| GuidZP400 |
b5ea4a19-0682-438f-ae40-c5a095f8dc4f
|
| Biuletyn |
608613-N-2020
|
| Zamawiajacy nazwa |
Komenda Portu Wojennego Gdynia
|
| Regon |
19023285200000
|
| Zamawiajacy adres ulica |
ul. Rondo Bitwy pod Oliwą
|
| Zamawiajacy adres numer domu |
1
|
| Zamawiajacy miejscowosc |
Gdynia
|
| Zamawiajacy kod pocztowy |
81-103
|
| Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
| Zamawiajacy wojewodztwo |
pomorskie
|
| Zamawiajacy telefon |
26 1262198
|
| Zamawiajacy fax |
26 1262314
|
| Zamawiajacy email |
kpw.przetargi@ron.mil.pl
|
| Adres strony url |
kpwgdynia.wp.mil.pl
|
| Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
| Ogloszenie dotyczy |
1
|
| Czy finansowane z unii |
2
|
| Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
| Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
| Rodzaj zamawiajacego |
3
|
| Dostep dokumentow zamowienia |
https://platformazakupowa.pl/pn/kpwgdynia
|
| Zamieszczona bedzie specyfikacja |
https://www.platformazakupowa.pl/pn/kpwgdynia
|
| Nazwa nadana zamowieniu |
SUKCESYWNE DOSTAWY GARMAŻU CHŁODZONEGO
|
| Numer referencyjny |
130/KPW/ŻYWN/2020
|
| Rodzaj zamowienia |
1
|
| Okreslenie przedmiotu |
SUKCESYWNE DOSTAWY GARMAŻU CHŁODZONEGO
|
| Cpv glowny przedmiot |
15894300-4
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
| Waluta calosc |
pl
|
| Informacje na temat katalogow |
nie wcześniej niż od dnia 01 stycznia 2021 r. do 31 grudnia 2021 r.
|
| Okreslenie warunkow |
obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z postanowieniami ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz.U. 2018.poz.1541 z późn.zm.),
lub
- aktualnego zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o wpisie do rejestru zakładów zgodnie z postanowieniami ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz.U. 2018 poz. 1541 m z późn.zm.)
Uwaga!
W przypadku posiadania przez wykonawcę obowiązujących uprawnień, o których mowa powyżej, wystawionych przed wejściem w życie przepisów, na które powołuje się zamawiający, wykonawca winien posiadać zaświadczenie właściwego organu (wystawiającego decyzję/zaświadczenie) potwierdzające, że przedmiotowe dokumenty są aktualne i zgodne z aktualnie obowiązującym prawem..
|
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
| Wykaz dokumentow zaswiadczen |
obowiązującej decyzji administracyjnej właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z postanowieniami ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz.U. 2018 poz. 1541 z późn.zm.),
lub
aktualnego zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o wpisie do rejestru zakładów zgodnie z postanowieniami ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz.U. 2018 poz. 1541 z późn.zm.)
Uwaga!
W przypadku posiadania przez wykonawcę obowiązujących uprawnień, o których mowa powyżej, wystawionych przed wejściem w życie przepisów, na które powołuje się zamawiający, wykonawca winien posiadać zaświadczenie właściwego organu (wystawiającego decyzję/zaświadczenie) potwierdzające, że przedmiotowe dokumenty są aktualne i zgodne z aktualnie obowiązującym prawem.
|
| Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
aktualnego certyfikatu systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo - zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP, wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019, poz. 1252 z późn. zm.)
|
| Zastosowanie procedury pzp |
1
|
| Zmiana umowy |
1
|
| Zmiana umowy tekst |
Zamawiający zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych przewiduje możliwość wprowadzenia istotnych zmian do treści zawartej umowy w stosunku do treści oferty na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, jeżeli one dotyczą: 1) zmiany świadczenia Wykonawcy na świadczenie
lepszej jakości przy zachowaniu tożsamości przedmiotu zamówienia, w przypadku, gdy opisany w umowie asortyment z przyczyn niezależnych od wykonawcy nie będzie dostępny na rynku (zakończenia produkcji i brak produktu o tych parametrach na rynku), 2) wydłużenia terminu wykonania umowy, w przypadku, gdy do terminu wskazanego w § 24 nie zostanie zrealizowana wartość umowy, a zamawiający nie będzie w stanie zabezpieczyć dostaw (w szczególności w związku z przedłużającymi się procederami o udzielenie zamówienia publicznego na kolejny rok), 3) zmiany danych Wykonawcy ( np. zmiana siedziby, adresu, nazwy), 4) podwykonawcy uczestniczącego w realizacji umowy, w wypadku, kiedy Wykonawca określi go co do tożsamości. W przypadku, gdy wykonawca powoływał się na zdolności tegoż podwykonawcy (podmiotu) w trakcie procedury o udzielenie zamówienia publicznego, nowy podwykonawca musi spełniać te same wymogi (na potwierdzenie powyższego wykonawca przedstawi stosowe dokumenty tj. opisane w SIWZ).
|
| IV 4 4 data |
2020-11-18T00:00:00+01:00
|
| IV 4 4 godzina |
09:30
|
| IV 4 5 okres |
30
|