GuidZP400 |
7ae25aec-3cae-46b2-b1c8-d95a66765595
|
Biuletyn |
615434-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Szkoła Podstawowa w Raczycach
|
Regon |
12163340000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Raczyce
|
Zamawiajacy adres numer domu |
64
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Gnojno
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
28-114
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
świętokrzyskie
|
Zamawiajacy telefon |
413 532 085
|
Zamawiajacy fax |
413 532 038
|
Zamawiajacy email |
spraczyce@op.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
http://www.bip.gminy.com.pl/gnojno/
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://www.bip.gminy.com.pl/gnojno/
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Składanie ofert odbywa się za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012r. - Prawo pocztowe (Dz. U. poz. 1529 oraz z 2015 r. poz. 1830), osobiście lub za pośrednictwem posłańca lub kuriera.
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Urząd Gminy Gnojno, Gnojno 145, 28-114 Gnojno pokój nr 11 sekretariat
|
Nazwa nadana zamowieniu |
„Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Raczycach”
|
Numer referencyjny |
SPR.271.1.2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
5
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Raczycach z podziałem na 5 części:
Część I zamówienia obejmuje – mięso i produkty mięsne
Część II zamówienia obejmuje – pieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarskie
Część III zamówienia obejmuje – artykuły mleczarskie
Część IV zamówienia obejmuje – artykuły spożywcze suche i inne
Część V zamówienia obejmuje – warzywa i owoce
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1.1 do SIWZ. Zestawienie asortymentowo – cenowe dotyczące poszczególnych części zawierają Tabele – wykazy asortymentowo - cenowe stanowiące załączniki nr 1.2 A- 1.2 E do SIWZ.
II. Wymagania dotyczące wytworzenia i dowozu przedmiotu zamówienia
1. Wykonawca dostarczy produkt spełniający wymogi określone w SIWZ i wytworzony zgodnie z obowiązującymi przepisami takimi jak w szczególności ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 Nr 136, poz. 914) oraz ustawą z dnia 21.12.2000r. o jakości handlowej artykułów rolno- spożywczych (Dz.U. z 2005r. Nr 187 poz.1577 z późn. zm.), wraz z aktami wykonawczymi;
2. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami.
3. Dowóz przedmiotu zamówienia winien odbywać się ubezpieczonym transportem – pojazdem Wykonawcy.
4. Dostawa zamówienia nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy w godz. od godz 6:15 do godz. 14:00 - dotyczy części I, III, IV, V oraz w godz. od 6:15 do 8:00 dotyczy części II.
5. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia towaru następnego dnia po dniu w którym złożono zamówienie dotyczy części II oraz w terminie 3 dni od daty złożenia zamówienia dotyczy części I, III, IV, V.
6. Dostawy winny być wykonywane sukcesywnie wg zamówień składanych przez SP Raczyce osobiście z dostawy na dostawę, w formie telefonicznej, faksem lub e-mailem.
7. Biorąc pod uwagę, że SP Raczyce będzie składał zamówienie na piśmie faksem lub e-mailem. Wykonawca winien posiadać czynny faks lub adres poczty elektronicznej, który wskaże Zamawiającemu w druku oferty.
8. Towar winien być dostarczany w oryginalnych opakowaniach producenta oznakowanych i zawierających informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, ilości sztuk i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
9. Wykonawca każdorazowo za dostarczoną partię towaru wystawi fakturę.
10. Za dostarczoną żywność odpowiada Wykonawca do czasu odbioru przedmiotu zamówienia przez Zamawiającego.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie określonych wymagań. Ocena spełnienia tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (zał. Nr 2 do SIWZ).
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie określonych wymagań. Ocena spełnienia tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (zał. Nr 2 do SIWZ).
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie określonych wymagań. Ocena spełnienia tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (zał. Nr 2 do SIWZ).
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp. (wymagana forma dokumentu – oryginał lub kopia poświadczona za zgodność z oryginałem) 8. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 7.1 a) dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzające że: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 9. Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. 8 zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania Wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby.
|
Inne dokumenty niewymienione |
Formularz ofertowy, formularz asortymentowo -cenowy, pełnomocnictwo (jeżeli dotyczy), Wykonawca który powołuje się na zasoby innych podmiotów składa do oferty zobowiązanie podmiotu na załączniku nr 5 do siwz. W celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia wykonawcy z postępowania wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp (informacji z otwarcia ofert) składa Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia na załączniku nr 4 do siwz.
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Za zgodą Zamawiającego dopuszcza się możliwość wprowadzenia pisemnych zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy na podst. art. 144 ust. 1 ustawy w przypadku wystąpienia poniższych okoliczności: a) zmiana obowiązującej stawki podatku VAT, spowodowana zmianą przepisów, b) wszelkie zmiany umowy, o ile konieczność ich wprowadzenia będzie wynikała ze zmian w obowiązujących przepisach prawa. 4. W przypadku, gdy Wykonawca w ofercie przewidział korzystanie z podwykonawców, przewiduje się możliwą zmianę umowy dotyczącą samodzielnego wykonania przedmiotu zamówienia lub zwiększenia bądź zmniejszenia liczby podwykonawców, jeżeli wykonawca uzna to za konieczne i złoży odpowiedni wniosek w formie pisemnej. Zgoda na zmianę, rezygnację z podwykonawcy może nastąpić pod warunkiem przedstawienia przez Wykonawcę oświadczeń podwykonawców, którzy byli związani umową z dotychczasowym podwykonawcą, potwierdzających zapłatę przez niego należnego wynagrodzenia za wykonaną część zamówienia do dnia dokonania zmiany umowy w tym zakresie. 5. Wszelkie zmiany treści umowy będą wprowadzane drogą aneksów i wymagają formy pisemnej oraz zgody obu stron pod rygorem nieważności.
|
IV 4 4 data |
2020-12-07T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
09:30
|
IV 4 4 jezyki |
Polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Mięso i produkty mięsne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Raczycach z podziałem na 5 części: Część I zamówienia obejmuje – mięso i produkty mięsne. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1.1 do SIWZ. Zestawienie asortymentowo – cenowe dotyczące poszczególnych części zawierają Tabele – wykazy asortymentowo - cenowe stanowiące załączniki nr 1.2 A do SIWZ. II. Wymagania dotyczące wytworzenia i dowozu przedmiotu zamówienia 1. Wykonawca dostarczy produkt spełniający wymogi określone w SIWZ i wytworzony zgodnie z obowiązującymi przepisami takimi jak w szczególności ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 Nr 136, poz. 914) oraz ustawą z dnia 21.12.2000r. o jakości handlowej artykułów rolno- spożywczych (Dz.U. z 2005r. Nr 187 poz.1577 z późn. zm.), wraz z aktami wykonawczymi; 2. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3. Dowóz przedmiotu zamówienia winien odbywać się ubezpieczonym transportem – pojazdem Wykonawcy. 4. Dostawa zamówienia nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy w godz. od godz 6:15 do godz. 14:00 - dotyczy części I, 5. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia towaru w terminie 3 dni od daty złożenia zamówienia dotyczy części I. 6. Dostawy winny być wykonywane sukcesywnie wg zamówień składanych przez SP Raczyce osobiście z dostawy na dostawę, w formie telefonicznej, faksem lub e-mailem. 7. Biorąc pod uwagę, że SP Raczyce będzie składał zamówienie na piśmie faksem lub e-mailem. Wykonawca winien posiadać czynny faks lub adres poczty elektronicznej, który wskaże Zamawiającemu w druku oferty. 8. Towar winien być dostarczany w oryginalnych opakowaniach producenta oznakowanych i zawierających informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, ilości sztuk i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 9. Wykonawca każdorazowo za dostarczoną partię towaru wystawi fakturę. 10. Za dostarczoną żywność odpowiada Wykonawca do czasu odbioru przedmiotu zamówienia przez Zamawiającego.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo wyroby piekarskie i ciastkarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Raczycach z podziałem na 5 części: Część II zamówienia obejmuje – pieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarskie. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1.1 do SIWZ. Zestawienie asortymentowo – cenowe dotyczące poszczególnych części zawierają Tabele – wykazy asortymentowo - cenowe stanowiące załączniki nr 1.2 B do SIWZ. II. Wymagania dotyczące wytworzenia i dowozu przedmiotu zamówienia 1. Wykonawca dostarczy produkt spełniający wymogi określone w SIWZ i wytworzony zgodnie z obowiązującymi przepisami takimi jak w szczególności ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 Nr 136, poz. 914) oraz ustawą z dnia 21.12.2000r. o jakości handlowej artykułów rolno- spożywczych (Dz.U. z 2005r. Nr 187 poz.1577 z późn. zm.), wraz z aktami wykonawczymi; 2. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3. Dowóz przedmiotu zamówienia winien odbywać się ubezpieczonym transportem – pojazdem Wykonawcy. 4. Dostawa zamówienia nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy w godz. od 6:15 do 8:00 dotyczy części II. 5. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia towaru następnego dnia po dniu w którym złożono zamówienie dotyczy części II. 6. Dostawy winny być wykonywane sukcesywnie wg zamówień składanych przez SP Raczyce osobiście z dostawy na dostawę, w formie telefonicznej, faksem lub e-mailem. 7. Biorąc pod uwagę, że SP Raczyce będzie składał zamówienie na piśmie faksem lub e-mailem. Wykonawca winien posiadać czynny faks lub adres poczty elektronicznej, który wskaże Zamawiającemu w druku oferty. 8. Towar winien być dostarczany w oryginalnych opakowaniach producenta oznakowanych i zawierających informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, ilości sztuk i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 9. Wykonawca każdorazowo za dostarczoną partię towaru wystawi fakturę. 10. Za dostarczoną żywność odpowiada Wykonawca do czasu odbioru przedmiotu zamówienia przez Zamawiającego.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Artykuły mleczarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Raczycach z podziałem na 5 części: Część III zamówienia obejmuje – artykuły mleczarskie. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1.1 do SIWZ. Zestawienie asortymentowo – cenowe dotyczące poszczególnych części zawierają Tabele – wykazy asortymentowo - cenowe stanowiące załączniki nr 1.2 C do SIWZ. II. Wymagania dotyczące wytworzenia i dowozu przedmiotu zamówienia 1. Wykonawca dostarczy produkt spełniający wymogi określone w SIWZ i wytworzony zgodnie z obowiązującymi przepisami takimi jak w szczególności ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 Nr 136, poz. 914) oraz ustawą z dnia 21.12.2000r. o jakości handlowej artykułów rolno- spożywczych (Dz.U. z 2005r. Nr 187 poz.1577 z późn. zm.), wraz z aktami wykonawczymi; 2. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3. Dowóz przedmiotu zamówienia winien odbywać się ubezpieczonym transportem – pojazdem Wykonawcy. 4. Dostawa zamówienia nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy w godz. od godz 6:15 do godz. 14:00 - III. 5. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia towaru w terminie 3 dni od daty złożenia zamówienia dotyczy części III. 6. Dostawy winny być wykonywane sukcesywnie wg zamówień składanych przez SP Raczyce osobiście z dostawy na dostawę, w formie telefonicznej, faksem lub e-mailem. 7. Biorąc pod uwagę, że SP Raczyce będzie składał zamówienie na piśmie faksem lub e-mailem. Wykonawca winien posiadać czynny faks lub adres poczty elektronicznej, który wskaże Zamawiającemu w druku oferty. 8. Towar winien być dostarczany w oryginalnych opakowaniach producenta oznakowanych i zawierających informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, ilości sztuk i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 9. Wykonawca każdorazowo za dostarczoną partię towaru wystawi fakturę. 10. Za dostarczoną żywność odpowiada Wykonawca do czasu odbioru przedmiotu zamówienia przez Zamawiającego.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Artykuły spożywcze suche i inne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Raczycach z podziałem na 5 części: Część IV zamówienia obejmuje – artykuły spożywcze suche i inne Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1.1 do SIWZ. Zestawienie asortymentowo – cenowe dotyczące poszczególnych części zawierają Tabele – wykazy asortymentowo - cenowe stanowiące załączniki nr 1.2 D do SIWZ. II. Wymagania dotyczące wytworzenia i dowozu przedmiotu zamówienia 1. Wykonawca dostarczy produkt spełniający wymogi określone w SIWZ i wytworzony zgodnie z obowiązującymi przepisami takimi jak w szczególności ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 Nr 136, poz. 914) oraz ustawą z dnia 21.12.2000r. o jakości handlowej artykułów rolno- spożywczych (Dz.U. z 2005r. Nr 187 poz.1577 z późn. zm.), wraz z aktami wykonawczymi; 2. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3. Dowóz przedmiotu zamówienia winien odbywać się ubezpieczonym transportem – pojazdem Wykonawcy. 4. Dostawa zamówienia nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy w godz. od godz 6:15 do godz. 14:00 - dotyczy części IV 5. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia towaru w terminie 3 dni od daty złożenia zamówienia dotyczy części IV. 6. Dostawy winny być wykonywane sukcesywnie wg zamówień składanych przez SP Raczyce osobiście z dostawy na dostawę, w formie telefonicznej, faksem lub e-mailem. 7. Biorąc pod uwagę, że SP Raczyce będzie składał zamówienie na piśmie faksem lub e-mailem. Wykonawca winien posiadać czynny faks lub adres poczty elektronicznej, który wskaże Zamawiającemu w druku oferty. 8. Towar winien być dostarczany w oryginalnych opakowaniach producenta oznakowanych i zawierających informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, ilości sztuk i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 9. Wykonawca każdorazowo za dostarczoną partię towaru wystawi fakturę. 10. Za dostarczoną żywność odpowiada Wykonawca do czasu odbioru przedmiotu zamówienia przez Zamawiającego.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Warzywa i owoce
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Raczycach z podziałem na 5 części: Część V zamówienia obejmuje – warzywa i owoce Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1.1 do SIWZ. Zestawienie asortymentowo – cenowe dotyczące poszczególnych części zawierają Tabele – wykazy asortymentowo - cenowe stanowiące załączniki nr 1.2 E do SIWZ. II. Wymagania dotyczące wytworzenia i dowozu przedmiotu zamówienia 1. Wykonawca dostarczy produkt spełniający wymogi określone w SIWZ i wytworzony zgodnie z obowiązującymi przepisami takimi jak w szczególności ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 Nr 136, poz. 914) oraz ustawą z dnia 21.12.2000r. o jakości handlowej artykułów rolno- spożywczych (Dz.U. z 2005r. Nr 187 poz.1577 z późn. zm.), wraz z aktami wykonawczymi; 2. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3. Dowóz przedmiotu zamówienia winien odbywać się ubezpieczonym transportem – pojazdem Wykonawcy. 4. Dostawa zamówienia nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy w godz. od godz 6:15 do godz. 14:00 - dotyczy części V . 5. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia towaru następnego dnia po dniu w terminie 3 dni od daty złożenia zamówienia dotyczy części V. 6. Dostawy winny być wykonywane sukcesywnie wg zamówień składanych przez SP Raczyce osobiście z dostawy na dostawę, w formie telefonicznej, faksem lub e-mailem. 7. Biorąc pod uwagę, że SP Raczyce będzie składał zamówienie na piśmie faksem lub e-mailem. Wykonawca winien posiadać czynny faks lub adres poczty elektronicznej, który wskaże Zamawiającemu w druku oferty. 8. Towar winien być dostarczany w oryginalnych opakowaniach producenta oznakowanych i zawierających informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, ilości sztuk i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 9. Wykonawca każdorazowo za dostarczoną partię towaru wystawi fakturę. 10. Za dostarczoną żywność odpowiada Wykonawca do czasu odbioru przedmiotu zamówienia przez Zamawiającego.
|
| |