GuidZP400 |
1d59a33c-aa91-4901-9c63-dfe9b8431e34
|
Biuletyn |
574294-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Ośrodek Oświaty i Wychowania
|
Regon |
91525795000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Wojska Polskiego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
124
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Świecie
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
86-100
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
kujawsko-pomorskie
|
Zamawiajacy telefon |
0-52 3311525
|
Zamawiajacy fax |
0-52 3330330
|
Zamawiajacy email |
ooiwswiecie@poczta.fm
|
Adres strony url |
http:/www.ooiw.swiecie.net
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Czy przeprowadza podmiot zamawiajacy powierzyl |
1
|
Zamawiajacy powierzyl |
Ośrodek Oświaty i Wychowania w Świeciu ul. Wojska Polskiego 124, 86-100 Świecie
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http:/www.ooiw.swiecie.net
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
w formie pisemnej na adres Ośrodka Oświaty i Wychowania w Świeciu ul. Wojska Polskiego 124, 86-100 Świecie pok.36 (sekretariat)
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawy mięsa i wędlin do przedszkoli publicznych, żłobka, szkół podstawowych z terenu Gminy Świecie
|
Numer referencyjny |
OOiW-Ks.271.02.2019
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa i wędlin do przedszkoli publicznych, żłobka, szkół podstawowych z terenu Gminy Świecie (20 placówek) w ilościach i asortymencie określonych w formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do niniejszej SIWZ.
|
Cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
442808,93
|
Waluta calosc |
PLN
|
Okres w miesiacach |
10
|
Data rozpoczecia |
2019-09-01T00:00:00+02:00
|
Data zakonczenia |
2020-06-30T00:00:00+02:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy –w tym okresie, należycie wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również należycie wykonuje – przez okres minimum 6 miesięcy w ramach pojedynczego zamówienia co najmniej dwa zamówienia polegające na sukcesywnych dostawach do zakładów żywienia zbiorowego zamkniętego*mięsa i wędlin odpowiadających swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia o wartości co najmniej 200.000,00 zł brutto każde.
W celu potwierdzenia spełniania niniejszego warunku Wykonawca zobowiązany jest załączyć do oferty oświadczenia i dokumenty wyszczególnione w pkt. 6.1. lit. a) i b) SIWZ. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu, zostanie dokonana zgodnie z kryterium „spełnia/nie spełnia”, na podstawie analizy dokumentów i oświadczeń dołączonych przez Wykonawcę do oferty.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę niniejszego warunku udziału w postępowaniu, Zamawiający wymaga aby Wykonawca załączył do oferty oświadczenie (wg wzoru Zamawiającego - Załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełniania warunku nastąpi według formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie weryfikacji oświadczenia załączonego do oferty.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca załączy do oferty dokumenty wyszczególnione w pkt. 6.1. lit. c) SIWZ
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
|
Zakresie warunkow udzialu |
* Aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt. 1 i 5 ustawy, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert;
* Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu – wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert;
* Aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu – wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składnia ofert.
|
Inne dokumenty niewymienione |
Zaświadczenie (opinia) właściwego inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub lekarza weterynarii o wprowadzeniu systemu HACCP lub o jego wdrażaniu.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
IV 6 1 sposob udostepniania |
na wniosek oferenta
|
IV 4 4 data |
2019-08-13T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
08:00
|
IV 4 4 jezyki |
język polski
|
IV 4 5 okres |
30
|