GuidZP400 |
9087d9dc-8aa2-4244-804f-16e6e9823bce
|
Biuletyn |
655519-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
32 Baza Lotnictwa Taktycznego w Łasku
|
Regon |
73009757200000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Gucin
|
Zamawiajacy adres numer domu |
58 A
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Buczek
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
98-113
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
łódzkie
|
Zamawiajacy telefon |
261 554 591
|
Zamawiajacy fax |
261 554 709
|
Zamawiajacy email |
32bltprz@ron.mil.pl
|
Adres strony url |
http://32blot.wp.mil.pl/pl/73.html
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Skarb Państwa - Jednostka Wojskowa
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
http://32blot.wp.mil.pl/pl/73.html
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.32blot.wp.mil.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Oferty należy przesłać na adres zamawiającego podany w punkcie 1.1.1. SIWZ lub składać osobiście (również przesyłki kurierskie) w siedzibie zamawiającego podany w pkt. 1.1.2. SIWZ, biuro przepustek.
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
32 Baza Lotnictwa Taktycznego w Łasku, ul. 9 Maja 95, 98-100 Łask (dla wysyłek za pośrednictwem Poczty Polskiej) lub Gucin 58a, 98-113 Buczek (adres dla przesyłek kurierskich i doręczeń osobistych)
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa pieczywa oraz wyrobów cukierniczych
|
Numer referencyjny |
19/PN/2019
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych.
2. Rodzaj i ilości zamawianego asortymentu zawiera formularz cenowy – załącznik nr 5 do SIWZ. Oferta musi obejmować cały przedmiot zamówienia.
3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (tj.: parametry jakościowe, okres przydatności do spożycia, opakowanie oraz inne wymagania) zawiera załącznik nr 8 do SIWZ. Dostarczony towar musi spełniać wymagania zawarte w „Opisie przedmiotu zamówienia”.
4. Wyroby muszą odpowiadać Polskim Normom. Dostarczane produkty muszą być świeże z terminem przydatności do spożycia według obowiązujących norm oraz być w pierwszym gatunku. Oferowane wyroby powinny spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej.
5. Zamawiający nie dopuszcza stosowania opakowań zastępczych na produkty żywnościowe.
6. Zamawiający zastrzega sobie aby do pierwszej dostawy produktów spożywczych wykonawca dołączył oświadczenie potwierdzające, że produkty spożywcze pochodzą od producenta będącego pod stałym nadzorem właściwej Weterynaryjnej Inspekcji Sanitarnej. Jeżeli produkty pochodzą od innego podmiotu niż ich producent Wykonawca dodatkowo dołączy zaświadczenie potwierdzające, iż podmiot ten jest pod stałym nadzorem właściwego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego.
7. Wykonawca w odniesieniu do dostaw produktów spożywczych, na każde żądanie zamawiającego, zobowiązany będzie przedstawić dokumenty o których mowa w pkt. 3.6.
8. Ilości towaru i wartości dostaw określone w umowie są ilościami i wartościami planowanymi. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia przyjętych w umowie ilości, wartości i częstotliwości dostaw w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili zawarcia umowy (np. restrukturyzacja sił zbrojnych, zmiany ilości żywionych). Wartością umowy będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw. W takim przypadku Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia dotyczące wykonania umowy do pełnej wartości.
9. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 80% maksymalnej wartości umowy brutto. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb Zamawiającego.
10. Wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia odszkodowawcze z tytułu niezłożenia przez Zamawiającego zamówień na poziomie wyższym niż 80% maksymalnej wartości umowy brutto.
11. Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu przewidzianego w Formularzu cenowym na inny asortyment w nim przewidziany (zmniejszenie lub zwiększenie ilości) z zastrzeżeniem, że nie może ulec zwiększeniu wartość całej umowy. Zmiana ta nie stanowi zmiany umowy.
12. Wymagania zamawiającego związane z dostawą produktów spożywczych:
12.1. Wykonawca będzie zapewniał dostawę przedmiotu zamówienia sukcesywnie – sześć razy w tygodniu, do pomieszczeń wskazanych przez zamawiającego na własny koszt.
12.2. Dostawy odbywać się będą w terminach uzgodnionych z zamawiającym każdorazowo, na podstawie zamówienia składanego przez zamawiającego. Zamówienie może być złożone telefonicznie potwierdzone emailem.
12.3. Wykonawca dostarczy towar do magazynu zamawiającego znajdującego się na terenie Jednostki Wojskowej 1158 w Łasku przy ul. 9-go Maja 95, Gucin 58a oraz na terenie Jednostki Wojskowej 1551 w Sieradzu przy ul. Wojska Polskiego 72, w godzinach pracy zamawiającego (od poniedziałku do soboty w godzinach 6.00 – 7.00), gdzie odbędzie się ilościowy i jakościowy odbiór materiałów będących przedmiotem umowy.
12.4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia środkiem transportu spełniającym wymagania określone w rozdziale IV Załącznika nr II Rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych , w związku z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
13. Zamawiający zgodnie z zapisem art. 34 ust. 5 uPzp przewiduje możliwość zastosowania prawa opcji.
13.1. Zamawiający określił w formularzu cenowym ilości towarów, jakie wykonawca ma bezwarunkowo dostarczyć w ramach niniejszego postępowania.
13.2. Jeżeli w trakcie realizacji zamówienia okaże się, iż zamawiający posiada środki finansowe oraz potrzebę zamówienia większej ilości materiałów w stosunku do przewidzianych w podstawowym zakresie zamówienia, zamawiający pozostawia sobie możliwość skorzystania z prawa opcji i zamówienia dodatkowych towarów, zgodnych z opisem przedmiotu zamówienia i zawartą umową, za które wykonawcy będzie przysługiwało odrębne wynagrodzenie.
13.3. W przypadku zamówienia dodatkowej ilości przedmiotu zamówienia rozliczenie będzie następowało na podstawie cen jednostkowych ujętych w ofercie wybranego wykonawcy i zawartej umowie. Zamówienie wynikające z prawa opcji nie przekroczy 90 % zamówienia podstawowego.
13.4. Prawo opcji może być zastosowane wyłącznie w przypadku zrealizowania zamówienia podstawowego w 100%.
13.5. Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako prawo opcji jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem zamawiającego. Realizacja opcji może, ale nie musi nastąpić, w zależności od zapotrzebowania zamawiającego i na skutek jego dyspozycji w zakresie. Brak realizacji zamówienia w tym zakresie nie będzie rodzić żadnych roszczeń ze strony wykonawcy w stosunku do zamawiającego.
|
Cpv glowny przedmiot |
15811000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data rozpoczecia |
2019-01-02T00:00:00+01:00
|
Data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże iż, posiada aktualną decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie rejestracji oraz zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania, zawieszania, cofnięcia zatwierdzenia oraz wykreślenia z rejestru zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. Nr 149) lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007r. Nr 106, poz. 730).
|
Informacje dodatkowe okreslenie warunkow |
W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez zamawiającego, wykonawca musi posiadać wdrożony system HACCP.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, iż jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej związanej z przedmiotem zamówienia obejmującej również odpowiedzialność ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez wyprodukowane, dostarczone lub sprzedane towary (środki spożywcze) oraz spowodowane przez nie wykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia w okresie ubezpieczenia na kwotę minimum 30 000,00 zł., (jeżeli z polisy nie wynika, że jest opłacona, Wykonawca dołącza do oferty dowód wpłaty składki ubezpieczeniowej).
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
1. odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy;2. oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożonym oświadczeniem, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia – wg załącznika nr 3 do SIWZ
|
Zakresie warunkow udzialu |
Zamawiający przed udzieleniem zamówienia, wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia następujących oświadczeń lub dokumentów: 1. decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie rejestracji oraz zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania, zawieszania, cofnięcia zatwierdzenia oraz wykreślenia z rejestru zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, (art. 61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia); 2. dokument potwierdzający wdrożenie systemu HACCP w jednej z następujących form: certyfikat systemu HACCP wdrożony przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacyjnego z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie powinno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP (podstawa: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – Dz. U. z 2017 r. poz. 149); 3. opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia;
|
Inne dokumenty niewymienione |
Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki:
1.1. formularz ofertowy wypełniony i podpisany przez wykonawcę z wykorzystaniem wzoru – załącznik nr 1 do SIWZ;
1.2. oświadczenie z wykorzystaniem wzoru – załącznik nr 2 do SIWZ stanowiące wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu;
1.3. formularz cenowy z wykorzystaniem wzoru – załącznik nr 5 do SIWZ;
1.4. zobowiązanie podmiotu trzeciego– załącznik nr 6 do SIWZ;
1.5. zobowiązanie podwykonawcy – załącznik nr 7 do SIWZ;
1.6. potwierdzenie wpłaty wadium;
1.7. pełnomocnictwo osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu firmy składającej ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów. Treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określić zakres umocowania. Pełnomocnictwo musi być złożone w oryginale albo w formie kopii poświadczonej notarialnie.
|
Czy wadium |
1
|
Wadium |
1. Zamawiający żąda od wykonawców wniesienia wadium w wysokości 600,00 PLN.
2. Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. Dopuszcza się złożenie wadium w różnej formie prawnej, wedle zasad podanych w ustawie Pzp (art. 45 ust. 6).
3. W przypadku wniesienia wadium w pieniądzu powyższą kwotę należy wpłacić
przelewem na rachunek bankowy Jednostki Wojskowej 1158 nr 38 1010 1371 0024 1113 9120 1000 z adnotacją: „Wadium nr sprawy 19/PN/2019”. Nr NIP …… (podać nr NIP Wykonawcy).
4. Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert tj. do 10.12.2018 r. do godz. 1100.
5. Oferta Wykonawcy, który nie wniesie wadium lub nie zabezpieczy oferty akceptowalną formą wadium, zostanie odrzucona.
6. Jeżeli wadium zostanie wpłacone z konta nie będącego własnością wykonawcy w ofercie należy wskazać konto do zwrotu wadium.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
IV 4 4 data |
2018-12-10T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
11:00
|
IV 4 5 okres |
30
|