Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych.
Szczegółowy opis i zakres robót oraz warunki ich wykonania określają: SIWZ wraz
z załącznikami zamieszczonymi na stronie internetowej zamawiającego oraz opis przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik.
Zamówienie będzie realizowane w częściach.
Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczania zamawianych artykułów spożywczych zgodnie ze złożoną ofertą do siedziby Zamawiającego na własny koszt i ryzyko, transportem przystosowanym do przewozu żywności oraz rozładunku towaru i złożenia go w miejscu wskazanym przez pracownika w jego magazynach. Zamówienia na dostawy bieżące, zgodne z potrzebami Zamawiającego będą składane z min. jednodniowym wyprzedzeniem, telefonicz-nie, e-mailem, faxem lub osobiście w czasie dostawy na dostawę następną. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność we wszystkie dni robocze od poniedziałku do piątku, a w uza-sadnionych przypadkach na żądanie Zamawiającego również w soboty. Przedmiotem zamó-wienia w niniejszym postępowaniu są różne artykuły żywnościowe. Dla dostaw opisanych przez Zamawiającego standardy jakościowe nie są ustalane indywidualnie przez Zamawiają-cego na jego konkretne potrzeby, ale Zamawiający zaspokaja swoje potrzeby poprzez nabywa-nie towarów ogólnie dostępnych na rynku, powszechnie oferowanych, takich jakie są ofero-wane wszystkim, ewentualnie zainteresowanym ich zakupem. Różnią się tylko ceną nabycia. Standardy jakości określają dostawy jako dobra popularne, wszędzie na rynku oferowane i wykonywane przez wszystkich wykonawców działających w określonej branży. Można je nabywać bez względu na miejscowość i czas. Zamawiający uwzględnił koszt cyklu życia za-mawianych dostaw ponoszony w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia po-przez opisany sposób dostawy na koszt Wykonawcy, wymagania dotyczące okresu przydat-ności do spożycia oferowanych produktów, gramaturę produktów, sposób pakowania, zastrze-żenie zmienności ilości zamawianych produktów a przede wszystkim niezmienność oferowa-nej ceny w okresie realizacji umowy z zastrzeżeniem zmian ustawowych, wysokości obowią-zującej stawki VAT oraz waloryzacji cen jednostkowych na podstawie wskaźnika ogłoszonego przez GUS. Wskazanie w opisie przedmiotu zamówienia znaków towarowych, patentów lub pochodzenia stanowi przykładowe odniesienie do specyfiki przedmiotu zamówienia a wska-zaniu takiemu towarzyszą wyrazy „lub równoważny”. Wykonawca, który powoła się na roz-wiązania równoważne opisanym przez Zamawiającego jest obowiązany wykazać, że oferowa-ne przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. Wykonawca dostarcza produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski oraz o aktual-nych terminach przydatności do spożycia.
Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zama-wiającego własnym transportem przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wyma-ganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednost-kowe produktów, Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu kosztów transportu.
Cechy dyskwalifikujące produkty to: a)porażenie mokrą i suchą zgnilizną, b)zapleśnienie, c)zgnicie, d)zaparzenie, e)zwiędnięcie, f)sfermentowanie, g)porażenie chorobami, h)obcy za-pach, i)uszkodzenia mechaniczne (w tym powstałe w czasie transportu od Wykonawcy do Zamawiającego -zmarznięcia, zaparzenia, zwiędnięcia itp., będące wynikiem transportowania warzyw i owoców w nieodpowiednich warunkach). j)uszkodzenia wywołane przez szkodniki, k)obecność szkodników i ich pozostałości, l)łykowatość, ł)miękkie i sparciałe korzenie.
Dostawa przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego nastąpi na koszt i ryzyko Wy-konawcy.
Zamówienie będzie realizowane według aktualnych potrzeb żywieniowych Zamawiającego.
Podane ilości zamawianych produktów są ilościami szacunkowymi.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe będące przedmiotem zamówienia publicznego na swój koszt sukcesywnie, zgodnie ze składanymi telefonicznie zamówieniami przez Zamawiającego.
Każdy artykuł żywnościowy, będący przedmiotem zamówienia publicznego musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie.
Wykonawca zapewnia, że dostarczane artykuły żywnościowe będą należytej jakości oraz że będą dostarczane w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach, nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego artykułu spożywczego.
|
GuidZP400 |
e36f6cce-88c0-418c-8765-b86656592a0b
|
Biuletyn |
577047-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Przedszkole Samorządowe w Proszowicach nr 1
|
Regon |
35711231400000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Krakowska
|
Zamawiajacy adres numer domu |
35
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Proszowice
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
32-100
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
małopolskie
|
Zamawiajacy telefon |
123861468,
|
Zamawiajacy fax |
-
|
Zamawiajacy email |
przedszkole1@proszowice.pl,
|
Adres strony url |
www.proszowice.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Czy przeprowadza podmiot zamawiajacy powierzyl |
1
|
Zamawiajacy powierzyl |
Kancelaria Zamówień Publicznych
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
j.w.
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
za pomocą poczty polskiej zgodnie z siwz
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Przedszkole Samorządowe nr 1 ks. Józefa Pawłowskiego Tel: 12 386 14 68 Fax: 12 386 14 68 Adres: Krakowska 35 32-100 Proszowice
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa produktów żywnościowych
|
Numer referencyjny |
02/ZP/2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych.
Szczegółowy opis i zakres robót oraz warunki ich wykonania określają: SIWZ wraz
z załącznikami zamieszczonymi na stronie internetowej zamawiającego oraz opis przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik.
Zamówienie będzie realizowane w częściach.
Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczania zamawianych artykułów spożywczych zgodnie ze złożoną ofertą do siedziby Zamawiającego na własny koszt i ryzyko, transportem przystosowanym do przewozu żywności oraz rozładunku towaru i złożenia go w miejscu wskazanym przez pracownika w jego magazynach. Zamówienia na dostawy bieżące, zgodne z potrzebami Zamawiającego będą składane z min. jednodniowym wyprzedzeniem, telefonicz-nie, e-mailem, faxem lub osobiście w czasie dostawy na dostawę następną. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność we wszystkie dni robocze od poniedziałku do piątku, a w uza-sadnionych przypadkach na żądanie Zamawiającego również w soboty. Przedmiotem zamó-wienia w niniejszym postępowaniu są różne artykuły żywnościowe. Dla dostaw opisanych przez Zamawiającego standardy jakościowe nie są ustalane indywidualnie przez Zamawiają-cego na jego konkretne potrzeby, ale Zamawiający zaspokaja swoje potrzeby poprzez nabywa-nie towarów ogólnie dostępnych na rynku, powszechnie oferowanych, takich jakie są ofero-wane wszystkim, ewentualnie zainteresowanym ich zakupem. Różnią się tylko ceną nabycia. Standardy jakości określają dostawy jako dobra popularne, wszędzie na rynku oferowane i wykonywane przez wszystkich wykonawców działających w określonej branży. Można je nabywać bez względu na miejscowość i czas. Zamawiający uwzględnił koszt cyklu życia za-mawianych dostaw ponoszony w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia po-przez opisany sposób dostawy na koszt Wykonawcy, wymagania dotyczące okresu przydat-ności do spożycia oferowanych produktów, gramaturę produktów, sposób pakowania, zastrze-żenie zmienności ilości zamawianych produktów a przede wszystkim niezmienność oferowa-nej ceny w okresie realizacji umowy z zastrzeżeniem zmian ustawowych, wysokości obowią-zującej stawki VAT oraz waloryzacji cen jednostkowych na podstawie wskaźnika ogłoszonego przez GUS. Wskazanie w opisie przedmiotu zamówienia znaków towarowych, patentów lub pochodzenia stanowi przykładowe odniesienie do specyfiki przedmiotu zamówienia a wska-zaniu takiemu towarzyszą wyrazy „lub równoważny”. Wykonawca, który powoła się na roz-wiązania równoważne opisanym przez Zamawiającego jest obowiązany wykazać, że oferowa-ne przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. Wykonawca dostarcza produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski oraz o aktual-nych terminach przydatności do spożycia.
Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zama-wiającego własnym transportem przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wyma-ganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednost-kowe produktów, Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu kosztów transportu.
Cechy dyskwalifikujące produkty to: a)porażenie mokrą i suchą zgnilizną, b)zapleśnienie, c)zgnicie, d)zaparzenie, e)zwiędnięcie, f)sfermentowanie, g)porażenie chorobami, h)obcy za-pach, i)uszkodzenia mechaniczne (w tym powstałe w czasie transportu od Wykonawcy do Zamawiającego -zmarznięcia, zaparzenia, zwiędnięcia itp., będące wynikiem transportowania warzyw i owoców w nieodpowiednich warunkach). j)uszkodzenia wywołane przez szkodniki, k)obecność szkodników i ich pozostałości, l)łykowatość, ł)miękkie i sparciałe korzenie.
Dostawa przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego nastąpi na koszt i ryzyko Wy-konawcy.
Zamówienie będzie realizowane według aktualnych potrzeb żywieniowych Zamawiającego.
Podane ilości zamawianych produktów są ilościami szacunkowymi.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe będące przedmiotem zamówienia publicznego na swój koszt sukcesywnie, zgodnie ze składanymi telefonicznie zamówieniami przez Zamawiającego.
Każdy artykuł żywnościowy, będący przedmiotem zamówienia publicznego musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie.
Wykonawca zapewnia, że dostarczane artykuły żywnościowe będą należytej jakości oraz że będą dostarczane w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach, nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego artykułu spożywczego.
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
11
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie ustala szczegółowy warunek udziału w Postępowaniu.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie ustala szczegółowy warunek udziału w Postępowaniu.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie ustala szczegółowy warunek udziału w Postępowaniu.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
1. odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy;
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
1) Oświadczenie, że Wykonawca posiada na cały okres obowiązywania umowy:
* decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia,
** dokumenty potwierdzające stosowanie systemu HACCP
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
zgodnie z projektem umowy
|
IV 4 4 data |
2020-08-31T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
08:15
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Mrożonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15331170-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
11
|
Zalacznik krotki opis |
Mrożonki
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15811000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
11
|
Zalacznik krotki opis |
Pieczywo
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Ryby
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15220000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
11
|
Zalacznik krotki opis |
RYBY
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Zdrowa żywność
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
11
|
Zalacznik krotki opis |
Zdrowa żywność
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Woda
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
11
|
Zalacznik krotki opis |
Woda
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Przyprawy i sosy
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
11
|
Zalacznik krotki opis |
Przyprawy i sosy
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Pozostałe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
11
|
Zalacznik krotki opis |
Pozostałe
|
| |