GuidZP400 |
dd0631d3-4dd6-4bac-bffa-a36832205ae0
|
Biuletyn |
628943-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Przedszkole Nr 6
|
Regon |
93030560400000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Kazimierza Wielkiego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
7
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Oleśnica
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
56400
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
dolnośląskie
|
Zamawiajacy telefon |
713 143 272
|
Zamawiajacy fax |
713 143 272
|
Zamawiajacy email |
przedszkole6olesnica@op.pl
|
Adres strony url |
http://przedszkole6.olesnica.pl/
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.e-oswiata.olesnica.pl/bip/default/index/id/518
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.e-oswiata.olesnica.pl/bip/default/index/id/518
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Wymaga się składania ofert w formie pisemnej pod rygorem nieważności
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
56400 Oleśnica, ul. Krzywoustego 7, Przedszkole nr 6 w Oleśnicy
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 6 w Oleśnicy
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 6 w Oleśnicy w podziale na części:
1) Część 1 – pieczywo
2) Część 2 – warzywa i owoce świeże, kiszonki
3) Część 3 – Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4) Część 4 – Produkty mleczarskie
5) Część 5 – Ryby przetworzone i konserwowane
6) Część 6 – Przetworzone warzywa i owoce - mrożonki
7) Część 7 – jajka
8) Część 8 – makarony
9) Część 9 – przyprawy
10) Część 10 – płatki i art. wielozbożowe
11) Część 11 – pozostałe różne art. spożywcze
12) Część 12 – soki naturalne, tłoczone na zimno
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wzór umowy oraz załącznik nr 1 do niego (zestawienie asortymentu).
Kody opisujące przedmiot zamówienia określone we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV): przedmiot główny: kod CPV: 15000000-8
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu zamawiający będzie
żądał następujących dokumentów: a) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o
działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu
potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy pzp; Jeżeli wykonawca
ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o
których mowa w ppkt. a) powyżej, składa: b) dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma
siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: – nie otwarto jego likwidacji ani nie
ogłoszono upadłości wystawiony
nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; W
przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (spółki cywilne, konsorcja, itp.),
podmiotów trzecich udostępniających zasoby, dokumenty i oświadczenia określone w pkt. a (b)
zobowiązany jest złożyć każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia,
podmiotów trzecich udostępniających zasoby.
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. Formularz ofertowy – wg wzoru – załącznik nr 1 do SIWZ, podpisany przez osoby uprawnione do
reprezentowania Wykonawcy. 2. Wypełniony formularz wg załącznika nr 1 do umowy, zawierający ceny
jednostkowe oraz ceny sumaryczne. 3. Zobowiązanie lub inne dokumenty w formie pisemnej,
potwierdzające oddanie zasobów podmiotów trzecich do dyspozycji wykonawcy, sformułowane w sposób
pozwalający Zamawiającemu określić czy będzie dysponował niezbędnymi zasobami w stopniu umożliwiającym
należyte wykonanie zamówienia publicznego oraz oceny, czy stosunek łączący wykonawcę z tymi
podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów – gdy Wykonawca polega na zdolnościach innych podmiotów przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu. W szczególności
dokumenty te powinny określać: 1) zakres dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu; 2) sposób
wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego; 3)
zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego; 4) czy podmiot, na
zdolnościach którego wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących
wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane lub usługi, których
wskazane zdolności dotyczą. 4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, zobowiązani są
do załączenia do oferty dokumentu, ustanawiającego pełnomocnika do reprezentowania ich w
postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie
zamówienia publicznego 5. W przypadku, gdy ofertę w imieniu wykonawcy podpisuje pełnomocnik, do
oferty należy załączyć pełnomocnictwo określające jego zakres, podpisane przez osoby uprawnione do
reprezentacji wykonawcy. 6. W terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez zamawiającego na stronie
internetowej informacji, dotyczących: 1) kwoty, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia; 2)
firm oraz adresów wykonawców, którzy złożyli oferty w terminie; 3) ceny, terminu wykonania zamówienia,
okresu gwarancji i warunków płatności zawartych w ofertach, Wykonawcy będą zobowiązani do złożenia
oświadczenia wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej – wg
załącznika nr 4 do SIWZ
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
wg wzoru umowy - załącznika do SIWZ
|
IV 4 4 data |
2017-12-18T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
09:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 bułka zwykła 90g szt. 400,
2 bułka baton 350g szt. 600,
3 bułka mammamija 40g szt. 600,
4 chleb tostowy szt. 70,
5 bułka maślana /rogal maślany 50g szt. 800,
6 bułka słodka 80g (z jagodami, serem, jabłkiem) szt. 400,
7 bułka tarta 0,5kg szt. 90,
8 chałka 400g szt. 90,
9 chleb zwykły 600g szt. 755,
10 chleb rozmaitości, wieloziarnisty, orkiszowy , gryczany350 g szt. 1100,
11 chleb graham 300g szt. 600,
12 chleb żytni razowy ze słonecznikiem 550g szt. 250,
13 sezam kg 4,
14 grzanki 150g szt. 300,
15 pączek 60g z budyniem lub marmoladą szt. 200,
16 drożdże 100g szt. 120
17 ciastka orkiszowe/wielozbożowe kg 22,
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Warzywa i owoce świeże, kiszonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 BIAŁA KAPUSTA kg 260,
2 botwinka szt. 10,
3 brukselka kg 15,
4 brokuły świeże szt. 20,
5 buraki kg 320,
6 cebula kg 180,
7 cukinia kg 15,
8 czosnek szt. 350,
9 dynia kg 40,
10 fasola szparagowa kg 20,
11 lubczyk świeży szt. 15,
12 kalafior świeży szt. 10,
13 kalarepa szt. 200,
14 kapusta czerw kg 35,
15 chrzan korzeń kg 3,
16 kapusta kiszona kg 150,
17 kapusta młoda szt. 100,
18 kapusta pekińska kg 120,
19 kapusta włoska kg 10,
20 kiełki różne rodzaje szt. 20,
21 koperek szt. 220,
22 marchew kg 650,
23 natka szt. 200,
24 ogórek świeży /ogórek gruntowy kg 190,
25 ogórki kiszone wiadro 3kg ogórka/ogórek z beczki kg 150,
26 papryka świeża mix kg 150,
27 pieczarki kg 100,
28 pietruszka kg 350,
29 pomidor kg 220,
30 pora szt. 470,
31 rzodkiewka szt. 180,
32 sałata masłowa szt. 20,
33 sałata lodowa szt. 300,
34 seler kg 360,
35 szczypior szt. 450,
36 ziemniaki kg 4100,
37 ziemniaki młode kg 635,
38 groch łuskany 400g op 90
39 fasola Jaś średni 400g op 80
40 ciecierzyca 400g op 12
41 soczewica 400g op 70
42 banany kg 750,
43 brzoskwinie szt. 100,
44 cytryny kg 95,
45 gruszka kg 470,
46 jabłka kg 800,
47 kiwi szt. 200,
48 mandarynka kg 200,
49 nektarynka kg 150,
50 pomarańcza kg 250,
51 truskawki świeże kg 70,
52 winogron ciemny/jasny kg 20,
53 śliwka szt. 15,
54 czereśnie kg 20,
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 kiełbasa krakowska drobiowa/ filet z kurczaka/ polędwica drobiowa kg 250,
2 kiełbasa śląska kg 50,
3 kiełbaski białe delikatesowe 400g Tarczyński lub równoważne kg 93,
4 parówka z szynki zaw. Mięsa pow. 97% 6szt/op szt. 400,
5 schab/szynka kanapkowa kg 90,
6 szynka/filet z indyka kg 70,
7 karczek b/k całkowicie odkostniony, pozbawiony błony, niepeklowany szt. 120,
8 schab b/k, słonina całkowicie zdjęta, mięso o barwie jasnej, niepeklowane kg 160,
9 piolędwica wieprzowa kg 60,
10 szynka b/k, całkowicie odkostniona, odtłuszczona, niepeklowana kg 345,
11 wołowina bez kości kg 40,
12 filet z indyka kg 112,
13 udko z kurczaka kg 160,
14 porcja rosołowa z kurczaka kg 450,
15 filet z kurczaka kg 180,
16 porcja z kaczki kg 15,
17 kości wędzone kg 4,
18 boczek wędzony kg 3,
19 szyjka z indyka kg 40,
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Produkty mleczarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 jogurt naturalny 370g szt. 500,
2 kefir l 200,
3 maslanka l 200,
4 masło 82% tłuszczu 200g szt. 1300,
5 mleko 2% w woreczku niepasteryzowane szt. 4500,
6 ser biały półtłusty kg 320,
7 ser gołda plastry 1kg szt. 150,
8 ser salami zaw. Tłuszczu <26g/100g kg 35,
9 śmietana 18% szt. 880,
10 śmietana kremówka 30% l 12,
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Ryby przetworzone i konserwowane
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 miruna nowozelandzka -5% glazury, ze skórą kg 400,
2 dorsz - 5% glazury, bez skóry kg 32,
3 makrela wędzona kg 30,
4 makrela w oleju pow. 100g ryby po odsączeniu szt. 160,
5 makrela w pomidorach 85g ryby po odsączeniu szt. 125,
6 tuńczyk w sosie własnym 120g po odsączeniu szt. 180,
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Przetworzone warzywa i owoce - mrożonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1. brokuły 2,5kg szt. 25,
3 fasola szparagowa żółta 2,5kg szt. 50,
4 mieszanka warzywna 3składnikowa 2,5kg(marchew żłóta fasola,marchew) szt. 80,
5 marchewka kostka 450g szt. 240,
6 mieszanka warzywna na patelnię 450g szt. 280,
7 miazga szpinakowa 2,5 szt. 30,
8 kalafior 2,5 szt. 60,
9 mieszanka kompotowa 2,5 szt. 60,
10 truskawki 2,5 szt. 60,
11 jagody 2,5 szt. 4,
12 śliwka 2,5 szt. 20,
13 czerwona porzeczka 2,5 szt. 35,
14 czarna porzeczka 2,5 szt. 20,
15 maliny 2,5 szt. 10,
16 wisnia 2,5kg szt. 35
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Jajka
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1. jajka - kurze świeże, kl. A, kat.wagowa L, waga 63-73g, znakowane zgodnie z polskimi normami, poddawane dezynfekcji przez naswietlanie, pakowane w sterylne wytłaczanki po 30szt szt. 8000,
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
makarony 100% pszenicy durum, ryż paraboliczny
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 makaron kokardki duże 5kg op 15,
2 makaron kokardki małe 5kg op 5,
3 makaron gwiazdki małe 5kg op 3,
4 makaron świderki duże 5kg op 30,
5 makaron literki 5kg op 2,
6 makaron świderki razowy 5kg op 11,
7 makaron kolanko małe 5kg op 4,
8 ryż brązowy 5kg op 40,
9 ryz paraboliczny 5kg op 50,
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
Przyprawy
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 pieprz czarny prawdziwy, mielony 100% pieprzu 0,6kg op 5
2 papryka mielona słodka, 100%, 0,6kg op 7
3 bazylia otarta 300g op 2
4 majeranek otarty 250g op 40
5 ziele angielskie 500g op 4
6 oregano suszone 120g op 2
7 liść laurowy 100g op 6
8 zioła prowansalskie 200g op 17
9 granulowane suszone warzywa bez dod. Soli 450g op 35
10 vega do drobiu 430g netto bez soli op 5
11 przyprawa do sałatek 300g netto bez soli op 3
|
| |
Zalacznik czesc nr |
10
|
Zalacznik nazwa |
Płatki i art. wielozbożowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 płatki wielozbożowe miodowe i czekoladowe zaw.cukru poniżej 29g/100g produktu szt. 500
2 płatki jeczmienne, jaglane, orkiszowe, owsiane, ryżowe,żytnie 300-500g szt. 60
3 ciastka zbożowe bez dodatku cukru 20g mix smaków szt. 1500
4 płatki kukurydziane kasza kukurydziana 95%, 250g szt. 250
5 chrupki kukurydziane czekoladowe 15g szt. 3000
6 baton zbożowy granola 42g (2 szt w op) szt. 1500
|
| |
Zalacznik czesc nr |
11
|
Zalacznik nazwa |
Pozostałe różne produkty spożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 barszcz biały w butelce szklanej 0,5l szt. 100
2 chrupki kukurydziane 100%grys kukurydziany 80g szt. 2500
3 cukier biały 1kg kg 300
4 cukier puder 0,5kg szt. 10
5 cukier waniliowy 32g szt. 100
6 cynamon 20g jakość Q szt. 50
7 dżem 100% owoców, bez dod. Cukru i konserwantów, 220g mix smaków szt. 180
8 herbaty owocowe, ziołowe 100% nat. Składników pochodzenia roslinnego szt. 1650
9 jajko niespodzianka szt. 180
10 kakao o obnizonej zaw. Tł. Kakaowego 10-12% 150g szt. 60
11 kasza jaglana kg 25
12 kasza jęczmienna 400g 10g błonnika/100g produktu szt. 140
13 kasza manna błyskawiczna 500g 11g błonnika/100g produktu szt. 60
14 kasza peczak 500g szt. 100
15 kasza gryczana 500g 13g białka/100g produktu szt. 40
16 kawa inka - 72%zboza- prażone 150g szt. 60
17 ketchup 480g bez substancji konserwujących, pomidorowy 198g/100g szt. 130
18 kwasek cytrynowy 20g szt. 15
19 mąka tortowa TYP 450 kg 800
20 mączka ziemniaczana 0,5kg szt. 60
21 miód pszczeli naturalny 1l kg 200
22 miód pszczeli naturalny 230g szt. 50
23 olej rzepakowy 100rafinowany z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno, zaw.65,5g kwasów jednonienasyconych poj.1l szt. 220
24 proszek do pieczenia 32g szt 20
25 przecier pomidorowy 28-30% 950g szt 70
26 rodzynki 200g szt 40
27 soczek wielowocowy w kartoniku 200ml, bez sub.konserwujących wzbogacony wit.C i żelazem szt. 2200
28 sól o obnizonej zawartości potasu i sodu kg 140
29 żurek 0,5l w szklanej butelce szt 100
30 żurawina suszona 150g szt. 35
31 groszek konserwowy masa po odsączeniu 220 g szt. 70
32 kukurydza konserwowa masa po odsączeniu 220 g szt. 30
33 ryż 1kg kg 20
34 chrzan tarty w słoiku 200ml szt. 15
|
| |
Zalacznik czesc nr |
12
|
Zalacznik nazwa |
Soki naturalne tłoczone na zimno
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 sok tłoczony na zimno, naturalnie mętny i pasteryzowany. jabłko-gruszka, jabłko-malina, jabłko-brzoskwinia, jabłko-wiśnia, jabłko-mięta , jabłko czarna porzeczka 5l szt 300
2 sok tłoczony na zimno, naturalnie mętny i pasteryzowany.mix smaków 200ml szt 170
|
| |