GuidZP400 |
092c1085-dd49-4d4d-8d50-d354f09cc534
|
Biuletyn |
564531-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Powiat Zduńskowolski/Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach
|
Regon |
73093479500000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Wojsławice
|
Zamawiajacy adres numer domu |
118
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Zduńska Wola
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
98-220
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
łódzkie
|
Zamawiajacy telefon |
43 825 14 91
|
Zamawiajacy fax |
43 825 14 90
|
Zamawiajacy email |
marcin.kurzawa1@gmail.com
|
Adres strony url |
www.zsrcku.pl, www.e-bip.org.pl/wojslawice
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.zsrcku.pl, www.e-bip.org.pl/wojslawice
|
Nazwa nadana zamowieniu |
“Dostawa artykułów żywnościwych dla Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach na lata 2019-2020”
|
Numer referencyjny |
S/1/2019
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
6
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa na lata 2019-2020 artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach, pod adres: Wojsławice 118, 98-220 Zduńska Wola, według specyfikacji zamieszczonej w SIWZ. Przedmiot zamówienia określany jest we Wspólnym Słowniku Zamówień CPV pod pojęciami: 15800000-6 różne produkty spożywcze, 15500000-3 produkty mleczarskie, 15400000-2 oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, 15300000-1 owoce warzywa i produkty podobne, 15200000-0 ryby przetworzone i konserwowane, 15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, 15810000-9 pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie.
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 |
1
|
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 tekst |
Zamawiający przewiduje możliwość udzielenie zamówień uzupełniających na podstawie art. 67 ust.1 pkt. 7 ustawy Pzp, stanowiących nie więcej niż 20 % wartości zamówienia podstawowego.
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia warunków w tym zakresie.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia Wykonawcy, że znajduje się on w sytuacj finansowej i ekonomicznej, która zapewnia prawidłową realizację zamówienia, w oparciu o Załącznik nr 3 do SIWZ.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia Wykonawcy, że posiada on zdolności techniczne oraz zawodowe, które zapewniają prawidłową realizację zamówienia, w oparciu o Załącznik nr 3 do SIWZ. Ponadto w odniesieniu do Pakietu nr 1 – mięso i wędliny Wykonawca musi wykazać stosownymi dowodami w tym referencjami, iż w okresie ostatnich pięciu lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie zrealizował z należytą starannością przynajmniej trzy zamówienia na dostawę artykułów tego samego rodzaju oraz podobnej ilości, których dotyczy jego oferta, przy czym wartość brutto dostawy nie może być mniejsza niż: 20.000,00 zł, a zamówienie winno być realizowane częściami przez okres przynajmniej 6 miesięcy.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zamawiający dopuszcza zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, zgodnie z art. 144 ust. 1 pkt 1 ustawy Pzp, w następujących przypadkach:
a. zmiany osób reprezentujących strony umowy w przypadku zmian organizacyjnych;
b. wydłużenie terminu zakończenia realizacji przedmiotu umowy wynikać będzie z przesunięcia terminu zawarcia umowy z powodu wydłużenia się procedury zamówienia - termin wydłużenia realizacji przedmiotu umowy nie może być dłuższy niż termin wydłużenia się procedury udzielenia zamówienia;
c. w przypadku zaistnienia zmian i warunków opisanych w art. 144 ust. 1 pkt od 2 do 6 ustawy Pzp;
d. wystąpienia zmian w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy — w takim przypadku umowa zostanie dostosowana do obowiązujących przepisów prawa;
e. zmiany obowiązującej stawki podatku VAT — w takiej sytuacji cena oferty zostanie zmieniona zgodnie z obowiązującymi przepisami;
f. zmiany sposobu wykonania zobowiązania z przyczyn niezawinionych przez Wykonawcę, o ile taka zmiana jest korzystna dla Zamawiającego lub jest konieczna w celu prawidłowego wykonania umowy, jeśli nie zmienia to wartości umowy - w takim przypadku dopuszcza się również możliwość zmiany terminu umowy. W szczególności dotyczy to zmiany w zakresie poszczególnych parametrów części dostaw I-ego wyposażenia (w odniesieniu do wskazanych przez Wykonawcę w ofercie), uwarunkowanej brakiem dostępu na rynku wyposażenia o opisanych parametrach, określonych w opisie przedmiotu zamówienia w czasie od zawarcia umowy. Zastąpione wyposażenie musi posiadać parametry techniczne i funkcjonalne co najmniej równoważne lub lepsze wyposażeniu wymienionemu w SIWZ (OPZ);
g. zmiany sposobu wykonania zobowiązania w przypadku aktualizacji rozwiązań ze względu na postęp technologiczny (np. wycofanie z obrotu urządzeń lub materiałów, pojawienie się na rynku urządzeń o lepszych parametrach niż wskazane w SIWZ i ofercie), jednak zmiana nie może spowodować zmiany ceny wynikającej z oferty oraz terminu wykonania przedmiotu umowy;
h. wystąpienia okoliczności, których strony umowy nie były w stanie przewidzieć, pomimo zachowania należytej staranności.
3. Wszelkie zmiany umowy wymagają dla swej ważności formy pisemnej (za wyjątkiem sytuacji określonej w ppkt 5 poniżej) pod rygorem nieważności i będą wprowadzane do niej na podstawie aneksów opatrzonych datą oraz kolejnymi numerami.
4. Zmiany dotyczące: osób do kontaktów i ich danych kontaktowych, nie wymagają zawarcia aneksu do umowy, a jedynie pisemnego poinformowania strony o tych zmianach. Zmiany takie są skuteczne z dniem otrzymania pisemnego zawiadomienia o ich dokonaniu.
5. Niedopuszczalne są, pod rygorem nieważności, istotne zmiany postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, za wyjątkiem zmian określonych w pkt. 3 niniejszego rozdziału, których możliwość dokonania Zamawiający przewidział w ogłoszeniu o zamówieniu lub w specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz określił warunki takiej zmiany.
|
IV 6 1 sposob udostepniania |
Zamawiający informuje, iż zgodnie z art. 8 ust. 3 ustawy Pzp, nie ujawnia się informacji stanowiących tajemnice przedsiębiorstwa, w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, jeżeli Wykonawca, nie później niż w terminie składania ofert, zastrzegł, że nie mogą być one udostępnione oraz wykazał, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnice przedsiębiorstwa. Wykonawca nie może zastrzec informacji, o których mowa w art. 86 ust. 4 ustawy Pzp. Wszelkie informacje stanowiące tajemnice przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (t.j. Dz.U. z 2018 r., poz. 419), które Wykonawca chce zastrzec jako tajemnice przedsiębiorstwa, winny być załączone w osobnym opakowaniu, w sposób umożliwiający łatwe od niej odłączenie i opatrzone napisem: „Informacje stanowiące tajemnice przedsiębiorstwa — nie udostępniać”, z zachowaniem kolejności numerowania stron oferty.
|
IV 4 4 data |
2020-06-09T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
09:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
PAKIET 1-mięso i wędliny
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-07-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa na lata 2019-2020 artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach, pod adres: Wojsławice 118, 98-220 Zduńska Wola - mięso i wędliny.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
PAKIET 2- artykuły spożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-07-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa na lata 2019-2020 artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach, pod adres: Wojsławice 118, 98-220 Zduńska Wola - artykuły spożywcze.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet 3- owoce i warzywa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-07-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa na nalata 2019-2020 artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach, pod adres: Wojsławice 118, 98-220 Zduńska Wola - owoce i warzywa.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet 4- Nabiał
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-07-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa na lata 2019-2020 artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach, pod adres: Wojsławice 118, 98-220 Zduńska Wola - nabiał.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet 5- pieczywo
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-07-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa na lata 2019-2020 artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach, pod adres: Wojsławice 118, 98-220 Zduńska Wola - pieczywo.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet 6- ryby i mrożonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15200000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-07-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa na lata 2019-2020 artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach, pod adres: Wojsławice 118, 98-220 Zduńska Wola - ryby i mrożonki.
|
| |