Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę niżej wymienionych artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego, podzielonych na zadania:  
ZADANIE I – wędliny wieprzowe, mięso wołowe: 
	- hamburger wieprzowy, CPV 15895100-9, 1 szt. 80g, w ilości 600 kg, 
	- kaszanka, CPV 15131134-3, w ilości 1 500 kg, 
	- kiełbasa zwyczajna, CPV 15131130-5, w ilości 4 300 kg, 
       - kiełbasa toruńska, CPV 15131130-5, w ilości 2 000 kg, 
       - kiełbasa krakowska parzona, CPV 15131130-5, w ilości 1 400 kg, 
       - kiełbasa lencz, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5, w ilości 2 500 kg, 
       - kiełbasa mortadela, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5, w ilości 3 000 kg, 
       - salceson, w osłonce foliowej, CPV 15131100-5, w ilości 2 500 kg, 
       - pieczeń rzymska, CPV 15131400-9, w ilości 2 200 kg,  
       - kiszka wątrobiana, CPV 15131131-2, w ilości 1 000 kg, 
       - mielonka prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5, w ilości 2 500 kg, 
       - szynka mielona prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131410-2, w ilości 1 000 kg, 
       - sznycel wieprzowo- drobiowy, CPV 15110000-2, 1 szt. 80g, w ilości 1 700 kg, 
       - kiełbasa kminkowa, CPV 15131130-5, w ilości 2 400 kg, 
       - kiełbasa parówkowa, CPV 15131130-5, w ilości 1 700 kg, 
       - szynka koserwowa, CPV 15131000-5, w ilości 800 kg, 
       - pasztetowa wieprzowo – drobiowa, CPV 15131100-6, w ilości 500 kg, 
       - mięso wołowe gulaszowe – klasy II, mrożone, b/k, mięso chude, nieznacznie ścięgniste, pakowane w worki vac max. po 2,5kg, CPV 15111000-9,  w ilości 1 300 kg, 
ZADANIE II – mięso, wędliny, podroby drobiowe: 
	- parówki drobiowe, CPV 15131135-0, w ilości 500 kg, 
	- polędwica drobiowa, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości  800 kg, 
	- kiełbasa drobiowa zwyczajna, CPV 15131135-0,  w ilości 2 000 kg, 
	- szynka drobiowa gotowana prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 1 000 kg, 
	- pieczeń drobiowa, CPV 15131500-0, w ilości 1 800 kg, 
	- mielonka z indyka prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 1 200 kg, 
	- baleron drobiowy, CPV 15131500-0, w ilości 1 200 kg, 
     	- mortadela drobiowa, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości  1 800 kg, 
	- wątroba drobiowa, świeża, CPV 15112300-9, w ilości 1 200 kg, 
      	- hamburger drobiowy, CPV 15895100-9, 1 szt. 80g, w ilości  1 500 kg, 
      	- filet prasowany z kurczaka, CPV 15131500-0, w ilości 500 kg,  
     	- kiełbasa krakowska drobiowa, CPV 15131135-0, w ilości 800 kg, 
      	- kiełbasa wiejska drobiowa, CPV 15131135-0, w ilości 600 kg. 
ZADANIE III – konserwy drobiowe i sojowe: 
           - mielonka drobiowa 130g – alumpak, CPV 15131100-6, w ilości 200 kg, 
           - pasztet drobiowy 130g – alumpak, CPV 15131100-6, w ilości 200 kg, 
           - pasztet sojowy 130g – alumpak, CPV 15131100-6, w ilości 200 kg. 
Wymagania związane z dostawami w/w asortymentu: 
1) Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni, podrobów 3 dni, mięs mrożonych min. 30 dni, konserw min. 90 dni. 
2) Ilości artykułów określone w poszczególnych zadaniach są szacunkowe i mogą ulec zmianie. Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego. 
3) Dostawca zapewni widoczne opisanie wędlin zgodnie z dostarczanym asortymentem oraz datami  
    ważności. 
4) Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: 
    - nazwę produktu, 
    - dane dotyczące składników występujących w produkcie oraz znajdujących się w nich substancji alergennych, 
    - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, 
    - dane identyfikujące producenta, 
    - zawartość netto lub liczbę sztuk produktu w opakowaniu, 
    - warunki przechowywania w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, 
    - oznaczenie partii produkcji, 
    - klasę jakości handlowej. 
Warunki realizacji zamówienia:  
       1) Miejsce realizacji zamówienia: Zakład Karny w Łupkowie i Oddział Zewnętrzny w Moszczańcu. 
       2) Transport artykułów mięsnych: na koszt i ryzyko wykonawcy. 
       3) Dostawy:  
          - mięso, wędliny, podroby – raz w tygodniu,   
         Ilość i rodzaj zamawianych artykułów mięsnych zamawiający określał będzie każdorazowo  telefonicznie na 48 godzin przed realizacją dostawy.  
       4) Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanych artykułów  mięsnych w swojej siedzibie, w dniu dostawy każdej partii.  
       5) Dostawa artykułów mięsnych do magazynu zamawiającego w Zakładzie Karnym w Łupkowie i Oddziale Zewnętrznym w Moszczańcu odbywać się będzie w godzinach od 8.00 – 13.00, z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt 
 |