Dostawy warzyw, ziemniaków, jabłek i warzyw kiszonych do Aresztu Śledczego w Łodzi

Data publikacji 2020-09-30
Data zakończenia 2020-10-08 00:00:00
Instytucja Areszt Śledczy w Łodzi
Miejscowość Łódź
Województwo łódzkie
Branża
  • Warzywa przetworzone,
  • Sprzęt radiowy, telewizyjny, komunikacyjny, telekomunikacyjny i podobny,
  • Aparatura transmisyjna do radiotelefonii, radiotelegrafii, transmisji radiowej i telewizyjnej,
  • Sprzęt nadawczy,
  • Urządzenia do nadawania audycji,
  • Aparatura nadawcza wideo

Szczegóły

Numer ogłoszenia 591420-N-2020
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 32000003, 32200009, 32210006, 32214103, 32211131, 32211117, 32121001, 32223219, 153314001
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Warzywa, ziemniaki, jabłka, warzywa kiszone (nazywane w dalszej części specyfikacji towarami) o parametrach zgodnych z Polskimi Normami w ilościach i asortymencie podanym w poniżej:
1. Marchew korzeń, kod cpv 03221112-4, I część zamówienia, 21 000 kg.
2. Pietruszka korzeń, kod cpv 03221110-0, II część zamówienia 5 000 kg.
3. Seler korzeń, kod cpv 03221110-0, III część zamówienia 5 000 kg.
4. Por (nie obcinany)kod cpv 03221000-6, IV część zamówienia 2 200 kg.
5. Kapusta biała kod, cpv 03221410-3, V część zamówienia 5 300 kg.
6. Kapusta czerwona, kod cpv 03221410-3, VI część zamówienia 3 000 kg.
7. Cebula średnica od 5 cm kod cpv 03221113-1, VII część zamówienia 10 500 kg.
8. Burak ćwikłowy, kod cpv 03221111-7, VIII część zamówienia 6 500 kg.
9. Ziemniaki jadalne, kod cpv 03212100-1, IX część zamówienia 91 000 kg.
10. Jabłko 120-150g/szt., kod cpv 03222321-9, X część zamówienia 6 500 kg.
11. Kapusta kiszona, kod cpv 15331400-1, XI część zamówienia 7 500 kg.
12. Ogórek kiszony, kod cpv 15331400-1, XII część zamówienia 4 000 kg.
Główny kod CPV 03200000-3 „Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy”
2. Wymagania stawiane zamawianym towarom:
1) I - VIII część zamówienia
Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, średnica korzenia w przypadku marchwi i pietruszki mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 cm do 5 cm; pory min. 2 cm, burak ćwikłowy i cebula powyżej 5 cm.
Opakowanie - worki raszlowe 10-15 kg, w przypadku kapusty wagę można zwiększyć do 25 kg
Termin przydatności do spożycia – 60 dni od daty dostawy.
Cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne.
W przypadku kapusty cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie.
2) IX część zamówienia (ziemniaki)
Odmiany: jadalne przeznaczone do bezpośredniego spożycia, Minimalna średnica w cm: poprzeczna – 4,0, podłużna – 4,5
Dopuszczalna tolerancja:
Zanieczyszczenia mineralne i organiczne do 1% wagi,
Zazieleniałe z plamistością miąższu i pustymi miejscami wewnątrz do 2% wagi,
Porażone parchem zwykłym do 3% wagi, uszkodzone mechanicznie do 3% wagi,
Niekształtne do 3%wagi, Niedojrzałe do 2% wagi, Inne odmiany do 2% wagi.
Łączna suma wad dotyczących czystości, zdrowotności i uszkodzeń do 6% wagi,
Ogólna suma wad do 8% wagi.
Opakowanie – w workach siatkowych bezzwrotnych o wadze do 25 kilogramów
Termin przydatności do spożycia – 60 dni od daty dostawy
Cechy dyskwalifikujące:
Zanieczyszczenia środkami ochrony roślin, zaparzenia i zapleśnienia, porośnięte kiełkami powyżej 1cm, obce zapachy, umyte – potęgowanie procesów gnilnych.
3) X część zamówienia (jabłka)
Minimalna wielkość owoców: (120 – 150 g/szt)
Dopuszczalna tolerancja: Lekkie obicia: zagojone uszkodzenia mechaniczne i po szkodnikach z wyjątkiem owocówki do 7%
Uszkodzenia fizjologiczne skórki i miąższu i lekkie zagrzybienie (do 2 cm) do 7%
Silne uszkodzenia miąższu i skórki do 2% Suma wad nie większa niż 8%
Lekkie wady rozwoju kształtu oraz barwy, Szypułka może być lekko uszkodzona.
Opakowanie – w skrzynkach do 20kg
Termin przydatności do spożycia – 30 dni od daty dostawy
Cechy dyskwalifikujące:
Gnicie, zanieczyszczenia obce, szkodniki, uszkodzenie od szkodników, obcy smak i zapach, zamarznięte, z rozpadem miąższu, porażone miękką oparzeliną chłodniczą.
4) XI – XII część zamówienia (warzywa kiszone)
Kapusta kiszona,
Produkt spożywczy z kapusty głowiastej białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej.
Smak i zapach – prawidłowy dla kapusty prawidłowo ukiszonej, aromatyczny, słono kwaśny,
Wygląd soku-jasnoszary, opalizujący
Zawartość soku – w stosunku do masy netto powinna odpowiadać 15% wag, tzn. lekko uciskana pokrywa się sokiem.
Kwasowość ogólna w przeliczeniu na kwas mlekowy 1,0 – 1,8% wagi,
Zawartość soli kuchennej – 1,2 – 2,5% wag.
Opakowanie jednostkowe należy pakować w beczki z tworzywa sztucznego, wkładka z worka polietylenowego (lub ewentualnie bez), beczki powinny być całkowicie wypełnione kapustą o wadze do 150 kg.
Dopuszczalna tolerancja:
Dopuszcza się stosowanie nasion kminku, kopru, kolendry, marchwi, jabłek i innych owoców jako przypraw roślinnych,
Dopuszcza się obecność zanieczyszczeń mineralnych organicznych pochodzenia roślinnego
w ilości nie większej niż 0,001% wag.
Termin przydatności do spożycia – 30 dni od daty dostawy
Cechy dyskwalifikujące:
Obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy pleśni, psucia się, niedostateczna ilość soku ( wysuszenie kapusty), obecność bakterii salmonelli, gronkowca chorobotwórczego, grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, uszkodzenia mechaniczne opakowań oraz ich zabrudzenia.
Ogórki kiszone,
Produkt spożywczy ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego – w przypadku stosowania opakowań niehermetycznych lub utrwalony w procesie pasteryzacji w opakowaniach hermetycznych. Opakowanie jednostkowe należy pakować w beczki z tworzywa sztucznego, wkładka z worka polietylenowego (lub ewentualnie bez), beczki powinny być całkowicie wypełnione ogórkami o wadze do 150 kg.
Struktura-dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie.
Smak i zapach – prawidłowy ogórków prawidłowo ukiszonych, aromatyczny, słono kwaśny.
Ogórki powinny być proste, o barwie oliwkowo zielonej, o różnych odcieniach, powierzchnia wolna od uszkodzeń mechanicznych, plam chorobowych, wielkości od 6 do 15cm.
Wygląd zalewy – od biało szarej do zielonkawo szarej, lekko mętny, dopuszcza się osad z przypraw (kopru, chrzanu, gorczycy, czosnku, itp.) Zawartość soli kuchennej – 1,5 – 3,0% wag.
Termin przydatności do spożycia – 30 dni od daty dostawy.
Cechy dyskwalifikujące:
Obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy pleśni, psucia się, ich nadmierna miękkość (komory nasienne wypełnione nieprawidłowo), obecność bakterii salmonelli, gronkowca chorobotwórczego, grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, uszkodzenia mechaniczne opakowań oraz ich zabrudzenia.
Zamawiający wymaga od Wykonawcy aby dostarczał warzywa – zdrowe, czyste (nie dotyczy ziemniaków), średniej wielkości, dobrze ubarwione, świeże.
3. Faktyczne zamówienie (co do ilości i asortymentu) z uwagi na zmienną ilość osób żywionych, wynikać będzie ze składanego przez Zamawiającego zapotrzebowania. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane Wykonawcy nie musi obejmować wszystkich towarów. Podane w formularzu ofertowym wielkości zapotrzebowania na towary w ciągu trwania umowy mają charakter jedynie szacunkowy. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania na towary będące przedmiotem zamówienia w takim okresie. Oznacza to, iż wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia towarów, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw.
Ilość towarów określona w tabeli powyżej (pkt. 1) jest ilością maksymalną jaką może zamówić Zamawiający i może ona ulec zmniejszeniu o 30% w zależności od potrzeb Zamawiającego. Proporcjonalnej zmianie ulegnie wówczas również cena całkowita wynikająca z przeprowadzonego postępowania przetargowego.
4. Dostawy towarów będą realizowane przez Wykonawcę na jego koszt i ryzyko do magazynu zamawiającego, w postaci dostaw częściowych w godzinach 8:30-12:00 na podstawie zamówień pisemnych lub telefonicznych składanych przez zamawiającego (pracownika służby żywnościowej Aresztu Śledczego) najpóźniej na trzy dni przed terminem realizacji zamówienia. Realizacja tych dostaw odbywać się będzie środkiem transportu Wykonawcy nieprzekraczającym wysokości 3,6 m, szerokości 3,6 m i długości 15 m z uwagi na rozmiary bramy wjazdowej.
5. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru środkami transportu przystosowanymi do transportu zgodnie z wymaganiami sanitarno-epidemiologicznymi określonymi w odrębnych przepisach.
6. Towar dostarczany przez Wykonawcę będzie w opakowaniach jednostkowych typu: skrzynki, beczki, worki.
7. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dokonywanych dostaw, ich zgodność z zamówieniem oraz za szkody poniesione przez Zamawiającego lub osoby trzecie, a będące następstwem niedotrzymania terminów dostaw, właściwości i jakości dostarczanych produktów.
8. Wykonawca zobowiązany jest przez cały okres obowiązywania umowy do posiadania ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności, obejmującym również odpowiedzialność ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe spowodowane przez dostarczone towary.
9. Wykonawca zobowiązany jest do pokrycia kosztów leczenia osób poszkodowanych i przeprowadzenia zabiegów sanitarnych oraz do zaspokojenia roszczeń odszkodowawczych wynikających z zatruć dostarczonymi towarami.
10. Zamawiający dokonuje odbioru jakościowego i ilościowego produktów każdorazowo po dostawie kolejnej partii. W przypadku zakwestionowania dostawy, która nie odpowiada normom jakościowym lub z innych przyczyn nie odpowiada obowiązującym wymaganiom w zakresie warunków zdrowotnych żywności i żywienia, Zamawiający sporządza protokół zawierający wszelkie ustalenia dokonane w toku odbioru. Protokół podpisuje osoba dokonująca odbioru i osoba dostarczająca towary w imieniu Wykonawcy.
11. Wykonawca zobowiązuje się wymienić zakwestionowaną partię produktów na produkt z pełnowartościowy w terminie określonym w umowie. Wykonawcy nie przysługuje z tego tytułu dodatkowe wynagrodzenie. W przypadku niedokonania przez Wykonawcę wymiany wadliwego produktu w terminie określonym w umowie, Zamawiający ma prawo dokonać interwencyjnego zakupu tego produktu u innego dostawcy, zaś poniesionymi kosztami wynikającymi z różnicy cen brutto za produkt obciąży Wykonawcę.
12. W związku z ustawą o elektronicznym fakturowaniu w zamówieniach publicznych, koncesjach na roboty budowlane lub usługi oraz partnerstwie publiczno-prawnym, Areszt Śledczy w Łodzi akceptuje faktury elektroniczne. Termin i miejsce wykonania zamówienia / podwykonawcy:
1. Zamawiający wymaga realizacji dostaw przez okres 8 m-cy (listopad – czerwiec) tj.: od dnia zawarcia umowy do dnia 30.06.2021 r. do siedziby Zamawiającego: Areszt Śledczy w Łodzi, ul. Smutna 21, 91-729 Łódź.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 9a3e8f06-40f3-4c41-8bed-694b5d2a29e5
Biuletyn 591420-N-2020
Zamawiajacy nazwa Areszt Śledczy w Łodzi
Regon 59040900000000
Zamawiajacy adres ulica ul. Smutna
Zamawiajacy adres numer domu 21
Zamawiajacy miejscowosc Łódź
Zamawiajacy kod pocztowy 91-729
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo łódzkie
Zamawiajacy telefon (42) 675 00 00
Zamawiajacy fax (42) 675 03 55
Zamawiajacy email zp_as_lodz@sw.gov.pl
Adres strony url www.sw.gov.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Areszt Śledczy w Łodzi, ul. Smutna 21, 91-729 Łódź
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.sw.gov.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny pisemnie
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Areszt Śledczy w Łodzi, ul. Smutna 21, 91-729 Łódź
Nazwa nadana zamowieniu Dostawy warzyw, ziemniaków, jabłek i warzyw kiszonych do Aresztu Śledczego w Łodzi
Numer referencyjny DKW.2232.12.2020.SB
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy 12
Okreslenie przedmiotu Warzywa, ziemniaki, jabłka, warzywa kiszone (nazywane w dalszej części specyfikacji towarami) o parametrach zgodnych z Polskimi Normami w ilościach i asortymencie podanym w poniżej: 1. Marchew korzeń, kod cpv 03221112-4, I część zamówienia, 21 000 kg. 2. Pietruszka korzeń, kod cpv 03221110-0, II część zamówienia 5 000 kg. 3. Seler korzeń, kod cpv 03221110-0, III część zamówienia 5 000 kg. 4. Por (nie obcinany)kod cpv 03221000-6, IV część zamówienia 2 200 kg. 5. Kapusta biała kod, cpv 03221410-3, V część zamówienia 5 300 kg. 6. Kapusta czerwona, kod cpv 03221410-3, VI część zamówienia 3 000 kg. 7. Cebula średnica od 5 cm kod cpv 03221113-1, VII część zamówienia 10 500 kg. 8. Burak ćwikłowy, kod cpv 03221111-7, VIII część zamówienia 6 500 kg. 9. Ziemniaki jadalne, kod cpv 03212100-1, IX część zamówienia 91 000 kg. 10. Jabłko 120-150g/szt., kod cpv 03222321-9, X część zamówienia 6 500 kg. 11. Kapusta kiszona, kod cpv 15331400-1, XI część zamówienia 7 500 kg. 12. Ogórek kiszony, kod cpv 15331400-1, XII część zamówienia 4 000 kg. Główny kod CPV 03200000-3 „Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy” 2. Wymagania stawiane zamawianym towarom: 1) I - VIII część zamówienia Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, średnica korzenia w przypadku marchwi i pietruszki mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 cm do 5 cm; pory min. 2 cm, burak ćwikłowy i cebula powyżej 5 cm. Opakowanie - worki raszlowe 10-15 kg, w przypadku kapusty wagę można zwiększyć do 25 kg Termin przydatności do spożycia – 60 dni od daty dostawy. Cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. W przypadku kapusty cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 2) IX część zamówienia (ziemniaki) Odmiany: jadalne przeznaczone do bezpośredniego spożycia, Minimalna średnica w cm: poprzeczna – 4,0, podłużna – 4,5 Dopuszczalna tolerancja: Zanieczyszczenia mineralne i organiczne do 1% wagi, Zazieleniałe z plamistością miąższu i pustymi miejscami wewnątrz do 2% wagi, Porażone parchem zwykłym do 3% wagi, uszkodzone mechanicznie do 3% wagi, Niekształtne do 3%wagi, Niedojrzałe do 2% wagi, Inne odmiany do 2% wagi. Łączna suma wad dotyczących czystości, zdrowotności i uszkodzeń do 6% wagi, Ogólna suma wad do 8% wagi. Opakowanie – w workach siatkowych bezzwrotnych o wadze do 25 kilogramów Termin przydatności do spożycia – 60 dni od daty dostawy Cechy dyskwalifikujące: Zanieczyszczenia środkami ochrony roślin, zaparzenia i zapleśnienia, porośnięte kiełkami powyżej 1cm, obce zapachy, umyte – potęgowanie procesów gnilnych. 3) X część zamówienia (jabłka) Minimalna wielkość owoców: (120 – 150 g/szt) Dopuszczalna tolerancja: Lekkie obicia: zagojone uszkodzenia mechaniczne i po szkodnikach z wyjątkiem owocówki do 7% Uszkodzenia fizjologiczne skórki i miąższu i lekkie zagrzybienie (do 2 cm) do 7% Silne uszkodzenia miąższu i skórki do 2% Suma wad nie większa niż 8% Lekkie wady rozwoju kształtu oraz barwy, Szypułka może być lekko uszkodzona. Opakowanie – w skrzynkach do 20kg Termin przydatności do spożycia – 30 dni od daty dostawy Cechy dyskwalifikujące: Gnicie, zanieczyszczenia obce, szkodniki, uszkodzenie od szkodników, obcy smak i zapach, zamarznięte, z rozpadem miąższu, porażone miękką oparzeliną chłodniczą. 4) XI – XII część zamówienia (warzywa kiszone) Kapusta kiszona, Produkt spożywczy z kapusty głowiastej białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Smak i zapach – prawidłowy dla kapusty prawidłowo ukiszonej, aromatyczny, słono kwaśny, Wygląd soku-jasnoszary, opalizujący Zawartość soku – w stosunku do masy netto powinna odpowiadać 15% wag, tzn. lekko uciskana pokrywa się sokiem. Kwasowość ogólna w przeliczeniu na kwas mlekowy 1,0 – 1,8% wagi, Zawartość soli kuchennej – 1,2 – 2,5% wag. Opakowanie jednostkowe należy pakować w beczki z tworzywa sztucznego, wkładka z worka polietylenowego (lub ewentualnie bez), beczki powinny być całkowicie wypełnione kapustą o wadze do 150 kg. Dopuszczalna tolerancja: Dopuszcza się stosowanie nasion kminku, kopru, kolendry, marchwi, jabłek i innych owoców jako przypraw roślinnych, Dopuszcza się obecność zanieczyszczeń mineralnych organicznych pochodzenia roślinnego w ilości nie większej niż 0,001% wag. Termin przydatności do spożycia – 30 dni od daty dostawy Cechy dyskwalifikujące: Obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy pleśni, psucia się, niedostateczna ilość soku ( wysuszenie kapusty), obecność bakterii salmonelli, gronkowca chorobotwórczego, grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, uszkodzenia mechaniczne opakowań oraz ich zabrudzenia. Ogórki kiszone, Produkt spożywczy ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego – w przypadku stosowania opakowań niehermetycznych lub utrwalony w procesie pasteryzacji w opakowaniach hermetycznych. Opakowanie jednostkowe należy pakować w beczki z tworzywa sztucznego, wkładka z worka polietylenowego (lub ewentualnie bez), beczki powinny być całkowicie wypełnione ogórkami o wadze do 150 kg. Struktura-dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie. Smak i zapach – prawidłowy ogórków prawidłowo ukiszonych, aromatyczny, słono kwaśny. Ogórki powinny być proste, o barwie oliwkowo zielonej, o różnych odcieniach, powierzchnia wolna od uszkodzeń mechanicznych, plam chorobowych, wielkości od 6 do 15cm. Wygląd zalewy – od biało szarej do zielonkawo szarej, lekko mętny, dopuszcza się osad z przypraw (kopru, chrzanu, gorczycy, czosnku, itp.) Zawartość soli kuchennej – 1,5 – 3,0% wag. Termin przydatności do spożycia – 30 dni od daty dostawy. Cechy dyskwalifikujące: Obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy pleśni, psucia się, ich nadmierna miękkość (komory nasienne wypełnione nieprawidłowo), obecność bakterii salmonelli, gronkowca chorobotwórczego, grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, uszkodzenia mechaniczne opakowań oraz ich zabrudzenia. Zamawiający wymaga od Wykonawcy aby dostarczał warzywa – zdrowe, czyste (nie dotyczy ziemniaków), średniej wielkości, dobrze ubarwione, świeże. 3. Faktyczne zamówienie (co do ilości i asortymentu) z uwagi na zmienną ilość osób żywionych, wynikać będzie ze składanego przez Zamawiającego zapotrzebowania. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane Wykonawcy nie musi obejmować wszystkich towarów. Podane w formularzu ofertowym wielkości zapotrzebowania na towary w ciągu trwania umowy mają charakter jedynie szacunkowy. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania na towary będące przedmiotem zamówienia w takim okresie. Oznacza to, iż wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia towarów, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Ilość towarów określona w tabeli powyżej (pkt. 1) jest ilością maksymalną jaką może zamówić Zamawiający i może ona ulec zmniejszeniu o 30% w zależności od potrzeb Zamawiającego. Proporcjonalnej zmianie ulegnie wówczas również cena całkowita wynikająca z przeprowadzonego postępowania przetargowego. 4. Dostawy towarów będą realizowane przez Wykonawcę na jego koszt i ryzyko do magazynu zamawiającego, w postaci dostaw częściowych w godzinach 8:30-12:00 na podstawie zamówień pisemnych lub telefonicznych składanych przez zamawiającego (pracownika służby żywnościowej Aresztu Śledczego) najpóźniej na trzy dni przed terminem realizacji zamówienia. Realizacja tych dostaw odbywać się będzie środkiem transportu Wykonawcy nieprzekraczającym wysokości 3,6 m, szerokości 3,6 m i długości 15 m z uwagi na rozmiary bramy wjazdowej. 5. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru środkami transportu przystosowanymi do transportu zgodnie z wymaganiami sanitarno-epidemiologicznymi określonymi w odrębnych przepisach. 6. Towar dostarczany przez Wykonawcę będzie w opakowaniach jednostkowych typu: skrzynki, beczki, worki. 7. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dokonywanych dostaw, ich zgodność z zamówieniem oraz za szkody poniesione przez Zamawiającego lub osoby trzecie, a będące następstwem niedotrzymania terminów dostaw, właściwości i jakości dostarczanych produktów. 8. Wykonawca zobowiązany jest przez cały okres obowiązywania umowy do posiadania ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności, obejmującym również odpowiedzialność ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe spowodowane przez dostarczone towary. 9. Wykonawca zobowiązany jest do pokrycia kosztów leczenia osób poszkodowanych i przeprowadzenia zabiegów sanitarnych oraz do zaspokojenia roszczeń odszkodowawczych wynikających z zatruć dostarczonymi towarami. 10. Zamawiający dokonuje odbioru jakościowego i ilościowego produktów każdorazowo po dostawie kolejnej partii. W przypadku zakwestionowania dostawy, która nie odpowiada normom jakościowym lub z innych przyczyn nie odpowiada obowiązującym wymaganiom w zakresie warunków zdrowotnych żywności i żywienia, Zamawiający sporządza protokół zawierający wszelkie ustalenia dokonane w toku odbioru. Protokół podpisuje osoba dokonująca odbioru i osoba dostarczająca towary w imieniu Wykonawcy. 11. Wykonawca zobowiązuje się wymienić zakwestionowaną partię produktów na produkt z pełnowartościowy w terminie określonym w umowie. Wykonawcy nie przysługuje z tego tytułu dodatkowe wynagrodzenie. W przypadku niedokonania przez Wykonawcę wymiany wadliwego produktu w terminie określonym w umowie, Zamawiający ma prawo dokonać interwencyjnego zakupu tego produktu u innego dostawcy, zaś poniesionymi kosztami wynikającymi z różnicy cen brutto za produkt obciąży Wykonawcę. 12. W związku z ustawą o elektronicznym fakturowaniu w zamówieniach publicznych, koncesjach na roboty budowlane lub usługi oraz partnerstwie publiczno-prawnym, Areszt Śledczy w Łodzi akceptuje faktury elektroniczne. Termin i miejsce wykonania zamówienia / podwykonawcy: 1. Zamawiający wymaga realizacji dostaw przez okres 8 m-cy (listopad – czerwiec) tj.: od dnia zawarcia umowy do dnia 30.06.2021 r. do siedziby Zamawiającego: Areszt Śledczy w Łodzi, ul. Smutna 21, 91-729 Łódź.
Cpv glowny przedmiot 03200000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Waluta calosc PLN
Data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie określił warunków w tym zakresie.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie określił warunków w tym zakresie.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie określił warunków w tym zakresie.
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Inne dokumenty niewymienione W terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego www.sw.gov.pl informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, każdy Wykonawca przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej – wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 4 do SIWZ.
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Wzór umowy stanowi załącznik nr 5 do SIWZ
IV 4 4 data 2020-10-08T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 11:00
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Marchew korzeń
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03200000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Marchew korzeń w ilości 21000 kg. Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, średnica korzenia w przypadku marchwi i pietruszki mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 cm do 5 cm; Opakowanie - worki raszlowe 10-15kg, Termin przydatności do spożycia – 60 dni od daty dostawy. Cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Pietruszka korzeń
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03200000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Pietruszka korzeń w ilości 5000 kg. Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, średnica korzenia w przypadku marchwi i pietruszki mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 cm do 5 cm; Opakowanie - worki raszlowe 10-15kg, Termin przydatności do spożycia – 60 dni od daty dostawy. Cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Seler korzeń
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03220000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Seler korzeń w ilości 5000 kg. Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, Opakowanie - worki raszlowe 10-15kg, Termin przydatności do spożycia – 60 dni od daty dostawy. Cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie.
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Por (nie obcinany)
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03221000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Por (nie obcinany) w ilości 2200 kg. Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, Opakowanie - worki raszlowe 10-15kg, Termin przydatności do spożycia – 60 dni od daty dostawy. Cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie.
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Kapusta biała
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03221410-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Kapusta biała w ilości 5300kg. Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, Opakowanie - worki raszlowe 10-15kg, w przypadku kapusty wagę można zwiększyć do 25 kg. Termin przydatności do spożycia – 60 dni od daty dostawy. Cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. W przypadku kapusty cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie.
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Kapusta czerwona
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03221410-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Kapusta czerwona w ilości 3000kg. Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, Opakowanie - worki raszlowe 10-15kg, w przypadku kapusty wagę można zwiększyć do 25 kg. Termin przydatności do spożycia – 60 dni od daty dostawy. Cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. W przypadku kapusty cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie.
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Cebula średnica od 5cm
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03221113-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Cebula średnica od 5 cm w ilości 10500kg. Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, Opakowanie - worki raszlowe 10-15kg, Termin przydatności do spożycia – 60 dni od daty dostawy Cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie.
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa Burak ćwikłowy
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03221111-7
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Burak ćwikłowy w ilości 6500kg. Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, burak ćwikłowy powyżej 5 cm, Opakowanie - worki raszlowe 10-15kg, Termin przydatności do spożycia – 60 dni od daty dostawy Cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie.
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa Ziemniaki jadalne
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03212100-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Ziemniaki jadalne w ilości 91000kg. Minimalna wielkość owoców: (120 – 150 g/szt) Dopuszczalna tolerancja: Lekkie obicia: zagojone uszkodzenia mechaniczne i po szkodnikach z wyjątkiem owocówki do 7% Uszkodzenia fizjologiczne skórki i miąższu i lekkie zagrzybienie ( do 2 cm ) do 7% Silne uszkodzenia miąższu i skórki do 2% Suma wad nie większa niż 8% Lekkie wady rozwoju kształtu oraz barwy, Szypułka może być lekko uszkodzona. Opakowanie – w skrzynkach do 20kg Termin przydatności do spożycia – 30 dni od daty dostawy Cechy dyskwalifikujące: Gnicie, zanieczyszczenia obce, szkodniki, uszkodzenie od szkodników, obcy smak i zapach, zamarznięte, z rozpadem miąższu, porażone miękką oparzeliną chłodniczą.
  
Zalacznik czesc nr 10
Zalacznik nazwa Jabłka 120-150 g/szt
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03222321-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Jabłka 120-150 g/szt w ilości 6500kg. Minimalna wielkość owoców: (120 – 150 g/szt) Dopuszczalna tolerancja: Lekkie obicia: zagojone uszkodzenia mechaniczne i po szkodnikach z wyjątkiem owocówki do 7% Uszkodzenia fizjologiczne skórki i miąższu i lekkie zagrzybienie ( do 2 cm ) do 7% Silne uszkodzenia miąższu i skórki do 2% Suma wad nie większa niż 8% Lekkie wady rozwoju kształtu oraz barwy, Szypułka może być lekko uszkodzona. Opakowanie – w skrzynkach do 20kg Termin przydatności do spożycia – 30 dni od daty dostawy Cechy dyskwalifikujące: Gnicie, zanieczyszczenia obce, szkodniki, uszkodzenie od szkodników, obcy smak i zapach, zamarznięte, z rozpadem miąższu, porażone miękką oparzeliną chłodniczą.
  
Zalacznik czesc nr 11
Zalacznik nazwa Kapusta kiszona
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15331400-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Kapusta kiszona w ilości 7500kg. Produkt spożywczy z kapusty głowiastej białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Smak i zapach – prawidłowy dla kapusty prawidłowo ukiszonej, aromatyczny, słono kwaśny, Wygląd soku-jasnoszary, opalizujący Zawartość soku – w stosunku do masy netto powinna odpowiadać 15% wag, tzn. lekko uciskana pokrywa się sokiem. Kwasowość ogólna w przeliczeniu na kwas mlekowy 1,0 – 1,8% wagi, Zawartość soli kuchennej – 1,2 – 2,5% wag. Opakowanie jednostkowe należy pakować w beczki z tworzywa sztucznego, wkładka z worka polietylenowego (lub ewentualnie bez), beczki powinny być całkowicie wypełnione kapustą o wadze do 150 kg. Dopuszczalna tolerancja: Dopuszcza się stosowanie nasion kminku, kopru, kolendry, marchwi, jabłek i innych owoców jako przypraw roślinnych, Dopuszcza się obecność zanieczyszczeń mineralnych organicznych pochodzenia roślinnego w ilości nie większej niż 0,001% wag. Termin przydatności do spożycia – 30 dni od daty dostawy Cechy dyskwalifikujące: Obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy pleśni, psucia się, niedostateczna ilość soku ( wysuszenie kapusty ), obecność bakterii salmonelli, gronkowca chorobotwórczego, grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, uszkodzenia mechaniczne opakowań oraz ich zabrudzenia.
  
Zalacznik czesc nr 12
Zalacznik nazwa Ogórek kiszony
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15331400-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Ogórek kiszony w ilości 4000kg. Produkt spożywczy ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego – w przypadku stosowania opakowań niehermetycznych lub utrwalony w procesie pasteryzacji w opakowaniach hermetycznych. Opakowanie jednostkowe należy pakować w beczki z tworzywa sztucznego, wkładka z worka polietylenowego ( lub ewentualnie bez), beczki powinny być całkowicie wypełnione ogórkami o wadze do 150 kg. Struktura-dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie. Smak i zapach – prawidłowy ogórków prawidłowo ukiszonych, aromatyczny, słono kwaśny. Ogórki powinny być proste, o barwie oliwkowo zielonej, o różnych odcieniach, powierzchnia wolna od uszkodzeń mechanicznych, plam chorobowych, wielkości od 6 do 15cm. Wygląd zalewy – od biało szarej do zielonkawo szarej, lekko mętny, dopuszcza się osad z przypraw (kopru, chrzanu, gorczycy, czosnku, itp.) Zawartość soli kuchennej – 1,5 – 3,0% wag. Termin przydatności do spożycia – 30 dni od daty dostawy Cechy dyskwalifikujące: Obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy pleśni, psucia się, ich nadmierna miękkość (komory nasienne wypełnione nieprawidłowo), obecność bakterii salmonelli, gronkowca chorobotwórczego, grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, uszkodzenia mechaniczne opakowań oraz ich zabrudzenia.
  

Criterion

Kryteria Cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria Termin realizacji reklamacji
Znaczenie 40,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)