GuidZP400 |
416068f7-e399-40d1-8f04-fe8c48977df7
|
Biuletyn |
579307-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Zakład Karny
|
Regon |
32021300000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Eichendorffa
|
Zamawiajacy adres numer domu |
14
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Racibórz
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
47-400
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
324 539 600
|
Zamawiajacy email |
dkw_raciborz@sw.gov.pl
|
Adres strony url |
www.sw.gov.pl
|
Adres strony internetowej narzedzia |
nie dotyczy
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Nazwa projektu programu |
nie dotyczy
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Zamawiajacy powierzyl |
nie dotyczy
|
Postepowanie wspolne tresc |
nie dotyczy
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej: zakład karny
|
Wspolne udzielanie zamowienia |
nie dotyczy
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.zp.gov.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.zp.sw.gov.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. – Prawo pocztowe, bądź osobiście
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
47-400 Racibórz ul. J. von Eichendorffa 14
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Przetargnieogranicznony na dostawy art. spożywczych róznych
|
Numer referencyjny |
DKw.2232.4.2019.
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Zastrzega prawo grup czesci |
nie dotyczy
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Raciborzu. Szczegółowy wykaz asortymentu oraz jego ilości z podziałem na poszczególne części określony został poniżej:
grupa I
1. 1) Herbata czarna granulowana
( PN-ISO 3720:1997/Ap2:2006 Herbata czarna -- Definicja i podstawowe wymagania)
Herbata produkowana tylko i wyłącznie z zastosowaniem uznanych metod produkcji, w szczególności procesów więdnięcia, fermentacji, napowietrzania i suszenia liści pochodzących z delikatnych pędów gatunku Camelliasinensis (L.) Kuntze, uznanych za odpowiednie do przygotowania herbaty do spożycia jako napoju; herbata w postaci kuleczek jednakowej wielkości (granulatu) produkowanych metodą CTC (zgniecenie, rozerwanie i zwinięcie liści) - 300kg
2. Kawa zbożowa
PN-ISO 3509:2007 Kawa i produkty kawowe. Terminologia
Kawa zbożowa – ekstrakt kawy zbożowej w proszku - produkt spożywczy otrzymywany przez wysuszenie wodnego wyciągu prażonych zbóż, korzeni cykorii i buraka cukrowego z dodatkiem lub bez innych surowców i substancji dodatkowych, dozwolonych o konsystencji proszku. - 280kg
3. napój herbaciany-200 kg
4. kakao (kakao w proszku)-65 kg
grupa II
1. kwasek cytrynowy- 7kg
2. papryka słodka mielona-30 kg
3. ziele angielskie-10kg
4. pieprz czarny mielony-70kg
5. koperek suszony-35kg
6. liść laurowy-6kg
7. majeranek-8 kg
8. nać pietruszki suszona-27 kg
9. przyprawa uniwersalna (warzywna)w proszku-310 kg
10. przyprawa do zup w płynie-2200kg
11. ocet spirytusowy 10%-250l
12. musztarda-800kg
13. sól jadalna(jodowana)-2200kg
14. bułka tarta-600kg
15. czosnek mielony-20 kg
16. zioła prowansalskie-7 kg
17. cynamon mielony-5kg
18.przyprawa do bigosu-10 kg
19. budyń śmietankowy/waniliowy bez cukru-400kg
grupa III
1
Granulat sojowy
produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej
w opakowaniach do 20 kg
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu-
600 kg
2
Kostka sojowa
produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej
w opakowaniach do 20 kg
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu-
600 kg
3
Kotlety sojowe a`la schabowe
(o gramaturze min.16g/szt)
produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej
w opakowaniach do 10 kg
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu-
60 kg
grupa IV
1. żurek w proszku-550kg
2. sos grzybowy w proszku-80kg
3. bulion drobiowy-1600 kg
grupa V
1. koncentrat pomidorowy 30%-2100kg
2. groszek konserwowy-700kg
3. fasolka konserwowa szparagowa-300 kg
4. sałatka obiadowa szwedzka-1500kg(masa netto po odcieku)
5. leczo pieczarkowe-900kg
6. pasztet sojowy naturalny (pasta sojowa)-80kg
grupa VI
1. marmolada - 2600 kg
2. dżem - 2600 kg
1. Przedmiot zamówienia powinien być dostarczany do zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości.
2. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu powinien spełniać wymagania wymienione
w obowiązujących krajowych i unijnych przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością,
a w szczególności:
a) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149 i 60 z późn. Zm );
b) rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463, z późn. zm.);
c) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. W sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1 - 54; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, tom 34, str. 319 – 337, z późn. zm.);
d) rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. to w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U. z 2015 r. poz. 29)
e) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego I Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004
f) rozporządzenia Komisji (WE) NR 975/2009 z dnia 19 października 2009 r. zmieniające dyrektywę 2002/72/WE w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu ze środkami spożywczymi
g) PN-A-79008 Koncentraty spożywcze- pobieranie i przygotowanie próbek
h) rozporządzenia Komisji (WE) nr 2073/2005 z dnia 2005r w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych
i) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) Nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008r w sprawie dodatków do żywności
j) ustawy z dnia 7 maja 2009r o towarach paczkowanych (Dz. U.2009.91.740)
k) PN-ISO 948 Przyprawy – Pobieranie próbek
l) PN -A-75050 Przetwory owocowe, warzywne, wina i miody pitne. Pobieranie próbek
m) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z pózn.zm.)
n) rozporządzenia wykonawczego Komisji (UE) nr 543/2011 ustanawiającego szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw (Dz. U. UE. L.2011.157.1 z dnia 15 czerwca 2011r.);
o) rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r. nr 112, poz. 774)
3. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego (47-400 Racibórz, ul. Eichendorffa 14) własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi Wykonawca.
4. Realizacja dostaw nie rzadziej niż 1 raz w miesiącu: od poniedziałku do piątku w godzinach 800-1200 w terminach i ilościach uzgodnionych z przedstawicielami Zamawiającego. Każde zamówienie złożone będzie
za pośrednictwem telefonu, faxu bądź e-mail najpóźniej do godziny 14°° na dwa dni przed dostawą. Zamawiający zastrzega, iż wjazd do jednostki będzie odbywał się bez zbędnej zwłoki, jednakże czas wjazdu pojazdu Wykonawcy może być ograniczony względami bezpieczeństwa jednostki penitencjarnej, co w konsekwencji może wydłużyć czas oczekiwania na wjazd na jej teren.
5. Ilość przedmiotu zamówienia może ulec zmniejszeniu w zależności od potrzeb Zamawiającego, przy czym proporcjonalnemu zmniejszeniu ulega również cena całkowita wynikająca z przeprowadzonego postępowania przetargowego.
6. Zamawiający, w okresie obowiązywania umowy, zobowiązuje się do odbioru od Wykonawcy dostaw asortymentu obejmujących ok. 70% (siedemdziesiąt procent) ilości przedmiotu zamówienia wskazanego przez Zamawiającego. Zamawiający będzie żądał przy każdej dostawie wystawionego Handlowego Dokumentu Identyfikacyjnego.
7. Wymagania w zakresie znakowania i opakowań:
a) Produkt oznakowany będzie zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane:
-nazwę produktu ,
-masę netto,
- nazwę dostawcy-producenta, adres
- kraj pochodzenia
- warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodnie z obowiązującym prawem.
b) Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być przechowywane w warunkach nieobniżających ich jakości, a przed użyciem sprawdzone pod względem uszkodzeń, czystości i zapachu.
8. Zamawiający zobowiązuje jednocześnie Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych będących przedmiotem niniejszego zamówienia, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych powodowały obniżenie ponoszonych przez Zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw jak również kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów.
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 tekst |
nie dotyczy
|
Data zakonczenia |
2020-09-01T00:00:00+02:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie ze względu na jego niezłożoną i jednoznaczną specyfikę oraz powszechny charakter. Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego oświadczenia
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie ze względu na jego niezłożoną i jednoznaczną specyfikę oraz powszechny charakter. Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego oświadczenia
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Wykonawca spełni warunek w przypadku gdy w ciągu ostatnich 3 lat wykonał lub wykonuje należycie co najmniej jedną dostawę odpowiadającą swoim rodzajem oraz o łącznej wartości odpowiadającej co najmniej kwotom stanowiącym 50% wartości brutto ceny oferty w zaoferowanej w każdej grupie na którą wykonawca składa ofertę.
|
Zdolnosc techniczna informacje dodatkowe |
Na potwierdzenie powyższego Wykonawca zobowiązany jest przedstawić wykaz zrealizowanych dostaw. W przypadku oferty składanej dla kilku grup wartości wymaganych dostaw nie sumują się. Wykaz powinien zawierać informacje o wartości, przedmiocie, datach wykonania i podmiotach na rzecz których dostawy zostały wykonane wraz z załączeniem dowodów potwierdzających należyte wykonanie.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
nie dotyczy
|
Zakresie warunkow udzialu |
nie dotyczy
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
nie dotyczy
|
Inne dokumenty niewymienione |
1.Pełnomocnictwo złożone w formie oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii w sytuacji:
a) Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia – pełnomocnictwo do reprezentowania wszystkich wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Pełnomocnik może być ustanowiony do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy
b) Podpisania oferty względnie innych dokumentów składanych wraz z ofertą przez osobę, dla której prawo do ich podpisania nie wynika z innych dokumentów złożonych wraz z ofertą – pełnomocnictwo do podpisania oferty.
2. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenia, składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Dokumenty te potwierdzają spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia.
3. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełniania, w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczenia, o których mowa powyżej
4.Aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy pzp, z zastrzeżeniem art. 26 ust. 6 pzp
B. Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej składane w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy pzpz.
Wykonawca, w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy pzp, przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
Zamawiający zamieści informację, o których mowa w art. 86 ust. 5 ustawy pzp na stronie internetowej www.sw.gov.pl.
W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie
o przynależności, braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, składa każdy z Wykonawców. Wzór oświadczenia stanowi załącznik do SIWZ.
C. Oświadczenie RODO
Wykonawca ubiegając się o udzielenie zamówienia publicznego jest zobowiązany do wypełnienia wszystkich obowiązków formalno-prawnych związanych z udziałem w postępowaniu. Do obowiązków tych należą m.in. obowiązki wynikające z RODO1), w szczególności obowiązek informacyjny przewidziany w art. 13 RODO względem osób fizycznych, których dane osobowe dotyczą i od których dane te wykonawca bezpośrednio pozyskał. Jednakże obowiązek informacyjny wynikający z art. 13 RODO nie będzie miał zastosowania, gdy i w zakresie, w jakim osoba fizyczna, której dane dotyczą, dysponuje już tymi informacjami (vide: art. 13 ust. 4). Ponadto wykonawca musi wypełnić obowiązek informacyjny wynikający z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane przekazuje zamawiającemu i których dane pośrednio pozyskał, chyba że ma zastosowanie co najmniej jedno z włączeń, o których mowa w art. 14 ust. 5 RODO. W celu zapewnienia, że wykonawca wypełnił ww. obowiązki informacyjne oraz ochrony prawnie uzasadnionych interesów osoby trzeciej, której dane zostały przekazane w związku z udziałem wykonawcy w postępowaniu, zaleca się zobowiązanie wykonawcy do złożenia w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego oświadczenia o wypełnieniu przez niego obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO.
|
Czy wadium |
1
|
Wadium |
1. Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium.
2. Zamawiający określa wadium na kwoty:
a) Dla części I - 160zł
b) Dla części II - 500 zł
c) Dla części III - 175 zł
d) Dla części IV- 520 zł
e) Dla części V- 440 zł
f) Dla części VI – 630 zł
W przypadku oferty składanej na kilka części (grup) kwoty wymaganego wadium należy zsumować.
3. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach:
a) Pieniądzu;
b) Poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej;
c) Gwarancjach bankowych;
d) Gwarancjach ubezpieczeniowych;
e) Poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz.U. 2018 poz 110)
Wadium należy wnosić na konto zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 13-08-2019 r do godziny 9:30
Nazwa i numer konta
Zakład Karny w Raciborzu , ul. Józefa von Eichendorffa 14 47-400 Racibórz Konto: NBP O/ Katowice Nr 92 1010 1212 3061 0213 9120 0000 z dopiskiem ,, WADIUM NA DOSTAWY ART. SPOŻYWCZYCH RÓŻNYCH NR GRUPY…….…..…..…..”. Z potwierdzenia wpłaty wadium musi jasno wynikać oferty jakiego wykonawcy dotyczy
Wadium wnoszone w formie innej niż pieniężna należy zdeponować w kasie zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 13-08-2019 r do godziny 9:30 .
Do oferty należy dołączyć dokument potwierdzający wniesienie wadium. Zamawiający przechowuje wadium na nieoprocentowanym rachunku bankowym.
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany zawartej umowy jedynie w przypadku, gdy wynikać to będzie z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy.
2.Zmiana ceny jest możliwa gdy nastąpi zmiana stawki VAT, przy czym cena netto pozostanie niezmienna i obowiązywać będzie do końca trwania Umowy. Zmiana ceny następuje z dniem wejścia w życie aktu prawnego zmieniającego stawkę. Wykonawca zawiadomi Zamawiającego o konieczności zmiany przedstawiając kopie odpowiednich dokumentów.
|
IV 4 4 data |
2019-08-13T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
09:30
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
grupa I
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15860000-4
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-09-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1
1) Herbata czarna granulowana
( PN-ISO 3720:1997/Ap2:2006 Herbata czarna -- Definicja i podstawowe wymagania)
Herbata produkowana tylko i wyłącznie z zastosowaniem uznanych metod produkcji, w szczególności procesów więdnięcia, fermentacji, napowietrzania i suszenia liści pochodzących z delikatnych pędów gatunku Camelliasinensis (L.) Kuntze, uznanych za odpowiednie do przygotowania herbaty do spożycia jako napoju; herbata w postaci kuleczek jednakowej wielkości (granulatu) produkowanych metodą CTC (zgniecenie, rozerwanie i zwinięcie liści)
Wymagania organoleptyczne
Wygląd
Granulat jednolity, wolny od zanieczyszczeń
Zapach
Charakterystyczny dla herbaty czarnej oraz dla odpowiedniego gatunku herbaty; niedopuszczalny: workowy, zleżały, spalony, zepsuty, inny obcy
Wygląd naparu:Charakterystyczny dla herbaty czarnej oraz dla odpowiedniego gatunku herbaty, żywy; niedopuszczalny matowy, mulisty
Smak i zapach naparu: Charakterystyczny dla herbaty czarnej oraz dla odpowiedniego gatunku herbaty, atrakcyjny, żywy, silny; niedopuszczalny zapach i posmak: workowy, przypalony,ziemisty, pusty, zwietrzały, trawiasty, metaliczny, spleśniały,mulisty, inny obcy
Opakowania jednostkowe - herbata pakowana w opakowania o masie do 500 g wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych
Opakowanie zbiorcze - torba foliowa do 10 kg.
Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi
Termin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy.- 300 kg
2
Kawa zbożowa
PN-ISO 3509:2007 Kawa i produkty kawowe. Terminologia
Kawa zbożowa – ekstrakt kawy zbożowej w proszku - produkt spożywczy otrzymywany przez wysuszenie wodnego wyciągu prażonych zbóż, korzeni cykorii i buraka cukrowego z dodatkiem lub bez innych surowców i substancji dodatkowych, dozwolonych o konsystencji proszku.
Wymagania
Przed przygotowaniem
Konsystencja i wygląd : Proszek - sypka, bez trwałych zbryleń
Barwa :Od jasnobrązowej do ciemnobrązowej
Smak: Charakterystyczny dla ekstraktu kawy zbożowej i użytych surowców i substancji dodatkowych dozwolonych, bez obcych zapachów
Zapach:Charakterystyczny dla ekstraktu kawy zbożowej i użytych surowców i substancji dodatkowych dozwolonych, bez obcych zapachów
zawartość wody, % (m/m) nie więcej niż 6
PH od 4,5 do 5,0
Zanieczyszczenia mechaniczne :Niedopuszczalne
Rozpuszczalność :Całkowita, dopuszczalna obecność pojedynczych cząstek nierozpuszczalnych w wodzie
Klarowność roztworu: Klarowny, dopuszczalne lekkie zmętnienie
Kawa zbożowa powinna być dostarczana w torebkach do 500g z folii aluminiowej laminowanej poliestrem i polietylenem. Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być czyste, suche, bez uszkodzeń mechanicznych, wolne od szkodników oraz obcych zapachów, zapewniające właściwą jakość i trwałość wyrobu. Wszystkie materiały opakowaniowe oraz gotowe opakowania przeznaczone do bezpośredniego kontaktu z żywnością powinny mieć odpowiednie atesty. Opakowania powinny być estetycznie zadrukowane, prawidłowo oznakowane i prawidłowo zamknięte. Jeżeli opakowanie jest nie przezroczyste powinno zawierać wizualizację kawy zbożowej.
Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być przechowywane w warunkach nieobniżających ich jakości, a przed użyciem sprawdzone pod względem uszkodzeń, czystości i zapachu. Termin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy.
-
280 kg
3
Napój herbaciany
Produkt spożywczy w postaci rozpuszczalnego proszku, granulatu lub aglomeratu, z którego po przyrządzeniu według przepisu podanego na opakowaniu otrzymuje się napój gotowy do spożycia, z dodatkiem substancji smakowych
Wymagania organoleptyczne
1
Konsystencja i wygląd – przed przyrządzeniem
Sypka, w przypadku koncentratu w postaci proszku
dopuszczalne występowanie zbryleń masy i grudek
składników naturalnych (barwniki, proszki owocowe, itp.)
rozpuszczających się podczas przyrządzania napoju
2
Konsystencja i wygląd – po przyrządzeniu
Płynna, klarowna
barwa: charakterystyczna dla zastosowanych dodatków
zapach: Charakterystyczny dla substancji smakowo-aromatycznych
deklarowanych w nazwie napoju lub
wchodzących w jego skład; niedopuszczalne zapachy
obce
zapach: Słodki lub słodko-kwaśny, charakterystyczny dla
substancji smakowo-aromatycznych; niedopuszczalne
posmaki obce
Zawartość dozwolonych substancji dodatkowych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem.
Opakowania jednostkowe - herbata pakowana w torebki o masie do 500 g.
Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być
czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.
Opakowania zbiorcze - pudła kartonowe o masie od 2 do 8 kg.
Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi. Termin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy.-
200 kg
4
Kakao (kakao w proszku)
Wyrób otrzymany przez sproszkowanie oczyszczonych, odtłuszczonych i prażonych ziaren kakaowych, o
zawartości tłuszczu kakaowego od 10 do 12% suchej masy
1
Stan opakowania jednostkowego
Opakowanie powinno dokładnie pokrywać wyrób; dopuszcza
się do 2,5% ilościowo wyrobów o nieznacznie uszkodzonym
opakowaniu nie wpływającym na zmiany jakościowe, straty
ilościowe i stan higieniczny produktu
2
Konsystencja
Proszek sypki, jednolity, dopuszcza się lekkie zbrylenia łatwo rozsypujące się
3
Barwa
Jasnobrązowa do brunatnoczerwonej
4
Smakowitość (smak i zapach)
Charakterystyczna dla kakao, wyczuwalna goryczka
5
Zawartość suchej masy, % (m/m), nie mniej niż
93
6.Zawartość tłuszczu w suchej masie, % (m/m), Powyżej 10 do 12
Opakowanie jednostkowe – torebka foliowa hermetycznie spawana o masie 250g lub 500g (umieszczona w pudełku).
Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.
Opakowanie zbiorcze – pudło kartonowe o masie od 3kg do 10kg.
Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi. Termin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy.-
65 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
grupa II
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15870000-7
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-09-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1
Kwasek cytrynowy
w opakowaniach do 100 g
struktura i konsystencja – sypka, drobne kryształki bez grudek i zlepów lub proszek - barwa – bezbarwne kryształki lub biały proszek, zawartość kwasu cytrynowego nie mniej niż 99%,
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 9 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
-
7 kg
2
Papryka słodka mielona
w opakowaniach do 100 g
konsystencja: sypka, proszek bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
-
30 kg
3
Ziele angielskie
wysuszone , wykształcone lecz niedojrzałe owoce(jagody) rośliny Pimenta officinalis L.
w opakowaniach do 100 g
barwa: swoista, jasno-brązowa do ciemno-brunatnej
kształt: kulisty z pozostałością 4-działowego kielicha oraz pozostałością szypułki
powierzchnia: swoisty, intensywny, bez zapachów obcych
smak: swoisty, piekący, bez posmaków obcych
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
-
10 kg
4
Pieprz czarny mielony
opakowanie jednostkowe- torba polietylenowa spawana (materiał opakowania dopuszczony do kontaktu z żywnością) o gramaturze od 0,5 do 1 kg (opakowanie zbiorcze- pudło kartonowe do 10 kg)
konsystencja: sypka, proszek bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
-
70 kg
5
Koperek suszony
w opakowaniach do 100 g
konsystencja: sypka,bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
-
35 kg
6
Liść laurowy
w opakowaniach do 100g
smak i zapach -właściwe dla przyprawy, barwa- właściwa dla przyprawy
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
-
6 kg
7
Majeranek
w opakowaniach do 100g
konsystencja: sypka, bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
-
8 kg
8
Nać pietruszki suszona
w opakowaniach do 100g
pocięte, wysuszone liście pietruszki zwyczajnej (Petroselium crispum) przeznaczone do poprawy smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych
barwa: zielona do zielonooliwkowej
konsystencja: sypka, bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia;
smak i zapach – aromatyczny, właściwe dla przyprawy
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
opakowania jednostkowe – torebki z folii wielowarstwowej, zgrzewane , masa netto do 500g
materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością
okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta - min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
-
27 kg
9
Przyprawa uniwersalna(warzywna) w proszku
w opakowaniach jednostkowych do 1 kg
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
Składniki: sól kuchenna, suszone warzywa 15,5% (marchew, pasternak, ziemniaki, cebula, seler, natka pietruszki), substancje wzmacniające smak i zapach (glutaminian sodu, inozynian disodowy), cukier, przyprawy,
skrobia kukurydziana, barwnik (ryboflawina).
Oznakowanie powinno zawierać:
a.) nazwę dostawcy –producenta, adres,
b.) nazwę produktu,
c.) pojemność opakowania,
d.) datę –
termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok),
e.) warunki przechowywania,
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
-
310 kg
10
Przyprawa do zup w płynie
w opakowaniach jednostkowych do 1 kg
Produkt spożywczy otrzymany z surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo -zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania , który po przyrządzeniu stanowi przyprawę do dań; barwa- właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników zapachowo -smakowych, jednolita w całym płynie; smak i zapach – charakterystyczny dla zawartych składników
cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, jej niejednolitość, trwałe rozwarstwienie składników, objawy fermentacji , psucia, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
-
2200 kg
11
Ocet spirytusowy 10%
ocet spirytusowy rektyfikowany 10 %, ocet wyprodukowany z przedestylowanego alkoholu pochodzenia rolniczego, struktura i konsystencja- jednolita, klarowna, płynna; barwa- naturalna przezroczysta;smak i zapach- czysty, mocno kwaśny; cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy- zmętnienie, zanieczyszczenia mechaniczne, stosowanie substancji zabronionej w normie PN_E-13188, sztuczne dodatki aromatyczno- smakowe, brak oznakowania butelek, ich uszkodzenia mechaniczne; opakowanie jednostkowe – butelki szklane z nakrętką lub butelki z tworzyw sztucznych o pojemności do 1 l, opakowanie zbiorcze-zgrzewa termokurczliwa
termin przydatności do spożycia min. 9 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
-
250 l
12
Musztarda (PN-A-86964 )
Wymagania klasyfikacyjne:
struktura i konsystencja: jednolita, kremowa, gęsta;
barwa: właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników zapachowo-smakowych, dopuszcza się występowanie czarnych punkcików w przypadku stosowania gorczycy czarnej, jednolita w całej masie;
smak i zapach: zapach właściwy dla musztardy z wyczuwalnym zapachem przypraw i użytych składników smakowo- zapachowych, bez zapachów obcych; smak piekący o zróżnicowanym natężeniu od lekkiego dla musztardy stołowej do silnego dla musztardy sarepskiej, słonawy, właściwy dla musztardy z wyczuwalnym zapachem przypraw, gorczycy; zawartość soli: nie więcej niż 3-5%
cechy dyskwalifikujące: Cechy dyskwalifikujące:obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, jej niejednolitość, trwałe rozwarstwienie składników, objawy pleśnienia, fermentacji, psucia, zaniżona zawartość masy suchej, przekroczenie normy zawartości wody i metali, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania musztardy, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia
termin przydatności do spożycia min 3 m-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
. do partii powinna być dołączona specyfikacja z następującymi danymi:nazwa dostawcy ,producenta, adres,nazwa produktu,data –termin przydatności do spożycia ( należy spożyć do ... dzień, miesiąc, rok), oznaczenie partii, warunki przechowywania,
opakowanie jednostkowe- słoje lub butelki z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) o pojemności do 1 kg
-
800 kg
13
Sól jadalna (jodowana)
w opakowaniach 0,5-1 kg (torba polietylenowa spawana; opakowanie zbiorcze- pudło kartonowe do 10 kg)
struktura i konsystencja: sypka (dopuszcza się nieliczne łatwo rozsypujące się zbrylenia), jednolita, bez grudek, barwa- biała
cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, trwałe zbrylenia, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, brak oznakowania opakowań, opakowania uszkodzone
termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
-
2200 kg
14
Bułka tarta
w opakowaniach do 1 kg
Wymagania jakościowe. Rozdrobnienie - cząstki nie większe niż 1 mm. Barwa - biało szarawa, niektóre cząstki z odcieniem żółtym lub brązowym. Smak i zapach - właściwy. Niedopuszczalny smak kwaśny, gorzki lub słodki oraz zapach stęchły, pleśni, nieswoisty lub obcy. Wilgotność - nie wyższa niż 15%. Niedopuszczalne zanieczyszczenia obce oraz domieszka rozdrobnionego pieczywa żytniego. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
-
600 kg
15
Czosnek mielony
produkt w postaci proszku, otrzymany z poddanego odpowiedniej obróbce czosnku pospolitego (Allium sativum L.) przeznaczony do poprawy smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych
wygląd i konsystencja: sypki proszek
barwa: biaława do kremowej
zapach: aromatyczny, silny, bez zapachów obcych
smak: charakterystyczny, ostry, silnie piekący, bez posmaków obcych
Zawartość zanieczyszczeń w produkcie oraz dozwolonych substancji dodatkowych winna być zgodna z aktualnie obowiązującymi przepisami.
Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 6 miesięcy od daty dostawy do magazynu zamawiającego
masa netto powinna wynosić 100 g
opakowanie jednostkowe- torebki z folii wielowarstwowej , zgrzewane. Materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością
-
20 kg
16
Zioła prowansalskie
mieszanka wysuszonych, rozdrobnionych i aromatycznych ziół takich jak: rozmaryn, bazylia, tymianek, szałwia lekarska, mięta pieprzowa, cząber ogrodowy, lebiodka i majeranek, przeznaczona do poprawy smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych
barwa: zielona do zielonooliwkowej
konsystencja: sypka
zapach: aromatyczny, charakterystyczny dla użytych składników, bez zapachów obcych
smak: charakterystyczny dla użytych składników, bez posmaków obcych
masa netto powinna wynosić 100 g
opakowanie jednostkowe- torebki z folii wielowarstwowej , zgrzewane. Materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.
zawartość zanieczyszczeń w produkcie oraz dozwolonych substancji dodatkowych winna być zgodna z aktualnie obowiązującymi przepisami.
Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 6 miesięcy od daty dostawy do magazynu zamawiającego
-
7 kg
17
Cynamon mielony (sproszkowany cynamon)
w opakowaniach jednostkowych do 100g
przyprawa kuchenna dotrzymana ze zmielonej, wysuszonej kory cynamonowca
smak i zapach -właściwe dla przyprawy,: słodkawo-korzenny, lekko piekący; silny aromat
barwa- właściwa dla przyprawy, tj. jasna, żółtobrązowa
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
-
5 kg
18
Przyprawa do bigosu
w opakowaniach jednostkowych do 100g
przyprawa kuchenna będąca kompozycją ziół, przypraw i suszonych warzyw mająca w składzie m.in.: sól, gorczycę , cukier, kolendra, kminek , paprykę, czosnek granulowany, ziele angielskie, owoc jałowca, rozmaryn, koncentrat grzybów leśnych , grzyby suszone
smak i zapach -właściwe dla przyprawy, barwa- właściwa dla przyprawy
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
-
10 kg
19
Budyń śmietankowy/waniliowy bez cukru
w opakowaniach jednostkowych do 10 kg
deser przyrządzany na gorąco, smak śmietankowy, bądź waniliowy; opakowanie jednostkowe – budyń należy pakować w worki papierowe wielowarstwowe z wkładem z folii polipropylenowej, termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego-
400 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
grupa III
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15890000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-09-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1
Granulat sojowy
produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej
w opakowaniach do 20 kg
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu
-
600 kg
2
Kostka sojowa
produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej
w opakowaniach do 20 kg
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu
-
600 kg
3
Kotlety sojowe a`la schabowe
(o gramaturze min.16g/szt)
produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej
w opakowaniach do 10 kg
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu
-
60 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
grupa IV
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-09-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1
Żurek w proszku
w opakowaniach jednostkowych do 10 kg
produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę
struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami ziemniaków i suszonych warzyw; zawartość soli : nie więcej niż 10 %
zapach: właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce
smak i zapach (po przyrządzeniu): charakterystyczny dla danego typu produktów przygotowanych ze świeżych produktów, niedopuszczalny posmak hydrolizatu i posmaki obce oraz smak zbyt słony
wygląd i konsystencja (po przyrządzeniu): zbliżona do zup przygotowanych z produktu deklarowanego w nazwie , konsystencja zawiesista z widocznymi kawałkami ziemniaków, warzyw, mięsa lub teksturatu sojowego, składniki dobrze uwodnione, jędrne o dobrze zachowanych kształtach, niedopuszczalne zbrylenia
barwa(po przyrządzeniu): charakterystyczna dla produktu deklarowanego w nazwie, warzyw, typowa dla surowców, naturalna
cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przez i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne
opakowanie jednostkowe- torebki z folii wielowarstwowej , zgrzewane. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
-
550 kg
2
Sos grzybowy w proszku
w opakowaniach jednostkowych do 10 kg
produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zawiesisty sos
wygląd (przed przyrządzeniem): wyrób sypki, z widocznymi lub nie kawałkami użytych składników typowymi dla danego asortymentu koncentratu sosu. Dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania
wygląd i konsystencja (po przyrządzeniu) : zbliżona do potraw przygotowanych z produktów świeżych, typowy dla produktu deklarowanego w nazwie, konsystencja zawiesista z widocznymi lub nie składnikami typowymi dla danego asortymentu, niedopuszczalne zbrylenia
smak i zapach(po przyrządzeniu) charakterystyczny dla danego typu produktów przygotowanych ze świeżych produktów, niedopuszczalny posmak hydrolizatu i posmaki obce oraz smak zbyt słony
cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przez i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
opakowanie jednostkowe- torba laminowana , spawana (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.
-
80 kg
3
Bulion drobiowy
w opakowaniach jednostkowych do 30 kg
produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę
wygląd i konsystencja: odpowiednia dla postaci produktu
smak i zapach: właściwy dla produktu, bez obcych posmaków i zapachów
cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przez i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
Opakowanie jednostkowe: wiaderko z tworzywa sztucznego lub torebki foliowe zgrzewane; materiał opakownaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością.
-
1600 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
grupa V
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-09-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1
Koncentrat pomidorowy 30%
w opakowaniach szklanych do 1 kg
koncentrat pomidorowy powinien posiadać:
a. równomiernie podzieloną strukturę i konsystencję wskazującą na prawidłowe metody przetwarzania;
b. zawartość cukru wyrażoną jako cukier inwentowany w przynajmniej 42% zawartości suchej masy obniżonej przez jakąkolwiek ilość dodanej soli jadalnej;
c. całkowitą kwasowość miareczkowaną, wyrażona w skrystalizowanym kwasie cytrynowym, nie przekraczającym 10% zawartości suchej masy zredukowanej o dodaną ilość soli jadalnej;
d. volatile acidity wyrażone w kwasie cytrynowym nie przekraczającym 0,4% masy zawartości suchej masy zredukowanej o dodaną ilość soli jadalnej;
e. poziom pH nie przekraczający 4,5
koncentrat pomidorowy powinien mieć:
a. charakterystyczny czerwony kolor;
b. dobry zapach, charakterystyczny dla dobrze przetworzonego technologicznie produktu.
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od dnia dostawy do magazynu
-
2100 kg
2
Groszek konserwowy
w opakowaniach do 500 g; puszka z samootwieraczem,bądź opakowanie szklane
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu
-
700 kg
3
Fasolka konserwowa szparagowa
w opakowaniach do 1000g( puszka z samootwieraczem,bądź opakowanie szklane )
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu
-
300 kg
4
Sałatka obiadowa szwedzka w opakowaniach do 3 kg
Produkt spożywczy otrzymany z krojonych w plastry świeżych ogórków i cebuli, w zalewie z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno – smakowych i poddany procesowi pasteryzacji.
wygląd – plastry, talarki, ogórków i cebuli zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw,
konsystencja – ogórki i cebula lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,
smak i zapach – charakterystyczny dla użytych składników, kwaśno - słodki,
zawartość soli kuchennej nie więcej niż - 1,5%
stosunek masy warzyw odciekniętych do deklarowanej masy netto opakowania sałatki nie mniej niż 45%
- Cechy dyskwalifikujące:
obce posmaki, zapachy, smak stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy zapleśnienia, psucia, obecność zanieczyszczeń mechanicznych
brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące od dnia dostawy do magazynu zamawiającego
-
1500 kg
Uwaga: ilość i cena dotyczy wagi sałatki bez zalewy ( masa netto po odcieku)
5
Leczo pieczarkowe
w opakowaniach jednostkowych do 5 kg
Pod pojęciem „Leczo” zamawiający rozumie przetworzone i zakonserwowane: pieczarki, paprykę wraz z innymi warzywami; smak:charakterystyczny dla leczo
cechy dyskwalifikujące: obce smaki, zapachy, smak mocno słony lub stęchły, objawy psucia, pleśnienia, brak oznakowań opakowań, opakowania uszkodzone
Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu
-
900 kg
6
Pasztet sojowy naturalny (pasta sojowa)
puszka aluminiowa(tzw alupak) od 50g do 120g -nie dopuszcza się puszki metalowej
Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturze
roślinny produkt spożywczy o naturalnym smaku soi
struktura i konsystencja: miękka, struktura jednolita;
smak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy
wymagania: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych
termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy-
80 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
grupa VI
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15332200-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-09-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
1
Marmolada w opakowaniach do 15 kg
Marmolada jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji:
1)cukrów;
2)wody;
3)jednego lub więcej następujących produktów otrzymanych z owoców cytrusowych: pulpy, przecieru, soku, ekstraktu wodnego lub skórki.
2. Ilość owoców cytrusowych wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego nie powinna być mniejsza niż 200 g, z czego nie mniej niż 75 g powinno być uzyskane z owocni wewnętrznej (endokarpu).
Marmolada twarda lub miękka z owoców innych niż cytrusowe
1. Marmolada twarda lub miękka z owoców innych niż cytrusowe jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji:
1)cukrów;
2)pulpy, przecieru świeżego lub konserwowanego, soku lub ekstraktu wodnego, otrzymanych z jednego lub więcej gatunków owoców, z ewentualnym dodatkiem kwasów spożywczych lub syropu skrobiowego.
2.Ilość pulpy, przecieru świeżego lub konserwowanego, soku lub ekstraktu wodnego wymagana do otrzymania 1.000 g wyrobu gotowego nie może być mniejsza niż:
1)1.100 g - w przypadku marmolady twardej;
2)800 g - w przypadku marmolady miękkiej.
Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu
-
2600 kg
2
Dżem w opakowaniach do 15 kg
Dżem jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji:
1)cukrów;
2)wody;
3)pulpy lub przecieru otrzymanych z jednego lub więcej gatunków owoców.
2. Dżem wytworzony z owoców cytrusowych może być sporządzany z całych owoców, pokrojonych w paski lub plastry.
3. Ilość pulpy lub przecieru wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego wynosi nie mniej niż 350 g, z zastrzeżeniem ust. 4.
4. Ilość pulpy lub przecieru wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego wynosi nie mniej niż:
1)250 g - w przypadku pulpy lub przecieru z czerwonych porzeczek, czarnych porzeczek, owoców jarzębiny, owoców rokitnika, owoców dzikiej róży i owoców pigwy;
Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu
-
2600 kg
|
| |