GuidZP400 |
0c099fb3-3e6e-4288-8a51-52d8d96ae561
|
Biuletyn |
629171-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łącku
|
Regon |
368087148
|
Zamawiajacy adres ulica |
Łącko
|
Zamawiajacy adres numer domu |
284
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Łącko
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
33-390
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
małopolskie
|
Zamawiajacy telefon |
18 444 60 11,
|
Zamawiajacy fax |
18 444 60 11
|
Zamawiajacy email |
zsglacko@poczta.onet.pl,
|
Adres strony url |
www.zsglacko.cba.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
1
|
Nazwa projektu programu |
Wesołe Przedszkolaki w m. Łącko
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Szkoła publiczna
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.zsglacko.cba.pl
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Forma pisemna
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Zespół Szkolno - Przedszkolny, Łącko 284, 33-390 Łącko, woj. małopolskie
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Sprzedaż - dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Łącku
|
Numer referencyjny |
ZSG/K/II/26/3/2017
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż - dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Łącku. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik 1 do specyfikacji stanowiący jednocześnie formularz ofertowy.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
8
|
Data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Data zakonczenia |
2018-08-31T00:00:00+02:00
|
Okreslenie warunkow |
Określenie warunków: Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań,których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Spełnienie warunków zostanoe dokonane na podstawie oświadczeń o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Określenie warunków: Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań,których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Spełnienie warunków zostanoe dokonane na podstawie oświadczeń o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Określenie warunków: Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań,których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Spełnienie warunków zostanoe dokonane na podstawie oświadczeń o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 ustawy,
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zamawiający przewiduje możliwość zmiany postanowień umowy w przypadkach, gdy:
1) Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany umowy w przypadku okoliczności, których strony nie mogły wcześniej przewidzieć, a powodują, że realizacja na warunkach w niej zawartych nie będzie możliwa przez:
a/ w przypadku zmiany prawa podatkowego- w zakresie VAT,
b/ w przypadku zmiany danych lub przekształcenia podmiotu, c/ w przypadku wystąpienia siły
wyższej.
2) wynikną rozbieżności lub niejasności w rozumieniu pojęć użytych w umowie i załącznikach,
których nie można usunąć w inny sposób, a zmiana będzie umożliwiać usunięcie rozbieżności i
doprecyzowanie umowy i załączników w celu jednoznacznej interpretacji zapisów umowy
przez Strony;
|
IV 4 4 data |
2017-12-18T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
IV 6 6 |
1. O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania;
2) posiadania wiedzy i doświadczenia;
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia;
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunki
określone w ust. 1 muszą zostać spełnione łącznie przez wszystkich Wykonawców.
3. W celu potwierdzenia spełniania warunków, o których mowa w ust. 1, oraz w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania, Wykonawca ma obowiązek złożyć następujące dokumenty:
1) wypełnione i podpisane oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania,
którego wzór stanowi załącznik nr 3 do SIWZ. Jeżeli Wykonawcy wspólnie ubiegają się
o udzielenie zamówienia dokument ten składa każdy z nich;
2) aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o
działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub
ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt
2 UPZP, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli Wykonawcy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia dokument ten składa każdy z nich;
3) wypełnione i podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, którego wzór stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. Jeżeli Wykonawcy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia dokument ten mogą złożyć łącznie;
4. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w ust. 3 pkt 2, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji, ani nie ogłoszono upadłości.
5. Jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w ust. 4, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, lub przed notariuszem.
6. Dokumenty, o których mowa w ust. 4 i 5 powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
7. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski.
8. Wymagane dokumenty powinny być przedstawione w formie oryginału lub kserokopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem przez osobę lub osoby uprawnione do reprezentowania Wykonawcy, z wyjątkiem oświadczenia, o którym mowa w ust. 3 pkt. 3, które powinno być przedstawione w oryginale.
9. Ocena spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie informacji przedstawionych w dokumentach, o których mowa w ust. 3.
10. Jeżeli Wykonawca, wykazując spełnianie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy PZP polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy PZP, zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia.
11. Jeżeli Wykonawca, wykazując spełnianie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy PZP, polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b Ustawy PZP, a podmioty te będą brały udział w realizacji części zamówienia, Zamawiający żąda przedstawienia w odniesieniu do tych podmiotów dokumentów wymienionych w ust. 3 pkt. 1-2. Postanowienia dotyczące podmiotów, które mają siedzibę lub miejsce zamieszkania poza granicami Rzeczypospolitej, stosuje się odpowiednio.
12. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oraz w przypadku podmiotów, o których mowa w ust. 10, kopie dokumentów dotyczących odpowiednio Wykonawcy lub tych podmiotów są poświadczane za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub te podmioty.
13. Jeżeli Wykonawcy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia, ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy. Stosowne pełnomocnictwo w oryginale lub w postaci kopii poświadczonej notarialnie należy dołączyć do oferty.
14. Jeżeli uprawnienie do reprezentacji osoby podpisującej ofertę nie wynika z załączonego
dokumentu rejestrowego, do oferty należy dołączyć także pełnomocnictwo w oryginale lub w postaci kopii poświadczonej notarialnie.
15. Wykonawca wraz z ofertą składa listę podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt. 5 ustawy PZP, albo informację o tym, że nie należy do grupy kapitałowej, sporządzona wg wzoru stanowiącego Załącznik nr 6 do SIWZ.
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
8
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Bułka pszenna ok. 80g szt 450
Bułka razowa ok. 80g szt 450
Chałka drożdżowa pleciona 500g szt 140
Chleb mieszany /krojony/- 600g szt 496
Chleb pszenny /krojony/ - 600g szt 548
Chleb wieloziarnisty /krojony/ 600g szt 495
Chleb graham /krojony/ 600g szt 495
Chleb razowy/krojony/ - 600g szt 495
Drożdżówka z serem- ok. 100 g szt 450
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Produkty mleczarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
8
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Mleko spożywcze pasteryzowane 2% tłuszczu . opakowanie 1L szt 1122
Śmietana 18% tłuszczu l 260
Twaróg półtłusty kg 80
Ser żółty pełnotłusty skład: mleko, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia, barwniki: karoteny, annato, substancja konserwująca: azotan potasu kg 45
Jogurty naturalny- 360ml -400 ml Skład: mleko, ,białka mleka, żywe kultury bakterii o zawartości cukru poniżej 10g w 100g szt 349
Jogurt owocowy masa netto 135gSkładniki(w 100g) mleko, cukier, owoc 2,2%, skrobia modyfikowana, żywe kultury bakterii jogurtowych i fermentacji mlekowejszt1800
Masło 200g 82% tłuszczu szt 756
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
8
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Schab wieprzowy b/k kg 193
Łopatka wieprzowa bez kości- kg 317
Udziec z indyka- kg 135
Filet z indyka kg 45
Filet z kurczaka pojedynczy kg 531
Kabanos drobiowy 82% mięsa kg 9
Kiełbasa podsuszana wieprzowa gruba 82% mięsa kg 48
Kiełbasa wieprzowa cienka 76% mięsa, bez fosforanu kg 43
Parówki o zawartości 82 % mięsa kg 81
Pasztet drobiowy w foremkach pieczony kg 27
Udziec wołowy b/k kg 25
Udziec z kurczaka kg 320
Mięso wołowe z kością (szponder) kg 10
Szynka wieprzowa 82% mięsa /bez fosforanu 100g wędliny wyprodukowane ze 125g mięsa) kg 18
Szynka wieprzowa b/k surowa kg 442
Porcje rosołowe /drobiowe/ kg 204
Szynka drobiowa 82% mięsa bez fosforanu kg 19
Kiełbasa drobiowa z fileta kg 9
Żeberka surowe paski kg 6
Żeberka wędzone trójkąty kg 28
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Różne prodkuty spożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
8
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Baton owsiany ok 30g szt 450
Barszcz biały butelka 500ml szt 25
Bazylia suszona 20g szt 24
Bułka tarta kg 111
Cebula suszona 20g szt
Chrupki kukurydziane 200g szt 20
Czosnek granulowany 20g szt 57
Cukier biały kryształ kg 387
Cukier puder kg 2
Cukier waniliowy- 30g szt 55
Cynamon mielony 20g szt 5
Drożdże 100g szt 10
Dżem truskawkowy/wiśniowy/ brzoskwiniowy bez konserwantów 280g niskosłodzony szt 110
Galaretka owocowa 75g szt100
Groszek konserwowy bez konserwantów – puszka 400g szt25
Herbatniki 16g szt 200
Herbata czarna ekspresowa 90szt torebek (okrągłe) naturalny smak wysokiej jakości listki herbaty szt 38
Herbata malinowa/ żurawinowa/z dzikiej róży/ekspresowa 20 szt szt 50
Herbata ziołowa miętowa/ rumiankowa 20 szt25
Kakao naturalne ciemne sypkie - 200g szt 20
Kasza manna kg 10
Kasza mazurka drobna kg 81
Kawa zbożowa rozpuszczalna, skład – zboża 72% jęczmień, żyto, cykoria burak cukrowy opakowanie- 150 g karton szt 30
Kasza pęczak kg 18
Kasza gryczana kg 18
Ketchup/łagodny/ bez dodatków sztucznych aromatów, glutaminianu sodu, bez konserwantów o zawartości pomidorów min 193g na 100g ketchupu l 25
Kisiel wiśniowy 58g szt 150
Kminek mielony 20g szt 16
Koncentrat pomidorowy zawartość ekstraktu 28 - 30% bez konserwantów l 81
Kukurydza konserwowa 400 g szt 38
Kwasek cytrynowy- 20 g szt 127
Kulki kukurydziane owocowe200g szt 50
Liść laurowy 20g szt 23
Lubczyk 20g szt 21
Majeranek 10g szt 26
Makaron /małe muszelki/kokardka/ literki/gwiazdki/sporządzony z najwyższej jakości mąki, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor
kg 89
Makaron /świderek/ 500g sporządzony z najwyższej jakości mąki, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor kg 63
Makaron /łazanki/ - sporządzony z najwyższej jakości mąki, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor kg 78
Makaron /nitka/ 5 jajeczny sporządzony z najwyższej jakości mąki, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor pasteryzowana masa jajowa 20% (odpowiada proporcji 5 jaj na 1 kg mąki kg 15
Makaron penne (pióro) kg 18
Makaron spagetti kg 40
Marmolada l 5
Mąka ziemniaczana kg 25
Makrela filet w oleju puszka 170g, masa ryby 102g szt 200
Mąka pszenna typ 500 kg 285
Miód naturalny wielokwiatowy opakowanie słoik 0,9 l szt 13
Musli owocowe 0,75kg szt 25
Olej jadalny uniwersalny l 304
Oregano suszone 10g szt 29
Pałeczki kukurydziane 100% kukurydzy 350g szt 75
Papryka słodka mielona 20g szt 85
Płatki kukurydziane / masa kukurydziana minimum 87%/ kg 75
Płatki owsiane kg 7,5
Pieprz czarny drobno mielony 20g szt 155
Powidło śliwkowe l 10
Proszek do pieczenia 30g szt 30
Przyprawa warzywna do zup i potraw bez konserwantów kg 35
Ryż długoziarnisty biały kg 183
Sól spożywcza jodowana kg 70
Sól ziołowa (20g) szt 78
Tymianek 10g szt 27
Wafle ryżowe ok 120g szt 75
Woda mineralna niskozmineralizowana niegazowana 5l szt 95
Ziele angielskie 15g szt 27
Zioła prowansalskie 10g szt 50
Żurek w butelce na naturalnym zakwasie nie zawiera sztucznych barwników, aromatów i konserwantów 300ml szt 45
Żurek (torebka) szt 70
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Produkty mrożone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15896000-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
8
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Filet z Miruny bez skóry kg 350
Brokuł mrożony różyczki kg 55
Brukselka /mrożone/ kg 48
Fasola szparagowa żółta mrożona kg 63
Fasola szparagowa zielona mrożona kg 63
Kalafior mrożony różyczki kg 105
Truskawki mrożone kg 88
Owoce mrożone (mieszanka) kg 663
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Owoce i warzywa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03000000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
8
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Banan szt 400
Fasola ,,Jaś" - duża kg 50
Groch omielany kg 23
Pietruszka kg 110
Pietruszka natka 1 pęczek szt 250
Mandarynka szt 775
Marchew kg 701
Por szt 194
Seler /korzeń/ kg 178
Sałata zielona szt 60
Kapusta pekińska szt 116
Kapusta czerwona świeża kg 165
Kapusta biała świeża kg 317
Kapusta kiszona kg 177
Papryka świeża czerwona kg 37
Pieczarka świeża kg 48
Szczypior 1 pęczek szt 120
Koper 1 pęczek szt 121
Cebula kg 241
Rzodkiewka 1 pęczek /nie mniej niż 180g/ szt 55
Ogórek świeży kg 255
Ogórek kwaszony/kiszony kg 158
Ziemniaki szt 3600
Jabłka soczyste, słodkie deserowe (min 160g) kg 675
Cytryna kg 39
Buraki ćwikłowe kg 215
Pomidor kg 90
Chrzan litr 7,5
Czosnek główka szt 45
Winogrono kg 13
Pomarańcza szt 15
Gruszka szt 225
Kiwi szt 50
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Jaja
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03142500-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
8
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Jaja kl L szt 6930
|
| |