Dostawy nabiału i przypraw

Data publikacji 2019-04-30
Data zakończenia 2019-05-10 00:00:00
Instytucja Zakład Karny w Opolu Lubelskim
Miejscowość Opole Lubelskie
Województwo lubelskie
Branża
  • Produkty mleczarskie,
  • Różne produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 542886-N-2019
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 155000001, 158000006
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

- część nr 1: dostawy/sprzedaż produktów mleczarskich KOD CPV 15500000-1;
- część nr 2: dostawy/sprzedaż różnych produktów spożywczych, owoców, warzyw i podobnych produktów KOD CPV 15800000-6, CPV 15300000-1;
w asortymencie i ilościach niżej wymienionych.

CZĘŚĆ I - Produkty mleczarskie KOD CPV 15500000-1
1 Śmietana 18 % w kubku (opakowanie o pojemności do 1kg) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 4300
2 Mleko w proszku pełne o zawartości tłuszczu nie mniej niż 26 % bez domieszki tłuszczy roślinnych (opakowanie do 25 kg) kg I 1000
3 Ser twaróg chudy, ofoliowany (opakowanie kostka do 250 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 4600
4 Serek homogenizowany smaki (opakowanie do 150 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 180
5 Serek typu "Fromage" (opakowanie do 100 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 1800
6 Serek topiony (opakowanie do 100 g) ,okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2000
7 Serek ziarnisty czysty / (opakowanie do 150g), okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2600
8 Kefir naturalny o zawartości tłuszczu do 2% opakowanie do 250 g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni. kg I 4000
9 Jogurt owocowy /opakowanie do 150g/ zawartość tłuszczu 1,5 % - okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2300
10 Serek kanapkowy - różne smaki- opakowanie do 125 g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 150
11 Ser żółty podpuszczkowy dojrzewający o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25 % , zawartość wody - nie więcej niż 45% - okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 300
CZĘŚĆ II
Różne produkty spożywcze KOD CPV 15800000-6. Owoce, warzywa i podobne produkty KOD CPV 15300000-1
1 Przyprawa do zup w płynie kg I 1800
2 Ocet spirytusowy 10 % l I 500
3 Musztarda (typu sarepska, masa gęsta jednolita bez obecności drobnych cząstek, smak piekący) kg I 1700
4 Ketchup pikantny - gęstej konsystencji, barwa ciemnoczerwona kg I 1800
5 Pieprz czarny ziarnisty kg I 80
6 Groszek konserwowy – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 500
7 Kukurydza konserwowa – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 800
8 Majonez (masa gęsta jednolita o barwie jasnożółtej) kg I 900
9 Sól kuchenna warzona jodowana kg I 2100
10 Herbata czarna granulowana kg I 700
11 Liść laurowy kg I 20
12 Majeranek otarty kg I 50
13 Papryka chilli mielona (kolor jasno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych, smak mocno piekący bez posmaków obcych) kg I 90
14 Papryka słodka mielona (kolor ciemno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych) kg I 110
15 Pieprzy ziołowy (smak piekący) kg I 90
16 Pieprz czarny mielony (zapach i smak intensywny piekący, bez zawartości substancji obcych) kg I 60
17 Ziele angielskie kg I 20
18 Czosnek granulowany (zapach i smak intensywny dla czosnku, bez zawartości substancji obcych) kg I 150
19 Koperek suszony kg I 50
20 Kwasek cytrynowy kg I 40
21 Uniwersalna przyprawa do potraw w proszku typu „jarzynka”(barwa intensywnie żółta) kg I 1000
22 Sos meksykański (do kanapek na bazie sosu pomidorowego z papryką, konsystencja gęstego sosu, barwa ciemnoczerwona) kg I 1000
23 Fasola biała „ Jaś” kg I 4000
24 Chrzan tarty (o zawartości min 43% chrzanu na 100g produktu) kg I 2000
25 Groch łuskany kg I 2200
26 Koncentrat pomidorowy 30% ( masa jednolita gęsta o barwie ciemno-czerwonej) kg I 4800
27 Przyprawa oregano suszone kg I 20
28 Przyprawa zioła prowansalskie suszone kg I 20
29 Przyprawa cynamon mielony kg I 16
30 Ogórek konserwowy – słój. Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno – smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym. Struktura-dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, na przekroju poprzecznym widoczne słabo wykształcone nasiona, ogórki powinny być proste w kształcie foremnym zbliżonym do walca o smaku i zapachu charakterystycznym dla ogórków konserwowych słodko – kwaśny z wyczuwalnym smakiem i aromatem przypraw Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1400
31 Papryka konserwowa- produkt spożywczy otrzymany z papryki świeżej półsłodkiej, słodkiej, pozbawionej gniazd nasiennych i innych części niejadalnych w zalewie octowej z dodatkiem soli, cukru oraz roślinnych przypraw aromatyczno - smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/
kg I 1200
32 Sałatka obiadowa na bazie ogórka – m.in. ogórek kwaszony, marchew, papryka czerwona, cebula itp..) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczna smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1000
33 Sałatka obiadowa na bazie kapusty (skład: kapusta biała, marchewka, cebula itp..) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 500
34 Rosół w proszku o smaku wędzonki kg I 500
35 Sos boloński w proszku kg I 120
36 Sos do surówek typu sałatkowy w proszku kg I 200
37 Bulion - rosół z kury w proszku kg I 1400
38 Żurek w proszku kg I 140
39 Barszcz czerwony w proszku kg I 150
40 Zupa grzybowa w proszku kg I 110
41 Ziarno słonecznika – łuskane kg I 100
42 Soczewica jadalna – zielona kg I 100
43 Wafle ryżowe bezglutenowe kg I 30

Dodatkowe informacje

GuidZP400 beec5125-e0e3-41c9-9acb-bf240e601981
Biuletyn 542886-N-2019
Zamawiajacy nazwa Zakład Karny w Opolu Lubelskim
Regon 60397166000000
Zamawiajacy adres ulica ul. Owocowa
Zamawiajacy adres numer domu 7
Zamawiajacy miejscowosc Opole Lubelskie
Zamawiajacy kod pocztowy 24-300
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo lubelskie
Zamawiajacy telefon 81 827 69 00
Zamawiajacy fax 81 827 35 50
Zamawiajacy email dkw_opole_lubelskie@sw.gov.pl
Adres strony url www.sw.gov.pl
Adres strony internetowej narzedzia www.sw.gov.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Zakład Karny w Opolu Lubelskim
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.sw.gov.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Oferta musi zostać złożona w formie pisemnej - pocztą, osobiście lub kurierem
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Zakład Karny w Opolu Lubelskim, ul. Owocowa 7, 24 - 300 Opole Lubelskie
Nazwa nadana zamowieniu Dostawy nabiału i przypraw
Numer referencyjny 2/Ż/2019
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy 2
Okreslenie przedmiotu - część nr 1: dostawy/sprzedaż produktów mleczarskich KOD CPV 15500000-1; - część nr 2: dostawy/sprzedaż różnych produktów spożywczych, owoców, warzyw i podobnych produktów KOD CPV 15800000-6, CPV 15300000-1; w asortymencie i ilościach niżej wymienionych. CZĘŚĆ I - Produkty mleczarskie KOD CPV 15500000-1 1 Śmietana 18 % w kubku (opakowanie o pojemności do 1kg) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 4300 2 Mleko w proszku pełne o zawartości tłuszczu nie mniej niż 26 % bez domieszki tłuszczy roślinnych (opakowanie do 25 kg) kg I 1000 3 Ser twaróg chudy, ofoliowany (opakowanie kostka do 250 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 4600 4 Serek homogenizowany smaki (opakowanie do 150 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 180 5 Serek typu "Fromage" (opakowanie do 100 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 1800 6 Serek topiony (opakowanie do 100 g) ,okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2000 7 Serek ziarnisty czysty / (opakowanie do 150g), okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2600 8 Kefir naturalny o zawartości tłuszczu do 2% opakowanie do 250 g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni. kg I 4000 9 Jogurt owocowy /opakowanie do 150g/ zawartość tłuszczu 1,5 % - okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2300 10 Serek kanapkowy - różne smaki- opakowanie do 125 g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 150 11 Ser żółty podpuszczkowy dojrzewający o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25 % , zawartość wody - nie więcej niż 45% - okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 300 CZĘŚĆ II Różne produkty spożywcze KOD CPV 15800000-6. Owoce, warzywa i podobne produkty KOD CPV 15300000-1 1 Przyprawa do zup w płynie kg I 1800 2 Ocet spirytusowy 10 % l I 500 3 Musztarda (typu sarepska, masa gęsta jednolita bez obecności drobnych cząstek, smak piekący) kg I 1700 4 Ketchup pikantny - gęstej konsystencji, barwa ciemnoczerwona kg I 1800 5 Pieprz czarny ziarnisty kg I 80 6 Groszek konserwowy – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 500 7 Kukurydza konserwowa – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 800 8 Majonez (masa gęsta jednolita o barwie jasnożółtej) kg I 900 9 Sól kuchenna warzona jodowana kg I 2100 10 Herbata czarna granulowana kg I 700 11 Liść laurowy kg I 20 12 Majeranek otarty kg I 50 13 Papryka chilli mielona (kolor jasno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych, smak mocno piekący bez posmaków obcych) kg I 90 14 Papryka słodka mielona (kolor ciemno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych) kg I 110 15 Pieprzy ziołowy (smak piekący) kg I 90 16 Pieprz czarny mielony (zapach i smak intensywny piekący, bez zawartości substancji obcych) kg I 60 17 Ziele angielskie kg I 20 18 Czosnek granulowany (zapach i smak intensywny dla czosnku, bez zawartości substancji obcych) kg I 150 19 Koperek suszony kg I 50 20 Kwasek cytrynowy kg I 40 21 Uniwersalna przyprawa do potraw w proszku typu „jarzynka”(barwa intensywnie żółta) kg I 1000 22 Sos meksykański (do kanapek na bazie sosu pomidorowego z papryką, konsystencja gęstego sosu, barwa ciemnoczerwona) kg I 1000 23 Fasola biała „ Jaś” kg I 4000 24 Chrzan tarty (o zawartości min 43% chrzanu na 100g produktu) kg I 2000 25 Groch łuskany kg I 2200 26 Koncentrat pomidorowy 30% ( masa jednolita gęsta o barwie ciemno-czerwonej) kg I 4800 27 Przyprawa oregano suszone kg I 20 28 Przyprawa zioła prowansalskie suszone kg I 20 29 Przyprawa cynamon mielony kg I 16 30 Ogórek konserwowy – słój. Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno – smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym. Struktura-dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, na przekroju poprzecznym widoczne słabo wykształcone nasiona, ogórki powinny być proste w kształcie foremnym zbliżonym do walca o smaku i zapachu charakterystycznym dla ogórków konserwowych słodko – kwaśny z wyczuwalnym smakiem i aromatem przypraw Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1400 31 Papryka konserwowa- produkt spożywczy otrzymany z papryki świeżej półsłodkiej, słodkiej, pozbawionej gniazd nasiennych i innych części niejadalnych w zalewie octowej z dodatkiem soli, cukru oraz roślinnych przypraw aromatyczno - smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1200 32 Sałatka obiadowa na bazie ogórka – m.in. ogórek kwaszony, marchew, papryka czerwona, cebula itp..) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczna smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1000 33 Sałatka obiadowa na bazie kapusty (skład: kapusta biała, marchewka, cebula itp..) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 500 34 Rosół w proszku o smaku wędzonki kg I 500 35 Sos boloński w proszku kg I 120 36 Sos do surówek typu sałatkowy w proszku kg I 200 37 Bulion - rosół z kury w proszku kg I 1400 38 Żurek w proszku kg I 140 39 Barszcz czerwony w proszku kg I 150 40 Zupa grzybowa w proszku kg I 110 41 Ziarno słonecznika – łuskane kg I 100 42 Soczewica jadalna – zielona kg I 100 43 Wafle ryżowe bezglutenowe kg I 30
Cpv glowny przedmiot 15500000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data rozpoczecia 2019-06-01T00:00:00+02:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunków w tym zakresie
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunków w tym zakresie
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunków w tym zakresie
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 4 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen 1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ). 2. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia wykonawców z postępowania o udzielenie zamówienia, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 12 – 23 i 24 ust. 5 pkt 1 i pkt 4 ustawy Pzp, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: 1) podpisane oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (załącznik nr 3 do SIWZ). Informacje zawarte w oświadczeniach będą stanowić wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. Oświadczenia te Wykonawca składa zgodnie ze wzorami stanowiącymi załącznik nr 2 i 3. 3. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informację o tych podmiotach w oświadczeniach, o których mowa w pkt 1 i 2 tego rozdziału. 4. W celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 1 pkt 23) ustawy Pzp wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, wg. wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ. Wraz ze złożeniem oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Zgodnie z art. 4 pkt 14 ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 184 z późn. zm.) przez grupę kapitałową rozumie się wszystkich przedsiębiorców, którzy są kontrolowani w sposób bezpośredni lub pośredni przez jednego przedsiębiorcę, w tym również tego przedsiębiorcę. 5. Dokumenty składane na wezwanie Zamawiającego: Zamawiający przed udzieleniem zamówienia wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni terminie dokumentu: 1) aktualnego na dzień złożenia odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestracji lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy pzp, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) dokumentów dotyczących podmiotu trzeciego, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby, warunków udziału w postępowaniu – jeżeli Wykonawca polega na zasobach podmiotu trzeciego. 3) dokument poświadczający spełnienie (atest) warunków wynikających z opisu przedmiotu zamówienia – mleka w proszku. 6. W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia oświadczenie to składa każdy z Wykonawców odrębnie. Szczegółowy opis - Rozdział VIII SIWZ - oświadczenia i dokumenty, jakie Wykonawcy maja dostarczyć w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia.
Zakresie warunkow udzialu podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ). Szczegółowy opis - Rozdział VIII Oświadczenia i dokumenty, jakie Wykonawcy mają dostarczyć w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia.
Inne dokumenty niewymienione 14. Wykonawca zgodnie z art. 22a ustawy Pzp, w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do przedmiotowego zamówienia, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych. W sytuacji, gdy wykonawca wykazując spełnianie warunków udziału w postępowaniu polega na zasobach innych podmiotów, musi udowodnić Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia, wg wzoru stanowiącego załącznik do SIWZ (należy złożyć z ofertą). 15. Zamawiający oceni, czy udostępniane Wykonawcy przez inne podmioty zdolności techniczne lub zawodowe, lub ich sytuacja finansowa, lub ekonomiczna pozwalają na wykazanie przez Wykonawcę spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz bada czy zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 13 - 22 i ust. 5 pkt 1 i pkt 4 ustawy Pzp. 16. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, Wykonawcy mogą polegać na zdolnościach innych podmiotów, jeśli podmioty te zrealizują usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane. 17. Wykonawca, który polega na sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, odpowiada solidarnie z podmiotem, który zobowiązał się do udostępnienia zasobów, za szkodę poniesioną przez Zamawiającego powstałą wskutek nieudostępnienia tych zasobów, chyba że za nieudostępnienia zasobów nie ponosi winy. 18. Jeżeli zdolności techniczne, zawodowe lub sytuacja ekonomiczna lub finansowa podmiotu, na zasobach którego polega wykonawca, nie potwierdzają spełnienia przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu lub zachodzą wobec tych podmiotów podstawy wykluczenia, zamawiający żąda, aby wykonawca w terminie określonym przez Zamawiającego: a) zastąpił ten podmiot innym podmiotem lub podmiotami lub b) zobowiązał się do osobistego wykonania odpowiedniej części zamówienia, jeżeli wykaże zdolności techniczne, zawodowe lub sytuację finansową lub ekonomiczną określoną przez Zamawiającego. 19. W celu oceny, czy Wykonawca – polegając na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp – będzie dysponował niezbędnymi zasobami w stopniu umożliwiającym należyte wykonanie zamówienia publicznego oraz oceny, czy stosunek łączący Wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów, Zamawiający może żądać dokumentów, które określają w szczególności: - zakres dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu, - sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu przez Wykonawcę przy wykonywaniu zamówienia publicznego, - zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego, - czy podmiot na zdolnościach którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu, dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane lub usługi, których wskazane zdolności dotyczą. 20. Zgodnie z § 9 ust. 2 Rozporządzenia w sprawie dokumentów – jeżeli Wykonawca polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp, przedstawia w odniesieniu do tych podmiotów dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania – tj. dokumenty wymienione w rozdziale niniejszej SIWZ. 21. Jeżeli Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy, który nie jest podmiotem, na którego zdolnościach lub sytuacji wykonawca polega na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp, Zamawiający na podstawie § 9 ust 3 Rozporządzenia w sprawie dokumentów żąda przedstawienia dokumentów dotyczących tych podwykonawców potwierdzających brak podstaw do wykluczenia z postępowania, tj. dokumentów, o których mowa w rozdziale niniejszej SIWZ.
Czy wadium 1
Wadium 1. W niniejszym postępowaniu o zamówienie publiczne wymagane jest wniesienie wadium w części I, II. Oferta musi zostać zabezpieczona wadium w kwocie: Część I - 4000,00 PLN. Część II - 3000,00 PLN. Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert, w formie przelewu na konto NBP Oddział w Lublinie, nr rachunku: 06 1010 1339 0003 1613 9120 0000. Pojęcie „wniesienia wadium" należy rozumieć jako fakt wpłynięcia ww. sumy na konto Zamawiającego, a nie datę dokonania polecenia przelewu. Dowód potwierdzający wniesienie wadium należy dołączyć do oferty. a) wadium wpłacane na konto Zamawiającego powinno mieć adnotację: Wadium – nr sprawy 2/Ż/2019, (oraz dopiskiem której części dotyczy np. cz.1, cz.2) b) Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: - pieniądzu; - poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; - gwarancjach bankowych; - gwarancjach ubezpieczeniowych; - poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości ( Dz. U. z 2018 r. poz. 110, 650, 1000 i 1669 ) Wadium wniesione w pieniądzu Zamawiający przechowuje na rachunku bankowym. Wadium wniesione w formach innych niż pieniężna Wykonawca deponuje w kasie Zakładu Karnego w Opolu Lubelskim przed terminem składania ofert. Do oferty należy dołączyć dokument potwierdzający zdeponowanie wadium w kasie Zakładu Karnego w Opolu Lubelskim. Powyższy dokument należy dołączyć w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem. c) Jeżeli wadium wniesiono w pieniądzu, Zamawiający zwraca je wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia rachunku bankowego oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez Wykonawcę. d) Wadium wniesione w innej formie niż pieniężna, Wykonawcy będą odbierali osobiście w kasie Zakładu Karnego w Opolu Lubelskim. e) Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana: - odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie, - zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy - nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy. g) Oferta w trakcie trwania procedury począwszy od terminu składania ofert podanego w SIWZ poprzez wybór oferty do terminu podpisania umowy (termin związania ofertą - 30 dni) powinna być przez cały okres zabezpieczona wadium. Sposób postępowania ze złożonym wadium określa art. 46 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawa zamówień publicznych (t. j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1986 z późn. zm.)
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst W trakcie obowiązywania umowy Strony dopuszczają zmiany cen w przypadku zmiany stawki podatku vat, z zastrzeżeniem że ceny netto pozostają bez zmian
IV 6 1 sposob udostepniania Jeżeli oferta zawiera informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2003r. Nr 153, poz. 1503), Wykonawca winien w sposób nie budzący wątpliwości zastrzec, które spośród zawartych w ofercie informacji stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Informacje te maja być umieszczone w osobnej wewnętrznej kopercie, odrębnie od pozostałych informacji zawartych w ofercie i oznaczone klauzulą „tajne”. Zgodnie z ustawą o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, poprzez tajemnicę przedsiębiorstwa rozumie się nieujawnione do wiadomości publicznej informacje techniczne, technologiczne, organizacyjne przedsiębiorstwa lub inne informacje posiadające wartość gospodarczą, co do których wykonawca podjął niezbędne działania w celu zachowania ich poufności.
IV 4 4 data 2019-05-10T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki polski
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Produkty mleczarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis - część nr 1: dostawy/sprzedaż produktów mleczarskich KOD CPV 15500000-1; CZĘŚĆ I - Produkty mleczarskie KOD CPV 15500000-1 1 Śmietana 18 % w kubku (opakowanie o pojemności do 1kg) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 4300 2 Mleko w proszku pełne o zawartości tłuszczu nie mniej niż 26 % bez domieszki tłuszczy roślinnych (opakowanie do 25 kg) kg I 1000 3 Ser twaróg chudy, ofoliowany (opakowanie kostka do 250 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 4600 4 Serek homogenizowany smaki (opakowanie do 150 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 180 5 Serek typu "Fromage" (opakowanie do 100 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 1800 6 Serek topiony (opakowanie do 100 g) ,okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2000 7 Serek ziarnisty czysty / (opakowanie do 150g), okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2600 8 Kefir naturalny o zawartości tłuszczu do 2% opakowanie do 250 g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni. kg I 4000 9 Jogurt owocowy /opakowanie do 150g/ zawartość tłuszczu 1,5 % - okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2300 10 Serek kanapkowy - różne smaki- opakowanie do 125 g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 150 11 Ser żółty podpuszczkowy dojrzewający o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25 % , zawartość wody - nie więcej niż 45% - okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 300
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Różne produkty spożywcze, owoce, warzywa i podobne produkty KOD CPV 15800000-6, CPV 15300000-1;
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis 1 Śmietana 18 % w kubku (opakowanie o pojemności do 1kg) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 4300 2 Mleko w proszku pełne o zawartości tłuszczu nie mniej niż 26 % bez domieszki tłuszczy roślinnych (opakowanie do 25 kg) kg I 1000 3 Ser twaróg chudy, ofoliowany (opakowanie kostka do 250 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 4600 4 Serek homogenizowany smaki (opakowanie do 150 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 180 5 Serek typu "Fromage" (opakowanie do 100 g) okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 1800 6 Serek topiony (opakowanie do 100 g) ,okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2000 7 Serek ziarnisty czysty / (opakowanie do 150g), okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2600 8 Kefir naturalny o zawartości tłuszczu do 2% opakowanie do 250 g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni. kg I 4000 9 Jogurt owocowy /opakowanie do 150g/ zawartość tłuszczu 1,5 % - okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 2300 10 Serek kanapkowy - różne smaki- opakowanie do 125 g, okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 150 11 Ser żółty podpuszczkowy dojrzewający o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25 % , zawartość wody - nie więcej niż 45% - okres przydatności do spożycia min. 14 dni kg I 300 CZĘŚĆ II Różne produkty spożywcze KOD CPV 15800000-6. Owoce, warzywa i podobne produkty KOD CPV 15300000-1 1 Przyprawa do zup w płynie kg I 1800 2 Ocet spirytusowy 10 % l I 500 3 Musztarda (typu sarepska, masa gęsta jednolita bez obecności drobnych cząstek, smak piekący) kg I 1700 4 Ketchup pikantny - gęstej konsystencji, barwa ciemnoczerwona kg I 1800 5 Pieprz czarny ziarnisty kg I 80 6 Groszek konserwowy – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 500 7 Kukurydza konserwowa – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 800 8 Majonez (masa gęsta jednolita o barwie jasnożółtej) kg I 900 9 Sól kuchenna warzona jodowana kg I 2100 10 Herbata czarna granulowana kg I 700 11 Liść laurowy kg I 20 12 Majeranek otarty kg I 50 13 Papryka chilli mielona (kolor jasno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych, smak mocno piekący bez posmaków obcych) kg I 90 14 Papryka słodka mielona (kolor ciemno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych) kg I 110 15 Pieprzy ziołowy (smak piekący) kg I 90 16 Pieprz czarny mielony (zapach i smak intensywny piekący, bez zawartości substancji obcych) kg I 60 17 Ziele angielskie kg I 20 18 Czosnek granulowany (zapach i smak intensywny dla czosnku, bez zawartości substancji obcych) kg I 150 19 Koperek suszony kg I 50 20 Kwasek cytrynowy kg I 40 21 Uniwersalna przyprawa do potraw w proszku typu „jarzynka”(barwa intensywnie żółta) kg I 1000 22 Sos meksykański (do kanapek na bazie sosu pomidorowego z papryką, konsystencja gęstego sosu, barwa ciemnoczerwona) kg I 1000 23 Fasola biała „ Jaś” kg I 4000 24 Chrzan tarty (o zawartości min 43% chrzanu na 100g produktu) kg I 2000 25 Groch łuskany kg I 2200 26 Koncentrat pomidorowy 30% ( masa jednolita gęsta o barwie ciemno-czerwonej) kg I 4800 27 Przyprawa oregano suszone kg I 20 28 Przyprawa zioła prowansalskie suszone kg I 20 29 Przyprawa cynamon mielony kg I 16 30 Ogórek konserwowy – słój. Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno – smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym. Struktura-dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, na przekroju poprzecznym widoczne słabo wykształcone nasiona, ogórki powinny być proste w kształcie foremnym zbliżonym do walca o smaku i zapachu charakterystycznym dla ogórków konserwowych słodko – kwaśny z wyczuwalnym smakiem i aromatem przypraw Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1400 31 Papryka konserwowa- produkt spożywczy otrzymany z papryki świeżej półsłodkiej, słodkiej, pozbawionej gniazd nasiennych i innych części niejadalnych w zalewie octowej z dodatkiem soli, cukru oraz roślinnych przypraw aromatyczno - smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1200 32 Sałatka obiadowa na bazie ogórka – m.in. ogórek kwaszony, marchew, papryka czerwona, cebula itp..) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczna smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 1000 33 Sałatka obiadowa na bazie kapusty (skład: kapusta biała, marchewka, cebula itp..) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ kg I 500 34 Rosół w proszku o smaku wędzonki kg I 500 35 Sos boloński w proszku kg I 120 36 Sos do surówek typu sałatkowy w proszku kg I 200 37 Bulion - rosół z kury w proszku kg I 1400 38 Żurek w proszku kg I 140 39 Barszcz czerwony w proszku kg I 150 40 Zupa grzybowa w proszku kg I 110 41 Ziarno słonecznika – łuskane kg I 100 42 Soczewica jadalna – zielona kg I 100 43 Wafle ryżowe bezglutenowe kg I 30
  

Criterion

Kryteria Termin realizacji reklamacji
Znaczenie 40,00
  
Kryteria Cena
Znaczenie 60,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)