GuidZP400 |
9adf04aa-1e2e-4eb3-bdac-9796b61f7ea2
|
Biuletyn |
629834-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej
|
Regon |
24181828300000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Hallera
|
Zamawiajacy adres numer domu |
6
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Ruda Śląska
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
41709
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
32 248 73 80
|
Zamawiajacy fax |
32 248 73 80
|
Zamawiajacy email |
ckpidz@ckprsl.pl
|
Adres strony url |
http://ckprsl.pl/BIP2/
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Jednostka budżetowa
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://ckprsl.pl/BIP2/
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Oferta musi być sporządzona w formie pisemnej pod rygorem nieważności, w języku polskim. Oferta musi być napisana na maszynie do pisania, komputerze lub nieścieralnym atramentem. Ofertę należy złożyć w siedzibie zamawiającego osobiście lub za pośrednictwem poczty.
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląśkiej, ul. Hallera 6, 41-709 Ruda Śląska
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej na rok 2018.
|
Numer referencyjny |
CKPiDZ.2701.2.2017
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
7
|
Okreslenie przedmiotu |
Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej na rok 2018. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ. 1. Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty , które wymienione zostały w załączniku nr 1 (formularz oferty) do SIWZ. Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia wskazano konkretną markę produktu lub nazwy wskazującej na producenta danego produktu, rozumie się przez to produkt przykładowy, a Zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny). Podane w formularzy ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw zamawiającemu. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określona każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Wykonawca musi wykazać, iż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał lub wykonuje dostawę lub dostawy (umowy) polegające na dostawie żywności do placówek żywienia zbiorowego, na łączną kwotę: • Dla zadania nr 1 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 10 000 zł brutto. • Dla zadania nr 2 Ryby 5 000 zł brutto • Dla zadania nr 3 Produkty mleczarskie, jaja 5 000 zł brutto • Dla zadania nr 4 Różne produkty spożywcze, produkty przemiału ziarna, oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, warzywa przetworzone 10 000 zł brutto • Dla zadania nr 5 Pieczywo 3 000 brutto • Dla zadania nr 6 Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa 10 000 zł brutto • Dla zadania nr 7 Soki, napoje, napoje alkoholowe 5 000 zł brutto Wykonawca musi dysponować (dysponuje lub będzie dysponować) co najmniej 1 środkiem transportowym, dopuszczonym do transportu żywności, spełniającym wymogi obowiązujących przepisów sanitarnych.
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Zakresie warunkow udzialu |
Wykazu dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie; Dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
|
Inne dokumenty niewymienione |
W celu potwierdzenia braku podstawy do wykluczenia Wykonawcy z postępowania, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy, Wykonawca składa (w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez Zamawiającego na stronie internetowej informacji z otwarcia ofert, tj. informacji, o których mowa w art. 86 ust. 5 ustawy), oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia;
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień zawartej umowy, w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, zgodnie z warunkami podanymi poniżej: a) zmiana wynagrodzenia Wykonawcy: - łączne wynagrodzenie Wykonawcy może ulec zmianie (zmniejszeniu), w wyniku zmian ilościowych realizowanych dostaw, b) zmiany ilościowe realizowanych dostaw: - zastrzega się, iż podane w opisie przedmiotu zamówienia ilości dostaw są szacunkowe i mogą ulec zmianie z zastrzeżeniem, iż nie może zostać przekroczona kwota łącznego wynagrodzenia Wykonawcy, podana w formularzu oferty jako „cena ofertowa”; c) zmiana zaoferowanego produktu na inny – równoważny: w przypadku wycofania danego produktu z rynku lub gdy stanie się on trudno dostępny na rynku, pod warunkiem wykazania tych okoliczności przez Wykonawcę; d) zmiana podwykonawcy; - dopuszcza się zmianę wskazanego podwykonawcy lub wprowadzenie podwykonawcy w zakresie nieprzewidzianym w złożonej ofercie; w przypadku, gdy podwykonawca udostępnił Wykonawcy swoje zasoby w celu wykazania spełniania warunków udziału w niniejszym postępowaniu, nowy podwykonawca musi spełniać podane w SIWZ wymogi w takim samym zakresie, co poprzedni podwykonawca.
|
IV 4 4 data |
2017-12-18T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
IV 6 6 |
Do oferty należy dołączyć: Oświadczenia zgodne z załącznikiem nr 2 oraz nr 3 do SIWZ (oświadczenia z art. 25 a ustawy), które należy złożyć w formie pisemnej albo w postaci elektronicznej. Oświadczenie, że Wykonawca zapoznał się z warunkami zamówienia i z załączonym wzorem umowy oraz, że przyjmuje ich treść bez żadnych zastrzeżeń - na formularzu oferty – zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ. Pełnomocnictwo ustanowione do reprezentowania Wykonawcy/ów ubiegającego/cych się o udzielenie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo należy dołączyć w oryginale bądź kopii, potwierdzonej za zgodność z oryginałem notarialnie. Spis wszystkich załączonych dokumentów (spis treści) – zalecane, nie wymagane.
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej na rok 2018. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ. 1. Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty , które wymienione zostały w załączniku nr 1 (formularz oferty) do SIWZ. Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia wskazano konkretną markę produktu lub nazwy wskazującej na producenta danego produktu, rozumie się przez to produkt przykładowy, a Zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny). Podane w formularzy ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw zamawiającemu. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określona każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Ryby
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15200000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej na rok 2018. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ. 1. Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty , które wymienione zostały w załączniku nr 1 (formularz oferty) do SIWZ. Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia wskazano konkretną markę produktu lub nazwy wskazującej na producenta danego produktu, rozumie się przez to produkt przykładowy, a Zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny). Podane w formularzy ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw zamawiającemu. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określona każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Produkty mleczarskie, jaja
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej na rok 2018. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ. 1. Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty , które wymienione zostały w załączniku nr 1 (formularz oferty) do SIWZ. Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia wskazano konkretną markę produktu lub nazwy wskazującej na producenta danego produktu, rozumie się przez to produkt przykładowy, a Zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny). Podane w formularzy ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw zamawiającemu. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określona każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Różne produkty spożywcze, produkty przemiału ziarna, oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, warzywa przetworzone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej na rok 2018. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ. 1. Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty , które wymienione zostały w załączniku nr 1 (formularz oferty) do SIWZ. Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia wskazano konkretną markę produktu lub nazwy wskazującej na producenta danego produktu, rozumie się przez to produkt przykładowy, a Zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny). Podane w formularzy ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw zamawiającemu. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określona każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej na rok 2018. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ. 1. Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty , które wymienione zostały w załączniku nr 1 (formularz oferty) do SIWZ. Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia wskazano konkretną markę produktu lub nazwy wskazującej na producenta danego produktu, rozumie się przez to produkt przykładowy, a Zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny). Podane w formularzy ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw zamawiającemu. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określona każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03100000-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej na rok 2018. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ. 1. Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty , które wymienione zostały w załączniku nr 1 (formularz oferty) do SIWZ. Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia wskazano konkretną markę produktu lub nazwy wskazującej na producenta danego produktu, rozumie się przez to produkt przykładowy, a Zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny). Podane w formularzy ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw zamawiającemu. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określona każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Soki, napoje, napoje alkoholowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15320000-7
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej na rok 2018. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ. 1. Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty , które wymienione zostały w załączniku nr 1 (formularz oferty) do SIWZ. Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia wskazano konkretną markę produktu lub nazwy wskazującej na producenta danego produktu, rozumie się przez to produkt przykładowy, a Zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny). Podane w formularzy ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw zamawiającemu. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określona każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
|
| |