Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego pieczywa i wyrobów piekarskich

Data publikacji 2020-10-06
Data zakończenia 2020-10-14 00:00:00
Instytucja Zakład Karny w Kamińsku
Miejscowość Górowo Iławeckie
Województwo warmińsko-mazurskie
Branża
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
  • Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości

Szczegóły

Numer ogłoszenia 593087-N-2020
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 158100009, 158200002
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego pieczywa i wyrobów piekarskich.
część 1
1) Chleb żytni w ilości 163 520 kg, (około 1 120 szt. dziennie) o zawartości mąki pszennej 60 %, mąki żytniej 40%, wadze 1 szt. 0,40 kg ( tolerancja wagi +/- 5g ) kształcie „z koszyka” krojony
i pakowany w oznakowane woreczki foliowe. Pieczywo żytnie następnie powinno być pakowane w pojemniki ażurowe zwrotne po 15 sztuk.
2) Chleb pszenny w ilości 27 740 kg, (około 190 szt. dziennie) o zawartości mąki pszennej 90 %, mąki żytniej 10 %, wadze 1 szt. 0,40 kg ( tolerancja wagi +/- 5g ) kształcie „z foremki” krojony
i pakowany w oznakowane woreczki foliowe. Pieczywo pszenne następnie powinno być pakowane w pojemniki ażurowe zwrotne po 10 sztuk.
3) Chleb razowy w ilości 730 kg, (około 5 szt. dziennie), odmiana chleba wypiekanego z pszennej, żytniej lub mieszanej mąki razowej, zawierającej grube zmielone ziarna (łupiny) i większą ilość błonnika oraz składników mineralnych niż chleb biały. Waga 1 szt. 0,40 kg (tolerancja wagi +/- 5g) w kształcie „z foremki” krojony i pakowany w oznakowane woreczki foliowe, a następnie pakowany w pojemniki ażurowe zwrotne.
4) Bagietka bułka pszenna – w ilości 4032 kg, (około 560 szt. jednorazowo), wadze 1 szt. 0,30 kg (tolerancja wagi +/- 5g) i długości od 50 do 55 cm. Bagietki powinny być pakowane luzem
w pojemniki ażurowe zwrotne.
5) Bułka pszenna typu kajzerka – w ilości 2340 kg, (około 1300 szt. jednorazowo), wadze 1 szt. 0,050 kg (tolerancja wagi +/- 5g). Bułki pszenne powinny być pakowane luzem w pojemniki ażurowe zwrotne po 50 sztuk.
6) Bułka razowa typu grahamka – w ilości 9 kg, (około 5 szt. jednorazowo) wadze 1 szt. 0,05 kg (tolerancja wagi +/- 5g). Barwa skórki z widocznymi, licznymi otrębami. Bułki powinny być pakowane luzem w pojemniki ażurowe zwrotne.
Część 2
Bułka tarta – w ilości 200 kg z pieczywa pszennego

Dodatkowe informacje

GuidZP400 0b9ad495-6043-4475-a87f-325ac3112569
Biuletyn 593087-N-2020
Zamawiajacy nazwa Zakład Karny w Kamińsku
Regon 32012400000000
Zamawiajacy adres ulica Kamińsk, ul. Obrońców Westerplatte
Zamawiajacy adres numer domu 1
Zamawiajacy miejscowosc Górowo Iławeckie
Zamawiajacy kod pocztowy 11-220
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo warmińsko-mazurskie
Zamawiajacy telefon 897 617 400,
Zamawiajacy fax 89 761 70 77
Zamawiajacy email zk_kaminsk@sw.gov.pl,
Adres strony url www.zp.sw.gov.pl www.platformazakupowa.pl/pn/oisw_olsztyn
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 3
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.zp.sw.gov.pl www.platformazakupowa.pl/pn/oisw_olsztyn
Nazwa nadana zamowieniu Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego pieczywa i wyrobów piekarskich
Numer referencyjny DKW.2232.16.2020
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego pieczywa i wyrobów piekarskich. część 1 1) Chleb żytni w ilości 163 520 kg, (około 1 120 szt. dziennie) o zawartości mąki pszennej 60 %, mąki żytniej 40%, wadze 1 szt. 0,40 kg ( tolerancja wagi +/- 5g ) kształcie „z koszyka” krojony i pakowany w oznakowane woreczki foliowe. Pieczywo żytnie następnie powinno być pakowane w pojemniki ażurowe zwrotne po 15 sztuk. 2) Chleb pszenny w ilości 27 740 kg, (około 190 szt. dziennie) o zawartości mąki pszennej 90 %, mąki żytniej 10 %, wadze 1 szt. 0,40 kg ( tolerancja wagi +/- 5g ) kształcie „z foremki” krojony i pakowany w oznakowane woreczki foliowe. Pieczywo pszenne następnie powinno być pakowane w pojemniki ażurowe zwrotne po 10 sztuk. 3) Chleb razowy w ilości 730 kg, (około 5 szt. dziennie), odmiana chleba wypiekanego z pszennej, żytniej lub mieszanej mąki razowej, zawierającej grube zmielone ziarna (łupiny) i większą ilość błonnika oraz składników mineralnych niż chleb biały. Waga 1 szt. 0,40 kg (tolerancja wagi +/- 5g) w kształcie „z foremki” krojony i pakowany w oznakowane woreczki foliowe, a następnie pakowany w pojemniki ażurowe zwrotne. 4) Bagietka bułka pszenna – w ilości 4032 kg, (około 560 szt. jednorazowo), wadze 1 szt. 0,30 kg (tolerancja wagi +/- 5g) i długości od 50 do 55 cm. Bagietki powinny być pakowane luzem w pojemniki ażurowe zwrotne. 5) Bułka pszenna typu kajzerka – w ilości 2340 kg, (około 1300 szt. jednorazowo), wadze 1 szt. 0,050 kg (tolerancja wagi +/- 5g). Bułki pszenne powinny być pakowane luzem w pojemniki ażurowe zwrotne po 50 sztuk. 6) Bułka razowa typu grahamka – w ilości 9 kg, (około 5 szt. jednorazowo) wadze 1 szt. 0,05 kg (tolerancja wagi +/- 5g). Barwa skórki z widocznymi, licznymi otrębami. Bułki powinny być pakowane luzem w pojemniki ażurowe zwrotne. Część 2 Bułka tarta – w ilości 200 kg z pieczywa pszennego
Cpv glowny przedmiot 15810000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Informacje na temat katalogow Termin realizacji przedmiotu zamówienia wynosi: CZĘŚĆ 1 – od dnia 12.11.2020 r. do dnia 08.11.2021 r. CZĘŚĆ 2 – od dnia 24.03.2021 r. do dnia 08.11.2021 r.
Okreslenie warunkow Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże iż posiada uprawnienia do prowadzenia działalności w zakresie obejmującym przedmiot zamówienia i posiada aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie przedmiotu zamówienia, o której mowa w art.61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 1493) - dotyczy Wykonawcy, o którym mowa w art. 61 cyt. Ustawy lub aktualne zaświadczenie państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie przedmiotu zamówienia - dotyczy Wykonawcy, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie dostaw bezpośrednich lub pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art.63 ust.2 pkt. 1 i 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 1493).
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zmawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zmawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 2 1
Art 24 ust 5 pkt 3 1
Art 24 ust 5 pkt 4 1
Art 24 ust 5 pkt 5 1
Art 24 ust 5 pkt 6 1
Art 24 ust 5 pkt 7 1
Art 24 ust 5 pkt 8 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy PZP
Zakresie warunkow udzialu W celu potwierdzenia spełnienia przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu na wezwanie zamawiającego Wykonawca (w terminie nie krótszym niż 5 dni) składa: a) na potwierdzenie posiadanych kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej (co najmniej jeden dokument z niżej wymienionych) - aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie przedmiotu zamówienia, o której mowa w art.61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020r. poz.1493) - dotyczy Wykonawcy, o którym mowa w art. 61 cyt. ustawy. - aktualne zaświadczenie państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie przedmiotu zamówienia - dotyczy Wykonawcy, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie dostaw bezpośrednich lub pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art.63 ust.2 pkt. 1 i 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 1493).
Inne dokumenty niewymienione a) Formularz ofertowy cenowej Wykonawcy - załącznik nr 1 do SIWZ. b) Dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę (np. oryginał pełnomocnictwa lub kopia notarialnie poświadczona), o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych. c) W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia informacji na stronie internetowej Zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy, przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z wykonawców składających ofertę wspólną lub upoważniony przez mocodawcę pełnomocnik. Oświadczenie stanowi Załącznik nr 3 do SIWZ.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Zmiany zostały określone we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 4. Podczas obowiązywania umowy wskazane w § 7 ceny są stałe, mogą ulec zmianie jedynie w wymienionych poniżej przypadkach: 1) w przypadku urzędowej zmiany stawki podatku VAT – w celu dostosowania do aktualnie obowiązującej stawki – bez zmiany wartości netto produktów objętych zmianą jednak nie wcześniej niż po dacie rozpoczęcia jej obowiązywania. Zmiana umowy w tym zakresie może być wprowadzona tylko na wniosek Wykonawcy. Jednocześnie Wykonawca zobowiązuje się do przedstawienia Zamawiającemu podstawy prawnej do podwyższenia lub obniżenia cen towarów np.: rozporządzenie, obwieszczenie, ustawa lub innej podstawy do zmiany cen – zmiany umowy. 2) w przypadku obniżenia cen producenta lub zastosowania promocyjnej obniżki cen.
IV 4 4 data 2020-10-14T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 10:30
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Pieczywo
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15810000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-11-12T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1) Chleb żytni w ilości 163 520 kg, (około 1 120 szt. dziennie) o zawartości mąki pszennej 60 %, mąki żytniej 40%, wadze 1 szt. 0,40 kg ( tolerancja wagi +/- 5g ) kształcie „z koszyka” krojony i pakowany w oznakowane woreczki foliowe. Pieczywo żytnie następnie powinno być pakowane w pojemniki ażurowe zwrotne po 15 sztuk. 2) Chleb pszenny w ilości 27 740 kg, (około 190 szt. dziennie) o zawartości mąki pszennej 90 %, mąki żytniej 10 %, wadze 1 szt. 0,40 kg ( tolerancja wagi +/- 5g ) kształcie „z foremki” krojony i pakowany w oznakowane woreczki foliowe. Pieczywo pszenne następnie powinno być pakowane w pojemniki ażurowe zwrotne po 10 sztuk. 3) Chleb razowy w ilości 730 kg, (około 5 szt. dziennie), odmiana chleba wypiekanego z pszennej, żytniej lub mieszanej mąki razowej, zawierającej grube zmielone ziarna (łupiny) i większą ilość błonnika oraz składników mineralnych niż chleb biały. Waga 1 szt. 0,40 kg (tolerancja wagi +/- 5g) w kształcie „z foremki” krojony i pakowany w oznakowane woreczki foliowe, a następnie pakowany w pojemniki ażurowe zwrotne. 4)Bagietka bułka pszenna – w ilości 4032 kg, (około 560 szt. jednorazowo), wadze 1 szt. 0,30 kg (tolerancja wagi +/- 5g) i długości od 50 do 55 cm. Bagietki powinny być pakowane luzem w pojemniki ażurowe zwrotne. 5) Bułka pszenna typu kajzerka – w ilości 2340 kg, (około 1300 szt. jednorazowo), wadze 1 szt. 0,050 kg (tolerancja wagi +/- 5g). Bułki pszenne powinny być pakowane luzem w pojemniki ażurowe zwrotne po 50 sztuk. 6) Bułka razowa typu grahamka – w ilości 9 kg, (około 5 szt. jednorazowo) wadze 1 szt. 0,05 kg (tolerancja wagi +/- 5g). Barwa skórki z widocznymi, licznymi otrębami. Bułki powinny być pakowane luzem w pojemniki ażurowe zwrotne.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Bułka tarta
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15820000-2
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2021-03-24T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Bułka tarta – w ilości 200 kg z pieczywa pszennego
  

Criterion

Kryteria CENA
Znaczenie 100,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)