Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego pieczywa i wyrobów piekarskich.
część 1
1) Chleb żytni w ilości 163 520 kg, (około 1 120 szt. dziennie) o zawartości mąki pszennej 60 %, mąki żytniej 40%, wadze 1 szt. 0,40 kg ( tolerancja wagi +/- 5g ) kształcie „z koszyka” krojony
i pakowany w oznakowane woreczki foliowe. Pieczywo żytnie następnie powinno być pakowane w pojemniki ażurowe zwrotne po 15 sztuk.
2) Chleb pszenny w ilości 27 740 kg, (około 190 szt. dziennie) o zawartości mąki pszennej 90 %, mąki żytniej 10 %, wadze 1 szt. 0,40 kg ( tolerancja wagi +/- 5g ) kształcie „z foremki” krojony
i pakowany w oznakowane woreczki foliowe. Pieczywo pszenne następnie powinno być pakowane w pojemniki ażurowe zwrotne po 10 sztuk.
3) Chleb razowy w ilości 730 kg, (około 5 szt. dziennie), odmiana chleba wypiekanego z pszennej, żytniej lub mieszanej mąki razowej, zawierającej grube zmielone ziarna (łupiny) i większą ilość błonnika oraz składników mineralnych niż chleb biały. Waga 1 szt. 0,40 kg (tolerancja wagi +/- 5g) w kształcie „z foremki” krojony i pakowany w oznakowane woreczki foliowe, a następnie pakowany w pojemniki ażurowe zwrotne.
4) Bagietka bułka pszenna – w ilości 4032 kg, (około 560 szt. jednorazowo), wadze 1 szt. 0,30 kg (tolerancja wagi +/- 5g) i długości od 50 do 55 cm. Bagietki powinny być pakowane luzem
w pojemniki ażurowe zwrotne.
5) Bułka pszenna typu kajzerka – w ilości 2340 kg, (około 1300 szt. jednorazowo), wadze 1 szt. 0,050 kg (tolerancja wagi +/- 5g). Bułki pszenne powinny być pakowane luzem w pojemniki ażurowe zwrotne po 50 sztuk.
6) Bułka razowa typu grahamka – w ilości 9 kg, (około 5 szt. jednorazowo) wadze 1 szt. 0,05 kg (tolerancja wagi +/- 5g). Barwa skórki z widocznymi, licznymi otrębami. Bułki powinny być pakowane luzem w pojemniki ażurowe zwrotne.
Część 2
Bułka tarta – w ilości 200 kg z pieczywa pszennego |
GuidZP400 |
0b9ad495-6043-4475-a87f-325ac3112569
|
Biuletyn |
593087-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Zakład Karny w Kamińsku
|
Regon |
32012400000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Kamińsk, ul. Obrońców Westerplatte
|
Zamawiajacy adres numer domu |
1
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Górowo Iławeckie
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
11-220
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
warmińsko-mazurskie
|
Zamawiajacy telefon |
897 617 400,
|
Zamawiajacy fax |
89 761 70 77
|
Zamawiajacy email |
zk_kaminsk@sw.gov.pl,
|
Adres strony url |
www.zp.sw.gov.pl www.platformazakupowa.pl/pn/oisw_olsztyn
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
3
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.zp.sw.gov.pl www.platformazakupowa.pl/pn/oisw_olsztyn
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego pieczywa i wyrobów piekarskich
|
Numer referencyjny |
DKW.2232.16.2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego pieczywa i wyrobów piekarskich.
część 1
1) Chleb żytni w ilości 163 520 kg, (około 1 120 szt. dziennie) o zawartości mąki pszennej 60 %, mąki żytniej 40%, wadze 1 szt. 0,40 kg ( tolerancja wagi +/- 5g ) kształcie „z koszyka” krojony
i pakowany w oznakowane woreczki foliowe. Pieczywo żytnie następnie powinno być pakowane w pojemniki ażurowe zwrotne po 15 sztuk.
2) Chleb pszenny w ilości 27 740 kg, (około 190 szt. dziennie) o zawartości mąki pszennej 90 %, mąki żytniej 10 %, wadze 1 szt. 0,40 kg ( tolerancja wagi +/- 5g ) kształcie „z foremki” krojony
i pakowany w oznakowane woreczki foliowe. Pieczywo pszenne następnie powinno być pakowane w pojemniki ażurowe zwrotne po 10 sztuk.
3) Chleb razowy w ilości 730 kg, (około 5 szt. dziennie), odmiana chleba wypiekanego z pszennej, żytniej lub mieszanej mąki razowej, zawierającej grube zmielone ziarna (łupiny) i większą ilość błonnika oraz składników mineralnych niż chleb biały. Waga 1 szt. 0,40 kg (tolerancja wagi +/- 5g) w kształcie „z foremki” krojony i pakowany w oznakowane woreczki foliowe, a następnie pakowany w pojemniki ażurowe zwrotne.
4) Bagietka bułka pszenna – w ilości 4032 kg, (około 560 szt. jednorazowo), wadze 1 szt. 0,30 kg (tolerancja wagi +/- 5g) i długości od 50 do 55 cm. Bagietki powinny być pakowane luzem
w pojemniki ażurowe zwrotne.
5) Bułka pszenna typu kajzerka – w ilości 2340 kg, (około 1300 szt. jednorazowo), wadze 1 szt. 0,050 kg (tolerancja wagi +/- 5g). Bułki pszenne powinny być pakowane luzem w pojemniki ażurowe zwrotne po 50 sztuk.
6) Bułka razowa typu grahamka – w ilości 9 kg, (około 5 szt. jednorazowo) wadze 1 szt. 0,05 kg (tolerancja wagi +/- 5g). Barwa skórki z widocznymi, licznymi otrębami. Bułki powinny być pakowane luzem w pojemniki ażurowe zwrotne.
Część 2
Bułka tarta – w ilości 200 kg z pieczywa pszennego
|
Cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Informacje na temat katalogow |
Termin realizacji przedmiotu zamówienia wynosi:
CZĘŚĆ 1 – od dnia 12.11.2020 r. do dnia 08.11.2021 r.
CZĘŚĆ 2 – od dnia 24.03.2021 r. do dnia 08.11.2021 r.
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże iż posiada uprawnienia do prowadzenia działalności w zakresie obejmującym przedmiot zamówienia i posiada aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie przedmiotu zamówienia, o której mowa w art.61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 1493) - dotyczy Wykonawcy, o którym mowa w art. 61 cyt. Ustawy lub aktualne zaświadczenie państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie przedmiotu zamówienia - dotyczy Wykonawcy, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie dostaw bezpośrednich lub pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art.63 ust.2 pkt. 1 i 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 1493).
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zmawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zmawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy PZP
|
Zakresie warunkow udzialu |
W celu potwierdzenia spełnienia przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu na wezwanie zamawiającego Wykonawca (w terminie nie krótszym niż 5 dni) składa:
a) na potwierdzenie posiadanych kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej (co najmniej jeden dokument z niżej wymienionych)
- aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie przedmiotu zamówienia, o której mowa w art.61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020r. poz.1493) - dotyczy Wykonawcy, o którym mowa w art. 61 cyt. ustawy.
- aktualne zaświadczenie państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie przedmiotu zamówienia - dotyczy Wykonawcy, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie dostaw bezpośrednich lub pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art.63 ust.2 pkt. 1 i 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 1493).
|
Inne dokumenty niewymienione |
a) Formularz ofertowy cenowej Wykonawcy - załącznik nr 1 do SIWZ.
b) Dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę (np. oryginał pełnomocnictwa lub kopia notarialnie poświadczona), o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych.
c) W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia informacji na stronie internetowej Zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy, przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z wykonawców składających ofertę wspólną lub upoważniony przez mocodawcę pełnomocnik. Oświadczenie stanowi Załącznik nr 3 do SIWZ.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zmiany zostały określone we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 4.
Podczas obowiązywania umowy wskazane w § 7 ceny są stałe, mogą ulec zmianie jedynie w wymienionych poniżej przypadkach:
1) w przypadku urzędowej zmiany stawki podatku VAT – w celu dostosowania do aktualnie obowiązującej stawki – bez zmiany wartości netto produktów objętych zmianą jednak nie wcześniej niż po dacie rozpoczęcia jej obowiązywania. Zmiana umowy w tym zakresie może być wprowadzona tylko na wniosek Wykonawcy. Jednocześnie Wykonawca zobowiązuje się do przedstawienia Zamawiającemu podstawy prawnej do podwyższenia lub obniżenia cen towarów np.: rozporządzenie, obwieszczenie, ustawa lub innej podstawy do zmiany cen – zmiany umowy.
2) w przypadku obniżenia cen producenta lub zastosowania promocyjnej obniżki cen.
|
IV 4 4 data |
2020-10-14T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:30
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-11-12T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1) Chleb żytni w ilości 163 520 kg, (około 1 120 szt. dziennie) o zawartości mąki pszennej 60 %, mąki żytniej 40%, wadze 1 szt. 0,40 kg ( tolerancja wagi +/- 5g ) kształcie „z koszyka” krojony
i pakowany w oznakowane woreczki foliowe. Pieczywo żytnie następnie powinno być pakowane w pojemniki ażurowe zwrotne po 15 sztuk.
2) Chleb pszenny w ilości 27 740 kg, (około 190 szt. dziennie) o zawartości mąki pszennej 90 %, mąki żytniej 10 %, wadze 1 szt. 0,40 kg ( tolerancja wagi +/- 5g ) kształcie „z foremki” krojony
i pakowany w oznakowane woreczki foliowe. Pieczywo pszenne następnie powinno być pakowane w pojemniki ażurowe zwrotne po 10 sztuk.
3) Chleb razowy w ilości 730 kg, (około 5 szt. dziennie), odmiana chleba wypiekanego z pszennej, żytniej lub mieszanej mąki razowej, zawierającej grube zmielone ziarna (łupiny) i większą ilość błonnika oraz składników mineralnych niż chleb biały. Waga 1 szt. 0,40 kg (tolerancja wagi +/- 5g) w kształcie „z foremki” krojony i pakowany w oznakowane woreczki foliowe, a następnie pakowany w pojemniki ażurowe zwrotne.
4)Bagietka bułka pszenna – w ilości 4032 kg, (około 560 szt. jednorazowo), wadze 1 szt. 0,30 kg (tolerancja wagi +/- 5g) i długości od 50 do 55 cm. Bagietki powinny być pakowane luzem
w pojemniki ażurowe zwrotne.
5) Bułka pszenna typu kajzerka – w ilości 2340 kg, (około 1300 szt. jednorazowo), wadze 1 szt. 0,050 kg (tolerancja wagi +/- 5g). Bułki pszenne powinny być pakowane luzem
w pojemniki ażurowe zwrotne po 50 sztuk.
6) Bułka razowa typu grahamka – w ilości 9 kg, (około 5 szt. jednorazowo) wadze 1 szt. 0,05 kg (tolerancja wagi +/- 5g). Barwa skórki z widocznymi, licznymi otrębami. Bułki powinny być pakowane luzem w pojemniki ażurowe zwrotne.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Bułka tarta
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15820000-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-03-24T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Bułka tarta – w ilości 200 kg z pieczywa pszennego
|
| |