1. Przedmiot zamówienia stanowi dostawa warzyw których szczegółowe wymagania oraz ilości określono
w Załączniku Nr 1-5 do SIWZ - „Formularz oferty – formularz cenowy“.
2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na poszczególne zadania, nie dopuszcza składania ofert częściowych na poszczególne pozycje.
3. Zamawiający wymaga, aby:
• Wszystkie warzywa były odpowiednio sortowane i dostarczane w opakowaniach (worki, skrzynki, pojemniki itd.) należących do Wykonawcy. Dopuszczalna waga opakowań zbiorczych w czasie realizacji umowy to 15 – 30 kg, za wyjątkiem pieczarek 2 -12 kg;
• Wszystkie warzywa po upływie 2 godzin od momentu ugotowania powinny posiadać swoisty smak i zapach, oraz nie wykazywać oznak ciemnienia;
• W okresie zimowym Wykonawca musi zapewnić odpowiedni transport zamawianych warzyw, owoców adekwatny do panującej temperatury minusowej. Dostarczane warzywa, owoce nie mogą wykazywać oznak gnicia, przemarznięcia czy zazielenienia (solanina), bulwy powinny być oczyszczone z kłącza, jędrne bez oznak wysuszenia;
• Zamawiający wymaga, aby termin przydatności do spożycia na dostarczane warzywa wynosił 20 dni, licząc od daty dostawy do siedziby Zamawiającego (za wyjątkiem: jabłek - 5 dni, kapusty pekińskiej, pieczarek 3 dni);
• Zamawiający wymaga, aby oznakowanie dostarczonego produktu było zgodne z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. roku w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U. 2015 Nr 0, poz. 29).(dotyczy zadania 3 pozycji 3 - kapusta kwaszona oraz pozycji 5 - ogórki kwaszone);
• Zamawiający wymaga, aby oferowane warzywa i owoce były pełnowartościowe, produkowane zgodnie z obowiązującymi normami i standardami (oraz zgodnie z zasadami HACCP dotyczy zadania 3: pozycji 3 - kapusta kwaszona oraz pozycji 5 - ogórki kwaszone).
4. Wspólny słownik zamówień (CPV): 15300000-1 (Owoce, warzywa i podobne produkty).
|
GuidZP400 |
f03b2a96-91a8-4b2a-aca7-677b84de351d
|
Biuletyn |
527762-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie
|
Regon |
43102923400000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Stanisława Staszica
|
Zamawiajacy adres numer domu |
16
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Lublin
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
20-081
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
lubelskie
|
Zamawiajacy telefon |
+48815344610
|
Zamawiajacy fax |
+48815324153
|
Zamawiajacy email |
zamowienia@spsk1.lublin.pl
|
Adres strony url |
https://portal.smartpzp.pl/spsk1
|
Adres strony internetowej |
https://portal.smartpzp.pl/spsk1
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
3
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
https://portal.smartpzp.pl/spsk1
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
https://portal.smartpzp.pl/spsk1
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
zgodnie z art. 9 ust.1 ustawy PZP
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Staszica 16, 20-081 Lublin
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa warzyw
|
Numer referencyjny |
EO/EŻ-2738/16/19
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiot zamówienia stanowi dostawa warzyw których szczegółowe wymagania oraz ilości określono
w Załączniku Nr 1-5 do SIWZ - „Formularz oferty – formularz cenowy“.
2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na poszczególne zadania, nie dopuszcza składania ofert częściowych na poszczególne pozycje.
3. Zamawiający wymaga, aby:
• Wszystkie warzywa były odpowiednio sortowane i dostarczane w opakowaniach (worki, skrzynki, pojemniki itd.) należących do Wykonawcy. Dopuszczalna waga opakowań zbiorczych w czasie realizacji umowy to 15 – 30 kg, za wyjątkiem pieczarek 2 -12 kg;
• Wszystkie warzywa po upływie 2 godzin od momentu ugotowania powinny posiadać swoisty smak i zapach, oraz nie wykazywać oznak ciemnienia;
• W okresie zimowym Wykonawca musi zapewnić odpowiedni transport zamawianych warzyw, owoców adekwatny do panującej temperatury minusowej. Dostarczane warzywa, owoce nie mogą wykazywać oznak gnicia, przemarznięcia czy zazielenienia (solanina), bulwy powinny być oczyszczone z kłącza, jędrne bez oznak wysuszenia;
• Zamawiający wymaga, aby termin przydatności do spożycia na dostarczane warzywa wynosił 20 dni, licząc od daty dostawy do siedziby Zamawiającego (za wyjątkiem: jabłek - 5 dni, kapusty pekińskiej, pieczarek 3 dni);
• Zamawiający wymaga, aby oznakowanie dostarczonego produktu było zgodne z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. roku w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U. 2015 Nr 0, poz. 29).(dotyczy zadania 3 pozycji 3 - kapusta kwaszona oraz pozycji 5 - ogórki kwaszone);
• Zamawiający wymaga, aby oferowane warzywa i owoce były pełnowartościowe, produkowane zgodnie z obowiązującymi normami i standardami (oraz zgodnie z zasadami HACCP dotyczy zadania 3: pozycji 3 - kapusta kwaszona oraz pozycji 5 - ogórki kwaszone).
4. Wspólny słownik zamówień (CPV): 15300000-1 (Owoce, warzywa i podobne produkty).
|
Cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy PZP.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmian umowy, w przypadku:
a) wprowadzenia nowej technologii lub innych okoliczności pozwalających na obniżenie ceny przedmiotu umowy,
b) zmiany stawki podatku VAT w trakcie obowiązywania umowy (zmianie może ulec jedynie wartość umowy brutto o różnicę wynikającą ze zmiany wartości podatku VAT),
c) zmian danych identyfikujących strony - zgodnie z zapisami w aktualnym odpisie z właściwego rejestru.
2. Obniżenie ceny oferowanych produktów przez Wykonawcę może nastąpić w każdym czasie i nie wymaga zgody Zamawiającego ani sporządzania aneksu do umowy.
3. Zamawiający przewiduje zmianę terminu obowiązywania umowy w przypadku:
a) wcześniejszego jej zrealizowania w zakresie dostaw przedmiotu umowy – wówczas umowa wygasa;
b) niewyczerpania wartości umowy w terminie jej obowiązywania – wówczas w drodze aneksu, można przedłużyć przedmiotową umowę do wyczerpania wartości umowy, nie dłużej jednak niż o 6 miesięcy.
4. Inne zmiany umowy dopuszczalne będą o ile nie będą istotne w stosunku do treści oferty.
5. Zmiana niniejszej umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności, z zastrzeżeniem ust. 2.
6. Zakazuje się zmian postanowień zawartej umowy w granicach unormowania art. 144 ust. 1 ustawy.
7. Każda zmiana może nastąpić w drodze aneksu do umowy, po zaakceptowaniu przez Zamawiającego wniosku Wykonawcy,
z zastrzeżeniem ust 2.
8. Wniosek winien być złożony w formie pisemnej i zawierać uzasadnienie, z zastrzeżeniem ust. 2.
9. W przypadku zmiany bądź rezygnacji z podwykonawcy, na którego zasoby Wykonawca powoływał się na zasadach określonych w art. 22 a ust. 1, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca zobowiązany jest w formie pisemnej wykazać Zamawiającemu, iż proponowany inny podwykonawca lub wykonawca samodzielnie spełnia warunki w stopniu nie mniejszym niż podwykonawca, na którego zasoby wykonawca powoływał się w trakcie postępowania
o udzielenie zamówienia.
|
IV 4 4 data |
2019-03-29T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 1
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Ziemniaki
Odmiana jadalna o żółtym zabarwieniu miąższu, o owalnym regularnym kształcie, preferowana wielkość ziemniaka średnia i duża, Ziemniak surowy, po przekrojeniu bez przebarwień, śladów brązowych gniazd, zamawiający wymaga jednej lub dwóch odmian z możliwością ich oddzielenia w trakcie realizacji umowy.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 2
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Buraki ćwikłowe
Intensywny purpurowy kolor, bez wyraźnych szerokich, białych pierścieni oraz brązowych gniazd na przekroju. Po ugotowaniu burak bez posmaku goryczki.
Cebula
Odmiana kulista lub spłaszczona, cebula średnia lub duża, zdrowa, podsuszona, bez szczypioru.
Marchew
Odmiana jadalna, korzeń ciemno-pomarańczowy, różnica kory i walca nieznaczna, kształt regularny, preferowana wielkość marchwi średnia i duża.
Pietruszka korzeń
Odmiana korzeniowa, kształt regularny, powierzchnia gładka, bez rozwidleń korzenia, zamawiana pietruszka wielkości średniej i dużej.
Pory
Cebula wyraźnie zaznaczona, długa część biała, łodyga jasno zielona
o długości ok 25 cm.
Seler korzeniowy
Odmiana korzeniowa, bulwiasta, duża, kulista, miąższ biały, aromatyczny.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 3
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Kapusta biała
Odmiana cukrowa, o twardych zbitych główkach, o zdrowych liściach bez oznak gnicia i popękania, główki średnie i duże. Ok. 1000 kg z przeznaczeniem na gołąbki.
Kapusta czerwona
Główki średnie, zwarte o zdrowych liściach, bez oznak gnicia, popękania i przesuszenia.
Kapusta włoska
Odmiana o twardych zbitych główkach, o zdrowych liściach bez oznak gnicia
i popękania, główki średnie i duże z przeznaczeniem na gołąbki.
Kapusta pekińska
Barwa liści jasno-żółto-zielona, każda główka zabezpieczona opakowaniem.
Kapusta kiszona
Zapach czysto kwaśny, smak słonawo – kwaśny, jasne zabarwienie, wiórki cienkie, soczyste, chrupiące. Niepożądany smak gorzki, oraz obecność pleśni.
Ogórki kiszone
Jędrne, soczyste o długości ok. 9-12 cm, o łagodno-kwaśnym aromatycznym zapachu, oraz słono – kwaśnym smaku, o charakterystycznej ciemnozielonej barwie, gładkiej powierzchni bez przebarwień i miejsc zepsutych.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 4
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Jabłka
Ok. 13 000 kg jabłka odmiany deserowej, małe, kształtne, wybarwione, o wadze ok 15 dkg każde.
Ok. 2 000 kg jabłka odmiany kwaśnej z przeznaczeniem na surówki;
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 5
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Pieczarki świeże
Młode, oczyszczone, o śnieżnobiałej barwie, o podobnej wielkości kapelusza;
|
| |