- część nr 1: dostawy/sprzedaż produktów mleczarskich KOD CPV 15500000-1;
- część nr 2: dostawy/sprzedaż różnych produktów spożywczych, owoców, warzyw i podobnych produktów KOD CPV 15800000-6, CPV 15300000-1;
w asortymencie i ilościach niżej wymienionych.
CZĘŚĆ I - Produkty mleczarskie KOD CPV 15500000-1
1 Śmietana 18 % w kubku (opakowanie o pojemności do 1kg) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 4300
2 Mleko w proszku pełne o zawartości tłuszczu nie mniej niż 26 % bez domieszki tłuszczy roślinnych (opakowanie do 25 kg) kg I 1000
3 Ser twaróg chudy, ofoliowany (opakowanie kostka do 250 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 4600
4 Serek homogenizowany smaki (opakowanie do 150 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 180
5 Serek typu "Fromage" (opakowanie do 100 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 1800
6 Serek topiony (opakowanie do 100 g) ,okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2000
7 Serek ziarnisty czysty / (opakowanie do 150g), okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2600
8 Kefir naturalny o zawartości tłuszczu do 2% opakowanie do 250 g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni. kg I 4000
9 Jogurt owocowy /opakowanie do 150g/ zawartość tłuszczu 1,5 % - okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2300
10 Serek kanapkowy - różne smaki- opakowanie do 125 g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 150
11 Ser żółty podpuszczkowy dojrzewający o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25 % , zawartość wody - nie więcej niż 45% - okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 300
CZĘŚĆ II
Różne produkty spożywcze KOD CPV 15800000-6. Owoce, warzywa i podobne produkty KOD CPV 15300000-1
1 Przyprawa do zup w płynie kg I 1800
2 Ocet spirytusowy 10 % l I 500
3 Musztarda (typu sarepska, masa gęsta jednolita bez obecności drobnych cząstek, smak piekący) kg I 1700
4 Ketchup pikantny - gęstej konsystencji, barwa ciemnoczerwona kg I 1800
5 Pieprz czarny ziarnisty kg I 80
6 Groszek konserwowy – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 500
7 Kukurydza konserwowa – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 800
8 Majonez (masa gęsta jednolita o barwie jasnożółtej) kg I 900
9 Sól kuchenna warzona jodowana kg I 2100
10 Herbata czarna granulowana kg I 700
11 Liść laurowy kg I 20
12 Majeranek otarty kg I 50
13 Papryka chilli mielona (kolor jasno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych, smak mocno piekący bez posmaków obcych) kg I 90
14 Papryka słodka mielona (kolor ciemno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych) kg I 110
15 Pieprzy ziołowy (smak piekący) kg I 90
16 Pieprz czarny mielony (zapach i smak intensywny piekący, bez zawartości substancji obcych) kg I 60
17 Ziele angielskie kg I 20
18 Czosnek granulowany (zapach i smak intensywny dla czosnku, bez zawartości substancji obcych) kg I 150
19 Koperek suszony kg I 50
20 Kwasek cytrynowy kg I 40
21 Uniwersalna przyprawa do potraw w proszku typu „jarzynka”(barwa intensywnie żółta) kg I 1000
22 Sos meksykański (do kanapek na bazie sosu pomidorowego z papryką, konsystencja gęstego sosu, barwa ciemnoczerwona) kg I 1000
23 Fasola biała „ Jaś” kg I 4000
24 Chrzan tarty (o zawartości min 43% chrzanu na 100g produktu) kg I 2000
25 Groch łuskany kg I 2200
26 Koncentrat pomidorowy 30% ( masa jednolita gęsta o barwie ciemno-czerwonej) kg I 4800
27 Przyprawa oregano suszone kg I 20
28 Przyprawa zioła prowansalskie suszone kg I 20
29 Przyprawa cynamon mielony kg I 16
30 Ogórek konserwowy – słój. Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno – smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym. Struktura-dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, na przekroju poprzecznym widoczne słabo wykształcone nasiona, ogórki powinny być proste w kształcie foremnym zbliżonym do walca o smaku i zapachu charakterystycznym dla ogórków konserwowych słodko – kwaśny z wyczuwalnym smakiem i aromatem przypraw Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1400
31 Papryka konserwowa- produkt spożywczy otrzymany z papryki świeżej półsłodkiej, słodkiej, pozbawionej gniazd nasiennych i innych części niejadalnych w zalewie octowej z dodatkiem soli, cukru oraz roślinnych przypraw aromatyczno - smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/
kg I 1200
32 Sałatka obiadowa na bazie ogórka – m.in. ogórek kwaszony, marchew, papryka czerwona, cebula itp..) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczna smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1000
33 Sałatka obiadowa na bazie kapusty (skład: kapusta biała, marchewka, cebula itp..) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 500
34 Rosół w proszku o smaku wędzonki kg I 500
35 Sos boloński w proszku kg I 120
36 Sos do surówek typu sałatkowy w proszku kg I 200
37 Bulion - rosół z kury w proszku kg I 1400
38 Żurek w proszku kg I 140
39 Barszcz czerwony w proszku kg I 150
40 Zupa grzybowa w proszku kg I 110
41 Ziarno słonecznika – łuskane kg I 100
42 Soczewica jadalna – zielona kg I 100
43 Wafle ryżowe bezglutenowe kg I 30
|
GuidZP400 |
beec5125-e0e3-41c9-9acb-bf240e601981
|
Biuletyn |
542886-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Zakład Karny w Opolu Lubelskim
|
Regon |
60397166000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Owocowa
|
Zamawiajacy adres numer domu |
7
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Opole Lubelskie
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
24-300
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
lubelskie
|
Zamawiajacy telefon |
81 827 69 00
|
Zamawiajacy fax |
81 827 35 50
|
Zamawiajacy email |
dkw_opole_lubelskie@sw.gov.pl
|
Adres strony url |
www.sw.gov.pl
|
Adres strony internetowej narzedzia |
www.sw.gov.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Zakład Karny w Opolu Lubelskim
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.sw.gov.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Oferta musi zostać złożona w formie pisemnej - pocztą, osobiście lub kurierem
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Zakład Karny w Opolu Lubelskim, ul. Owocowa 7, 24 - 300 Opole Lubelskie
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawy nabiału i przypraw
|
Numer referencyjny |
2/Ż/2019
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
2
|
Okreslenie przedmiotu |
- część nr 1: dostawy/sprzedaż produktów mleczarskich KOD CPV 15500000-1;
- część nr 2: dostawy/sprzedaż różnych produktów spożywczych, owoców, warzyw i podobnych produktów KOD CPV 15800000-6, CPV 15300000-1;
w asortymencie i ilościach niżej wymienionych.
CZĘŚĆ I - Produkty mleczarskie KOD CPV 15500000-1
1 Śmietana 18 % w kubku (opakowanie o pojemności do 1kg) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 4300
2 Mleko w proszku pełne o zawartości tłuszczu nie mniej niż 26 % bez domieszki tłuszczy roślinnych (opakowanie do 25 kg) kg I 1000
3 Ser twaróg chudy, ofoliowany (opakowanie kostka do 250 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 4600
4 Serek homogenizowany smaki (opakowanie do 150 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 180
5 Serek typu "Fromage" (opakowanie do 100 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 1800
6 Serek topiony (opakowanie do 100 g) ,okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2000
7 Serek ziarnisty czysty / (opakowanie do 150g), okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2600
8 Kefir naturalny o zawartości tłuszczu do 2% opakowanie do 250 g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni. kg I 4000
9 Jogurt owocowy /opakowanie do 150g/ zawartość tłuszczu 1,5 % - okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2300
10 Serek kanapkowy - różne smaki- opakowanie do 125 g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 150
11 Ser żółty podpuszczkowy dojrzewający o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25 % , zawartość wody - nie więcej niż 45% - okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 300
CZĘŚĆ II
Różne produkty spożywcze KOD CPV 15800000-6. Owoce, warzywa i podobne produkty KOD CPV 15300000-1
1 Przyprawa do zup w płynie kg I 1800
2 Ocet spirytusowy 10 % l I 500
3 Musztarda (typu sarepska, masa gęsta jednolita bez obecności drobnych cząstek, smak piekący) kg I 1700
4 Ketchup pikantny - gęstej konsystencji, barwa ciemnoczerwona kg I 1800
5 Pieprz czarny ziarnisty kg I 80
6 Groszek konserwowy – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 500
7 Kukurydza konserwowa – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 800
8 Majonez (masa gęsta jednolita o barwie jasnożółtej) kg I 900
9 Sól kuchenna warzona jodowana kg I 2100
10 Herbata czarna granulowana kg I 700
11 Liść laurowy kg I 20
12 Majeranek otarty kg I 50
13 Papryka chilli mielona (kolor jasno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych, smak mocno piekący bez posmaków obcych) kg I 90
14 Papryka słodka mielona (kolor ciemno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych) kg I 110
15 Pieprzy ziołowy (smak piekący) kg I 90
16 Pieprz czarny mielony (zapach i smak intensywny piekący, bez zawartości substancji obcych) kg I 60
17 Ziele angielskie kg I 20
18 Czosnek granulowany (zapach i smak intensywny dla czosnku, bez zawartości substancji obcych) kg I 150
19 Koperek suszony kg I 50
20 Kwasek cytrynowy kg I 40
21 Uniwersalna przyprawa do potraw w proszku typu „jarzynka”(barwa intensywnie żółta) kg I 1000
22 Sos meksykański (do kanapek na bazie sosu pomidorowego z papryką, konsystencja gęstego sosu, barwa ciemnoczerwona) kg I 1000
23 Fasola biała „ Jaś” kg I 4000
24 Chrzan tarty (o zawartości min 43% chrzanu na 100g produktu) kg I 2000
25 Groch łuskany kg I 2200
26 Koncentrat pomidorowy 30% ( masa jednolita gęsta o barwie ciemno-czerwonej) kg I 4800
27 Przyprawa oregano suszone kg I 20
28 Przyprawa zioła prowansalskie suszone kg I 20
29 Przyprawa cynamon mielony kg I 16
30 Ogórek konserwowy – słój. Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno – smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym. Struktura-dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, na przekroju poprzecznym widoczne słabo wykształcone nasiona, ogórki powinny być proste w kształcie foremnym zbliżonym do walca o smaku i zapachu charakterystycznym dla ogórków konserwowych słodko – kwaśny z wyczuwalnym smakiem i aromatem przypraw Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1400
31 Papryka konserwowa- produkt spożywczy otrzymany z papryki świeżej półsłodkiej, słodkiej, pozbawionej gniazd nasiennych i innych części niejadalnych w zalewie octowej z dodatkiem soli, cukru oraz roślinnych przypraw aromatyczno - smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/
kg I 1200
32 Sałatka obiadowa na bazie ogórka – m.in. ogórek kwaszony, marchew, papryka czerwona, cebula itp..) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczna smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1000
33 Sałatka obiadowa na bazie kapusty (skład: kapusta biała, marchewka, cebula itp..) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 500
34 Rosół w proszku o smaku wędzonki kg I 500
35 Sos boloński w proszku kg I 120
36 Sos do surówek typu sałatkowy w proszku kg I 200
37 Bulion - rosół z kury w proszku kg I 1400
38 Żurek w proszku kg I 140
39 Barszcz czerwony w proszku kg I 150
40 Zupa grzybowa w proszku kg I 110
41 Ziarno słonecznika – łuskane kg I 100
42 Soczewica jadalna – zielona kg I 100
43 Wafle ryżowe bezglutenowe kg I 30
|
Cpv glowny przedmiot |
15500000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data rozpoczecia |
2019-06-01T00:00:00+02:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia warunków w tym zakresie
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia warunków w tym zakresie
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia warunków w tym zakresie
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik
nr 2 do SIWZ).
2. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia wykonawców z postępowania o udzielenie zamówienia, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 12 – 23 i 24 ust. 5 pkt 1 i pkt 4 ustawy Pzp, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty:
1) podpisane oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (załącznik nr 3 do SIWZ).
Informacje zawarte w oświadczeniach będą stanowić wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. Oświadczenia te Wykonawca składa zgodnie ze wzorami stanowiącymi załącznik nr 2 i 3.
3. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informację o tych podmiotach w oświadczeniach, o których mowa w pkt 1 i 2 tego rozdziału.
4. W celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 1 pkt 23) ustawy Pzp wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, wg. wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ. Wraz ze złożeniem oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Zgodnie z art. 4 pkt 14 ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 184 z późn. zm.) przez grupę kapitałową rozumie się wszystkich przedsiębiorców, którzy są kontrolowani
w sposób bezpośredni lub pośredni przez jednego przedsiębiorcę, w tym również tego przedsiębiorcę.
5. Dokumenty składane na wezwanie Zamawiającego: Zamawiający przed udzieleniem zamówienia wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia
w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni terminie dokumentu:
1) aktualnego na dzień złożenia odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji
i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestracji lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy pzp, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
2) dokumentów dotyczących podmiotu trzeciego, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby, warunków udziału w postępowaniu – jeżeli Wykonawca polega na zasobach podmiotu trzeciego.
3) dokument poświadczający spełnienie (atest) warunków wynikających z opisu przedmiotu zamówienia – mleka w proszku.
6. W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia oświadczenie to składa każdy
z Wykonawców odrębnie.
Szczegółowy opis - Rozdział VIII SIWZ - oświadczenia i dokumenty, jakie Wykonawcy maja dostarczyć w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia.
|
Zakresie warunkow udzialu |
podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ). Szczegółowy opis - Rozdział VIII Oświadczenia i dokumenty, jakie Wykonawcy mają dostarczyć w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia.
|
Inne dokumenty niewymienione |
14. Wykonawca zgodnie z art. 22a ustawy Pzp, w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do przedmiotowego zamówienia, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych.
W sytuacji, gdy wykonawca wykazując spełnianie warunków udziału w postępowaniu polega na zasobach innych podmiotów, musi udowodnić Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia, wg wzoru stanowiącego załącznik do SIWZ (należy złożyć z ofertą).
15. Zamawiający oceni, czy udostępniane Wykonawcy przez inne podmioty zdolności techniczne lub zawodowe, lub ich sytuacja finansowa, lub ekonomiczna pozwalają na wykazanie przez Wykonawcę spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz bada czy zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 13 - 22 i ust. 5 pkt 1 i pkt 4 ustawy Pzp.
16. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, Wykonawcy mogą polegać na zdolnościach innych podmiotów, jeśli podmioty
te zrealizują usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane.
17. Wykonawca, który polega na sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, odpowiada solidarnie z podmiotem, który zobowiązał się do udostępnienia zasobów, za szkodę poniesioną przez Zamawiającego powstałą wskutek nieudostępnienia tych zasobów, chyba
że za nieudostępnienia zasobów nie ponosi winy.
18. Jeżeli zdolności techniczne, zawodowe lub sytuacja ekonomiczna lub finansowa podmiotu, na zasobach którego polega wykonawca, nie potwierdzają spełnienia przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu lub zachodzą wobec tych podmiotów podstawy wykluczenia, zamawiający żąda, aby wykonawca w terminie określonym przez Zamawiającego:
a) zastąpił ten podmiot innym podmiotem lub podmiotami lub
b) zobowiązał się do osobistego wykonania odpowiedniej części zamówienia, jeżeli wykaże zdolności techniczne, zawodowe lub sytuację finansową lub ekonomiczną określoną przez Zamawiającego.
19. W celu oceny, czy Wykonawca – polegając na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów
na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp – będzie dysponował niezbędnymi zasobami
w stopniu umożliwiającym należyte wykonanie zamówienia publicznego oraz oceny, czy stosunek łączący Wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów, Zamawiający może żądać dokumentów, które określają w szczególności:
- zakres dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu,
- sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu przez Wykonawcę przy wykonywaniu zamówienia publicznego,
- zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego,
- czy podmiot na zdolnościach którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu, dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane lub usługi, których wskazane zdolności dotyczą.
20. Zgodnie z § 9 ust. 2 Rozporządzenia w sprawie dokumentów – jeżeli Wykonawca polega
na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp, przedstawia w odniesieniu do tych podmiotów dokumenty potwierdzające brak podstaw
do wykluczenia z postępowania – tj. dokumenty wymienione w rozdziale niniejszej SIWZ.
21. Jeżeli Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy, który
nie jest podmiotem, na którego zdolnościach lub sytuacji wykonawca polega na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp, Zamawiający na podstawie § 9 ust 3 Rozporządzenia w sprawie dokumentów żąda przedstawienia dokumentów dotyczących tych podwykonawców potwierdzających
brak podstaw do wykluczenia z postępowania, tj. dokumentów, o których mowa w rozdziale niniejszej SIWZ.
|
Czy wadium |
1
|
Wadium |
1. W niniejszym postępowaniu o zamówienie publiczne wymagane jest wniesienie wadium
w części I, II.
Oferta musi zostać zabezpieczona wadium w kwocie:
Część I - 4000,00 PLN.
Część II - 3000,00 PLN.
Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert, w formie przelewu na konto NBP Oddział w Lublinie, nr rachunku: 06 1010 1339 0003 1613 9120 0000.
Pojęcie „wniesienia wadium" należy rozumieć jako fakt wpłynięcia ww. sumy na konto Zamawiającego, a nie datę dokonania polecenia przelewu.
Dowód potwierdzający wniesienie wadium należy dołączyć do oferty.
a) wadium wpłacane na konto Zamawiającego powinno mieć adnotację:
Wadium – nr sprawy 2/Ż/2019, (oraz dopiskiem której części dotyczy np. cz.1, cz.2)
b) Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach:
- pieniądzu;
- poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym;
- gwarancjach bankowych;
- gwarancjach ubezpieczeniowych;
- poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości ( Dz. U. z 2018 r. poz. 110, 650, 1000 i 1669 )
Wadium wniesione w pieniądzu Zamawiający przechowuje na rachunku bankowym. Wadium wniesione w formach innych niż pieniężna Wykonawca deponuje w kasie Zakładu Karnego w Opolu Lubelskim przed terminem składania ofert.
Do oferty należy dołączyć dokument potwierdzający zdeponowanie wadium w kasie Zakładu Karnego
w Opolu Lubelskim.
Powyższy dokument należy dołączyć w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność
z oryginałem.
c) Jeżeli wadium wniesiono w pieniądzu, Zamawiający zwraca je wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia rachunku bankowego oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez Wykonawcę.
d) Wadium wniesione w innej formie niż pieniężna, Wykonawcy będą odbierali osobiście w kasie Zakładu Karnego w Opolu Lubelskim.
e) Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana:
- odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych
w ofercie,
- zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy
- nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy.
g) Oferta w trakcie trwania procedury począwszy od terminu składania ofert podanego w SIWZ poprzez wybór oferty do terminu podpisania umowy (termin związania ofertą - 30 dni) powinna być przez cały okres zabezpieczona wadium.
Sposób postępowania ze złożonym wadium określa art. 46 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawa zamówień publicznych (t. j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1986 z późn. zm.)
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
W trakcie obowiązywania umowy Strony dopuszczają zmiany cen w przypadku zmiany stawki podatku vat, z zastrzeżeniem że ceny netto pozostają bez zmian
|
IV 6 1 sposob udostepniania |
Jeżeli oferta zawiera informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2003r. Nr 153, poz. 1503), Wykonawca winien
w sposób nie budzący wątpliwości zastrzec, które spośród zawartych w ofercie informacji stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Informacje te maja być umieszczone w osobnej wewnętrznej kopercie, odrębnie od pozostałych informacji zawartych w ofercie i oznaczone klauzulą „tajne”. Zgodnie
z ustawą o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, poprzez tajemnicę przedsiębiorstwa rozumie się nieujawnione do wiadomości publicznej informacje techniczne, technologiczne, organizacyjne przedsiębiorstwa lub inne informacje posiadające wartość gospodarczą, co do których wykonawca podjął niezbędne działania w celu zachowania ich poufności.
|
IV 4 4 data |
2019-05-10T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Produkty mleczarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
zł
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
- część nr 1: dostawy/sprzedaż produktów mleczarskich KOD CPV 15500000-1;
CZĘŚĆ I - Produkty mleczarskie KOD CPV 15500000-1
1 Śmietana 18 % w kubku (opakowanie o pojemności do 1kg) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 4300
2 Mleko w proszku pełne o zawartości tłuszczu nie mniej niż 26 % bez domieszki tłuszczy roślinnych (opakowanie do 25 kg) kg I 1000
3 Ser twaróg chudy, ofoliowany (opakowanie kostka do 250 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 4600
4 Serek homogenizowany smaki (opakowanie do 150 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 180
5 Serek typu "Fromage" (opakowanie do 100 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 1800
6 Serek topiony (opakowanie do 100 g) ,okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2000
7 Serek ziarnisty czysty / (opakowanie do 150g), okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2600
8 Kefir naturalny o zawartości tłuszczu do 2% opakowanie do 250 g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni. kg I 4000
9 Jogurt owocowy /opakowanie do 150g/ zawartość tłuszczu 1,5 % - okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2300
10 Serek kanapkowy - różne smaki- opakowanie do 125 g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 150
11 Ser żółty podpuszczkowy dojrzewający o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25 % , zawartość wody - nie więcej niż 45% - okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 300
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Różne produkty spożywcze, owoce, warzywa i podobne produkty KOD CPV 15800000-6, CPV 15300000-1;
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
zł
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
1 Śmietana 18 % w kubku (opakowanie o pojemności do 1kg) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 4300
2 Mleko w proszku pełne o zawartości tłuszczu nie mniej niż 26 % bez domieszki tłuszczy roślinnych (opakowanie do 25 kg) kg I 1000
3 Ser twaróg chudy, ofoliowany (opakowanie kostka do 250 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 4600
4 Serek homogenizowany smaki (opakowanie do 150 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 180
5 Serek typu "Fromage" (opakowanie do 100 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 1800
6 Serek topiony (opakowanie do 100 g) ,okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2000
7 Serek ziarnisty czysty / (opakowanie do 150g), okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2600
8 Kefir naturalny o zawartości tłuszczu do 2% opakowanie do 250 g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni. kg I 4000
9 Jogurt owocowy /opakowanie do 150g/ zawartość tłuszczu 1,5 % - okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2300
10 Serek kanapkowy - różne smaki- opakowanie do 125 g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 150
11 Ser żółty podpuszczkowy dojrzewający o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25 % , zawartość wody - nie więcej niż 45% - okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 300
CZĘŚĆ II
Różne produkty spożywcze KOD CPV 15800000-6. Owoce, warzywa i podobne produkty KOD CPV 15300000-1
1 Przyprawa do zup w płynie kg I 1800
2 Ocet spirytusowy 10 % l I 500
3 Musztarda (typu sarepska, masa gęsta jednolita bez obecności drobnych cząstek, smak piekący) kg I 1700
4 Ketchup pikantny - gęstej konsystencji, barwa ciemnoczerwona kg I 1800
5 Pieprz czarny ziarnisty kg I 80
6 Groszek konserwowy – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 500
7 Kukurydza konserwowa – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 800
8 Majonez (masa gęsta jednolita o barwie jasnożółtej) kg I 900
9 Sól kuchenna warzona jodowana kg I 2100
10 Herbata czarna granulowana kg I 700
11 Liść laurowy kg I 20
12 Majeranek otarty kg I 50
13 Papryka chilli mielona (kolor jasno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych, smak mocno piekący bez posmaków obcych) kg I 90
14 Papryka słodka mielona (kolor ciemno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych) kg I 110
15 Pieprzy ziołowy (smak piekący) kg I 90
16 Pieprz czarny mielony (zapach i smak intensywny piekący, bez zawartości substancji obcych) kg I 60
17 Ziele angielskie kg I 20
18 Czosnek granulowany (zapach i smak intensywny dla czosnku, bez zawartości substancji obcych) kg I 150
19 Koperek suszony kg I 50
20 Kwasek cytrynowy kg I 40
21 Uniwersalna przyprawa do potraw w proszku typu „jarzynka”(barwa intensywnie żółta) kg I 1000
22 Sos meksykański (do kanapek na bazie sosu pomidorowego z papryką, konsystencja gęstego sosu, barwa ciemnoczerwona) kg I 1000
23 Fasola biała „ Jaś” kg I 4000
24 Chrzan tarty (o zawartości min 43% chrzanu na 100g produktu) kg I 2000
25 Groch łuskany kg I 2200
26 Koncentrat pomidorowy 30% ( masa jednolita gęsta o barwie ciemno-czerwonej) kg I 4800
27 Przyprawa oregano suszone kg I 20
28 Przyprawa zioła prowansalskie suszone kg I 20
29 Przyprawa cynamon mielony kg I 16
30 Ogórek konserwowy – słój. Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno – smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym. Struktura-dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, na przekroju poprzecznym widoczne słabo wykształcone nasiona, ogórki powinny być proste w kształcie foremnym zbliżonym do walca o smaku i zapachu charakterystycznym dla ogórków konserwowych słodko – kwaśny z wyczuwalnym smakiem i aromatem przypraw Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1400
31 Papryka konserwowa- produkt spożywczy otrzymany z papryki świeżej półsłodkiej, słodkiej, pozbawionej gniazd nasiennych i innych części niejadalnych w zalewie octowej z dodatkiem soli, cukru oraz roślinnych przypraw aromatyczno - smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/
kg I 1200
32 Sałatka obiadowa na bazie ogórka – m.in. ogórek kwaszony, marchew, papryka czerwona, cebula itp..) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczna smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1000
33 Sałatka obiadowa na bazie kapusty (skład: kapusta biała, marchewka, cebula itp..) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 500
34 Rosół w proszku o smaku wędzonki kg I 500
35 Sos boloński w proszku kg I 120
36 Sos do surówek typu sałatkowy w proszku kg I 200
37 Bulion - rosół z kury w proszku kg I 1400
38 Żurek w proszku kg I 140
39 Barszcz czerwony w proszku kg I 150
40 Zupa grzybowa w proszku kg I 110
41 Ziarno słonecznika – łuskane kg I 100
42 Soczewica jadalna – zielona kg I 100
43 Wafle ryżowe bezglutenowe kg I 30
|
| |