Dostawa żywności do szkół w 2021 roku

Data publikacji 2020-11-30
Data zakończenia 2020-12-14 00:00:00
Instytucja Gmina Świercze
Miejscowość Świercze
Województwo mazowieckie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Przetworzone owoce i warzywa,
  • Produkty mleczarskie,
  • Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych,
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
  • Przetworzone produkty spożywcze,
  • Elektryczne silniki, generatory i transformatory

Szczegóły

Numer ogłoszenia 759234-N-2020
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 150000008, 156000004, 31425003, 155000003, 153300000, 31100005, 151120006, 151100002, 158100009, 158942003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiot zamówienia stanowi
Grupa I - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15600000-4, różne produkty spożywcze CPV 15800000-6, owoce i warzywa i podobne produkty 15300000-1
Grupa II - Jajka CPV 03142500-3
Grupa III - Produkty mleczarskie, CPV 15500000-3, oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce CPV 1540000-2
Grupa IV - Warzywa i owoce mrożone CPV 15330000-0, ryby mrożone CPV 15220000-6, produkty głęboko zamrożone CPV 15896000-5
Grupa V - Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa CPV 03110000-5
Grupa VI - Drób CPV 15112000-6, podroby CPV 15114000-0
Grupa VII - Mięso CPV 15110000-2, wędliny CPV 15131130-5,
Grupa VIII - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9
Grupa IX – Wyroby garmażeryjne CPV 15894200-3

Kody Wspólnego Słownika Zamówień: jak wyżej

2. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia - zadania od 1 do 9.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 32cee7fa-23ce-44e0-a096-abc41bdcd6e0
Biuletyn 759234-N-2020
Zamawiajacy nazwa Gmina Świercze
Regon 13037849100000
Zamawiajacy adres ulica ul. Pułtuska
Zamawiajacy adres numer domu 47
Zamawiajacy miejscowosc Świercze
Zamawiajacy kod pocztowy 06-150
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo mazowieckie
Zamawiajacy telefon 236 916 045
Zamawiajacy fax 236 916 045
Zamawiajacy email swiercze@op.pl
Adres strony url http://www.swiercze.biuletyn.net
Adres strony internetowej http://www.swiercze.biuletyn.net
Adres strony internetowej narzedzia https://www.platformazakupowa.pl/pn/swiercze
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 2
Dostep dokumentow zamowienia https://www.platformazakupowa.pl/pn/swiercze
Zamieszczona bedzie specyfikacja https://www.platformazakupowa.pl/pn/swiercze
Dostep do dokumentow ograniczony http://www.swiercze.biuletyn.net
Oferty wnioski dostepne https://www.platformazakupowa.pl/pn/swiercze
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Urząd Gminy Świercze, ul. Pułtuska 47, 06-150 Świercze
Komunikacja elektroniczna wymaga https://www.platformazakupowa.pl/pn/swiercze
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa żywności do szkół w 2021 roku
Numer referencyjny IN.271.12.2020
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiot zamówienia stanowi Grupa I - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15600000-4, różne produkty spożywcze CPV 15800000-6, owoce i warzywa i podobne produkty 15300000-1 Grupa II - Jajka CPV 03142500-3 Grupa III - Produkty mleczarskie, CPV 15500000-3, oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce CPV 1540000-2 Grupa IV - Warzywa i owoce mrożone CPV 15330000-0, ryby mrożone CPV 15220000-6, produkty głęboko zamrożone CPV 15896000-5 Grupa V - Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa CPV 03110000-5 Grupa VI - Drób CPV 15112000-6, podroby CPV 15114000-0 Grupa VII - Mięso CPV 15110000-2, wędliny CPV 15131130-5, Grupa VIII - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9 Grupa IX – Wyroby garmażeryjne CPV 15894200-3 Kody Wspólnego Słownika Zamówień: jak wyżej 2. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia - zadania od 1 do 9.
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 5 1
Art 24 ust 5 pkt 6 1
Art 24 ust 5 pkt 7 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych 1
Zlozenie katalogow elektronicznych informacje dodatkowe 3. Oferta w postaci elektronicznej 1) Zamawiający wyraża zgodę na złożenie oferty w postaci elektronicznej. Oferta powinna być: a) sporządzona na podstawie załączników niniejszej SIWZ w języku polskim, b) złożona w formie elektronicznej za pośrednictwem platformazakupowa.pl, c) podpisana kwalifikowanym podpisem elektronicznym przez osobę/osoby upoważnioną/upoważnione 2) Niedopuszczalnym jest wykorzystanie zamiast elektronicznego podpisu kwalifikowanego: podpisu zaufanego, podpisu cyfrowego, profilu zaufanego - ePUAP, pieczęci elektronicznej. Użycie tych rozwiązań będzie skutkowało nieskutecznym złożeniem oświadczenia woli. 3) Podpisy kwalifikowane wykorzystywane przez wykonawców do podpisywania wszelkich plików muszą spełniać “Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie identyfikacji elektronicznej i usług zaufania w odniesieniu do transakcji elektronicznych na rynku wewnętrznym (eIDAS) (UE) nr 910/2014 - od 1 lipca 2016 roku”. 4) W przypadku wykorzystania formatu podpisu XAdES zewnętrzny. Zamawiający wymaga dołączenia odpowiedniej ilości plików, podpisywanych plików z danymi oraz plików XAdES. 5) Zgodnie z art. 8 ust. 3 ustawy Pzp, nie ujawnia się informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa, w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. Jeżeli wykonawca, nie później niż w terminie składania ofert, w sposób niebudzący wątpliwości zastrzegł, że nie mogą być one udostępniane oraz wykazał, załączając stosowne wyjaśnienia, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Na platformie w formularzu składania oferty znajduje się miejsce wyznaczone do dołączenia części oferty stanowiącej tajemnicę przedsiębiorstwa. 6) Wykonawca, za pośrednictwem platformazakupowa.pl może przed upływem terminu do składania ofert zmienić lub wycofać ofertę. Sposób dokonywania zmiany lub wycofania oferty zamieszczono w instrukcji zamieszczonej na stronie internetowej pod adresem: https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje 7) Maksymalny rozmiar jednego pliku przesyłanego za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty wynosi 150 MB natomiast przy komunikacji wielkość pliku to maksymalnie 500 MB.
IV 4 4 data 2020-12-14T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki Język polski
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, różne produkty spożywcze, owoce i warzywa i podobne produkty
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15600000-4
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik informacje dodatkowe Opakowania : Artykuły spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających fabryczne oznaczenia, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, datę przydatności do spożycia, ilość, adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Przyprawy: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy min. 6 m-cy - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, o dobrej jakości bez obcych posmaków i zapachów - konsystencja sypka, nie zlepiająca się lub zbrylona Makarony i wyroby mączne: - minimalny termin do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły min. 6 m-cy - smak i zapach – charakterystyczny dla artykułów mącznych, bez posmaków i zapachów obcych - konsystencja – sypka, nie zlepiająca się przy nacisku - zawartość szkodników – niedopuszczalna - właściwa wydajność makaronów to:100g gotowego produktu, z 33g masy suchej Sosy: - min. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy min. 3 m-cy - smak i zapach charakterystyczny dal w/w artykułów, o dobrej jakości o dobrych walorach smakowych, bez obcych smaków i zapachów Majonez: Mosso Napoleoński – lub jego równoważne pod względem walorów smakowych, zawartość żółtka min. 0,6%, min. 80%tłuszczu Dżemy: - min. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy min. 6 m-cy - wygląd i konsystencja jednolita, lepka, galaretowata - smak i zapach: charakterystyczny, typowy dla w/w artykułu, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów
Zalacznik krotki opis Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15600000-4, różne produkty spożywcze CPV 15800000-6, owoce i warzywa i podobne produkty 15300000-1
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Jajka
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03142500-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik informacje dodatkowe Jaja: - powinny być świeże i dobrej jakości - termin przydatności do spożycia 21 dni - skorupka i kutikula: czysta, nie uszkodzona, normalny kształt - żółtko: bez wyraźnego zarysu, lekko ruchome podczas obrotu jajem - białko: przejrzyste - zarodek: rozwinięcie nie widoczne - ciała obce: niedopuszczalne - zapach obcy: niedopuszczalny
Zalacznik krotki opis Jajka CPV 03142500-3
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Produkty mleczarskie, oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik informacje dodatkowe Wymagania jakościowe Cechy dyskwalifikujące wspólne dla wyrobów mleczarskich: - obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, słony, stęchły, mdły, - zanieczyszczenia mechaniczne - objawy pleśnienia - uszkodzenia mechaniczne – zdeformowane, zgniecione, porozrywane
Zalacznik krotki opis Produkty mleczarskie, CPV 15500000-3, oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce CPV 154000002
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Warzywa i owoce mrożone CPV 15330000-0, ryby mrożone CPV 15220000-6, produkty głęboko zamrożone CPV 15896000-5
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15330000-0
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik informacje dodatkowe Opis wymaganego towaru: Ryby mrożone – filet mrożony bez glazury, bez przebarwień, zapach swoisty bez oznak rozmrażania. Warzywa mrożone – barwa odpowiednia, zapach swoisty bez oznak rozmrożenia. Cechy dyskwalifikujące: - Widoczne oznaki rozmrożenia towaru - zapach świadczący o procesach psucia się
Zalacznik krotki opis Warzywa i owoce mrożone, ryby mrożone, produkty głęboko zamrożone
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03110000-5
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik informacje dodatkowe Cechy dyskwalifikujące: Produkty mocno zniekształcone, oznaki choroby, zaparzenie, zgnicie, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin. Wymagania w zakresie opakowań: Pojemniki czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko dla jednego asortymentu, elementy powinny być ułożone w opakowaniu w sposób niepowodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu. Cechy dyskwalifikujące wspólne dla owoców i warzyw: Dostarczone warzywa i owoce winny być dobrej jakości, pozbawionej oznak niewłaściwego przechowywania i transportu. Mocne zniekształcenie, oznaki choroby, zaparzenie, zgniecenie, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin.
Zalacznik krotki opis Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa CPV 03110000-5
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Drób CPV, podroby
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15112000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik informacje dodatkowe Opakowania: Opakowania plastikowe z pokrywą, zawierające oznaczenia wyrobów zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami. Materiał opakowania dopuszczony do kontaktu z żywnością. Oznakowanie opakowań zbiorczych powinno zawierać: - nazwa środka spożywczego, - dane identyfikujące producenta środka spożywczego, - dane identyfikujące miejsce pochodzenia, - zawartość netto środka spożywczego Cechy dyskwalifikujące: - obce zapachy, posmaki - oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona - stosowanie środków konserwujących np.: octanów, soli peklowej - objawy obniżenia jędrności i elastyczności - obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli - obecność szkodników i ich pozostałości - brak oznakowania opakowań i ich uszkodzenie mechaniczne, zabrudzenie - brak Handlowego Dokumentu Identyfikującego - warunki termiczne transportu lub temperatura surowców nie odpowiadającym wymaganiom
Zalacznik krotki opis Drób CPV 15112000-6, podroby CPV 15114000-0
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Mięso, wędliny
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15110000-2
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik informacje dodatkowe Wymagania jakościowe: Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca dane zgodne z podanymi niżej sposobem znakowania opakowania zbiorczego. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Oznakowania opakowania zbiorczego: - nazwa środka spożywczego - dane identyfikujące producenta środka spożywczego - dane identyfikujące miejsca pochodzenia - zawartość netto środka spożywczego - data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia Cechy dyskwalifikujące: - obce posmaki, zapachy - oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona - objawy obniżenia jędrności i elastyczności, objawy wskazujące na zaparzenie mięsa - obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli - obecność szkodników oraz ich pozostałości - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia - zanieczyszczenia fizyczne i mechaniczne
Zalacznik krotki opis Mięso CPV 15110000-2, wędliny CPV 15131130-5
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15810000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik informacje dodatkowe Opis produktu: Chleb krojony, pakowany w folię ochronną. Cechy dyskwalifikujące pieczywo i wyroby piekarskie: - pieczywo zdeformowane, zgniecione, uszkodzone mechaniczne - pieczywo zabrudzone, spalone - miękisz lepki, niedopieczony z zakalcem z obecnością grudek mąki i soli - smak gorzki, kwaśny, zbyt słony lub niesłony
Zalacznik krotki opis Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa wyroby garmażeryjne
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15894200-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik informacje dodatkowe Wymagania jakościowe: Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca dane zgodne z podanymi niżej sposobem znakowania opakowania zbiorczego. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Oznakowania opakowania zbiorczego: - nazwa środka spożywczego - dane identyfikujące producenta środka spożywczego - dane identyfikujące miejsca pochodzenia - zawartość netto środka spożywczego - data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia Cechy dyskwalifikujące: - obce posmaki, zapachy - oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona - objawy obniżenia jędrności i elastyczności, objawy wskazujące na zaparzenie mięsa - obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli - obecność szkodników oraz ich pozostałości - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia - zanieczyszczenia fizyczne i mechaniczne
Zalacznik krotki opis wyroby garmażeryjne CPV 15894200-3
  

Criterion

Kryteria Cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria Termin płatności
Znaczenie 40,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)