GuidZP400 |
cb61a36e-f133-4b0d-9a9c-3e9b48673a41
|
Biuletyn |
615276-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Szkoła Podstawowa im. Pomnik Wdzięczności w Zakroczymiu
|
Regon |
67931600000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. O.H. Koźmińskiego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
63
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Zakroczym
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
05-170
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
mazowieckie
|
Zamawiajacy telefon |
0-22 7852210,
|
Zamawiajacy fax |
-
|
Zamawiajacy email |
kierownikgospodarczy@spzakroczym.pl,
|
Adres strony url |
https://spzakroczym.pl/bip
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
https://spzakroczym.pl/bip
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
https://spzakroczym.pl/bip
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Oferty składa się pod rygorem nieważności w formie pisemnej, podpisane własnoręcznym podpisem
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Szkoła Podstawowa im. Pomnik Wdzięczności w Zakroczymiu, ul. o.Honorata Koźmińskiego 63, 05-170 Zakroczym, , pokój nr 12 (sekretariat).
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb stołówki na żywienie dzieci: część 1- pieczywo i wyroby cukiernicze; część 2 – ryby; część 3 – warzywa i owoce świeże; część 4- mięso i wędliny; część 5 – produkty ogólnospożywcze; część 6 – wyroby garmażeryjne; część 7 – produkty mleczarskie; część 8 – mrożonki; część 9 – jaja;
|
Numer referencyjny |
SP.ŻYW.271.1.2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb stołówki szkolnej zgodnie z wykazem zamieszczonym w formularzach cenowych - załącznikach 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h, 2i do SIWZ.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz szacowane ilości poszczególnych produktów zawierają załączniki od 2a – 2i do SIWZ.
3. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, z cechami podanymi w SIWZ, których termin ważności upływa:
1) pieczywo i wyroby cukiernicze oraz wyroby garmażeryjne wyprodukowane będą w dobie dostawy;
2) ryby i mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy;
3) jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania;
4) warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy gnicia;
5) mięso i wędliny będą produktami świeżymi, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 5 dni od dostawy;
6) produkty ogólnospożywcze i mleczarskie dostarczane będą z terminem ważności upływającym nie wcześniej niż 7 dni po dacie dostawy.
4. Poszczególne zamówienia będą składane telefonicznie lub drogą elektroniczną (e-mailem).
5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy.
6. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie lub drogą elektroniczną (e-mailem). Wykonawca zobowiązuję się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
7. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru.
8. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż. warzywa, owoce, jajka, mięso i wędliny itp.). Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie zamawiającego.
9. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami.
10. Mrożonki mają być dostarczane do szkoły w formie nierozmrożonej.
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
3. W celu potwierdzenia spełnienia przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów – Zamawiający nie wyraża minimalnych poziomów zdolności (dotyczy części 1-9).
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
4. W celu potwierdzenia spełnienia przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących sytuacji finansowej – zamawiający nie wyraża minimalnych poziomów zdolności (dotyczy części 1-9).
5. W celu potwierdzenia spełnienia przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących sytuacji ekonomicznej zamawiający nie wyraża minimalnych poziomów zdolności (dotyczy części 1-9).
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
6. W celu potwierdzenia spełnienia przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności technicznej zamawiający nie wyraża minimalnych poziomów zdolności (dotyczy części 1-9)
7. W celu potwierdzenia spełnienia przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności zawodowej zamawiający nie wyraża minimalnych poziomów zdolności (dotyczy części 1-9).
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
3) oświadczenie wykonawcy składane na podstawie art. 25a ust. 1 Pzp, dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania - załącznik nr 3 do SIWZ (dla zadań 1-9) - oryginał podpisany przez wykonawcę;
W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców, oświadczenie o którym mowa powyżej składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
Dokumenty te potwierdzają brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje brak podstaw wykluczenia;
|
Inne dokumenty niewymienione |
Do oferty należy załączyć wszystkie wymagane dokumenty (wypełnione i podpisane):
1) formularz oferty – załącznik nr 1a i/lub 1b i/lub 1c i/lub 1d i/lub 1e i/lub 1f i/lub 1g i/lub 1h i/lub 1i do SIWZ (w zależności na które części Wykonawca składa ofertę) - oryginał podpisany przez wykonawcę;
2) formularz cenowy - załącznik nr 2a i/lub 2b i/lub 2c i/lub 2d i/lub 2e i/lub 2f i/lub 2g i/lub 2h i/lub 2i do SIWZ (w zależności na które części Wykonawca składa ofertę) - oryginał podpisany przez wykonawcę;
3) oświadczenie wykonawcy składane na podstawie art. 25a ust. 1 Pzp, dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania - załącznik nr 3 do SIWZ (dla zadań 1-9) - oryginał podpisany przez wykonawcę;
W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców, oświadczenie o którym mowa powyżej składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
Dokumenty te potwierdzają brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje brak podstaw wykluczenia;
4) Jeżeli dotyczy - informacja o zamiarze zlecenia wykonania części przedmiotu zamówienia podwykonawcom składana na podstawie art. 36b ust. 1 Pzp - załącznik nr 4 do SIWZ (dla zadań 1-9) – oryginał podpisany przez wykonawcę;
- zamawiający żąda, aby przed przystąpieniem do wykonania zamówienia wykonawca, o ile są już znane, podał nazwy albo imiona i nazwiska oraz dane kontaktowe podwykonawców, którym Wykonawca powierzy wykonanie części zamówienia.
5) jeżeli dotyczy - pełnomocnictwo lub inny dokument określający zakres umocowania do reprezentowania wykonawcy, które musi jednoznacznie określać czynności, do wykonywania których pełnomocnik jest upoważniony– oryginał lub kopia poświadczona notarialnie;
WARUNKI WYMAGANE OD WYKONAWCÓW SKŁADAJĄCYCH WSPÓLNIE OFERTĘ
1. Zamawiający (dla części 1-9) nie określa szczególnego sposobu spełniania przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunków udziału w postępowaniu.
2. Zamawiający (dla części 1-9) nie określa warunków realizacji zamówienia przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia w inny sposób niż w przypadku pojedynczych wykonawców.
3. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia publicznego.
4. Zasady dotyczące wykonawcy stosuje się odpowiednio do wykonawców występujących wspólnie.
5. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy i wniesienie zabezpieczenia należytego wykonania umowy (jeżeli dotyczy).
6. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców, oświadczenia składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Dokumenty te potwierdzają brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje brak podstaw wykluczenia.
7. Wykonawcy składający ofertę wspólną, ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego i w tym celu do oferty należy dołączyć pełnomocnictwo, które:
1) musi być złożone w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza;
2) musi jednoznacznie określać postępowanie, do którego się odnosi;
3) musi precyzować zakres umocowania i jednoznacznie określać czynności, do wykonywania których pełnomocnik jest upoważniony;
4) musi wskazywać pełnomocnika;
5) musi wyliczać wszystkich wykonawców, którzy ubiegają się o zamówienie.
8. Każdy z wykonawców ubiegających się wspólnie o zamówienie udziela pełnomocnictwa, zgodnie z reprezentacją danego podmiotu.
9. Oświadczenia i dokumenty składane w imieniu uczestników oferty wspólnej przedkłada i podpisuje wykonawca – pełnomocnik, działając w imieniu uczestników oferty wspólnej.
10. Pełnomocnik pozostaje w kontakcie z zamawiającym w toku postępowania i do niego zamawiający kieruje informacje, korespondencję, itp.;
11. Sposób składania dokumentów w ofercie wspólnej:
1) każdy z wykonawców składających ofertę wspólną we własnym imieniu składa: dokumenty dotyczące własnej firmy, takie jak np.: oświadczenie wykonawcy składane na podstawie art. 25a ust. 1 Pzp dotyczące przesłanek wykluczenia; oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Pzp;
2) pełnomocnik wykonawców w imieniu wszystkich wykonawców składających ofertę wspólną, bądź wykonawcy wspólnie z podpisami każdego z wykonawców składają:
dokumenty wspólne, takie jak formularze ofertowe, formularze cenowe, informację o zamiarze zlecenia wykonania części przedmiotu zamówienia podwykonawcom składaną na podstawie art. 36b ust. 1 Pzp.
12. Jeżeli oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, została wybrana, zamawiający żąda przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego umowy regulującej współpracę tych wykonawców, która powinna zawierać:
1) zobowiązanie do realizacji wspólnego przedsięwzięcia gospodarczego obejmującego swoim zakresem realizację przedmiotu zamówienia,
2) określenie zakresu działania poszczególnych stron umowy,
3) czas obowiązywania umowy, który nie może być krótszy, niż okres obejmujący realizację zamówienia.
13. Wspólnicy spółki cywilnej są traktowani jak wykonawcy składający ofertę wspólną i mają do nich zastosowanie zasady określone w ust. 1– 12.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty w formie aneksu, zgodnie z art.144 ust. 1 pkt 1 Pzp i określa warunki takiej zmiany tj.:
1) Dopuszcza się zmiany Podwykonawców w trakcie realizacji umowy, w zakresie:
a) rezygnacji z Podwykonawcy,
b) zmiany Podwykonawcy,
c) wskazania innego zakresu wykonania zamówienia przy pomocy podwykonawstwa,
d) wskazania Podwykonawcy w przypadku, gdy oferta Wykonawcy nie zawierała takiego wskazania.
2) Dopuszcza się dokonywanie zmian w zawartej Umowie w przypadku gdy konieczność zmian wynika ze zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa, prawomocnych orzeczeń lub ostatecznych aktów administracyjnych właściwych organów – w takim zakresie, w jakim będzie to niezbędne w celu dostosowania Umowy do zaistniałego stanu prawnego lub faktycznego.
3) W przypadku wyczerpania kwoty wynagrodzenia umownego wykonawcy określonego w §2 ust. 1 Umowy przed upływem terminu określonego w §1 ust. 3 Umowy, Zamawiający może zwiększyć wynagrodzenie umowne wykonawcy zabezpieczając realizację dostaw do dnia 31.12.2020r. lub do czasu wyboru nowego wykonawcy.
2. Zamawiający, na podstawie art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w następujących sytuacjach:
1) zmiany dotyczą realizacji dodatkowych dostaw lub usług nieobjętych zamówieniem podstawowym, o ile stały się niezbędne i zostały spełnione łącznie następujące warunki:
a) zmiana Wykonawcy nie może zostać dokonana z powodów ekonomicznych lub technicznych, w szczególności dotyczących zamienności lub interoperacyjności usług zamówionych w ramach zamówienia podstawowego,
b) zmiana Wykonawcy spowodowałaby istotną niedogodność lub znaczne zwiększenie kosztów dla zamawiającego,
c) wartość każdej kolejnej zmiany nie przekracza 50% wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie.
2) zostały spełnione łącznie następujące warunki:
a) konieczność zmiany umowy spowodowana jest okolicznościami, których zamawiający, działając z należytą starannością, nie mógł przewidzieć,
b) wartość zmiany nie przekracza 50% wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie.
3) Wykonawcę, któremu zamawiający udzielił zamówienia, ma zastąpić nowy Wykonawca:
a) w wyniku połączenia, podziału, przekształcenia, upadłości, restrukturyzacji lub nabycia dotychczasowego wykonawcy lub jego przedsiębiorstwa, o ile nowy wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, nie zachodzą wobec niego podstawy wykluczenia oraz nie pociąga to za sobą innych istotnych zmian umowy,
b) w wyniku przejęcia przez Zamawiającego zobowiązań Wykonawcy względem jego Podwykonawców.
4) zmiany, niezależnie od ich wartości, nie są istotne w rozumieniu art. 144 ust 1 e ustawy Pzp.;
5) łączna wartość zmian jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 Pzp i jest mniejsza od 10% wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie w przypadku zamówień na dostawy.
3. Zmiany o których mowa w ust. 1 oraz w ust. 2 powyżej nie mogą prowadzić do zmiany charakteru umowy.
4. Wszelkie zmiany umowy dla swej ważności wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności na podstawie aneksu podpisanego przez każdą ze stron i mogą być dokonywane w granicach unormowania art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych.
|
IV 4 4 data |
2020-12-03T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
11:30
|
IV 4 4 jezyki |
Oferta jest dokumentem sporządzonym w formie pisemnej w języku polskim i w sposób czytelny
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
pieczywo i wyroby cukiernicze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
3. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, z cechami podanymi w SIWZ, których termin ważności upływa:
1) pieczywo i wyroby cukiernicze wyprodukowane będą w dobie dostawy;
4. Poszczególne zamówienia będą składane telefonicznie lub drogą elektroniczną (e-mailem).
5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy.
6. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie lub drogą elektroniczną (e-mailem). Wykonawca zobowiązuję się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
7. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
ryby
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15200000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
3. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, z cechami podanymi w SIWZ, których termin ważności upływa: 2) ryby będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy;
4. Poszczególne zamówienia będą składane telefonicznie lub drogą elektroniczną (e-mailem).
5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy.
6. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie lub drogą elektroniczną (e-mailem). Wykonawca zobowiązuję się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
7. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
warzywa i owoce świeże
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03220000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
3. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, z cechami podanymi w SIWZ, których termin ważności upływa: 4) warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy gnicia
4. Poszczególne zamówienia będą składane telefonicznie lub drogą elektroniczną (e-mailem).
5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy.
6. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie lub drogą elektroniczną (e-mailem). Wykonawca zobowiązuję się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
7. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
mięso i wędliny
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
3. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, z cechami podanymi w SIWZ, których termin ważności upływa: 5) mięso i wędliny będą produktami świeżymi, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 5 dni od dostawy;
4. Poszczególne zamówienia będą składane telefonicznie lub drogą elektroniczną (e-mailem).
5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy.
6. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie lub drogą elektroniczną (e-mailem). Wykonawca zobowiązuję się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
7. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru.
9. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
produkty ogólnospożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
3. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, z cechami podanymi w SIWZ, których termin ważności upływa: 6) produkty ogólnospożywcze dostarczane będą z terminem ważności upływającym nie wcześniej niż 7 dni po dacie dostawy.
4. Poszczególne zamówienia będą składane telefonicznie lub drogą elektroniczną (e-mailem).
5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy.
6. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie lub drogą elektroniczną (e-mailem). Wykonawca zobowiązuję się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
7. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
wyroby garmażeryjne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15894200-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
3. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, z cechami podanymi w SIWZ, których termin ważności upływa: wyroby garmażeryjne wyprodukowane będą w dobie dostawy;
4. Poszczególne zamówienia będą składane telefonicznie lub drogą elektroniczną (e-mailem).
5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy.
6. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie lub drogą elektroniczną (e-mailem). Wykonawca zobowiązuję się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
7. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
produkty mleczarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
3. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, z cechami podanymi w SIWZ, których termin ważności upływa: produkty mleczarskie dostarczane będą z terminem ważności upływającym nie wcześniej niż 7 dni po dacie dostawy.
4. Poszczególne zamówienia będą składane telefonicznie lub drogą elektroniczną (e-mailem).
5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy.
6. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie lub drogą elektroniczną (e-mailem). Wykonawca zobowiązuję się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
7. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
mrożonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15896000-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
3. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, z cechami podanymi w SIWZ, których termin ważności upływa: mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy;
4. Poszczególne zamówienia będą składane telefonicznie lub drogą elektroniczną (e-mailem).
5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy.
6. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie lub drogą elektroniczną (e-mailem). Wykonawca zobowiązuję się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
7. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru.
10. Mrożonki mają być dostarczane do szkoły w formie nierozmrożonej.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
jaja
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03142500-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
3. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, z cechami podanymi w SIWZ, których termin ważności upływa: 3) jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania;
4. Poszczególne zamówienia będą składane telefonicznie lub drogą elektroniczną (e-mailem).
5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy.
6. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie lub drogą elektroniczną (e-mailem). Wykonawca zobowiązuję się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
7. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru.
|
| |