GuidZP400 |
37de84a5-5bee-43e8-89fd-e789e813fd13
|
Biuletyn |
542294-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Mońkach
|
Regon |
45109707100000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Tysiąclecia
|
Zamawiajacy adres numer domu |
15
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Mońki
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
19-100
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
podlaskie
|
Zamawiajacy telefon |
85 716 27 38
|
Zamawiajacy fax |
85 716 27 38
|
Zamawiajacy email |
sekretariat@zsmonki.pl
|
Adres strony url |
www.zsmonki.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
1
|
Nazwa projektu programu |
PROJEKT DOFINANSOWANY W RAMACH REGIONALNEGO PROGRAMU OPERACYJNEGO WOJEWÓDZTWA PODLASKIEGO NA LATA 2014-2020 WSPÓŁFINANSOWANEGO ZE ŚRODKÓW EUROPEJSKIEGO FUNDUSZU SPOŁECZNEGO
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.zsmonki.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Pisemny za pośrednictwem operatora pocztowego, posłańca lub osobiście
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Mońkach,ul.Tysiąclecia 15, 19-100 Mońki
|
Nazwa nadana zamowieniu |
„Kompleksowy program rozwoju Technikum i Zasadniczej Szkoły Zawodowej z Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Mońkach-zakup i dostawa sprzętu do nauczania w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych”
|
Numer referencyjny |
ZP.26.3.2019
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
zakup i dostawa wraz z montażem sprzętu do nauki w zawodzie technik
żywienia i usług gastronomicznych.W ramach zamówienia przewidziana jest dostawa:trzon kuchenny
elektryczny(1 szt.),trzon kuchenny gazowy(2 szt.),maszynka do mielenia(2 szt.),robot kuchenny(1
szt.),wózek kelnerski (3 szt.),wychładzarka szokowa(1 szt.)szafa chłodnicza (1 szt.),szafa mroźnicza (1
szt.),piec konwekcyjno-parowy (1szt.),stół roboczy ze zlewem(3 szt.),stół z basenem 1-komorowym (1
szt.),stół roboczy z półką(3 szt.)okap przyścienny z labiryntowymi łapaczami tłuszczu(2 szt.),okap
przyścienny (1 szt.),frytownica elektryczna (1 szt.),zmywarka gastronomiczna (1 szt.),ekspres do kawy
(1 szt.),grill gastronomiczny (1 szt.),urządzenie do Sous Vide(1 szt.)
|
Cpv glowny przedmiot |
39221000-7
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Waluta calosc |
PLN
|
Data rozpoczecia |
2019-07-01T00:00:00+02:00
|
Data zakonczenia |
2019-07-26T00:00:00+02:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający
wymaga przedłożenia wykazu dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub
ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert,
a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości,
przedmiotu, dat wykonania i podmiotów na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz z
załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane
należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione
przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych
lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny i obiektywnym charakterze
Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów- oświadczenie Wykonawcy; w przypadku
świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty
potwierdzające ich należyte wykonywanie powinno być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed
upływem terminu składania ofert-zgodnie z zał. Nr 5 do SIWZ. Zamawiający uzna opisany
powyżej warunek za spełniony jeżeli Oferent w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu
składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy - w tym okresie wykonał co najmniej 1
dostawę, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonuje co najmniej 1 dostawę
polegającą na dostawie sprzętu gastronomicznego o wartości min.40 000 zł brutto.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia
wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Tak
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której
mowa w art. 86 ust. 5 ustawy PZP, przekaże samodzielnie(bez odrębnego wezwania ze strony
zamawiającego) oświadczenie zamawiającemu o przynależności lub braku przynależności do tej
samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy PZP. Wraz ze złożeniem
oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie
prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. –zgodnie z zał. Nr
4 do SIWZ
|
Zakresie warunkow udzialu |
Zamawiający wymaga przedłożenia
wykazu dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również
wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres
prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu,
dat wykonania i podmiotów na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz z załączeniem
dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy
czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot,
na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są
wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny i obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w
stanie uzyskać tych dokumentów- oświadczenie Wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych
lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte
wykonywanie powinno być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania
ofert-zgodnie z zał. Nr 5 do SIWZ. Zamawiający uzna opisany powyżej warunek za spełniony
jeżeli Oferent w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres
działalności jest krótszy - w tym okresie wykonał co najmniej 1 dostawę, a w przypadku świadczeń
okresowych lub ciągłych wykonuje co najmniej 1 dostawę polegającą na dostawie sprzętu
gastronomicznego o wartości min.40 000 zł brutto.
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
Opis oferowanego sprzętu/karty techniczne obejmujące informacje potwierdzające spełnianie przez ten sprzęt parametrów zawartych w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 7.1,karty techniczne należy przedstawić w języku polskim.
|
Inne dokumenty niewymienione |
1) uzupełniony formularz ofertowy, 2) pełnomocnictwo w przypadku wykonawców wspólnie
ubiegających się o udzielenie zamówienia, 3) zobowiązanie innych podmiotów, w przypadku gdy
wykonawca będzie polegał na ich zasobach.
|
Czy wadium |
1
|
Wadium |
Wadium w wysokości 2 000,00 zł ( słownie : dwa tysiące złotych)
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
IV 4 4 data |
2019-05-21T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
oferenci pozostają związani ofertą przez okres 30 dni od upływu terminu do składania ofert
|