GuidZP400 |
098e0b97-6486-464f-a4c4-f61b03e11bfa
|
Biuletyn |
614909-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Szkoła Podstawowa Nr 33 im. Funduszu Narodów Zjednoczonych na Rzecz Dzieci UNICEF
|
Regon |
44448269000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Ul. Stramkowskiej
|
Zamawiajacy adres numer domu |
13
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Olsztyn
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
10-689
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
warmińsko-mazurskie
|
Zamawiajacy telefon |
895 414 286
|
Zamawiajacy fax |
895 414 286
|
Zamawiajacy email |
sp33olsztyn@op.pl
|
Adres strony url |
https://sp33_olsztyn.bip.gov.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Dostep dokumentow zamowienia |
https://sp33_olsztyn.bip.gov.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
https://sp33_olsztyn.bip.gov.pl i www.sp33olsztyn.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Zamawiający żąda, aby oferty były sporządzone w formie pisemnej. Oferty przesłane faksem i e-mailem nie będą rozpatrywane. Wykonawcy składają oferty za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012r. – Prawo pocztowe ( Dz. U. 2020 poz. 1041 z późn. zm.), osobiście lub za pośrednictwem posłańca.
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Szkoła POdstawowa Nr 33 10-690 Olsztyn, ul. Jeziołowicza 2
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej Nr 33 im. Funduszu Narodów Zjednoczonych na Rzecz Dzieci UNICEF w Olsztynie w 2021r.
|
Numer referencyjny |
SP33.261.1.2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
12
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej Nr 33 im. Funduszu Narodów Zjednoczonych na Rzecz Dzieci UNICEF w Olsztynie w 2021r. Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na części : Część I artykuły spożywcze, Część II nabiał (mleko i przetwory mleczarskie), Część III pieczywo, Część IV mięso wieprzowe i wołowe, Część V mięso drobiowe, Część VI wędliny, Część VII mrożonki owocowe i warzywne, Część VIII wyroby kulinarne mrożone, Cześć IX wyroby kulinarne gotowe do podgrzania, Cześć X ryby mrożone i przetwory rybne, Cześć XI jaja kurze konsumpcyjne, Część XII warzywa i owoce świeże.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 |
1
|
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 tekst |
Zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia, o którym mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Pzp. o wartości nie większej niż 20% zamówienia podstawowego. Zamówienia te polegać będą na zamówieniu dodatkowych dostaw tj. dostaw towaru wyspecyfikowanego w załączniku nr 2 do SIWZ (formularze ofertowe 2A -2L). Warunki jakim będą podlegać powyższe zamówienia będą odpowiadały warunkom określonym i zgodnym z zamówieniem podstawowym określonym w niniejszym postępowaniu.
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający wymaga aby Wykonawcy spełniali wymagania określone w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2020r. poz.2021 z późn. zm.).), oraz Ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2020 poz. 1753 z późn. zm.), w szczególności kiedy podlegają stałemu nadzorowi właściwych władz.
Ocenę spełniania warunku udziału w postępowaniu Zamawiający przeprowadzi na podstawie załączonego do oferty oświadczenia, którego wzór stanowi załącznik nr 3 do SIWZ.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocenę spełniania warunku udziału w postępowaniu Zamawiający przeprowadzi na podstawie załączonego do oferty oświadczenia, którego wzór stanowi załącznik nr 3 do SIWZ.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający wymaga by Wykonawcy:
-dysponowali co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki określone w rozdziale IV Załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. L. z 2004 r. poz. 139.1. ze zm.). Wykonawcy spełnią warunek jeżeli wykażą, że: posiadają zdolności techniczne pozwalające na realizację zamówienia, dlatego też muszą wykazać, w formie złożonego na wezwanie wykazu samochodów posiadających ważne zezwolenie/decyzje Inspektora Sanitarnego na środek transportu, służący przewożeniu artykułów żywnościowych (odpowiednio dla każdej części zamówienia), którym będą dysponować w celu realizacji zamówienia zgodnie z załącznikiem nr 5 do SIWZ.
- wykazali dostawy wykonane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywane, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane. Wykonawcy spełnią warunek jeżeli wykażą, że: posiadają wiedzę i doświadczenie pozwalające na realizację zamówienia, dlatego też muszą wykazać, w formie złożonego na wezwanie wykazu wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych dostaw co najmniej 2-ch - zgodnie z załącznikiem nr 6 do SIWZ oraz załączyć dowody określające czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy. W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 m-ce przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. W przypadku, gdy Zamawiający jest podmiotem na rzecz, którego dostawy wskazane w wykazie wykonanych dostaw zostały wcześniej wykonane, Wykonawcy nie mają obowiązku przedkładania dowodów o których mowa powyżej.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Czy oswiadczenie spelnienie kryteriow |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Oświadczenie nr 1 - wzór załącznik nr 3 do SIWZ
|
Zakresie warunkow udzialu |
Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23ustawy Pzp (według załączonego wzoru - załącznik nr 4 do SIWZ)
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
Na wezwanie zgodnie z art. 26 ust. 2 ustawy Pzp) – dotyczy Wykonawcy, którego oferta została najwyżej oceniona:
1)Wykaz samochodów, którymi Wykonawca dysponuje w celu realizacji zamówienia według załącznika nr 5 do SIWZ oraz poświadczone za zgodność z oryginałem kserokopie decyzji sanepidu lub inspekcji weterynaryjnej dla środków transportu (samochodów dostawczych) przystosowanych do przewozu artykułów żywnościowych, którymi będą dowożone artykuły żywnościowe, zwłaszcza te które wymagają odpowiednio niskiej temperatury.
2)Wykaz wykonanych przez wykonawcę zamówień dotyczących co najmniej 2 dostaw zrealizowanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert według załącznika nr 6 do SIWZ wraz z referencjami lub innymi dokumentami wystawionymi przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane.
|
Inne dokumenty niewymienione |
Upoważnienie/pełnomocnictwo (jeżeli dotyczy)
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
IV 6 1 srodki ochrony |
Nie ujawnia się informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, jeżeli Wykonawca, nie później niż w terminie składania ofert, zastrzegł, że nie mogą one być udostępniane. Wykonawca nie może zastrzec informacji, o których mowa w art.86 ust.4 Prawa Zamówień Publicznych.
|
IV 4 4 data |
2020-12-03T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
nabiał (mleko i przetwory mleczarskie)
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15511000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa nabiału (mleka i przetworów mleczarskich) do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej Nr 33 im. Funduszu Narodów Zjednoczonych na Rzecz Dzieci UNICEF w Olsztynie w 2021r.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
artykuły spożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej Nr 33 im. Funduszu Narodów Zjednoczonych na Rzecz Dzieci UNICEF w Olsztynie w 2021r.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
pieczywo
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej Nr 33 im. Funduszu Narodów Zjednoczonych na Rzecz Dzieci UNICEF w Olsztynie w 2021r.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
mięso wieprzowe i wołowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa wieprzowego i wołowego do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej Nr 33 im. Funduszu Narodów Zjednoczonych na Rzecz Dzieci UNICEF w Olsztynie w 2021r.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
mięso drobiowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa drobiowego do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej Nr 33 im. Funduszu Narodów Zjednoczonych na Rzecz Dzieci UNICEF w Olsztynie w 2021r.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
wędliny
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa wędlin do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej Nr 33 im. Funduszu Narodów Zjednoczonych na Rzecz Dzieci UNICEF w Olsztynie w 2021r.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
mrożonki owocowe i warzywne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa mrożonek owocowych i warzywnych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej Nr 33 im. Funduszu Narodów Zjednoczonych na Rzecz Dzieci UNICEF w Olsztynie w 2021r.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
wyroby kulinarne mrożone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa wyrobów kulinarnych mrożonych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej Nr 33 im. Funduszu Narodów Zjednoczonych na Rzecz Dzieci UNICEF w Olsztynie w 2021r.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
wyroby kulinarne gotowe do podgrzania
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa wyrobów kulinarnych gotowych do podgrzania do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej Nr 33 im. Funduszu Narodów Zjednoczonych na Rzecz Dzieci UNICEF w Olsztynie w 2021r.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
10
|
Zalacznik nazwa |
ryby mrożone i przetwory rybne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa ryb mrożonych i przetworów rybnych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej Nr 33 im. Funduszu Narodów Zjednoczonych na Rzecz Dzieci UNICEF w Olsztynie w 2021r.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
11
|
Zalacznik nazwa |
jaja kurze konsumpcyjne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa jaj kurzych konsumpcyjnych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej Nr 33 im. Funduszu Narodów Zjednoczonych na Rzecz Dzieci UNICEF w Olsztynie w 2021r.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
12
|
Zalacznik nazwa |
warzywa i owoce świeże
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców świeżych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej Nr 33 im. Funduszu Narodów Zjednoczonych na Rzecz Dzieci UNICEF w Olsztynie w 2021r.
|
| |