450, 00 złotych – pakiet 5, 43 440, 00 złotych – pakiet 6, 10 290, 00 złotych – pakiet 7, 39 240, 00 złotych, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem (na wezwanie Zamawiającego) dokumentów potwierdzających, że przedmiotowe dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie (referencje) – załącznik nr 6 do SIWZ.
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
a) Oświadczenia Wykonawcy, że oferowane produkty oraz czynności związane z realizacją zamówienia spełniają wymagania określone Ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (tj. Dz. U. z 2017 r. poz. 149), wymogi Ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z dnia 11 maja 2001 r. (tj. z 7.02.2005r Dz. U nr 31, poz. 265) oraz są zgodne z normami jakościowymi HACCP i Polską Normą.
b) Oświadczenia Wykonawcy, że oferowane produkty spełniają wymogi Ustawy o wymaganiach weterynaryjnych dla produktów pochodzenia zwierzęcego z dnia 29 stycznia 2004r. (Dz. U 2004 nr 33 poz. 288) oraz, że zakład produkcyjny znajduje się pod nadzorem weterynaryjnym i posiada wpis do Rejestru Powiatowego Lekarza Weterynarii oraz, że Zobowiązuje się dostarczyć na żądanie Zamawiającego dokument potwierdzający wpis do Rejestru Powiatowego Lekarza Weterynarii - dotyczy pakietu nr 1, 4, 6 i 8 poz. 35.
c) Oświadczenia Wykonawcy, że zapewni Zamawiającemu możliwość przeprowadzenia wizji lokalnej w zakładzie/zakładach produkcyjnych z których pochodzi asortyment w postaci nabiału, drobiu, mięs i wędlin oraz jaj - dotyczy pakietu nr 1, 4, 6 i 8 poz. 35.
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. Oferta powinna zawierać:
a). podpisany przez Wykonawcę Formularz ofertowy według załącznika nr 1 do SIWZ,
b). podpisany przez Wykonawcę Formularz cenowy według załącznika nr 2 do SIWZ,
c). podpisane przez Wykonawcę oświadczenie stanowiące załącznik nr 3 do SIWZ.
2. W przypadku podpisania oferty oraz poświadczenia za zgodność z oryginałem kopii dokumentów przez osobę niewymienioną w dokumencie rejestracyjnym (ewidencyjnym) Wykonawcy, należy do oferty dołączyć stosowne pełnomocnictwo w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie.
Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej;
a)zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 5. pkt a i b – składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, nie zalega z uiszczeniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo, że uzyskała przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu,
b)Dokumenty, o których mowa w pkt 5 pkt a i b - powinny być wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu do złożenia dokumentu na wezwanie.
c)Jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. 5, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania,
d)Jeżeli, w przypadku Wykonawcy mającego siedzibę na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, osoby, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, mają miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, Wykonawca składa w odniesieniu do nich zaświadczenie właściwego organu sądowego albo administracyjnego miejsca zamieszkania dotyczące niekaralności tych osób w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, z tym że w przypadku, gdy w miejscu zamieszkania tych osób nie wydaje się takich zaświadczeń – zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego miejsca zamieszkania tych osób.
e)W przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez Wykonawcę mającego siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, Zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, z wnioskiem o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących przedłożonego dokumentu.
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1. Dopuszczalna jest zmiana niniejszej umowy w przypadku nie wyczerpania przedmiotu umowy w terminie, o którym mowa w § 3. Na wniosek Zamawiającego może być zawarty aneks o przedłużeniu trwania umowy na warunkach z niej wynikających do czasu wyczerpania asortymentu i wartości umowy.
2. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia dostawy w zależności od jego potrzeb do wysokości 50 % wartości zamówienia. Wykonawcy nie przysługuje roszczenie z tytułu niezrealizowania całego zakresu przedmiotu umowy.
3. Zmiana postanowień niniejszej umowy może być dokonana przez strony zgodnie z zapisami art. 144 ust 1 pkt 2-6 ustawy Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2017r., poz. 1579 ze zm.).
4. Zmiana postanowień niniejszej umowy może być dokonana przez strony w formie pisemnej w drodze aneksu do niniejszej umowy, pod rygorem nieważności.
|
IV 4 4 data |
2017-12-15T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Nabiał
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik okres w miesiacach |
11
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-11-30T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Nabiał - zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ - formularz asortymentowo cenowy.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Mrożonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15331170-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik okres w miesiacach |
11
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-11-30T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Mrożonki - zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ - formularz asortymentowo cenowy.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
ryby
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
05100000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik okres w miesiacach |
11
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-11-30T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Ryby - zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ - formularz asortymentowo cenowy.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
drób
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15112000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik okres w miesiacach |
11
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-11-30T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Drób - zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ - formularz asortymentowo cenowy.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Warzywa i owoce
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik okres w miesiacach |
11
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-11-30T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Warzywa i owoce- zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ - formularz asortymentowo cenowy.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Mięsa i wędliny
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15130000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik okres w miesiacach |
11
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-11-30T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Mięsa i wędliny - zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ - formularz asortymentowo cenowy.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik okres w miesiacach |
11
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-11-30T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Pieczywo - zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ - formularz asortymentowo cenowy.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Artykuły spożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik okres w miesiacach |
11
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-11-30T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Artykuły spożywcze - zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ - formularz asortymentowo cenowy.
|
| |