1. Przedmiotem zamówienia jest: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek szkolnych na terenie gminy Lubaczów z podziałem na zadania (części):
Zadanie Nr I - Mięso i wędliny, mięso drobiowe;
Zadanie Nr II – Ryby i mrożonki;
Zadanie Nr III – Warzywa i owoce, ziemniaki;
Zadanie Nr IV – Wyroby mleczarskie i nabiał, jaja;
Zadanie Nr V – Pieczywo;
Zadanie Nr VI – Pozostałe artykuły żywnościowe.
Dostawy realizowane do stołówek:
a) Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Lisich Jamach,
b) Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Młodowie,
c) Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Baszni Dolnej
oraz na potrzeby Zakładu Usług Komunalnych w Mokrzycy do Zakładu Gospodarki Nieruchomościami w Dąbrowie z siedzibą: Dąbrowa 72, 37-600 Lubaczów.
Umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego zostaną zawarte przez Zamawiającego w imieniu własnym oraz w imieniu wymienionych wyżej jednostek.
Przez dostawę Zamawiający rozumie cykliczne dostawy towaru na podstawie zamówienia dostosowanego do jego potrzeb, składanych przez upoważnioną osobę Zamawiającego.
Zamawiający wymaga, aby dostawy realizowane były z częstotliwością nie mniejszą, niż:
Zadanie Nr I - Mięso i wędliny, mięso drobiowe – 3 razy w tygodniu;
Zadanie Nr II – Ryby i mrożonki – 1 raz w tygodniu;
Zadanie Nr III – Warzywa i owoce, ziemniaki – 2 razy w tygodniu;
Zadanie Nr IV – Wyroby mleczarskie i nabiał, jaja – 2 razy w tygodniu;
Zadanie Nr V – Pieczywo – codziennie;
Zadanie Nr VI – Pozostałe artykuły żywnościowe – 1 raz w tygodniu.
Transport artykułów winien być wykonywany środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne (w tym dotyczące czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem).
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy.
Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
Oferowane produkty, a także sposób ich przewozu i przechowywania winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015 r., poz. 594, z późn. zm.); ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2016 r. poz.1604 z późn. zm.); ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2014 r. poz.1577, z poźn. zm.) wraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tych ustaw oraz wymagania wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz. Urz. UE L 354 z 31.12.2008, str. 16, z późn. zm.),
Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23
grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 20
15 r. poz. 29). Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak : nazwę
Produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania.
Dostarczane produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, Zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w ofercie.
Jeżeli towar dostarczony przez Wykonawcę będzie miał wady (złą jakość), albo nie odpowiadał pod względem ilościowym, Zamawiający poinformuje o ewentualnych wadach lub brakach ilościowych w terminie natychmiastowym w dniu otrzymania towaru i odmówi przyjęcia towaru od Wykonawcy nie odpowiadającego wymogom jakościowym lub ilościowym. W takiej sytuacji Wykonawca ma obowiązek wymienić towar na pełnowartościowy lub uzupełnić braki niezwłocznie, aby umożliwić przygotowanie zaplanowanych z tej dostawy posiłków (np. w przypadku pieczywa – w czasie do jednej godziny). W przeciwnym wypadku Zamawiający uzna, że Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawy, co skutkować będzie zawsze naliczeniem kar umownych wynikających z zawartej umowy.
Dostawy towaru powinny odbywać się w dni robocze w godzinach 7:00-14:00. Data i godzina dostawy oraz ilości będą podawane Wykonawcy każdorazowo w formie zamówienia pisemnego, za pośrednictwem e-mail lub telefonicznego, z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem.
Podane ilości produktów w poszczególnych częściach są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w przedmiocie zamówienia z zastrzeżeniem, iż w wyniku ww. zmian nie zostanie przekroczona wartość umowy. Zamawiający informuje, że nie przewiduje waloryzacji cen produktów zawartych w ofertach Wykonawców w trakcie całego okresu realizacji zamówienia.
2. Szczegółowy zakres zamówienia został określony w załączniku do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia (dalej SIWZ) – „Formularze cenowe – specyfikacja dostaw”.
Wykonawcy zobowiązani są do dokładnego zapoznania się z zapisami zawartymi w formularzach cenowych dotyczących poszczególnych zadań, w szczególności dotyczącymi wagi, objętości, itp. zamawianych przez poszczególnych Zamawiających produktów. Mogą się one różnić w zależności od potrzeb danego Zamawiającego (np. olej 1 litr i olej 5 litrów). Wszelkie omyłki w tym zakresie będą powodować konieczność odrzucenia oferty z powodu jej niezgodności z treścią SIWZ, gdyż nie będzie można ich poprawić w oparciu o art.87 ust.2 ustawy.
Jeśli w załączniku „Formularze cenowe – specyfikacja dostaw” Zamawiający wskazuje na znaki towarowe lub pochodzenie produktów spożywczych oznacza to, iż dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych, które będą tożsame lub nie gorsze pod względem jakościowym, smakowym i użytkowym od wymienionego przez Zamawiającego z nazwy asortymentu w formularzu cenowym.
Zaproponowane przez Wykonawców w ofercie produkty równoważne muszą posiadać minimalne parametry techniczne (wielkość opakowania i jego rodzaj, konsystencja i skład surowcowy produktu itp.) odpowiadające wyszczególnionym w załączniku do SIWZ „Formularze cenowe – specyfikacja dostaw”, a także posiadać cechy jakościowe (np. zawierać środki konserwujące i barwiące, itp. spełniające wymagania odpowiednich norm branżowych i dopuszczonych do stosowania gastronomicznego, i itp.) i walory spożywcze (skład, smak, zapach, barwa itp.) nie gorsze niż produkty wymienione przez Zamawiającego. Wykonawca, który w ofercie powoła się na zastosowanie produktów równoważnych opisywanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia zobowiązany jest wykazać w formularzu cenowym, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania określone przez Zamawiającego, jak również podać nazwę producenta i nazwę handlową produktu oraz opisać produkty równoważne wraz z podaniem walorów potwierdzających ich równoważność.
Dostarczane w ramach zapotrzebowań bieżących produkty spożywcze powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe, określone w obowiązujących przepisach prawa regulujących jakość produktów spożywczych. W przypadku uznania przez Zamawiającego, że oferowany produkt nie spełnia wymagań zawartych w opisie przedmiotu zamówienia, oferta Wykonawcy zostanie odrzucona jako nie spełniająca wymagań zawartych w SIWZ.
|
GuidZP400 |
49ce4f94-6483-4d7a-b1a5-d0f97b5faf1b
|
Biuletyn |
761729-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Zespół Szkolno-Przedszkolny w Lisich Jamach
|
Regon |
18046769800000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Lisie Jamy, ul. Lwowska
|
Zamawiajacy adres numer domu |
45
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Lubaczów
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
37-600
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
podkarpackie
|
Zamawiajacy telefon |
16 632 21 75
|
Zamawiajacy fax |
16 632 21 75
|
Zamawiajacy email |
zsp-lisiejamy@lubaczow.com.pl
|
Adres strony url |
www.splisiejamy.edupage.org
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Czy przeprowadza wspolnie |
1
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Wspolne udzielanie zamowienia |
Umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego zostaną zawarte przez Zamawiającego w imieniu własnym oraz w imieniu wymienionych wyżej jednostek.
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.gminalubaczow.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
W formie pisemnej
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Urząd Gminy Lubaczów, ul. Jasna 1, 37-600 Lubaczów
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek szkolnych na terenie gminy Lubaczów
|
Numer referencyjny |
IKR.271.37.2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem zamówienia jest: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek szkolnych na terenie gminy Lubaczów z podziałem na zadania (części):
Zadanie Nr I - Mięso i wędliny, mięso drobiowe;
Zadanie Nr II – Ryby i mrożonki;
Zadanie Nr III – Warzywa i owoce, ziemniaki;
Zadanie Nr IV – Wyroby mleczarskie i nabiał, jaja;
Zadanie Nr V – Pieczywo;
Zadanie Nr VI – Pozostałe artykuły żywnościowe.
Dostawy realizowane do stołówek:
a) Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Lisich Jamach,
b) Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Młodowie,
c) Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Baszni Dolnej
oraz na potrzeby Zakładu Usług Komunalnych w Mokrzycy do Zakładu Gospodarki Nieruchomościami w Dąbrowie z siedzibą: Dąbrowa 72, 37-600 Lubaczów.
Umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego zostaną zawarte przez Zamawiającego w imieniu własnym oraz w imieniu wymienionych wyżej jednostek.
Przez dostawę Zamawiający rozumie cykliczne dostawy towaru na podstawie zamówienia dostosowanego do jego potrzeb, składanych przez upoważnioną osobę Zamawiającego.
Zamawiający wymaga, aby dostawy realizowane były z częstotliwością nie mniejszą, niż:
Zadanie Nr I - Mięso i wędliny, mięso drobiowe – 3 razy w tygodniu;
Zadanie Nr II – Ryby i mrożonki – 1 raz w tygodniu;
Zadanie Nr III – Warzywa i owoce, ziemniaki – 2 razy w tygodniu;
Zadanie Nr IV – Wyroby mleczarskie i nabiał, jaja – 2 razy w tygodniu;
Zadanie Nr V – Pieczywo – codziennie;
Zadanie Nr VI – Pozostałe artykuły żywnościowe – 1 raz w tygodniu.
Transport artykułów winien być wykonywany środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne (w tym dotyczące czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem).
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy.
Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
Oferowane produkty, a także sposób ich przewozu i przechowywania winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015 r., poz. 594, z późn. zm.); ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2016 r. poz.1604 z późn. zm.); ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2014 r. poz.1577, z poźn. zm.) wraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tych ustaw oraz wymagania wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz. Urz. UE L 354 z 31.12.2008, str. 16, z późn. zm.),
Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23
grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 20
15 r. poz. 29). Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak : nazwę
Produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania.
Dostarczane produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, Zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w ofercie.
Jeżeli towar dostarczony przez Wykonawcę będzie miał wady (złą jakość), albo nie odpowiadał pod względem ilościowym, Zamawiający poinformuje o ewentualnych wadach lub brakach ilościowych w terminie natychmiastowym w dniu otrzymania towaru i odmówi przyjęcia towaru od Wykonawcy nie odpowiadającego wymogom jakościowym lub ilościowym. W takiej sytuacji Wykonawca ma obowiązek wymienić towar na pełnowartościowy lub uzupełnić braki niezwłocznie, aby umożliwić przygotowanie zaplanowanych z tej dostawy posiłków (np. w przypadku pieczywa – w czasie do jednej godziny). W przeciwnym wypadku Zamawiający uzna, że Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawy, co skutkować będzie zawsze naliczeniem kar umownych wynikających z zawartej umowy.
Dostawy towaru powinny odbywać się w dni robocze w godzinach 7:00-14:00. Data i godzina dostawy oraz ilości będą podawane Wykonawcy każdorazowo w formie zamówienia pisemnego, za pośrednictwem e-mail lub telefonicznego, z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem.
Podane ilości produktów w poszczególnych częściach są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w przedmiocie zamówienia z zastrzeżeniem, iż w wyniku ww. zmian nie zostanie przekroczona wartość umowy. Zamawiający informuje, że nie przewiduje waloryzacji cen produktów zawartych w ofertach Wykonawców w trakcie całego okresu realizacji zamówienia.
2. Szczegółowy zakres zamówienia został określony w załączniku do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia (dalej SIWZ) – „Formularze cenowe – specyfikacja dostaw”.
Wykonawcy zobowiązani są do dokładnego zapoznania się z zapisami zawartymi w formularzach cenowych dotyczących poszczególnych zadań, w szczególności dotyczącymi wagi, objętości, itp. zamawianych przez poszczególnych Zamawiających produktów. Mogą się one różnić w zależności od potrzeb danego Zamawiającego (np. olej 1 litr i olej 5 litrów). Wszelkie omyłki w tym zakresie będą powodować konieczność odrzucenia oferty z powodu jej niezgodności z treścią SIWZ, gdyż nie będzie można ich poprawić w oparciu o art.87 ust.2 ustawy.
Jeśli w załączniku „Formularze cenowe – specyfikacja dostaw” Zamawiający wskazuje na znaki towarowe lub pochodzenie produktów spożywczych oznacza to, iż dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych, które będą tożsame lub nie gorsze pod względem jakościowym, smakowym i użytkowym od wymienionego przez Zamawiającego z nazwy asortymentu w formularzu cenowym.
Zaproponowane przez Wykonawców w ofercie produkty równoważne muszą posiadać minimalne parametry techniczne (wielkość opakowania i jego rodzaj, konsystencja i skład surowcowy produktu itp.) odpowiadające wyszczególnionym w załączniku do SIWZ „Formularze cenowe – specyfikacja dostaw”, a także posiadać cechy jakościowe (np. zawierać środki konserwujące i barwiące, itp. spełniające wymagania odpowiednich norm branżowych i dopuszczonych do stosowania gastronomicznego, i itp.) i walory spożywcze (skład, smak, zapach, barwa itp.) nie gorsze niż produkty wymienione przez Zamawiającego. Wykonawca, który w ofercie powoła się na zastosowanie produktów równoważnych opisywanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia zobowiązany jest wykazać w formularzu cenowym, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania określone przez Zamawiającego, jak również podać nazwę producenta i nazwę handlową produktu oraz opisać produkty równoważne wraz z podaniem walorów potwierdzających ich równoważność.
Dostarczane w ramach zapotrzebowań bieżących produkty spożywcze powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe, określone w obowiązujących przepisach prawa regulujących jakość produktów spożywczych. W przypadku uznania przez Zamawiającego, że oferowany produkt nie spełnia wymagań zawartych w opisie przedmiotu zamówienia, oferta Wykonawcy zostanie odrzucona jako nie spełniająca wymagań zawartych w SIWZ.
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Data zakonczenia |
2021-06-25T00:00:00+02:00
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1. Wszelkie zmiany wprowadzone do umowy wymagają obustronnej zgody wyrażonej na piśmie
w formie aneksu, pod rygorem nieważności takiej zmiany.
2. Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień umowy, w szczególności w zakresie zmiany terminu realizacji zamówienia lub jego części w przypadku:
1) działania siły wyższej, za którą uważa się zdarzenia o charakterze nadzwyczajnym występujące po zawarciu niniejszej Umowy, za które Wykonawca odpowiedzialności nie ponosi i których Strony nie były w stanie przewidzieć w momencie jej zawierania, których zaistnienie lub skutki uniemożliwiają wykonanie niniejszej Umowy w ww. terminie. Do działań siły wyższej Strony zaliczają w szczególności: wojnę, działania wojenne, powódź, pożar, który nie powstał z winy Wykonawcy, epidemie, strajki, z wyjątkiem strajków w zakładach Wykonawcy. Strona powołująca się na stan siły wyższej jest zobowiązana do niezwłocznego pisemnego powiadomienia o powyższym drugiej Strony, a następnie do udokumentowania zaistnienia tego stanu. Po ustąpieniu przeszkód w realizacji niniejszej Umowy, spowodowanych zaistnieniem siły wyższej, Wykonawca zobowiązany jest dołożyć starań dla nadrobienia zaległości powstałych w wyniku ww. nieprzewidzianych zdarzeń;
2) zdarzeń losowych;
3) wystąpienia okoliczności uniemożliwiających wykonywanie dostaw objętych niniejszą Umową, za wystąpienie których wyłączną odpowiedzialności ponosi Zamawiający;
4) wystąpienia odbiegających od normy ekstremalnych – ze względu na porę roku - warunków pogodowych obiektywnie uniemożliwiających wykonanie prac zgodnie z technologią lub dokumentacją projektową;
5) wystąpienia innych okoliczności niezależnych od Wykonawcy na uzasadniony wniosek Wykonawcy pod warunkiem, że zmiana taka wynika z okoliczności których Wykonawca nie mógł przewidzieć na etapie składania oferty i nie jest przez niego zawiniona.
6) zmiany podwykonawców, którzy zostali wskazani w ofercie Wykonawcy.
3. Zwiększenie bądź zmniejszenie ilości zamawianych produktów w zależności od potrzeb nie będzie wymagało sporządzenia aneksu do umowy. W przypadku zmniejszenia czy zwiększenia ilości przedmiotu zamówienia Wykonawcy przysługiwać będzie wynagrodzenie wynikające ze zrealizowanych dostaw i cen zawartych w formularzu cenowym.
|
IV 4 4 data |
2020-12-11T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
30
|