Przedmiotem zamówienia jest codzienna dostawa mleka i jego przetworów- wyszczególnionych i opisanych w załączniku nr 2 i 2 a do specyfikacji .
Mleko i jego przetwory są artykułami powszechnie dostępnymi o ustalonych standardach jakościowych . Przedmiot zamówienia nie generuje żadnych kosztów na etapie realizacji zamówienia, ponieważ zamawiane produkty w odpowiednich ilościach przeznaczone będą do bieżącej konsumpcji każdego dnia. W codziennej realizacji zamówienia nie są ponoszone koszty magazynowania , koszty utylizacji produktów i koszty wynikające z zepsucia produktów.
CZĘŚĆ 1
Lp. Nazwa towaru Ilość kg /l
1. Mleko 2 % worek 5l 12500
2. Ser twaróg półtłusty luz 8300
3 Maślanka naturalna karton 1 litr 800
4 Jogurt owocowy 150 ml, opakowanie kubek plastikowy 200
4 Śmietana 30 % , worek 5l 1825
5 Śmietana 18 % , worek 5l 1200
6 Jogurt naturalny 5 kg opakowanie wiaderko plastikowe 4500
7 Jogurt naturalny 150 ml , opakowanie kubek plastikowy 5650
8 Tłuszcz do smarowania stołowy śmietankowy 74% tł. bez dodatku tł. roślinnych, waga 0,2kg 6858
9 Kefir 180 ml - 200ml opakowanie kubek plastikowy 2750
10 Kefir 400ml - opakowanie kubek lub butelka plastikowa 1500
11 Mleko 3,2% karton 1 litr 750
12 Śmietanka do kawy UHT 10% tł 10g 75
CZĘŚĆ 2
Lp. Nazwa towaru Ilość kg/l
1 Ser twardy kg zawartość białka min. 26g/100g produktu: edamski, tylżycki, gouda 5500
2 Ser topiony porcjowy / trójkąt 200g 8 porcji, wartość odżywcza min.: tłuszcz- 19g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 13g, węglowodany - 6,7g w tym cukry - 6,3, białko - 11g, sól - 2,5g 360
3 Ser topiony porcjowy 100g , wartość odżywcza min.: tłuszcz - 27g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 16,1g, węglowodany - 6g, w tym cukry - 6g, białko - 8g, sól - 2g 295
4 Ser feta 0,27kg 1210
5 Ser camembert 0,12 kg 360
6 Ser mozarella w zalewie opakowanie worek foliowy 0,125g , wartość odżywcza min.: tłuszcz - 19g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 12,9g, węglowodany - 1,5g, w tym cukry- 1,5g, białko- 17,5g, sól - 0,6g 850
|
GuidZP400 |
4b3dbbb8-46c9-4d7d-a842-883c3d97bb92
|
Biuletyn |
536990-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
22 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ
|
Regon |
91051403900000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Wojska Polskiego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
5
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Ciechocinek
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
87-720
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
kujawsko-pomorskie
|
Zamawiajacy telefon |
542 837 200
|
Zamawiajacy fax |
542 837 320
|
Zamawiajacy email |
j.zimny@22wszur.pl
|
Adres strony url |
www.22wszur.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
3
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.22wszur.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.22wszur.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
w formie pisemnej - za pośrednictwem operatora pocztowego, osobiście lub za pośrednictwem posłańca
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
22 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo Rehabilitacyjny SPZOZ , ul. Wojska Polskiego 5 , 87-720 Ciechocinek-administracja pokój nr 13(WYŁĄCZNIE)
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Mleko i jego przetwory
|
Numer referencyjny |
7/2019
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Zastrzega prawo grup czesci |
2 części
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
2
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest codzienna dostawa mleka i jego przetworów- wyszczególnionych i opisanych w załączniku nr 2 i 2 a do specyfikacji .
Mleko i jego przetwory są artykułami powszechnie dostępnymi o ustalonych standardach jakościowych . Przedmiot zamówienia nie generuje żadnych kosztów na etapie realizacji zamówienia, ponieważ zamawiane produkty w odpowiednich ilościach przeznaczone będą do bieżącej konsumpcji każdego dnia. W codziennej realizacji zamówienia nie są ponoszone koszty magazynowania , koszty utylizacji produktów i koszty wynikające z zepsucia produktów.
CZĘŚĆ 1
Lp. Nazwa towaru Ilość kg /l
1. Mleko 2 % worek 5l 12500
2. Ser twaróg półtłusty luz 8300
3 Maślanka naturalna karton 1 litr 800
4 Jogurt owocowy 150 ml, opakowanie kubek plastikowy 200
4 Śmietana 30 % , worek 5l 1825
5 Śmietana 18 % , worek 5l 1200
6 Jogurt naturalny 5 kg opakowanie wiaderko plastikowe 4500
7 Jogurt naturalny 150 ml , opakowanie kubek plastikowy 5650
8 Tłuszcz do smarowania stołowy śmietankowy 74% tł. bez dodatku tł. roślinnych, waga 0,2kg 6858
9 Kefir 180 ml - 200ml opakowanie kubek plastikowy 2750
10 Kefir 400ml - opakowanie kubek lub butelka plastikowa 1500
11 Mleko 3,2% karton 1 litr 750
12 Śmietanka do kawy UHT 10% tł 10g 75
CZĘŚĆ 2
Lp. Nazwa towaru Ilość kg/l
1 Ser twardy kg zawartość białka min. 26g/100g produktu: edamski, tylżycki, gouda 5500
2 Ser topiony porcjowy / trójkąt 200g 8 porcji, wartość odżywcza min.: tłuszcz- 19g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 13g, węglowodany - 6,7g w tym cukry - 6,3, białko - 11g, sól - 2,5g 360
3 Ser topiony porcjowy 100g , wartość odżywcza min.: tłuszcz - 27g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 16,1g, węglowodany - 6g, w tym cukry - 6g, białko - 8g, sól - 2g 295
4 Ser feta 0,27kg 1210
5 Ser camembert 0,12 kg 360
6 Ser mozarella w zalewie opakowanie worek foliowy 0,125g , wartość odżywcza min.: tłuszcz - 19g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 12,9g, węglowodany - 1,5g, w tym cukry- 1,5g, białko- 17,5g, sól - 0,6g 850
|
Cpv glowny przedmiot |
15511000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Okreslenie warunkow |
działalność zawodowa prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych kompetencji lub uprawnień.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Warunek zostanie spełniony przez Wykonawcę, jeżeli wykaże on, : że: jest ubezpieczony od odpowiedzialność cywilnej deliktowej i kontraktowej za szkody majątkowe i osobowe, wyrządzone z związku z prowadzeniem działalności i posiadaniem mienia wykorzystywanego w tej działalności.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
, Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
1) zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, 2) zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu,
3) oświadczenie wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej- pod warunkiem ,ze wykonawca nie złożył oświadczenia w terminie 3 dni od zamieszczenia informacji z sesji otwarcia ofert.
|
Zakresie warunkow udzialu |
1) dokumenty potwierdzające, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną określoną przez zamawiającego. Warunek zostanie spełniony jeśli Wykonawca przedstawi polisę ubezpieczenia OC j (bądź inny dokument) od odpowiedzialności cywilnej (deliktowej i kontraktowej ) z rozszerzonym zakresem ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty dostarczone przez Wykonawcę na sumę ubezpieczenia minimum wartości złożonej oferty.
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
- Zaświadczenie/ decyzję odpowiednich służb weterynaryjnych lub sanitarnych o dopuszczeniu przedmiotu zamówienia( mleka i jego przetworów) do obrotu;
- Dokumenty potwierdzające wdrożenie i prowadzenie przez wykonawcę systemu HACCP
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
IV 3 1 minimalne wymagania |
nie dotyczy
|
IV 3 2 opis potrzeb |
nie dotyczy
|
IV 3 3 ElementyOpisu |
nie dotyczy
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1. Waloryzacja cen jednostkowych i wartości brutto ogółem umowy jest możliwa po upływie 6 miesięcy obowiązywania umowy i jedynie o wskaźnik wzrostu cen mleka i jego przetworów ogłoszony przez GUS dla półrocznego okresu obowiązywania umowy. 1) Warunki wprowadzenia zmian: - Wzrost cen musi być udokumentowany komunikatem GUS, przekazanym pisemnie; - Wyliczenie przez Wykonawcę zmian cen jednostkowych i różnic po waloryzacji; - Data wprowadzenia nowych cen; - Pisemny aneks do umowy podpisany przez strony umowy. - Zamawiający musi wyrazić zgodę na waloryzację cen poprzez podpisanie aneksu. 2. Strony ustalają ,że wynagrodzenie należne wykonawcy wynikające z zapisów § 14 ust.1 umowy podlega automatycznej waloryzacji odpowiednio o kwotę wzrostu podatku VAT wynikającą ze stawki tego podatku obowiązującą w chwili powstania obowiązku podatkowego. W takim przypadku wysokość wynagrodzenia należnego wykonawcy ustalana jest każdorazowo z uwzględnieniem aktualnej stawki podatku VAT obowiązującej na dzień wystawienia faktury (powstania obowiązku podatkowego). 3. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odstąpienia od dostawy niektórych produktów na rzecz innych z zastrzeżeniem, że zmiana asortymentu w poszczególnych pozycjach nie może przekroczyć + , - 20% ich wartości ilościowej wskazanej w umowie bez konieczności zmiany umowy.
|
IV 4 4 data |
2019-04-29T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
09:30
|
IV 4 4 jezyki |
jężtk polski
|
IV 4 5 okres |
30
|