GuidZP400 |
aa30d124-5ded-4229-b9d7-744a0ac7c070
|
Biuletyn |
577398-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole
|
Regon |
93302247900000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Nowa
|
Zamawiajacy adres numer domu |
2
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Wińsko
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
56-160
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
dolnośląskie
|
Zamawiajacy telefon |
0-71 389 80 29
|
Zamawiajacy fax |
0-71 389 88 50
|
Zamawiajacy email |
zszpip@tlen.pl
|
Adres strony url |
http://bip.winsko.pl
|
Adres strony internetowej |
nie dotyczy
|
Adres strony internetowej narzedzia |
nie dotyczy
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
http://bip.winsko.pl/
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://bip.winsko.pl/
|
Dostep do dokumentow ograniczony |
nie dotyczy
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
pisemnie
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Zespół Szkół Publicznych ul. Nowa 2, 56-160 Wińsko
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku w roku szkolnym 2019/2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Zastrzega prawo grup czesci |
nie dotyczy
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
nie dotyczy
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia - część od 1 do 11.
2. Każdy z Wykonawców może złożyć ofertę na wybraną przez siebie część lub części.
3. Opis przedmiotu zamówienia
Przedmiot zamówienia obejmuje 11 części z możliwością składania ofert na poszczególne części.
Część Nr 1 – Dostawa jaj – (CPV: 03142500-3)
Część Nr 2 – Dostawa artykułów mleczarskich i nabiałów–(CPV: 15500000-3)
Część Nr 3 – Dostawa artykułów z przemiału zbóż –(CPV: 15600000-4)
Część Nr 4 – Dostawa pieczywa świeżego oraz wyrobów piekarskich i ciastkarskich–(CPV: 15821000-9)
Część Nr 5 – Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i wędlin–(CPV: 15100000-9)
Część nr 6 – Dostawa drobiu i wyrobów drobiarskich – (15112000-6; 15112100-7)
Część Nr 7 – Dostawa przypraw, makaronów, tłuszczy, herbat i innych–(CPV: 15870000-7) (CPV: 15850000-1)(CPV: 15863000-5) (CPV: 15412200-1)
Część Nr 8 –Dostawa warzyw i owoców–(CPV: 15300000-1)
Część Nr 9 – Dostawa mrożonek–(CPV: 15220000-6) (CPV: 15330000-0) (CPV: 15331170-9)
Część Nr 10 – Dostawa pozostałych art. żywnościowych–(CPV: 15800000-6) (CPV: 15400000-2)(CPV: 15300000-1) (CPV: 15600000-4) (CPV: 15240000-2)
Część nr 11 – Dostawa wyrobów garmażeryjnych - CPV: 15000000-8; 15800000-6; 15851000-815890000-3; 15894200-3)
Zamówienie obejmuje dostarczenie produktów wymienionych w poszczególnych częściach do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na koszt Wykonawcy zadania w terminach oraz ilościach określonych przez Zamawiającego.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie, zgodnie ze składanymi oddzielnie zamówieniami.
Szczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. Podane w formularzu cenowym ilości produktów żywnościowych określają przewidywane zapotrzebowanie stołówki Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na w/w produkty w okresie trwania umowy. Zamawiający nie gwarantuje Wykonawcy, że złoży zamówienie sumaryczne (w pełnym wymiarze), jest to uzależnione od zapotrzebowania, jakie będzie istniało w okresie realizacji umowy.
Każdy artykuł spożywczy musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie.
Wykonawca zapewni, że dostarczone artykuły spożywcze będą należytej jakości oraz, że będą dostarczone w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach nie później niż w 1/4 okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
Zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych na wskazane asortymenty stanowiące przedmiot zamówienia, tj. produktów innych producentów niż wymienione w dokumentach z zastrzeżeniem, by ich minimalne parametry jakościowe nie były gorsze niż parametry i cechy wskazanych produktów. Zaoferowany produkt równoważny należy opisać w zał. nr 6 do SIWZ.
UWAGA:
Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w Formularzu cenowym (poszczególnych części) była wypełniona, nie wypełnienie przez wykonawcę jakiejkolwiek z pozycji w wybranej części spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy w zakresie tej części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedną lub więcej ze wskazanych w specyfikacji części.
4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych
5. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej
6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku – Prawo zamówień publicznych.
7.Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom.
Zamawiający dopuszcza realizację zamówienia w części przez podwykonawców, za których działania bądź zaniechania Wykonawca odpowiada jak za swoje własne.
W przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w ofercie musi wskazać dane części, które zamierza powierzyć do wykonania przez Podwykonawcę. Konieczność powierzenia wykonania danej/ych części przez Podwykonawców, wynikła w trakcie realizacji zamówienia, wymaga uzyskania akceptacji Zamawiającego. Wykaz podwykonawców należy opisać w zał. nr 4 do SIWZ.
8.Wymagania stawiane Wykonawcy:
8.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
8.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy,
8.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy.
8.4 Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.
Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
9. Wymagania organizacyjne
- produkty żywnościowe będące przedmiotem zamówienia muszą odpowiadać wszelkim normom i standardom dopuszczającym je do sprzedaży i spożycia, w przypadku mięsa i przetworów świeżych, nie mrożonych wymagane jest dopuszczenie ich do spożycia przez lekarza weterynarii;
1) dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie w roku szkolnym 2019/2020, zgodnie z organizacją roku szkolnego
2) miejscem dostaw produktów żywnościowych jest stołówka Zespołu Szkół Publicznych, Wykonawca zamówienia zobowiązany jest we własnym zakresie i na koszt własny zapewnić dostawę przedmiotu zamówienia do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia stołówki;
3) dostawy odbywać się będą sukcesywnie, częściami, w oparciu o telefoniczne lub pisemne zamówienia z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
4) dostawy artykułów mleczarskich, nabiału i pieczywa odbywać się będą codziennie (od poniedziałku do piątku), w dniu złożenia zamówienia, w godzinach rannych, w razie potrzeby również w godzinach popołudniowych, uzgodnionych z Zamawiającym;
5) dostawy produktów mięsnych, drobiowych oraz wędlin odbywać się będą ok. trzy razy w tygodniu w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
6) transport, opakowania oraz produkty muszą spełniać wymogi HACCP
7) Wykonawca w formularzu cenowym (dla określonej części) poda ceny jednostkowe na poszczególne produkty żywnościowe oraz łączną wartość netto i brutto zamówienia dla całej części. Dla części nr 8 – Dostawa warzyw i owoców okres niezmienności cen zaoferowanych przez Wykonawcę wynosi 90 dni od dnia podpisania umowy, a ceny poszczególnych pozycji, określone w formularzu cenowym mogą być aktualizowane co dwa miesiące (obniżone lub w przypadku znacznych zmian cen artykułów spożywczych i innych przekraczających 10% podanych wartości w formularzu cenowym podwyższone w związku sezonowością i dostępnością produktów na rynku). Każdorazowa zmiana cen uzgadniana będzie z Zamawiającym i wymagać będzie jego akceptacji);
8) rozliczenie z tytułu dostarczanych produktów żywnościowych będzie następować na podstawie faktur VAT, wystawianych przez Wykonawcę dla faktycznie odebranego towaru. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wskazania późniejszego terminu dostarczenia faktury VAT.
9) Reklamacje dot. poszczególnych produktów żywnościowych załatwiane będą w ciągu 1 dnia. Zgłaszanie reklamacji – telefonicznie lub fax.
10. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia opisane zostały w załączniku nr 5 - Projekt umowy.
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data zakonczenia |
2020-08-31T00:00:00+02:00
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Inne dokumenty niewymienione |
Wykonawca zobowiązany jest do złożenia wraz z ofertą niżej wymienione dokumenty:
- wypełniona i podpisana przez Wykonawcę oferta przetargowa (w oryginale) – załącznik nr 1 do SIWZ,
- Formularze cenowe w zakresie wybranych przez wykonawcę części od 1 do 11 - wypełnione i podpisane przez wykonawcę - zał. nr.2
- oryginał pełnomocnictwa do reprezentowania lub kopia pełnomocnictwa poświadczona przez notariusza,
- Karta podwykonawców –zał. nr 6 (jeśli dotyczy),
- Karta produktów równoważnych – zał. nr 7 (jeśli dotyczy)
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zamawiający działając w oparciu o art. 144 ust 1 ustawy Prawo zamówień Publicznych Określa następujące okoliczności, które mogą powodować konieczność wprowadzenia zmian w treści zawartej umowy w stosunku do treści złożonej oferty:
1) W przypadkach przewidzianych w umowie dopuszcza się wprowadzenie zmian za zgodą Zamawiającego.
2) Zmiany przewidziane w umowie mogą być inicjowane przez Zamawiającego lub przez Wykonawcę.
3) Zmiany umowy, o których mowa w ust. 1 muszą być dokonywane z zachowaniem przepisu art. 140 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych, stanowiącego, że umowa podlega unieważnieniu w części wykraczającej poza określenie przedmiotu zamówienia zawarte w specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
4) Zmiany, o których mowa mogą dotyczyć:
a) zmiany danych wykonawcy (np. zmiana adresu, nazwy) lub zmianywynikającej z przekształcenia podmiotowego po stronie Wykonawcy lub Zamawiającego,
b) obniżenia cen producenta lub zastosowania promocyjnej zniżki cen, gdzie Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu asortymentu objętego umową po cenach odpowiednio obniżonych. Każdorazowa zmiana cen (w przypadku cen promocyjnych) uzgodniona będzie z zamawiającym.
c) podwyższenia jakości parametrów lub innych cech charakterystycznych dla przedmiotu dostawy, w tym zmiany numeru katalogowego produktu bądź nazwy własnej produktu, pod warunkiem wprowadzenia na rynek produktu o wyższej jakości, lepszych parametrach lub innych korzystniejszych cechach charakterystycznych, przy zachowaniu ceny oferowanej dla dotychczasowego produktu,
d) zmiany sposobu konfekcjonowania towarów objętych umową w przypadku zmiany wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową,
e) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostawy, na możliwość dostarczania odpowiednich towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte ofertą, przy zachowaniu ceny oferowanej dla danego towaru
f) przedłużenia terminu wykonania umowy w przypadku niewyczerpania kwoty określonej w §6 ust. 1
g) zwiększenia wartości umowy w przypadku zwiększonego zapotrzebowania na oferowany towar, którego zamawiający nie mógł przewidzieć, pomimo zachowania należytej staranności, przy czym wartość ta nie może przekraczać 10% kwoty brutto wymienionej w §6 ust. 1,
h) zmiany ceny jednostkowej dostarczanego towaru pod warunkiem uzasadnionego pisemnego wniosku złożonego co najmniej 14 dni przed planowanym terminem dostawy towaru, którego cena ulega zmianie,
i) zmiany cen w przypadku zmian podatku VAT na podstawie obowiązujących przepisów prawnych w tym zakresiezmiany personelu Wykonawcy i Zamawiającego, za uprzednią zgodą Zamawiającego (np. osoby odpowiedzialnej za realizację zamówienia),
j) warunków płatności z zastrzeżeniem, że zmiana ta będzie korzystna dla Zamawiającego,
Dokonanie zmian, wymaga podpisania aneksu do umowy.
W przypadku podpisywania oferty przez osoby niewymienione w odpisie
z właściwego rejestru – Zamawiający żąda załączenia pełnomocnictwa do podpisania oferty lub podpisania oferty i zawarcia umowy;
W przypadku podmiotów występujących wspólnie Zamawiający żąda załączenia pełnomocnictwa podpisanego przez upoważnionych przedstawicieli każdego z podmiotów występujących wspólnie, do reprezentowania w postępowaniu (zgodnie z art. 23 ustawy Pzp).
|
IV 4 4 data |
2019-08-01T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa jaj
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03142500-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zamówienie obejmuje dostarczenie produktów wymienionych w poszczególnych częściach do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na koszt Wykonawcy zadania w terminach oraz ilościach określonych przez Zamawiającego.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie, zgodnie ze składanymi oddzielnie zamówieniami.
Szczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. Podane w formularzu cenowym ilości produktów żywnościowych określają przewidywane zapotrzebowanie stołówki Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na w/w produkty w okresie trwania umowy. Zamawiający nie gwarantuje Wykonawcy, że złoży zamówienie sumaryczne (w pełnym wymiarze), jest to uzależnione od zapotrzebowania, jakie będzie istniało w okresie realizacji umowy. Każdy artykuł spożywczy musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie.
Wykonawca zapewni, że dostarczone artykuły spożywcze będą należytej jakości oraz, że będą dostarczone w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach nie później niż w 1/4 okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
Zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych na wskazane asortymenty stanowiące przedmiot zamówienia, tj. produktów innych producentów niż wymienione w dokumentach z zastrzeżeniem, by ich minimalne parametry jakościowe nie były gorsze niż parametry i cechy wskazanych produktów. Zaoferowany produkt równoważny należy opisać w zał. nr 6 do SIWZ.
UWAGA:
Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w Formularzu cenowym (poszczególnych części) była wypełniona, nie wypełnienie przez wykonawcę jakiejkolwiek z pozycji w wybranej części spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy w zakresie tej części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedną lub więcej ze wskazanych w specyfikacji części.
4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych
5. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej
6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku – Prawo zamówień publicznych.
7.Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom.
Zamawiający dopuszcza realizację zamówienia w części przez podwykonawców, za których działania bądź zaniechania Wykonawca odpowiada jak za swoje własne.
W przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w ofercie musi wskazać dane części, które zamierza powierzyć do wykonania przez Podwykonawcę. Konieczność powierzenia wykonania danej/ych części przez Podwykonawców, wynikła w trakcie realizacji zamówienia, wymaga uzyskania akceptacji Zamawiającego. Wykaz podwykonawców należy opisać w zał. nr 4 do SIWZ.
8.Wymagania stawiane Wykonawcy:
8.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
8.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy,
8.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy.
8.4 Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.
Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
9. Wymagania organizacyjne
- produkty żywnościowe będące przedmiotem zamówienia muszą odpowiadać wszelkim normom i standardom dopuszczającym je do sprzedaży i spożycia, w przypadku mięsa i przetworów świeżych, nie mrożonych wymagane jest dopuszczenie ich do spożycia przez lekarza weterynarii;
1) dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie w roku szkolnym 2019/2020, zgodnie z organizacją roku szkolnego
2) miejscem dostaw produktów żywnościowych jest stołówka Zespołu Szkół Publicznych, Wykonawca zamówienia zobowiązany jest we własnym zakresie i na koszt własny zapewnić dostawę przedmiotu zamówienia do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia stołówki;
3) dostawy odbywać się będą sukcesywnie, częściami, w oparciu o telefoniczne lub pisemne zamówienia z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
4) dostawy artykułów mleczarskich, nabiału i pieczywa odbywać się będą codziennie (od poniedziałku do piątku), w dniu złożenia zamówienia, w godzinach rannych, w razie potrzeby również w godzinach popołudniowych, uzgodnionych z Zamawiającym;
5) dostawy produktów mięsnych, drobiowych oraz wędlin odbywać się będą ok. trzy razy w tygodniu w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
6) transport, opakowania oraz produkty muszą spełniać wymogi HACCP
7) Wykonawca w formularzu cenowym (dla określonej części) poda ceny jednostkowe na poszczególne produkty żywnościowe oraz łączną wartość netto i brutto zamówienia dla całej części. Dla części nr 8 – Dostawa warzyw i owoców okres niezmienności cen zaoferowanych przez Wykonawcę wynosi 90 dni od dnia podpisania umowy, a ceny poszczególnych pozycji, określone w formularzu cenowym mogą być aktualizowane co dwa miesiące (obniżone lub w przypadku znacznych zmian cen artykułów spożywczych i innych przekraczających 10% podanych wartości w formularzu cenowym podwyższone w związku sezonowością i dostępnością produktów na rynku). Każdorazowa zmiana cen uzgadniana będzie z Zamawiającym i wymagać będzie jego akceptacji);
8) rozliczenie z tytułu dostarczanych produktów żywnościowych będzie następować na podstawie faktur VAT, wystawianych przez Wykonawcę dla faktycznie odebranego towaru. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wskazania późniejszego terminu dostarczenia faktury VAT.
9) Reklamacje dot. poszczególnych produktów żywnościowych załatwiane będą w ciągu 1 dnia. Zgłaszanie reklamacji – telefonicznie lub fax.
10. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia opisane zostały w załączniku nr 5 - Projekt umowy.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa artykułów mleczarskich i nabiałów
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zamówienie obejmuje dostarczenie produktów wymienionych w poszczególnych częściach do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na koszt Wykonawcy zadania w terminach oraz ilościach określonych przez Zamawiającego.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie, zgodnie ze składanymi oddzielnie zamówieniami.
Szczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. Podane w formularzu cenowym ilości produktów żywnościowych określają przewidywane zapotrzebowanie stołówki Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na w/w produkty w okresie trwania umowy. Zamawiający nie gwarantuje Wykonawcy, że złoży zamówienie sumaryczne (w pełnym wymiarze), jest to uzależnione od zapotrzebowania, jakie będzie istniało w okresie realizacji umowy. Każdy artykuł spożywczy musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie.
Wykonawca zapewni, że dostarczone artykuły spożywcze będą należytej jakości oraz, że będą dostarczone w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach nie później niż w 1/4 okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
Zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych na wskazane asortymenty stanowiące przedmiot zamówienia, tj. produktów innych producentów niż wymienione w dokumentach z zastrzeżeniem, by ich minimalne parametry jakościowe nie były gorsze niż parametry i cechy wskazanych produktów. Zaoferowany produkt równoważny należy opisać w zał. nr 6 do SIWZ.
UWAGA:
Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w Formularzu cenowym (poszczególnych części) była wypełniona, nie wypełnienie przez wykonawcę jakiejkolwiek z pozycji w wybranej części spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy w zakresie tej części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedną lub więcej ze wskazanych w specyfikacji części.
4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych
5. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej
6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku – Prawo zamówień publicznych.
7.Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom.
Zamawiający dopuszcza realizację zamówienia w części przez podwykonawców, za których działania bądź zaniechania Wykonawca odpowiada jak za swoje własne.
W przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w ofercie musi wskazać dane części, które zamierza powierzyć do wykonania przez Podwykonawcę. Konieczność powierzenia wykonania danej/ych części przez Podwykonawców, wynikła w trakcie realizacji zamówienia, wymaga uzyskania akceptacji Zamawiającego. Wykaz podwykonawców należy opisać w zał. nr 4 do SIWZ.
8.Wymagania stawiane Wykonawcy:
8.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
8.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy,
8.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy.
8.4 Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.
Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
9. Wymagania organizacyjne
- produkty żywnościowe będące przedmiotem zamówienia muszą odpowiadać wszelkim normom i standardom dopuszczającym je do sprzedaży i spożycia, w przypadku mięsa i przetworów świeżych, nie mrożonych wymagane jest dopuszczenie ich do spożycia przez lekarza weterynarii;
1) dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie w roku szkolnym 2019/2020, zgodnie z organizacją roku szkolnego
2) miejscem dostaw produktów żywnościowych jest stołówka Zespołu Szkół Publicznych, Wykonawca zamówienia zobowiązany jest we własnym zakresie i na koszt własny zapewnić dostawę przedmiotu zamówienia do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia stołówki;
3) dostawy odbywać się będą sukcesywnie, częściami, w oparciu o telefoniczne lub pisemne zamówienia z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
4) dostawy artykułów mleczarskich, nabiału i pieczywa odbywać się będą codziennie (od poniedziałku do piątku), w dniu złożenia zamówienia, w godzinach rannych, w razie potrzeby również w godzinach popołudniowych, uzgodnionych z Zamawiającym;
5) dostawy produktów mięsnych, drobiowych oraz wędlin odbywać się będą ok. trzy razy w tygodniu w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
6) transport, opakowania oraz produkty muszą spełniać wymogi HACCP
7) Wykonawca w formularzu cenowym (dla określonej części) poda ceny jednostkowe na poszczególne produkty żywnościowe oraz łączną wartość netto i brutto zamówienia dla całej części. Dla części nr 8 – Dostawa warzyw i owoców okres niezmienności cen zaoferowanych przez Wykonawcę wynosi 90 dni od dnia podpisania umowy, a ceny poszczególnych pozycji, określone w formularzu cenowym mogą być aktualizowane co dwa miesiące (obniżone lub w przypadku znacznych zmian cen artykułów spożywczych i innych przekraczających 10% podanych wartości w formularzu cenowym podwyższone w związku sezonowością i dostępnością produktów na rynku). Każdorazowa zmiana cen uzgadniana będzie z Zamawiającym i wymagać będzie jego akceptacji);
8) rozliczenie z tytułu dostarczanych produktów żywnościowych będzie następować na podstawie faktur VAT, wystawianych przez Wykonawcę dla faktycznie odebranego towaru. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wskazania późniejszego terminu dostarczenia faktury VAT.
9) Reklamacje dot. poszczególnych produktów żywnościowych załatwiane będą w ciągu 1 dnia. Zgłaszanie reklamacji – telefonicznie lub fax.
10. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia opisane zostały w załączniku nr 5 - Projekt umowy.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa artykułów z przemiału zbóż
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15600000-4
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zamówienie obejmuje dostarczenie produktów wymienionych w poszczególnych częściach do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na koszt Wykonawcy zadania w terminach oraz ilościach określonych przez Zamawiającego.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie, zgodnie ze składanymi oddzielnie zamówieniami.
Szczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. Podane w formularzu cenowym ilości produktów żywnościowych określają przewidywane zapotrzebowanie stołówki Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na w/w produkty w okresie trwania umowy. Zamawiający nie gwarantuje Wykonawcy, że złoży zamówienie sumaryczne (w pełnym wymiarze), jest to uzależnione od zapotrzebowania, jakie będzie istniało w okresie realizacji umowy. Każdy artykuł spożywczy musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie.
Wykonawca zapewni, że dostarczone artykuły spożywcze będą należytej jakości oraz, że będą dostarczone w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach nie później niż w 1/4 okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
Zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych na wskazane asortymenty stanowiące przedmiot zamówienia, tj. produktów innych producentów niż wymienione w dokumentach z zastrzeżeniem, by ich minimalne parametry jakościowe nie były gorsze niż parametry i cechy wskazanych produktów. Zaoferowany produkt równoważny należy opisać w zał. nr 6 do SIWZ.
UWAGA:
Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w Formularzu cenowym (poszczególnych części) była wypełniona, nie wypełnienie przez wykonawcę jakiejkolwiek z pozycji w wybranej części spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy w zakresie tej części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedną lub więcej ze wskazanych w specyfikacji części.
4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych
5. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej
6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku – Prawo zamówień publicznych.
7.Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom.
Zamawiający dopuszcza realizację zamówienia w części przez podwykonawców, za których działania bądź zaniechania Wykonawca odpowiada jak za swoje własne.
W przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w ofercie musi wskazać dane części, które zamierza powierzyć do wykonania przez Podwykonawcę. Konieczność powierzenia wykonania danej/ych części przez Podwykonawców, wynikła w trakcie realizacji zamówienia, wymaga uzyskania akceptacji Zamawiającego. Wykaz podwykonawców należy opisać w zał. nr 4 do SIWZ.
8.Wymagania stawiane Wykonawcy:
8.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
8.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy,
8.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy.
8.4 Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.
Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
9. Wymagania organizacyjne
- produkty żywnościowe będące przedmiotem zamówienia muszą odpowiadać wszelkim normom i standardom dopuszczającym je do sprzedaży i spożycia, w przypadku mięsa i przetworów świeżych, nie mrożonych wymagane jest dopuszczenie ich do spożycia przez lekarza weterynarii;
1) dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie w roku szkolnym 2019/2020, zgodnie z organizacją roku szkolnego
2) miejscem dostaw produktów żywnościowych jest stołówka Zespołu Szkół Publicznych, Wykonawca zamówienia zobowiązany jest we własnym zakresie i na koszt własny zapewnić dostawę przedmiotu zamówienia do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia stołówki;
3) dostawy odbywać się będą sukcesywnie, częściami, w oparciu o telefoniczne lub pisemne zamówienia z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
4) dostawy artykułów mleczarskich, nabiału i pieczywa odbywać się będą codziennie (od poniedziałku do piątku), w dniu złożenia zamówienia, w godzinach rannych, w razie potrzeby również w godzinach popołudniowych, uzgodnionych z Zamawiającym;
5) dostawy produktów mięsnych, drobiowych oraz wędlin odbywać się będą ok. trzy razy w tygodniu w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
6) transport, opakowania oraz produkty muszą spełniać wymogi HACCP
7) Wykonawca w formularzu cenowym (dla określonej części) poda ceny jednostkowe na poszczególne produkty żywnościowe oraz łączną wartość netto i brutto zamówienia dla całej części. Dla części nr 8 – Dostawa warzyw i owoców okres niezmienności cen zaoferowanych przez Wykonawcę wynosi 90 dni od dnia podpisania umowy, a ceny poszczególnych pozycji, określone w formularzu cenowym mogą być aktualizowane co dwa miesiące (obniżone lub w przypadku znacznych zmian cen artykułów spożywczych i innych przekraczających 10% podanych wartości w formularzu cenowym podwyższone w związku sezonowością i dostępnością produktów na rynku). Każdorazowa zmiana cen uzgadniana będzie z Zamawiającym i wymagać będzie jego akceptacji);
8) rozliczenie z tytułu dostarczanych produktów żywnościowych będzie następować na podstawie faktur VAT, wystawianych przez Wykonawcę dla faktycznie odebranego towaru. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wskazania późniejszego terminu dostarczenia faktury VAT.
9) Reklamacje dot. poszczególnych produktów żywnościowych załatwiane będą w ciągu 1 dnia. Zgłaszanie reklamacji – telefonicznie lub fax.
10. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia opisane zostały w załączniku nr 5 - Projekt umowy.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa pieczywa świeżego oraz wyrobów piekarskich i ciastkarskich
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15821000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zamówienie obejmuje dostarczenie produktów wymienionych w poszczególnych częściach do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na koszt Wykonawcy zadania w terminach oraz ilościach określonych przez Zamawiającego.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie, zgodnie ze składanymi oddzielnie zamówieniami.
Szczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. Podane w formularzu cenowym ilości produktów żywnościowych określają przewidywane zapotrzebowanie stołówki Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na w/w produkty w okresie trwania umowy. Zamawiający nie gwarantuje Wykonawcy, że złoży zamówienie sumaryczne (w pełnym wymiarze), jest to uzależnione od zapotrzebowania, jakie będzie istniało w okresie realizacji umowy. Każdy artykuł spożywczy musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie.
Wykonawca zapewni, że dostarczone artykuły spożywcze będą należytej jakości oraz, że będą dostarczone w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach nie później niż w 1/4 okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
Zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych na wskazane asortymenty stanowiące przedmiot zamówienia, tj. produktów innych producentów niż wymienione w dokumentach z zastrzeżeniem, by ich minimalne parametry jakościowe nie były gorsze niż parametry i cechy wskazanych produktów. Zaoferowany produkt równoważny należy opisać w zał. nr 6 do SIWZ.
UWAGA:
Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w Formularzu cenowym (poszczególnych części) była wypełniona, nie wypełnienie przez wykonawcę jakiejkolwiek z pozycji w wybranej części spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy w zakresie tej części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedną lub więcej ze wskazanych w specyfikacji części.
4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych
5. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej
6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku – Prawo zamówień publicznych.
7.Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom.
Zamawiający dopuszcza realizację zamówienia w części przez podwykonawców, za których działania bądź zaniechania Wykonawca odpowiada jak za swoje własne.
W przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w ofercie musi wskazać dane części, które zamierza powierzyć do wykonania przez Podwykonawcę. Konieczność powierzenia wykonania danej/ych części przez Podwykonawców, wynikła w trakcie realizacji zamówienia, wymaga uzyskania akceptacji Zamawiającego. Wykaz podwykonawców należy opisać w zał. nr 4 do SIWZ.
8.Wymagania stawiane Wykonawcy:
8.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
8.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy,
8.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy.
8.4 Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.
Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
9. Wymagania organizacyjne
- produkty żywnościowe będące przedmiotem zamówienia muszą odpowiadać wszelkim normom i standardom dopuszczającym je do sprzedaży i spożycia, w przypadku mięsa i przetworów świeżych, nie mrożonych wymagane jest dopuszczenie ich do spożycia przez lekarza weterynarii;
1) dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie w roku szkolnym 2019/2020, zgodnie z organizacją roku szkolnego
2) miejscem dostaw produktów żywnościowych jest stołówka Zespołu Szkół Publicznych, Wykonawca zamówienia zobowiązany jest we własnym zakresie i na koszt własny zapewnić dostawę przedmiotu zamówienia do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia stołówki;
3) dostawy odbywać się będą sukcesywnie, częściami, w oparciu o telefoniczne lub pisemne zamówienia z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
4) dostawy artykułów mleczarskich, nabiału i pieczywa odbywać się będą codziennie (od poniedziałku do piątku), w dniu złożenia zamówienia, w godzinach rannych, w razie potrzeby również w godzinach popołudniowych, uzgodnionych z Zamawiającym;
5) dostawy produktów mięsnych, drobiowych oraz wędlin odbywać się będą ok. trzy razy w tygodniu w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
6) transport, opakowania oraz produkty muszą spełniać wymogi HACCP
7) Wykonawca w formularzu cenowym (dla określonej części) poda ceny jednostkowe na poszczególne produkty żywnościowe oraz łączną wartość netto i brutto zamówienia dla całej części. Dla części nr 8 – Dostawa warzyw i owoców okres niezmienności cen zaoferowanych przez Wykonawcę wynosi 90 dni od dnia podpisania umowy, a ceny poszczególnych pozycji, określone w formularzu cenowym mogą być aktualizowane co dwa miesiące (obniżone lub w przypadku znacznych zmian cen artykułów spożywczych i innych przekraczających 10% podanych wartości w formularzu cenowym podwyższone w związku sezonowością i dostępnością produktów na rynku). Każdorazowa zmiana cen uzgadniana będzie z Zamawiającym i wymagać będzie jego akceptacji);
8) rozliczenie z tytułu dostarczanych produktów żywnościowych będzie następować na podstawie faktur VAT, wystawianych przez Wykonawcę dla faktycznie odebranego towaru. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wskazania późniejszego terminu dostarczenia faktury VAT.
9) Reklamacje dot. poszczególnych produktów żywnościowych załatwiane będą w ciągu 1 dnia. Zgłaszanie reklamacji – telefonicznie lub fax.
10. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia opisane zostały w załączniku nr 5 - Projekt umowy.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i wędlin
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zamówienie obejmuje dostarczenie produktów wymienionych w poszczególnych częściach do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na koszt Wykonawcy zadania w terminach oraz ilościach określonych przez Zamawiającego.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie, zgodnie ze składanymi oddzielnie zamówieniami.
Szczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. Podane w formularzu cenowym ilości produktów żywnościowych określają przewidywane zapotrzebowanie stołówki Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na w/w produkty w okresie trwania umowy. Zamawiający nie gwarantuje Wykonawcy, że złoży zamówienie sumaryczne (w pełnym wymiarze), jest to uzależnione od zapotrzebowania, jakie będzie istniało w okresie realizacji umowy. Każdy artykuł spożywczy musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie.
Wykonawca zapewni, że dostarczone artykuły spożywcze będą należytej jakości oraz, że będą dostarczone w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach nie później niż w 1/4 okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
Zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych na wskazane asortymenty stanowiące przedmiot zamówienia, tj. produktów innych producentów niż wymienione w dokumentach z zastrzeżeniem, by ich minimalne parametry jakościowe nie były gorsze niż parametry i cechy wskazanych produktów. Zaoferowany produkt równoważny należy opisać w zał. nr 6 do SIWZ.
UWAGA:
Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w Formularzu cenowym (poszczególnych części) była wypełniona, nie wypełnienie przez wykonawcę jakiejkolwiek z pozycji w wybranej części spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy w zakresie tej części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedną lub więcej ze wskazanych w specyfikacji części.
4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych
5. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej
6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku – Prawo zamówień publicznych.
7.Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom.
Zamawiający dopuszcza realizację zamówienia w części przez podwykonawców, za których działania bądź zaniechania Wykonawca odpowiada jak za swoje własne.
W przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w ofercie musi wskazać dane części, które zamierza powierzyć do wykonania przez Podwykonawcę. Konieczność powierzenia wykonania danej/ych części przez Podwykonawców, wynikła w trakcie realizacji zamówienia, wymaga uzyskania akceptacji Zamawiającego. Wykaz podwykonawców należy opisać w zał. nr 4 do SIWZ.
8.Wymagania stawiane Wykonawcy:
8.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
8.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy,
8.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy.
8.4 Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.
Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
9. Wymagania organizacyjne
- produkty żywnościowe będące przedmiotem zamówienia muszą odpowiadać wszelkim normom i standardom dopuszczającym je do sprzedaży i spożycia, w przypadku mięsa i przetworów świeżych, nie mrożonych wymagane jest dopuszczenie ich do spożycia przez lekarza weterynarii;
1) dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie w roku szkolnym 2019/2020, zgodnie z organizacją roku szkolnego
2) miejscem dostaw produktów żywnościowych jest stołówka Zespołu Szkół Publicznych, Wykonawca zamówienia zobowiązany jest we własnym zakresie i na koszt własny zapewnić dostawę przedmiotu zamówienia do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia stołówki;
3) dostawy odbywać się będą sukcesywnie, częściami, w oparciu o telefoniczne lub pisemne zamówienia z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
4) dostawy artykułów mleczarskich, nabiału i pieczywa odbywać się będą codziennie (od poniedziałku do piątku), w dniu złożenia zamówienia, w godzinach rannych, w razie potrzeby również w godzinach popołudniowych, uzgodnionych z Zamawiającym;
5) dostawy produktów mięsnych, drobiowych oraz wędlin odbywać się będą ok. trzy razy w tygodniu w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
6) transport, opakowania oraz produkty muszą spełniać wymogi HACCP
7) Wykonawca w formularzu cenowym (dla określonej części) poda ceny jednostkowe na poszczególne produkty żywnościowe oraz łączną wartość netto i brutto zamówienia dla całej części. Dla części nr 8 – Dostawa warzyw i owoców okres niezmienności cen zaoferowanych przez Wykonawcę wynosi 90 dni od dnia podpisania umowy, a ceny poszczególnych pozycji, określone w formularzu cenowym mogą być aktualizowane co dwa miesiące (obniżone lub w przypadku znacznych zmian cen artykułów spożywczych i innych przekraczających 10% podanych wartości w formularzu cenowym podwyższone w związku sezonowością i dostępnością produktów na rynku). Każdorazowa zmiana cen uzgadniana będzie z Zamawiającym i wymagać będzie jego akceptacji);
8) rozliczenie z tytułu dostarczanych produktów żywnościowych będzie następować na podstawie faktur VAT, wystawianych przez Wykonawcę dla faktycznie odebranego towaru. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wskazania późniejszego terminu dostarczenia faktury VAT.
9) Reklamacje dot. poszczególnych produktów żywnościowych załatwiane będą w ciągu 1 dnia. Zgłaszanie reklamacji – telefonicznie lub fax.
10. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia opisane zostały w załączniku nr 5 - Projekt umowy.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa drobiu i wyrobów drobiarskich
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15112000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zamówienie obejmuje dostarczenie produktów wymienionych w poszczególnych częściach do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na koszt Wykonawcy zadania w terminach oraz ilościach określonych przez Zamawiającego.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie, zgodnie ze składanymi oddzielnie zamówieniami.
Szczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. Podane w formularzu cenowym ilości produktów żywnościowych określają przewidywane zapotrzebowanie stołówki Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na w/w produkty w okresie trwania umowy. Zamawiający nie gwarantuje Wykonawcy, że złoży zamówienie sumaryczne (w pełnym wymiarze), jest to uzależnione od zapotrzebowania, jakie będzie istniało w okresie realizacji umowy. Każdy artykuł spożywczy musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie.
Wykonawca zapewni, że dostarczone artykuły spożywcze będą należytej jakości oraz, że będą dostarczone w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach nie później niż w 1/4 okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
Zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych na wskazane asortymenty stanowiące przedmiot zamówienia, tj. produktów innych producentów niż wymienione w dokumentach z zastrzeżeniem, by ich minimalne parametry jakościowe nie były gorsze niż parametry i cechy wskazanych produktów. Zaoferowany produkt równoważny należy opisać w zał. nr 6 do SIWZ.
UWAGA:
Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w Formularzu cenowym (poszczególnych części) była wypełniona, nie wypełnienie przez wykonawcę jakiejkolwiek z pozycji w wybranej części spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy w zakresie tej części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedną lub więcej ze wskazanych w specyfikacji części.
4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych
5. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej
6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku – Prawo zamówień publicznych.
7.Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom.
Zamawiający dopuszcza realizację zamówienia w części przez podwykonawców, za których działania bądź zaniechania Wykonawca odpowiada jak za swoje własne.
W przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w ofercie musi wskazać dane części, które zamierza powierzyć do wykonania przez Podwykonawcę. Konieczność powierzenia wykonania danej/ych części przez Podwykonawców, wynikła w trakcie realizacji zamówienia, wymaga uzyskania akceptacji Zamawiającego. Wykaz podwykonawców należy opisać w zał. nr 4 do SIWZ.
8.Wymagania stawiane Wykonawcy:
8.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
8.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy,
8.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy.
8.4 Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.
Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
9. Wymagania organizacyjne
- produkty żywnościowe będące przedmiotem zamówienia muszą odpowiadać wszelkim normom i standardom dopuszczającym je do sprzedaży i spożycia, w przypadku mięsa i przetworów świeżych, nie mrożonych wymagane jest dopuszczenie ich do spożycia przez lekarza weterynarii;
1) dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie w roku szkolnym 2019/2020, zgodnie z organizacją roku szkolnego
2) miejscem dostaw produktów żywnościowych jest stołówka Zespołu Szkół Publicznych, Wykonawca zamówienia zobowiązany jest we własnym zakresie i na koszt własny zapewnić dostawę przedmiotu zamówienia do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia stołówki;
3) dostawy odbywać się będą sukcesywnie, częściami, w oparciu o telefoniczne lub pisemne zamówienia z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
4) dostawy artykułów mleczarskich, nabiału i pieczywa odbywać się będą codziennie (od poniedziałku do piątku), w dniu złożenia zamówienia, w godzinach rannych, w razie potrzeby również w godzinach popołudniowych, uzgodnionych z Zamawiającym;
5) dostawy produktów mięsnych, drobiowych oraz wędlin odbywać się będą ok. trzy razy w tygodniu w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
6) transport, opakowania oraz produkty muszą spełniać wymogi HACCP
7) Wykonawca w formularzu cenowym (dla określonej części) poda ceny jednostkowe na poszczególne produkty żywnościowe oraz łączną wartość netto i brutto zamówienia dla całej części. Dla części nr 8 – Dostawa warzyw i owoców okres niezmienności cen zaoferowanych przez Wykonawcę wynosi 90 dni od dnia podpisania umowy, a ceny poszczególnych pozycji, określone w formularzu cenowym mogą być aktualizowane co dwa miesiące (obniżone lub w przypadku znacznych zmian cen artykułów spożywczych i innych przekraczających 10% podanych wartości w formularzu cenowym podwyższone w związku sezonowością i dostępnością produktów na rynku). Każdorazowa zmiana cen uzgadniana będzie z Zamawiającym i wymagać będzie jego akceptacji);
8) rozliczenie z tytułu dostarczanych produktów żywnościowych będzie następować na podstawie faktur VAT, wystawianych przez Wykonawcę dla faktycznie odebranego towaru. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wskazania późniejszego terminu dostarczenia faktury VAT.
9) Reklamacje dot. poszczególnych produktów żywnościowych załatwiane będą w ciągu 1 dnia. Zgłaszanie reklamacji – telefonicznie lub fax.
10. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia opisane zostały w załączniku nr 5 - Projekt umowy.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa przypraw, makaronów, tłuszczy, herbat i innych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15870000-7
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zamówienie obejmuje dostarczenie produktów wymienionych w poszczególnych częściach do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na koszt Wykonawcy zadania w terminach oraz ilościach określonych przez Zamawiającego.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie, zgodnie ze składanymi oddzielnie zamówieniami.
Szczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. Podane w formularzu cenowym ilości produktów żywnościowych określają przewidywane zapotrzebowanie stołówki Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na w/w produkty w okresie trwania umowy. Zamawiający nie gwarantuje Wykonawcy, że złoży zamówienie sumaryczne (w pełnym wymiarze), jest to uzależnione od zapotrzebowania, jakie będzie istniało w okresie realizacji umowy. Każdy artykuł spożywczy musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie.
Wykonawca zapewni, że dostarczone artykuły spożywcze będą należytej jakości oraz, że będą dostarczone w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach nie później niż w 1/4 okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
Zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych na wskazane asortymenty stanowiące przedmiot zamówienia, tj. produktów innych producentów niż wymienione w dokumentach z zastrzeżeniem, by ich minimalne parametry jakościowe nie były gorsze niż parametry i cechy wskazanych produktów. Zaoferowany produkt równoważny należy opisać w zał. nr 6 do SIWZ.
UWAGA:
Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w Formularzu cenowym (poszczególnych części) była wypełniona, nie wypełnienie przez wykonawcę jakiejkolwiek z pozycji w wybranej części spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy w zakresie tej części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedną lub więcej ze wskazanych w specyfikacji części.
4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych
5. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej
6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku – Prawo zamówień publicznych.
7.Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom.
Zamawiający dopuszcza realizację zamówienia w części przez podwykonawców, za których działania bądź zaniechania Wykonawca odpowiada jak za swoje własne.
W przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w ofercie musi wskazać dane części, które zamierza powierzyć do wykonania przez Podwykonawcę. Konieczność powierzenia wykonania danej/ych części przez Podwykonawców, wynikła w trakcie realizacji zamówienia, wymaga uzyskania akceptacji Zamawiającego. Wykaz podwykonawców należy opisać w zał. nr 4 do SIWZ.
8.Wymagania stawiane Wykonawcy:
8.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
8.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy,
8.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy.
8.4 Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.
Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
9. Wymagania organizacyjne
- produkty żywnościowe będące przedmiotem zamówienia muszą odpowiadać wszelkim normom i standardom dopuszczającym je do sprzedaży i spożycia, w przypadku mięsa i przetworów świeżych, nie mrożonych wymagane jest dopuszczenie ich do spożycia przez lekarza weterynarii;
1) dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie w roku szkolnym 2019/2020, zgodnie z organizacją roku szkolnego
2) miejscem dostaw produktów żywnościowych jest stołówka Zespołu Szkół Publicznych, Wykonawca zamówienia zobowiązany jest we własnym zakresie i na koszt własny zapewnić dostawę przedmiotu zamówienia do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia stołówki;
3) dostawy odbywać się będą sukcesywnie, częściami, w oparciu o telefoniczne lub pisemne zamówienia z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
4) dostawy artykułów mleczarskich, nabiału i pieczywa odbywać się będą codziennie (od poniedziałku do piątku), w dniu złożenia zamówienia, w godzinach rannych, w razie potrzeby również w godzinach popołudniowych, uzgodnionych z Zamawiającym;
5) dostawy produktów mięsnych, drobiowych oraz wędlin odbywać się będą ok. trzy razy w tygodniu w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
6) transport, opakowania oraz produkty muszą spełniać wymogi HACCP
7) Wykonawca w formularzu cenowym (dla określonej części) poda ceny jednostkowe na poszczególne produkty żywnościowe oraz łączną wartość netto i brutto zamówienia dla całej części. Dla części nr 8 – Dostawa warzyw i owoców okres niezmienności cen zaoferowanych przez Wykonawcę wynosi 90 dni od dnia podpisania umowy, a ceny poszczególnych pozycji, określone w formularzu cenowym mogą być aktualizowane co dwa miesiące (obniżone lub w przypadku znacznych zmian cen artykułów spożywczych i innych przekraczających 10% podanych wartości w formularzu cenowym podwyższone w związku sezonowością i dostępnością produktów na rynku). Każdorazowa zmiana cen uzgadniana będzie z Zamawiającym i wymagać będzie jego akceptacji);
8) rozliczenie z tytułu dostarczanych produktów żywnościowych będzie następować na podstawie faktur VAT, wystawianych przez Wykonawcę dla faktycznie odebranego towaru. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wskazania późniejszego terminu dostarczenia faktury VAT.
9) Reklamacje dot. poszczególnych produktów żywnościowych załatwiane będą w ciągu 1 dnia. Zgłaszanie reklamacji – telefonicznie lub fax.
10. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia opisane zostały w załączniku nr 5 - Projekt umowy.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa warzyw i owoców
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zamówienie obejmuje dostarczenie produktów wymienionych w poszczególnych częściach do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na koszt Wykonawcy zadania w terminach oraz ilościach określonych przez Zamawiającego.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie, zgodnie ze składanymi oddzielnie zamówieniami.
Szczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. Podane w formularzu cenowym ilości produktów żywnościowych określają przewidywane zapotrzebowanie stołówki Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na w/w produkty w okresie trwania umowy. Zamawiający nie gwarantuje Wykonawcy, że złoży zamówienie sumaryczne (w pełnym wymiarze), jest to uzależnione od zapotrzebowania, jakie będzie istniało w okresie realizacji umowy. Każdy artykuł spożywczy musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie.
Wykonawca zapewni, że dostarczone artykuły spożywcze będą należytej jakości oraz, że będą dostarczone w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach nie później niż w 1/4 okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
Zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych na wskazane asortymenty stanowiące przedmiot zamówienia, tj. produktów innych producentów niż wymienione w dokumentach z zastrzeżeniem, by ich minimalne parametry jakościowe nie były gorsze niż parametry i cechy wskazanych produktów. Zaoferowany produkt równoważny należy opisać w zał. nr 6 do SIWZ.
UWAGA:
Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w Formularzu cenowym (poszczególnych części) była wypełniona, nie wypełnienie przez wykonawcę jakiejkolwiek z pozycji w wybranej części spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy w zakresie tej części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedną lub więcej ze wskazanych w specyfikacji części.
4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych
5. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej
6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku – Prawo zamówień publicznych.
7.Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom.
Zamawiający dopuszcza realizację zamówienia w części przez podwykonawców, za których działania bądź zaniechania Wykonawca odpowiada jak za swoje własne.
W przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w ofercie musi wskazać dane części, które zamierza powierzyć do wykonania przez Podwykonawcę. Konieczność powierzenia wykonania danej/ych części przez Podwykonawców, wynikła w trakcie realizacji zamówienia, wymaga uzyskania akceptacji Zamawiającego. Wykaz podwykonawców należy opisać w zał. nr 4 do SIWZ.
8.Wymagania stawiane Wykonawcy:
8.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
8.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy,
8.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy.
8.4 Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.
Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
9. Wymagania organizacyjne
- produkty żywnościowe będące przedmiotem zamówienia muszą odpowiadać wszelkim normom i standardom dopuszczającym je do sprzedaży i spożycia, w przypadku mięsa i przetworów świeżych, nie mrożonych wymagane jest dopuszczenie ich do spożycia przez lekarza weterynarii;
1) dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie w roku szkolnym 2019/2020, zgodnie z organizacją roku szkolnego
2) miejscem dostaw produktów żywnościowych jest stołówka Zespołu Szkół Publicznych, Wykonawca zamówienia zobowiązany jest we własnym zakresie i na koszt własny zapewnić dostawę przedmiotu zamówienia do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia stołówki;
3) dostawy odbywać się będą sukcesywnie, częściami, w oparciu o telefoniczne lub pisemne zamówienia z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
4) dostawy artykułów mleczarskich, nabiału i pieczywa odbywać się będą codziennie (od poniedziałku do piątku), w dniu złożenia zamówienia, w godzinach rannych, w razie potrzeby również w godzinach popołudniowych, uzgodnionych z Zamawiającym;
5) dostawy produktów mięsnych, drobiowych oraz wędlin odbywać się będą ok. trzy razy w tygodniu w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
6) transport, opakowania oraz produkty muszą spełniać wymogi HACCP
7) Wykonawca w formularzu cenowym (dla określonej części) poda ceny jednostkowe na poszczególne produkty żywnościowe oraz łączną wartość netto i brutto zamówienia dla całej części. Dla części nr 8 – Dostawa warzyw i owoców okres niezmienności cen zaoferowanych przez Wykonawcę wynosi 90 dni od dnia podpisania umowy, a ceny poszczególnych pozycji, określone w formularzu cenowym mogą być aktualizowane co dwa miesiące (obniżone lub w przypadku znacznych zmian cen artykułów spożywczych i innych przekraczających 10% podanych wartości w formularzu cenowym podwyższone w związku sezonowością i dostępnością produktów na rynku). Każdorazowa zmiana cen uzgadniana będzie z Zamawiającym i wymagać będzie jego akceptacji);
8) rozliczenie z tytułu dostarczanych produktów żywnościowych będzie następować na podstawie faktur VAT, wystawianych przez Wykonawcę dla faktycznie odebranego towaru. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wskazania późniejszego terminu dostarczenia faktury VAT.
9) Reklamacje dot. poszczególnych produktów żywnościowych załatwiane będą w ciągu 1 dnia. Zgłaszanie reklamacji – telefonicznie lub fax.
10. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia opisane zostały w załączniku nr 5 - Projekt umowy.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa mrożonek
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15220000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zamówienie obejmuje dostarczenie produktów wymienionych w poszczególnych częściach do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na koszt Wykonawcy zadania w terminach oraz ilościach określonych przez Zamawiającego.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie, zgodnie ze składanymi oddzielnie zamówieniami.
Szczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. Podane w formularzu cenowym ilości produktów żywnościowych określają przewidywane zapotrzebowanie stołówki Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na w/w produkty w okresie trwania umowy. Zamawiający nie gwarantuje Wykonawcy, że złoży zamówienie sumaryczne (w pełnym wymiarze), jest to uzależnione od zapotrzebowania, jakie będzie istniało w okresie realizacji umowy. Każdy artykuł spożywczy musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie.
Wykonawca zapewni, że dostarczone artykuły spożywcze będą należytej jakości oraz, że będą dostarczone w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach nie później niż w 1/4 okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
Zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych na wskazane asortymenty stanowiące przedmiot zamówienia, tj. produktów innych producentów niż wymienione w dokumentach z zastrzeżeniem, by ich minimalne parametry jakościowe nie były gorsze niż parametry i cechy wskazanych produktów. Zaoferowany produkt równoważny należy opisać w zał. nr 6 do SIWZ.
UWAGA:
Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w Formularzu cenowym (poszczególnych części) była wypełniona, nie wypełnienie przez wykonawcę jakiejkolwiek z pozycji w wybranej części spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy w zakresie tej części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedną lub więcej ze wskazanych w specyfikacji części.
4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych
5. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej
6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku – Prawo zamówień publicznych.
7.Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom.
Zamawiający dopuszcza realizację zamówienia w części przez podwykonawców, za których działania bądź zaniechania Wykonawca odpowiada jak za swoje własne.
W przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w ofercie musi wskazać dane części, które zamierza powierzyć do wykonania przez Podwykonawcę. Konieczność powierzenia wykonania danej/ych części przez Podwykonawców, wynikła w trakcie realizacji zamówienia, wymaga uzyskania akceptacji Zamawiającego. Wykaz podwykonawców należy opisać w zał. nr 4 do SIWZ.
8.Wymagania stawiane Wykonawcy:
8.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
8.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy,
8.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy.
8.4 Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.
Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
9. Wymagania organizacyjne
- produkty żywnościowe będące przedmiotem zamówienia muszą odpowiadać wszelkim normom i standardom dopuszczającym je do sprzedaży i spożycia, w przypadku mięsa i przetworów świeżych, nie mrożonych wymagane jest dopuszczenie ich do spożycia przez lekarza weterynarii;
1) dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie w roku szkolnym 2019/2020, zgodnie z organizacją roku szkolnego
2) miejscem dostaw produktów żywnościowych jest stołówka Zespołu Szkół Publicznych, Wykonawca zamówienia zobowiązany jest we własnym zakresie i na koszt własny zapewnić dostawę przedmiotu zamówienia do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia stołówki;
3) dostawy odbywać się będą sukcesywnie, częściami, w oparciu o telefoniczne lub pisemne zamówienia z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
4) dostawy artykułów mleczarskich, nabiału i pieczywa odbywać się będą codziennie (od poniedziałku do piątku), w dniu złożenia zamówienia, w godzinach rannych, w razie potrzeby również w godzinach popołudniowych, uzgodnionych z Zamawiającym;
5) dostawy produktów mięsnych, drobiowych oraz wędlin odbywać się będą ok. trzy razy w tygodniu w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
6) transport, opakowania oraz produkty muszą spełniać wymogi HACCP
7) Wykonawca w formularzu cenowym (dla określonej części) poda ceny jednostkowe na poszczególne produkty żywnościowe oraz łączną wartość netto i brutto zamówienia dla całej części. Dla części nr 8 – Dostawa warzyw i owoców okres niezmienności cen zaoferowanych przez Wykonawcę wynosi 90 dni od dnia podpisania umowy, a ceny poszczególnych pozycji, określone w formularzu cenowym mogą być aktualizowane co dwa miesiące (obniżone lub w przypadku znacznych zmian cen artykułów spożywczych i innych przekraczających 10% podanych wartości w formularzu cenowym podwyższone w związku sezonowością i dostępnością produktów na rynku). Każdorazowa zmiana cen uzgadniana będzie z Zamawiającym i wymagać będzie jego akceptacji);
8) rozliczenie z tytułu dostarczanych produktów żywnościowych będzie następować na podstawie faktur VAT, wystawianych przez Wykonawcę dla faktycznie odebranego towaru. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wskazania późniejszego terminu dostarczenia faktury VAT.
9) Reklamacje dot. poszczególnych produktów żywnościowych załatwiane będą w ciągu 1 dnia. Zgłaszanie reklamacji – telefonicznie lub fax.
10. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia opisane zostały w załączniku nr 5 - Projekt umowy.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
10
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa pozostałych art. żywnościowych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zamówienie obejmuje dostarczenie produktów wymienionych w poszczególnych częściach do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na koszt Wykonawcy zadania w terminach oraz ilościach określonych przez Zamawiającego.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie, zgodnie ze składanymi oddzielnie zamówieniami.
Szczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. Podane w formularzu cenowym ilości produktów żywnościowych określają przewidywane zapotrzebowanie stołówki Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na w/w produkty w okresie trwania umowy. Zamawiający nie gwarantuje Wykonawcy, że złoży zamówienie sumaryczne (w pełnym wymiarze), jest to uzależnione od zapotrzebowania, jakie będzie istniało w okresie realizacji umowy. Każdy artykuł spożywczy musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie.
Wykonawca zapewni, że dostarczone artykuły spożywcze będą należytej jakości oraz, że będą dostarczone w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach nie później niż w 1/4 okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
Zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych na wskazane asortymenty stanowiące przedmiot zamówienia, tj. produktów innych producentów niż wymienione w dokumentach z zastrzeżeniem, by ich minimalne parametry jakościowe nie były gorsze niż parametry i cechy wskazanych produktów. Zaoferowany produkt równoważny należy opisać w zał. nr 6 do SIWZ.
UWAGA:
Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w Formularzu cenowym (poszczególnych części) była wypełniona, nie wypełnienie przez wykonawcę jakiejkolwiek z pozycji w wybranej części spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy w zakresie tej części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedną lub więcej ze wskazanych w specyfikacji części.
4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych
5. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej
6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku – Prawo zamówień publicznych.
7.Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom.
Zamawiający dopuszcza realizację zamówienia w części przez podwykonawców, za których działania bądź zaniechania Wykonawca odpowiada jak za swoje własne.
W przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w ofercie musi wskazać dane części, które zamierza powierzyć do wykonania przez Podwykonawcę. Konieczność powierzenia wykonania danej/ych części przez Podwykonawców, wynikła w trakcie realizacji zamówienia, wymaga uzyskania akceptacji Zamawiającego. Wykaz podwykonawców należy opisać w zał. nr 4 do SIWZ.
8.Wymagania stawiane Wykonawcy:
8.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
8.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy,
8.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy.
8.4 Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.
Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
9. Wymagania organizacyjne
- produkty żywnościowe będące przedmiotem zamówienia muszą odpowiadać wszelkim normom i standardom dopuszczającym je do sprzedaży i spożycia, w przypadku mięsa i przetworów świeżych, nie mrożonych wymagane jest dopuszczenie ich do spożycia przez lekarza weterynarii;
1) dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie w roku szkolnym 2019/2020, zgodnie z organizacją roku szkolnego
2) miejscem dostaw produktów żywnościowych jest stołówka Zespołu Szkół Publicznych, Wykonawca zamówienia zobowiązany jest we własnym zakresie i na koszt własny zapewnić dostawę przedmiotu zamówienia do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia stołówki;
3) dostawy odbywać się będą sukcesywnie, częściami, w oparciu o telefoniczne lub pisemne zamówienia z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
4) dostawy artykułów mleczarskich, nabiału i pieczywa odbywać się będą codziennie (od poniedziałku do piątku), w dniu złożenia zamówienia, w godzinach rannych, w razie potrzeby również w godzinach popołudniowych, uzgodnionych z Zamawiającym;
5) dostawy produktów mięsnych, drobiowych oraz wędlin odbywać się będą ok. trzy razy w tygodniu w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
6) transport, opakowania oraz produkty muszą spełniać wymogi HACCP
7) Wykonawca w formularzu cenowym (dla określonej części) poda ceny jednostkowe na poszczególne produkty żywnościowe oraz łączną wartość netto i brutto zamówienia dla całej części. Dla części nr 8 – Dostawa warzyw i owoców okres niezmienności cen zaoferowanych przez Wykonawcę wynosi 90 dni od dnia podpisania umowy, a ceny poszczególnych pozycji, określone w formularzu cenowym mogą być aktualizowane co dwa miesiące (obniżone lub w przypadku znacznych zmian cen artykułów spożywczych i innych przekraczających 10% podanych wartości w formularzu cenowym podwyższone w związku sezonowością i dostępnością produktów na rynku). Każdorazowa zmiana cen uzgadniana będzie z Zamawiającym i wymagać będzie jego akceptacji);
8) rozliczenie z tytułu dostarczanych produktów żywnościowych będzie następować na podstawie faktur VAT, wystawianych przez Wykonawcę dla faktycznie odebranego towaru. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wskazania późniejszego terminu dostarczenia faktury VAT.
9) Reklamacje dot. poszczególnych produktów żywnościowych załatwiane będą w ciągu 1 dnia. Zgłaszanie reklamacji – telefonicznie lub fax.
10. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia opisane zostały w załączniku nr 5 - Projekt umowy.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
11
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa wyrobów garmażeryjnych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zamówienie obejmuje dostarczenie produktów wymienionych w poszczególnych częściach do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na koszt Wykonawcy zadania w terminach oraz ilościach określonych przez Zamawiającego.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie, zgodnie ze składanymi oddzielnie zamówieniami.
Szczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. Podane w formularzu cenowym ilości produktów żywnościowych określają przewidywane zapotrzebowanie stołówki Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na w/w produkty w okresie trwania umowy. Zamawiający nie gwarantuje Wykonawcy, że złoży zamówienie sumaryczne (w pełnym wymiarze), jest to uzależnione od zapotrzebowania, jakie będzie istniało w okresie realizacji umowy. Każdy artykuł spożywczy musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie.
Wykonawca zapewni, że dostarczone artykuły spożywcze będą należytej jakości oraz, że będą dostarczone w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach nie później niż w 1/4 okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
Zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych na wskazane asortymenty stanowiące przedmiot zamówienia, tj. produktów innych producentów niż wymienione w dokumentach z zastrzeżeniem, by ich minimalne parametry jakościowe nie były gorsze niż parametry i cechy wskazanych produktów. Zaoferowany produkt równoważny należy opisać w zał. nr 6 do SIWZ.
UWAGA:
Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w Formularzu cenowym (poszczególnych części) była wypełniona, nie wypełnienie przez wykonawcę jakiejkolwiek z pozycji w wybranej części spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy w zakresie tej części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedną lub więcej ze wskazanych w specyfikacji części.
4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych
5. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej
6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku – Prawo zamówień publicznych.
7.Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom.
Zamawiający dopuszcza realizację zamówienia w części przez podwykonawców, za których działania bądź zaniechania Wykonawca odpowiada jak za swoje własne.
W przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w ofercie musi wskazać dane części, które zamierza powierzyć do wykonania przez Podwykonawcę. Konieczność powierzenia wykonania danej/ych części przez Podwykonawców, wynikła w trakcie realizacji zamówienia, wymaga uzyskania akceptacji Zamawiającego. Wykaz podwykonawców należy opisać w zał. nr 4 do SIWZ.
8.Wymagania stawiane Wykonawcy:
8.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
8.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy,
8.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy.
8.4 Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.
Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
9. Wymagania organizacyjne
- produkty żywnościowe będące przedmiotem zamówienia muszą odpowiadać wszelkim normom i standardom dopuszczającym je do sprzedaży i spożycia, w przypadku mięsa i przetworów świeżych, nie mrożonych wymagane jest dopuszczenie ich do spożycia przez lekarza weterynarii;
1) dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie w roku szkolnym 2019/2020, zgodnie z organizacją roku szkolnego
2) miejscem dostaw produktów żywnościowych jest stołówka Zespołu Szkół Publicznych, Wykonawca zamówienia zobowiązany jest we własnym zakresie i na koszt własny zapewnić dostawę przedmiotu zamówienia do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia stołówki;
3) dostawy odbywać się będą sukcesywnie, częściami, w oparciu o telefoniczne lub pisemne zamówienia z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
4) dostawy artykułów mleczarskich, nabiału i pieczywa odbywać się będą codziennie (od poniedziałku do piątku), w dniu złożenia zamówienia, w godzinach rannych, w razie potrzeby również w godzinach popołudniowych, uzgodnionych z Zamawiającym;
5) dostawy produktów mięsnych, drobiowych oraz wędlin odbywać się będą ok. trzy razy w tygodniu w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
6) transport, opakowania oraz produkty muszą spełniać wymogi HACCP
7) Wykonawca w formularzu cenowym (dla określonej części) poda ceny jednostkowe na poszczególne produkty żywnościowe oraz łączną wartość netto i brutto zamówienia dla całej części. Dla części nr 8 – Dostawa warzyw i owoców okres niezmienności cen zaoferowanych przez Wykonawcę wynosi 90 dni od dnia podpisania umowy, a ceny poszczególnych pozycji, określone w formularzu cenowym mogą być aktualizowane co dwa miesiące (obniżone lub w przypadku znacznych zmian cen artykułów spożywczych i innych przekraczających 10% podanych wartości w formularzu cenowym podwyższone w związku sezonowością i dostępnością produktów na rynku). Każdorazowa zmiana cen uzgadniana będzie z Zamawiającym i wymagać będzie jego akceptacji);
8) rozliczenie z tytułu dostarczanych produktów żywnościowych będzie następować na podstawie faktur VAT, wystawianych przez Wykonawcę dla faktycznie odebranego towaru. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wskazania późniejszego terminu dostarczenia faktury VAT.
9) Reklamacje dot. poszczególnych produktów żywnościowych załatwiane będą w ciągu 1 dnia. Zgłaszanie reklamacji – telefonicznie lub fax.
10. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia opisane zostały w załączniku nr 5 - Projekt umowy.
|
| |