GuidZP400 |
a9b8fd90-9c46-4e7e-a9e6-825d7551a227
|
Biuletyn |
760829-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Zespół Państwowych Szkół Muzycznych im. Grażyny Bacewicz
|
Regon |
28064300000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Fałata
|
Zamawiajacy adres numer domu |
32
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Koszalin
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
75-434
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
zachodniopomorskie
|
Zamawiajacy telefon |
94 347 80 20
|
Zamawiajacy fax |
94 347 80 12
|
Zamawiajacy email |
maksymowicz@zpsm.pl
|
Adres strony url |
www.zpsm.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Zespół Państwowych Szkół Muzycznych im. G Bacewicz w Koszalinie
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
https://bip.e-cea.pl/0113/zamowienia-publiczne
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
https://bip.e-cea.pl/0113/zamowienia-publiczne
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla stołówki Zespołu Państwowych Szkół Muzycznych im. Grażyny Bacewicz z podziałem na części.
|
Numer referencyjny |
1/PN/DŻ/2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest: „Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla Stołówki Zespołu Państwowych Szkół Muzycznych im. Grażyny Bacewicz w Koszalinie z podziałem na części”:
Część 1 PRODUKTY MLECZARSKIE
Część 2 MIĘSO, PRZETWORY MIĘSNE, WĘDLINY, DRÓB
Część 3 OWOCE, WARZYWA
Część 4 RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE
Część 5 JAJA
Część 6 OWOCE, WARZYWA PRZETWORZONE
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okreslenie warunkow |
Warunek posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów załączając do oferty oświadczenie stanowiące załącznik nr 5 do SIWZ.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Warunek dotyczący sytuacji ekonomicznej i finansowej oceniony zostanie na podstawie aktualnego ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej załączonego do oferty na kwotę minimum 15 000zł;
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Wykonawca spełni warunki dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej, jeżeli wykaże, że:
• wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 3 dostaw (rozumianym jako realizacja jednorazowej dostawy lub realizacji całej umowy) dla każdej części osobno, o którym mowa w Rozdział III pkt. 1 odpowiadający przedmiotowi zamówienia, o wartości każdej dostawy nie mniejszej niż:
Część 1 PRODUKTY MLECZARSKIE - 3000 zł z VAT
Część 2 MIĘSO, PRZETWORY MIĘSNE, WĘDLINY, DRÓB- 6000zł z VAT
Część 3 OWOCE, WARZYWA, - 3500 zł z VAT
Część 4 RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE - 3000zł z VAT
Część 5 JAJA - 100 zł z VAT
Część 6 OWOCE, WARZYWA PRZETWORZONE - 500 ZŁ Z VAT
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Na potwierdzenie spełniania warunku nie podlegania wykluczenia podpisane oświadczenie stanowiące załącznik nr 4 do SIWZ
|
Zakresie warunkow udzialu |
Warunek posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów załączając do oferty aktualny odpis z KRS oraz oświadczenie stanowiące załącznik nr 5 do SIWZ
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz wymagań Zamawiającego dla:
części 1 znajduje się w załączniku nr 2a;
części 2 w załączniku nr 2b
części 3 w załączniku nr 2c
części 4 w załączniku nr 2d
części 5 w załączniku nr 2e
części 6 w załączniku nr 2f
|
Inne dokumenty niewymienione |
Wypełniony i podpisany formularz „Oferta Wykonawcy" stanowiący Załącznik nr 1 do SIWZ. Wypełniony i podpisany formularz ofertowy stanowiący Załącznik nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, lub(i) 2f SIWZ w zależności od części, na którą Wykonawca składa ofertę. Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy w niniejszym postępowaniu, w przypadku, gdy dokumenty składające się na ofertę nie będą podpisywane przez osobę lub osoby wskazane, jako osoby upoważnione do reprezentacji Wykonawcy w rejestrze sądowym lub innym dokumencie właściwym dla formy organizacyjnej Wykonawcy. Z pełnomocnictwa musi jednoznacznie wynikać, do jakich czynności prawnych dana osoba lub osoby zastały umocowane. Pełnomocnictwo musi być przedstawione w formie oryginału lub notarialnego odpisu.
W przypadku, gdy Wykonawca polega na zdolnościach technicznych lub zawodowych do wykonania zamówienia innych podmiotów to jest on zobowiązany udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, tj. przedstawić pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia.
Wypełniając formularz ofertowy, jak również inne dokumenty powołujące się na Wykonawcę, w miejscu np. „nazwa i adres Wykonawcy” należy wpisać dane dotyczące wszystkich uczestników, a nie tylko pełnomocnika,
Klauzula informacyjna zgodnie z Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r . w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE Załącznik nr 6
Oświadczenie dotyczące wdrażania bądź stosowania wdrożonego systemu HACCP-(załącznik nr 7)
Oświadczenie potwierdzające , że oferowane produkty spożywcze są dopuszczone do obrotu na terenie Polski zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015 poz.594 z późn. zm.) Załącznik nr 7
Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. Załącznik nr 8
1zamawiający informuje, iż wykonawca winien jest złożyć oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do grupy kapitałowej (wg Załącznika Nr 9 do SIWZ) w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, tj. informacji która zawiera w szczególności firmy oraz adresy Wykonawców, którzy złożyli oferty w terminie określonym w SIWZ.
|
Czy wadium |
1
|
Wadium |
Przystępując do niniejszego postępowania każdy Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium w wysokości:
Część 1-1200 zł; Część 2-1800zł: Część 3-1200 zł; Część 4-500 zł Część 5-50 zł. Część 6-100zł
Wadium należy wnieść w terminie do dnia 10 grudnia 2020r. do godziny 10:00. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku formach przewidzianych w art. 45 ust. 6 ustawy Pzp. Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium przed upływem terminu składania ofert. Wadium w pieniądzu należy wnieść na konto Zamawiającego: NBP Odział okręgowy Szczecin nr 02101015990166231391200000 dopiskiem „Wadium Przetargowe na :
„Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla stołówki Zespołu Państwowych Szkół Muzycznych im. Grażyny Bacewicz z podziałem na części.
Część ……………..” W przypadku wadium wnoszonego w pieniądzu za termin wniesienia uznaje się chwilę (godzinę minutę) uznania kwoty na rachunku Zamawiającego. W przypadku wniesienia wadium w formie innej niż pieniądz - oryginał dokumentu potwierdzającego wniesienie wadium należy złożyć w osobnej kopercie – opisanej „Wadium – „Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla stołówki Zespołu Państwowych Szkół Muzycznych im. Grażyny Bacewicz z podziałem na części – część ……” Załączając ją do oferty lub składając bezpośrednio w siedzibie Zamawiającego, tj. Zespół Państwowych Szkół Muzycznych im. G. Bacewicz, ul. Fałata 32, 75-434 Koszalin w dni powszednie w terminie do dnia 10 grudnia 2020 r. do godz. 10:00 w pok. nr 111– sekretariat. Wadium w formie gwarancji powinno być sporządzona zgodnie z obowiązującym prawem. Gwarancja powinna zawierać: nazwę dającego zlecenie (Wykonawcy), beneficjenta gwarancji (Zamawiającego), gwaranta (banku lub instytucji ubezpieczeniowej) oraz wskazanie ich siedzib; określenie wierzytelności, która ma być zabezpieczona gwarancją, kwotę gwarancji, termin ważności gwarancji, bezwarunkowe zobowiązanie do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium, na pierwsze żądanie Zamawiającego, w okolicznościach zawartych w art. 46 ust.4a i 5 ustawy Prawo zamówień publicznych. Gwarancja musi być podpisana przez upoważnionego (upełnomocnionego) przedstawiciela Gwaranta. Podpis winien być sporządzony w sposób umożliwiający jego identyfikację (np. złożony wraz z imienną pieczątką lub czytelny z podaniem imienia i nazwiska).
|
IV 4 4 data |
2020-12-10T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
PRODUKTY MLECZARSKIE
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów mleczarskich
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
MIĘSO, PRZETWORY MIĘSNE, WĘDLINY, DRÓB
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawa mięs i wyrobów mięsnych
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
OWOCE, WARZYWA
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawa owoców i warzyw
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Różne produkty spożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
szczegółowy zapis załącznik nr 2d do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
jaja
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawa jaj
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Owoce, warzywa przetworzone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
zgodnie z załącznikiem nr 2f
|
| |