GuidZP400 |
6ebcd159-3cca-4090-af63-efc3ed028f27
|
Biuletyn |
565355-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Bochni "Szpital Powiatowy" im. bł. Marty Wieckiej
|
Regon |
00030434900000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Krakowska
|
Zamawiajacy adres numer domu |
31
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Bochnia
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
32-700
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
małopolskie
|
Zamawiajacy telefon |
+48146153233
|
Zamawiajacy fax |
+486153234
|
Zamawiajacy email |
zaopatrzenie@szpital-bochnia.pl
|
Adres strony url |
http://szpital-bochnia.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
http://szpital-bochnia.pl/zamowienia-i-konkursy/zamowienia-publiczne/
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://szpital-bochnia.pl/zamowienia-i-konkursy/zamowienia-publiczne/
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
ofertę należy złożyć w formie pisemnej
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
jak w punkcie I.1)
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów żywnościowych dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Bochni Szpital Powiatowy im. bł. Marty Wieckiej
|
Numer referencyjny |
DZ-271-1-29/2019
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
II.4.1) Przedmiotem Zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych (dalej jako Towar) - dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Bochni Szpital Powiatowy im. bł. Marty Wieckiej.
II.4.1) Przedmiot Zamówienia został podzielony według następujących pakietów
Pakiet nr 1 - Nabiał
Pakiet nr 2 - Pieczywo
Pakiet nr 3 - Warzywa i owoce
Pakiet nr 3 - Artykuły spożywcze
Pakiet nr 5 - Mięso i przetwory mięsne
Pakiet nr 6 - Ryby
Pakiet nr 7 - Jaja
Pakiet nr 8 - Kleiki, kaszki i zupki
Pakiet nr 9 - Woda mineralna
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Informacje na temat katalogow |
II.9.1) Wykonawca gwarantuje ciągłość dostaw przedmiotu Zamówienia przez cały okres trwania umowy. Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość oraz zgodność z ustaleniami jakościowymi określonymi dla przedmiotu Zamówienia.
II.9.2) Zamówienie obejmuje koszty transportu loco Zamawiający (w wyznaczone miejsce przez Zamawiającego tj. Kuchni Szpitalnej (pakiet 1-8)/Magazynu Gospodarczego (pakiet nr 9), znajdującej/y się przy ul. Krakowska 31, 32-700 Bochnia)..
II.9.3) Zamawiający informuje, że ilekroć w niniejszej SIWZ i opisie przedmiotu Zamówienia, przedmiot Zamówienia opisany jest w sposób wskazany w art. 29 ust. 3 Ustawy Pzp lub w sposób wskazany w art. 30 ust. 1 i 3 Ustawy Pzp – to przyjmuje się, że wskazaniom takim towarzyszą wyrazy „lub równoważny opisywanym”. Wykonawca, który składa ofertę równoważną zobowiązany jest zgodnie z dyspozycją art. 30 ust. 5 Ustawy Pzp poinformować Zamawiającego o fakcie złożenia oferty równoważnej i wykazać, że oferowane dostawy spełniają wymogi Zamawiającego. UDOWODNIENIE RÓWNOWAŻNOŚCI LEŻY PO STRONIE WYKONAWCY. Wskazanie przez Wykonawcę rozwiązań równoważnych w ofercie bez przedstawienia dokumentów na potwierdzenie równoważności spowoduje wezwanie Wykonawcę do przedstawienia brakujących dokumentów w trybie art. 26 ust. 3 w związku z art. 25 ust. 1 Ustawy Pzp.
II.9.4) ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 34 ust. 5 Ustawy Pzp – Zamawiający zastrzega sobie, że określił szacunkową ilość przedmiotu Zamówienia (opcja 100%) niezbędna do obliczenia ceny, jednocześnie korzystając z prawa opcji w trakcie realizacji Umowy, dopuszcza możliwość jednostronnego zwiększenia lub zmniejszenia przez siebie wartości Umowy w granicach +20% (zamówienie maksymalne opcja 120%) / -40% (zamówienie podstawowe opcja 60%), poprzez odpowiednie zwiększenie lub zmniejszenie ilości zamówionego Towaru, przy zachowaniu jego cen jednostkowych, co może być spowodowane, w szczególności, spadkiem lub wzrostem liczby pacjentów, a tym samym ilości wykonywanych procedur z użyciem Towaru.
II.9.5) Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ.
II.9.6) Warunki płatności zostały opisane w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ. Termin płatności 60 dni licząc od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury.
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
|
Zdolnosc techniczna informacje dodatkowe |
Zamawiający może, na każdym etapie postępowania, uznać, że Wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych Wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze Wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację Zamówienia.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
III.4.1) Zamawiający przed udzieleniem Zamówienia, wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie, aktualnych na dzień złożenia następujących oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 pkt 3 Ustawy Pzp, tj.:
1) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy;
III.4.2) Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 Ustawy Pzp, przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Ustawy Pzp wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie Zamówienia. Wzór oświadczenia zostanie zamieszczony na stronie internetowej wraz z zamieszczeniem informacji o której w pkt. VIII.7) SIWZ. W przypadku braku złożenia samodzielnie przez Wykonawcę oświadczenia, Zamawiający wezwie Wykonawcę w trybie art. 26 ust. 3 Ustawy Pzp do uzupełnienia oświadczenia, wyznaczając Wykonawcy odpowiedni termin na dokonanie tej czynności
III.4.3) W przypadku podmiotów zagranicznych Wykonawca składa odpowiednio dokumenty zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rozwoju z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy w postępowaniu o udzielenie Zamówienia (Dz. U. z 2016 r., poz. 1126).
|
Zakresie warunkow udzialu |
III.5.1) Zamawiający nie wyznaczył szczegółowego warunku w tym zakresie, w związku z powyższym przed udzieleniem Zamówienia, nie wezwie Wykonawcy, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 pkt 1 Ustawy Pzp.
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
III.6.1) Zamawiający nie wyznaczył szczegółowego warunku w tym zakresie, w związku z powyższym przed udzieleniem Zamówienia, nie wezwie Wykonawcy, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 pkt 2 Ustawy Pzp.
|
Inne dokumenty niewymienione |
III.7.1) W przypadku podpisania oferty oraz poświadczenia za zgodność z oryginałem kopii dokumentów przez osobę niewymienioną w dokumencie rejestracyjnym (ewidencyjnym) Wykonawcy, należy do oferty dołączyć stosowne pełnomocnictwo w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie.
III.7.2) W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie Zamówienia, dokument ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania ich w Postępowaniu albo do reprezentowania w Postępowaniu i zawarcia Umowy.
III.7.3) W przypadku Wykonawców powołujący się na zasoby podmiotów trzecich - pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji Zamówienia.
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1. Wszelkie zmiany Umowy z mogą być dokonywane za zgodą obu Stron, wyrażoną na piśmie, pod rygorem nieważności.
2. Wykonawca zobowiązuje się do nie zwiększania cen jednostkowych netto określonych w ofercie przez okres trwania Umowy, przy czym w czasie jej obowiązywania ceny brutto ulegają zmianie w przypadku wzrostu/spadku stawki podatku VAT. W przypadku urzędowej zmiany stawki VAT, uwzględnienie nowej stawki nastąpi automatycznie w dacie określonej przez właściwe przepisy prawa, bez konieczności zawierania odrębnego aneksu.
3. Zamawiający każdorazowo dopuszcza dostawy poszczególnych Towarów objętych Umową po cenach niższych niż określone w Umowie. Wystawienie faktury z ceną niższą niż wymieniona w załączniku nr 1 do Umowy jest równoznaczne z zaoferowaniem przez Wykonawcę niższej ceny oraz nie wymaga sporządzenia aneksu.
4. Strony dopuszczają możliwość przedłużenia terminu realizacji Umowy w przypadku nie zrealizowania jej wartości na poziomie min. 60% w terminie jej obowiązywania, o czas niezbędny do zrealizowania ww. wartości. Przedłużenie terminu obowiązywania Umowy może nastąpić na wniosek każdej ze Stron. W przypadku braku zgody jednej ze Stron na przedłużenie obowiązywania Umowy, Wykonawcy nie przysługuje wobec Zamawiającego roszczenie odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia Zamówienia.
|
IV 4 4 data |
2019-07-05T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
12:00
|
IV 4 4 jezyki |
język polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 1 - Nabiał
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Lp. Opis przedmiotu zamówienia J.m Wielkość opakowania oczekiwana przez Zamawiającego Ilość zamawiana (wg. wielkości opakowania oczekiwanego przez Zamawiającego - wg kol. 4)
1. 2. 3. 4. 5.
1. Jogurt naturalny o zawartości tłuszczu 0-1% szt. pojemnik 150 g 5 000
2. Jogurt owocowy o zawartości tłuszczu 1 – 4% szt. pojemnik 150 g 1 400
3. Masło extra min. 82% tłuszczu szt. kostka 200 g 5 900
4. Mleko świeże pasteryzowane 2% litr 1 litr (1000ml) 18 200
5. Ser biały półtłusty w pergaminie kg opakowanie 1 kg (1000g) 45
6. Ser biały półtłusty mielony kg opakowanie 1 kg (1000g) 1 100
7. Ser miękki solankowy półtłusty kg opakowanie 1 kg (1000g) 20
8. Ser topiony bez dodatków szt. opakowanie 100 g 1 000
9. Ser żółty półtłusty, twardy podpuszczkowy typu gouda, krojony, pakowany hermetycznie kg opakowanie 1 kg (1000g) 130
10. Śmietana 18% litr 1 litr (1000ml) 5 000
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 2 - Pieczywo
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Lp. Opis przedmiotu zamówienia Ilość J. m.
1. 2. 3. 4.
1. bułka tarta 500g 1 kg
2. bułka kajzerka 50 g 2500 szt.
3. chleb bezglutenowy 45 szt.
4. chleb graham 750g krojony 2500 szt.
5. chleb pszenny krojony 700 g 5000 szt.
6. chleb pszenno-żytni krojony 700g 5100 szt.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 3 - Warzywa i owoce
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Lp. Opis przedmiotu zamówienia Ilość J. m.
1. 2. 3. 4.
1. Banany 40 kg
2. Brokuły 60 kg
3. Buraki czerwone 2300 kg
4. Cebula 500 kg
5. Cytryna 100 kg
6. Fasola 'Jaś' sucha 5 kg
7. Frytki mrożone proste 2 kg
8. Jabłka deserowe 4800 kg
9. Kalafiory świeże 900 szt
10. Kapusta biała 1600 kg
11. Kapusta biała nowa 90 szt
12. Kapusta czerwona 400 kg
13. Kapusta kiszona 150 kg
14. Koper świeży 3500 pęk
15. Marchew 3600 kg
16. Ogórek kiszony 500 kg
17. Ogórki świeże 600 kg
18. Papryka czerwona 200 kg
19. Pieczarki 200 kg
20. Pietruszka 500 kg
21. Pietruszka zielona świeża 1800 pęk
22. Pomidory 2000 kg
23. Pory 30 kg
24. Rzodkiewka 900 pęk
25. Sałata zielona 3600 szt
26. Seler 380 kg
27. Susz buraczany 1 kg
28. Susz warzywny 1 kg
29. Susz koperka zielonego 1 kg
30. Susz zielonej pietruszki 1 kg
31. Szczypiorek 100 pęk
32. Śliwki 10 kg
33. Truskawki 2 kg
34. Ziemniaki 20000 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 4 - Artykuły spożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Lp. Opis przedmiotu zamówienia J.m Wielkość opakowania oczekiwana przez Zamawiającego Ilość zamawiana (wg. wielkości opakowania oczekiwanego przez Zamawiającego - wg kol. 4)
1. 2. 3. 4. 5.
1. Budyń bez cukru op. 1 kg (1000g) 30
2. Chrupki kukurydziane bez dodatków op. 70 g 180
3. Chrzan tarty op. 250 g 90
4. Cukier op. 1 kg (1000g) 1500
5. Cukier puder op. 400 g 10
6. Cynamon op. 20 g 90
7. Drożdże op. 100 g 10
8. Dżem op. 280 g 2000
9. Majonez op. 500 g 1
10. Groszek konserwowy op. 400 g 90
11. Herbata czarna w torebkach, ekspertowa op. 150 g 280
12. Kakao op. 100 g 50
13. Kasza jęczmienna mazurska op. 1 kg (1000g) 750
14. Kasza kukurydziana op. 1 kg (1000g) 200
15. Kasza manna op. 1 kg (1000g) 500
16. Kawa zbożowa op. 500 g 50
17. Ketchup op. 500 g 30
18. Kisiel bez cukru op. 1 kg (1000g) 40
19. Kminek op. 20 g 80
20. Koncentrat pomidorowy op. 1 litr (1000ml) 300
21. Kukurydza konserwowa op. 400 g 220
22. Kwasek cytrynowy op. 50 g 120
23. Liście laurowe op. 50 g 10
24. Majeranek op. 10 g 100
25. Makaron - nitka, łazanka, świdry op. 1 kg (1000g) 600
26. Mąka pszenna typ. 500 op. 1 kg (1000g) 940
27. Mąka ziemniaczana op. 1 kg (1000g) 80
28. Miód naturalny op. 25 g 1920
29. Musztarda op. 1 litr (1000ml) 2
30. Ocet op. 1 litr (1000ml) 80
31. Ogórek konserwowy op. 1 litr (1000ml) 90
32. Olej roślinny op. 1 litr (1000ml) 980
33. Papryka mielona słodka op. 20 g 100
34. Pieprz czarny mielony op. 20 g 200
35. Płatki owsiane op. 1 kg (1000g) 300
36. Proszek do ciast op. 36g 4
37. Przyprawa sypka op. 1 kg (1000g) 100
38. Przyprawa w płynie op. 1 litr (1000ml) 400
39. Ryż op. 1 kg (1000g) 700
40. Sól op. 1 kg (1000g) 700
41. Sucharki op. 290 g 750
42. Ziele angielskie op. 15 g 50
43. Żurek w torebkach op. 50 g 240
44. Zioła prowansalskie op. 50g 5
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 5 - Mięso i przetwory mięsne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Lp. Opis przedmiotu zamówienia Ilość J. m.
1. 2. 3. 4.
1. Filet z kurczaka 700 kg
2. Gulasz wołowy b/k 900 kg
3. Kiełbasa drobiowa z warzywami, krojona, pakowany hermetycznie op. 1 kg 190 kg
4. Kiełbasa drobiowa (gruba) krojona, pakowany hermetycznie op. 1 kg 60 kg
5. Kiełbasa szynkowa (gruba), krojona, pakowany hermetycznie op. 1 kg 700 kg
6. Kurczak cały 1800 kg
7. Łopatka wieprzowa b/k 500 kg
8. Parówki drobiowe 200 kg
9. Pasztet drobiowy 1 kg
10. Schab wieprzowy b/k 2200 kg
11. Szynka wieprzowa - gotowana, krojona, pakowany hermetycznie op. 1 kg 950 kg
12. Udko z kurczaka 1000 kg
13. Wątróbka drobiowa 3 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 6 - Ryby
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Lp. Opis przedmiotu zamówienia Ilość J. m.
1. 2. 3. 4.
1. Ryba wędzona (makrela) 150 kg
2. Filet do smażenia (miruna), mrożony płat filetowy, 170-230g, bez skóry, (mrożone SHP - metodą szaterpaku (metoda mrożenia bez wody na sucho)) 790 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 7 - Jaja
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Lp. Opis przedmiotu zamówienia Ilość J. m.
1. 2. 3. 4.
1. Jaja kurze M – średnie: od 53 g do 63 g 15 500 szt.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 8 - Kleiki, kaszki i zupki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Lp. Przedmiot zamówienia J. m. Ilość
1. 2. 3. 4.
1. Kleik ryżowy szt. 2
2. Modyfikowane mleko początkowe dla niemowląt od urodzenia szt. 6
3. Mleko następne dla niemowląt po 6. miesiącu szt. 3
4. Kaszka mleczno-ryżowa szt. 6
5. Zupka marchewkowa z ryżem szt. 100
6. Zupka jarzynowa z kurczakiem szt. 230
7. Zupka jarzynowa szt. 100
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 9 - Woda mineralna
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Lp. Przedmiot zamówienia J. m. Ilość Wielkość opakowania oczekiwana przez Zamawiającego (*)
1. 2. 3. 4. 5.
1. Woda mineralna, nienasycona CO2, szt. 1 800 1,5l
2. Woda mineralna, średnionasycona CO2, szt. 2 700 1,5l
3. Woda mineralna, wysokonasycona CO2, szt. 2 700 1,5l
4. Woda mineralna, średnionasycona CO2, szt. 240 0,5l
|
| |