| GuidZP400 |
98187593-b694-4127-9f72-9089773c63ef
|
| Biuletyn |
763367-N-2020
|
| Zamawiajacy nazwa |
Dom Pomocy Społecznej
|
| Regon |
73014932300000
|
| Zamawiajacy adres ulica |
Przatówek
|
| Zamawiajacy adres numer domu |
1
|
| Zamawiajacy miejscowosc |
Szadek
|
| Zamawiajacy kod pocztowy |
98-240
|
| Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
| Zamawiajacy wojewodztwo |
łódzkie
|
| Zamawiajacy telefon |
43 675 12 29
|
| Zamawiajacy fax |
43 675 12 29
|
| Zamawiajacy email |
dpsprzatowek@op.pl
|
| Adres strony url |
http://bip.dpsprzatowek.pl/
|
| Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
| Ogloszenie dotyczy |
1
|
| Czy finansowane z unii |
2
|
| Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
| Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
| Rodzaj zamawiajacego |
9
|
| Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
| Dostep dokumentow zamowienia |
http://bip.dpsprzatowek.pl/
|
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
| Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://bip.dpsprzatowek.pl/
|
| Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
| Wymagane przeslanie ofert inny |
Pocztą tradycyjną, kurierem lub osobiście
|
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Dom Pomocy Społecznej, Przatówek 1, 98-240, Szadek
|
| Nazwa nadana zamowieniu |
Zakup i dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku na rok 2021
|
| Numer referencyjny |
SPZ.361.4.2.2020
|
| Rodzaj zamowienia |
1
|
| Czy podzielone na czesci |
1
|
| Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
7
|
| Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne zakupy i dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2021 zgodnie z zapotrzebowaniami przesyłanymi
w formie pisemnych zamówień. Szczegółowe opisy przedmiotu zamówienia znajdują się
w załączniku nr 2 do SIWZ odpowiednio do formularza oferty stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ. Formularze asortymentowe będące integralną częścią SIWZ zawierają wykaz asortymentu i ilości produktów spożywczych, które stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres trwania umowy.
|
| Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
| Waluta calosc |
złote
|
| Data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia warunków w tym zakresie
|
| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia warunków w tym zakresie
|
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Wykonawca winien wykazać, iż w okresie ostatnich 3 lat, przed upływem terminu składania ofert,
a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie:
a) dla części I zamówienia:
wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę pieczywa
i wyrobów cukierniczych, o wartości co najmniej 5 000,00 zł brutto (słownie złotych: pięć tysięcy);
b) dla części II zamówienia:
wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę produktów mleczarskich , o wartości co najmniej 4 000,00 zł brutto (słownie złotych: cztery tysiące);
c) dla części III zamówienia:
wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę mięsa
i produktów mięsnych , o wartości co najmniej 5 000,00 zł brutto (słownie złotych: pięć tysięcy);
d) dla części IV zamówienia:
wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę warzyw
i owoców , o wartości co najmniej 4 000,00 zł brutto (słownie złotych: cztery tysiące);
e) dla części V zamówienia:
wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę różnych artykułów spożywczych, o wartości co najmniej 5 000,00 zł brutto (słownie złotych: pięć tysięcy);
f) dla części VI zamówienia:
wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę jaj, o wartości co najmniej 3 000,00 zł brutto (słownie złotych: trzy tysięcy);
g) dla części VII zamówienia:
wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę ryb
i przetworów rybnych, lodów i mrożonych warzyw, o wartości co najmniej 4 000,00 zł brutto (słownie złotych: cztery tysiące);
|
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
| Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 25a ust. 1 ustawy PZP (sporządzone wg wzoru stanowiącego Załącznik nr 3 do SIWZ).
|
| Zakresie warunkow udzialu |
Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 25a ust. 1 ustawy PZP (sporządzone wg wzoru stanowiącego Załącznik nr 3 do SIWZ).
|
| Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 25a ust. 1 ustawy PZP (sporządzone wg wzoru stanowiącego Załącznik nr 3 do SIWZ).
|
| Zastosowanie procedury pzp |
1
|
| Zmiana umowy |
1
|
| Zmiana umowy tekst |
W przypadku zmiany obowiązujących stawek VAT – wprowadzenie w drodze aneksu wartości wynagrodzenia brutto zgodnie z aktualną stawką VAT. Wykonawca:
1) może podwyższyć ceny artykułów o wzrost podatku VAT;
2) obniży ceny artykułów w przypadku obniżenia podatku VAT, w takim samym wymiarze, w jakim uległ obniżeniu ten podatek.
|
| IV 6 1 sposob udostepniania |
Zamawiający informuje, iż zgodnie z art. 8 ust. 3 ustawy PZP, nie ujawnia się informacji stanowiących tajemnice przedsiębiorstwa, w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, jeżeli Wykonawca, nie później niż w terminie składania ofert, zastrzegł, że nie mogą być one udostępnione oraz wykazał, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnice przedsiębiorstwa. Wykonawca nie może zastrzec informacji, o których mowa w art. 86 ust. 4 ustawy Pzp.
|
| IV 6 1 srodki ochrony |
Wszelkie informacje stanowiące tajemnice przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1913 ze zm.), które Wykonawca chce zastrzec jako tajemnice przedsiębiorstwa, winny być załączone w osobnym opakowaniu, w sposób umożliwiający łatwe od niej odłączenie i opatrzone napisem: „Informacje stanowiące tajemnice przedsiębiorstwa – nie udostępniać”, z zachowaniem kolejności numerowania stron oferty.
|
| IV 4 4 data |
2020-12-18T00:00:00+01:00
|
| IV 4 4 godzina |
09:30
|
| IV 4 5 okres |
30
|
| Zalacznik czesc nr |
1
|
| Zalacznik nazwa |
Zakup i dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2021
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15811000-6
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki:
a) pieczywo i wyroby cukiernicze muszą być w I gatunku i nadawać się do spożycia przez okres minimum 3 dni od daty dostawy, nie będzie pozbawiony walorów smakowych i zapachowych
b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym,
c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym),
d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego
e) może dostarczać produkty w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu
f) asortymentowo – cenowym.
Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:
Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy
L.p
Nazwa asortymentu
Jm
1
Bułka grahamka 0,08 kg
szt
3000
2
Bułka kajzerka 0,06 kg
szt
4000
3
Bułka zwykła 0,10 kg
szt
8000
4
Bułka maślana 0,10 kg
szt
720
5
Bułka słodka, pączek 0,10 kg
szt
2000
6
Bułka tarta
kg
100
7
Ciastka na wagę
kg
100
8
Chleb graham 400g
szt
4300
9
Chleb zwykły krojony 0,60 kg
szt
8500
10
Rogale 0,10 kg
szt
700
11
Babka marmurkowa
kg
20
12
Murzynek
kg
30
13
Keks
kg
20
14
Placek biszkoptowy
kg
40
15
Sero-makowiec
kg
40
16
Babka czekoladowa
kg
20
2) Wymagania dotyczące dostaw:
a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonych
w złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane liczby produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego
b) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą e-mail w dni robocze
z góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego.
c) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 6.00 – 7.30 mogą występować codziennie od poniedziałku do soboty z wyjątkiem niedziel i świąt.
d) Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt
i ryzyko
e) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego
f) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich.
g) łatwy kontakt z Wykonawcą
h) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu
i) Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, Wykonawca jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający (wg załączonego wzoru załącznik nr 1). Zastosowanie zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy.
j) Dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
2
|
| Zalacznik nazwa |
Zakup i dostawy produktów mleczarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2021
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki:
a) produkty mleczarskie muszą być w I gatunku, świeże, nie będą pozbawione walorów smakowych
i zapachowych
b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym
c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym),
d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać produkty mleczarskie w gramaturach odbiegających od gramatury określonej
w formularzu asortymentowo – cenowym.
Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:
L.p
Nazwa asortymentu
Wymagana gramatura opakowania
Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy
Jm
1.
Jogurt naturalny typu greckiego
400g
700
szt
2.
Jogurt naturalny
150g
400
szt
3.
Jogurt owocowy
150g
2000
szt
4.
Kefir 1%
400g
200
szt
5.
Masło 82 % tłuszczu
200g - 250g
530
kg
6.
Masło roślinne kostka
250g
540
kg
7.
Maślanka naturalna
1 litr
160
szt
8.
Mleko 2%
opakowanie10 litrów
700
szt
9.
Mleko 2%
opakowanie 1 litr
100
szt
10.
Serek homogenizowany smakowy
150g
1400
szt
11.
Serek homogenizowany naturalny
150g
250
szt
12.
Ser twarogowy półtłusty
200 - 250g
240
kg
13.
Ser twarogowy trzykrotnie mielony
pojemnik1 kg
630
szt
14.
Serek wiejski ziarnisty
150g
1400
szt
15.
Ser żółty twardy wędzony
1kg
50
kg
16.
Ser żółty (Gouda, Edamski ) lub równoważny
1kg
50
kg
17.
Śmietana 12%
400g
680
szt
18.
Śmietana 30%
500g
50
szt
2) Wymagania dotyczące dostaw:
a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonych
w złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane liczby produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego
b) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt.
c) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą mailową w dni robocze
z góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego.
d) Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt
i ryzyko
e) dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego
f) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego w ciągu…………………………….
g) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich.
h) łatwy kontakt z Wykonawcą.
i) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu
j) wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres co najmniej ¾ terminu przydatności do spożycia określonego na produkcie, w chwili dostawy i nie będzie pozbawiony walorów smakowych I zapachowych
k) Zamawiający dopuszcza produkt o innej gramaturze w ilości sztuk wynikającej z łącznej wagi wskazanej przez Zamawiającego na formularzu oferty pod warunkiem, że cenę należy przeliczyć stosownie do gramatury podanej na formularzu oferty tj. podać cenę za wagę wskazaną w formularzu.
l) Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw. “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, oferent jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz nazw artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający (wg załącznika nr 1). Zastosowanie innych nazw nie zwalnia Wykonawcę od dostawy artykułów takiej samej lub lepszej jakości. Zastosowanie zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
3
|
| Zalacznik nazwa |
Zakup i dostawy mięsa i produktów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2021
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15113000-3
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki:
a) mięso i produkty mięsne muszą być w I gatunku, świeże przy czym:
- mięso powinno być świeże, bez wylewów krwawych, bez obcych zapachów, o naturalnej
i charakterystycznej dla danego gatunku mięsa barwie, niemrożone,
- drób o barwie naturalnej, charakterystycznej, elementy – mięśnie piersiowe kurczaka pozbawione skóry, kości i ścięgien, dopuszcza się niewielkie rozerwania oraz nacięcia mięśni powstałe podczas oddzielania skóry i kośćca. Nie dopuszcza się wylewów krwawych. Całe tuszki kurczaka – dobrze wykształcone o naturalnym zapachu. Niedopuszczalny jest obcy zapach mogący świadczyć
o zachodzących procesach rozkładu mięsa przez mikroorganizmy, niemrożone i nierozmrażane - wędliny o smaku i zapachu charakterystycznym dla danego gatunku. Powierzchnia przekroju wędlin lekko wilgotna. Niedopuszczalny smak i zapach obcy mogące świadczyć o nie świeżości, niemrożone, nierozmrażane.
b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym,
c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym), posiadać odpowiedni smak, zapach, kolor i konsystencję, odpowiednią dla poszczególnego produktu.
d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać artykuły w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym.
Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:
L.p
Nazwa asortymentu
Jm
Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy
1.
Golonka tylna wp.
kg
30
2.
Gulaszowe wieprzowe zaw. mięsa min. 80%
kg
200
3.
Gulaszowe wołowe zaw. mięsa min. 80 %
kg
150
4.
Karczek b/k wp. zaw. mięsa min. 80 %
kg
300
5.
Kości schabowo-karczkowe wp.
kg
400
6.
Kości wędzone
kg
100
7.
Łopatka b/k wp.
kg
300
8.
Ozory wieprzowe
kg
50
9.
Polędwica wieprzowa
kg
15
10.
Schab z/k wp.
kg
300
11.
Słonina wp.
kg
200
12.
Smalec
kg
150
13.
Szynka wieprzowa b/k
kg
250
14.
Wątroba wieprzowa
kg
50
15.
Żeberka paski wp.
kg
110
16.
Filet z indyka wędzony
kg
50
17.
Filety z kurczaka
kg
200
18.
Kurczaki świeże
kg
30
19.
Mięso mielone drobiowe
kg
100
20.
Polędwica drobiowa
kg
80
21.
Porcje rosołowe
kg
350
22.
Udka drobiowe
kg
1200
23.
Wątróbka drobiowa
kg
80
24.
Baleron zaw. mięsa min. 80 %
kg
100
25.
Boczek wędzony
kg
30
26.
Kaszanka cienka
kg
130
27.
Kaszanka gruba
kg
50
28.
Kiełbasa biała parzona zaw. mięsa min. 80 %
kg
150
29.
Kiełbasa biała surowa zaw. mięsa min. 80 %
kg
30
30.
Kiełbasa chłopska zaw. mięsa min. 80 %
kg
100
31.
Kiełbasa drobiowa złota lub równoważna zaw. mięsa min. 80 %
kg
70
32.
Kiełbasa krakowska zaw. mięsa min. 80 %
kg
170
33.
Kiełbasa pieprzowa lub równoważna zaw. mięsa min. 80 %
kg
130
34.
Kiełbasa podwawelska zaw. mięsa min. 80 %
kg
200
35.
Kiełbasa szynkowa zaw. mięsa min. 80 %
kg
110
36.
Kiełbasa śląska zaw. mięsa min. 80 %
kg
250
37.
Kiełbasa zwyczajna zaw. mięsa min. 80 %
kg
170
38.
Mielonka tyrolska zaw. mięsa min. 80 %
kg
70
39.
Ogonówka zaw. mięsa min. 80 %
kg
100
40.
Parówki cienkie wp. zaw. mięsa min. 80 %
kg
100
41.
Parówki grube wp. zaw. mięsa min. 80 %
kg
90
42.
Pasztet z żurawiną wp.
kg
70
43.
Pasztetowa wędzona
kg
70
44.
Pieczeń (z serem) lub równoważna
kg
40
45.
Podgardle wędzone
kg
100
46.
Polędwica sopocka
kg
50
47.
Polędwica zbójecka
kg
90
48.
Rolada z kurczaka
kg
80
49.
Rolada wieprzowa
kg
60
50.
Salceson biały zwyczajny
kg
70
51.
Szynka konserwowa zaw. mięsa min. 80 %
kg
40
52.
Szynka miodowa lub równoważna zaw. mięsa min. 80 %
kg
100
53.
Szynka piknikowa lub równoważna zaw. mięsa min. 80 %
kg
50
54.
Szynka polska lub równoważna zaw. mięsa min. 80 %
kg
40
55.
Szynka weselna lub równoważna zaw. mięsa min. 80 %
kg
30
56.
Zawijaniec drobiowy
kg
70
2) Wymagania dotyczące dostaw:
a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonych
w złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane liczby produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego
b) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt
c) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą mailową w dni robocze
z góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego.
d) Dostawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt
i ryzyko. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku
z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt
e) dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego
f) Wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres: minimum 3 doby (mięso, wędliny podrobowe i kiełbasy nietrwałe) oraz minimum: 6 dób (wędzonki) od daty dostawy i nie będzie pozbawiony walorów smakowych I zapachowych
g) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego w ciągu………………………...
h) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich.
i) łatwy kontakt z Wykonawcą
j) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu
k) Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw. “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, oferent jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz nazw artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający (wg załącznika nr 1) Zastosowanie innych nazw nie zwalnia Wykonawcę od dostawy artykułów takiej samej lub lepszej jakości. Zastosowanie zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy
l) Zamawiający informuje, że w przypadku artykułów paczkowanych – łączna waga dostarczonego (na podstawie bieżących zamówień) produktu nie może przekraczać (w poszczególnym asortymencie) +/- 20 dag zamówionej ilości artykułu
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
4
|
| Zalacznik nazwa |
Zakup I dostawy warzyw i owoców dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2021
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03200000-3
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki:
a) warzywa i owoce muszą być w I gatunku, świeże, nie będą pozbawione walorów smakowych
i zapachowych
b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym,
c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym),
d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać warzywa i owoce w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym.
Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:
L.p
Nazwa asortymentu
Jm
Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy
1.
Arbuzy
kg
200
2.
Banany
kg
300
3.
Botwinka
szt
15
4.
Brokuły
szt
200
5.
Brzoskwinie
kg
40
6.
Buraczki
kg
1200
7.
Cebula biała
kg
350
8.
Cebula czerwona
kg
50
9.
Chrzan
kg
4
10.
Cykoria
szt
10
11.
Cytryny
kg
30
12.
Czosnek
kg
20
13.
Fasola biała -Jaś /średnia/
kg
40
14.
Fasolka szparagowa
kg
60
15.
Fasola wiejska drobna
kg
50
16.
Grejpfrut
kg
50
17.
Groch łupany
kg
50
18.
Gruszki polskie
kg
40
19.
Grzyby suszone
kg
2
20.
Jabłka gat. I
kg
5000
21.
Kalafiory
szt
160
22.
Kapusta biała
kg
600
23.
Kapusta czerwona
kg
200
24.
Kapusta kiszona
kg
500
25.
Kapusta młoda
kg
100
26.
Kapusta pekińska
kg
200
27.
Kasza gryczana
kg
140
28.
Kasza jęczmienna
kg
140
29.
Kiełki MIX
szt
10
30.
Kiwi
op
100
31.
Koper do kiszenia - pęczek
szt
20
32.
Koper nać- pęczki
szt
360
33.
Marchew
kg
2400
34.
Morela suszona
kg
1
35.
Nektarynki
kg
30
36.
Ogórki kiszone
kg
400
37.
Ogórki zielone
kg
620
38.
Ogórek gruntowy
kg
150
39.
Papryka świeża
kg
170
40.
Pieczarki
kg
120
41.
Pietruszka
kg
800
42.
Pietruszka nać-pęczek
szt
360
43.
Pomarańcze
kg
160
44.
Pomidory
kg
750
45.
Pomidory koktajlowe
kg
5
46.
Por
kg
150
47.
Rabarbar
kg
20
48.
Rukola
szt
5
49.
Rzodkiewka - pęczki
szt
300
50.
Sałata
szt
300
51.
Sałata lodowa
szt
130
52.
Sałata ozdobna
szt
10
53.
Selery
kg
800
54.
Seler naciowy
szt
50
55.
Szczypior- pęczki
szt
300
56.
Śliwka – sezon przerób
kg
150
57.
Śliwki
kg
50
58.
Śliwka suszona bez pestki
kg
1
59.
Truskawki
kg
80
60.
Winogrono jasne
kg
20
61.
Ziemniaki
kg
9400
62.
Żurawina suszona 500g
szt
4
2) Wymagania dotyczące dostaw:
a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonych
w złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane liczby produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego
b) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt
c) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą mailową w dni robocze
z góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego.
d) Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt i ryzyko
e) dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego
f) możliwość uzupełnienia dostawy w razie potrzeby
g) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów
h) od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego w ciągu …………………………..
i) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich
j) łatwy kontakt z Wykonawcą
k) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres co najmniej ¾ terminu przydatności do spożycia określonego na produkcie, w chwili dostawy i nie będzie pozbawiony walorów smakowych i zapachowych
l) Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw. “Zamienniki”.
W przypadku stosowania innych nazw, oferent jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz nazw artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający (wg załącznika nr 1). Zastosowanie innych nazw nie zwalnia Wykonawcę od dostawy artykułów takiej samej lub lepszej jakości. Zastosowanie zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
5
|
| Zalacznik nazwa |
Zakup i dostawy różnych artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2021
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki:
a) artykuły spożywcze muszą być w I gatunku, świeże,nie będą pozbawione walorów smakowych
i zapachowych
b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym,
c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym), posiadać odpowiedni smak, zapach, kolor i konsystencję, odpowiednią dla poszczególnego produktu.
d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać artykuły w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym.
Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:
L.p
Nazwa asortymentu
Jm
Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy w kg/litrach/szt
Wymagana gramatura opakowania
1.
Ananasy w plastrach (puszka)
kg
10
565g do 600g
2.
Barszcz biały
litr
75
0,5l
3.
Biszkopty okrągłe
kg
25
120g do 200g
4.
Brzoskwinie (puszka)
kg
10
820g do 850g
5.
Budynie (różne smaki)
kg
30
500g
6.
Chrupki kukurydziane zwykłe
kg
10
70g do 100g
7.
Chrupki kukurydziane-truskawkowe
kg
12
do 220g
8.
Chrzan (tarty, ostry, typu Motyl lub równoważny o tym samym standardzie jakościowym)
kg
40
do 300g
9.
Ciastka herbatniki typu szkolne
kg
20
do 100g
10.
Ciecierzyca konserwowa
kg
60
400 g
11.
Cukier – biały kryształ
kg
1900
1 kg
12.
Cukier puder
kg
30
400g do 500g
13.
Cukier waniliowy
kg
7
32g do 35g
14.
Cukierki – Michałki
kg
50
do 1 kg
15.
Cukierki czekoladowe – mieszanka miękkie
kg
45
1 kg
16.
Cynamon mielony
kg
2
20g
17.
Czekolada lekka gorzka (dla Diabetyków)
kg
10
100g
18.
Drożdże piekarskie
kg
20
100g
19.
Dżem brzoskwiniowy, o zawartości min. owocu 35g w 100 g produktu
kg
24
280g do 300g
20.
Dżem truskawkowy, o zawartości min. owocu 35g w 100 g produktu
kg
30
280g do 300g
21.
Dżem wiśniowy, o zawartości min. owocu 35g w 100 g produktu
kg
30
280g do 300g
22.
Dżem z czarnej porzeczki, o zawartości min. owocu 35g w 100 g produktu
kg
30
280g do 300g
23.
Frytura - blok
kg
120
10kg opak.
24.
Galaretki owocowe (różne smaki)
kg
53
90g
25.
Gałka muszkatołowa mielona
kg
1,4
10g do 20g
26.
Gorczyca biała ziarnista
kg
0,6
20g do 30g
27.
Groszek konserwowy
kg
110
400g
28.
Herbata czarna liściasta (gruby liść, typu indyjska, Madras lub równoważna o tym samym standardzie jakościowym )
kg
40
100g
29.
Herbata expresowa
Opak
10
Opak 100 torebek
30.
Herbata expresowa miętowa
Opak
50
Opak. 20 torebek
31.
Herbata expresowa - Lipa
Opak
30
Opak. 20 torebek
32.
Imbir
kg
0,9
20g
33.
Kakao naturalne
kg
12
150g do 250g
34.
Kasza manna
kg
230
1 kg
35.
Kawa naturalna mielona
kg
2,5
250g
36.
Kawa naturalna rozpuszczalna (liofilizowana, 100 % kawy naturalnej)
kg
2
200g
37.
Kawa rozpuszczalna zbożowa
kg
12
150g
38.
Ketchup łagodny- o zawartości min. 163 g pomidorów w 100 g produktu
kg
110
380g do 460g
39.
Kisiel
kg
30
500g
40.
Kleik ryżowy bananowy
kg
5
180g
41.
Kleik ryżowy naturalny
kg
8
160g
42.
Kompot owocowy
litr
450
0,9 l
43.
Koncentrat pomidorowy 30 %
kg
100
190g
44.
Kukurydza konserwowa
kg
80
400g
45.
Kurkuma
kg
1
20g
46.
Kwasek cytrynowy
kg
14
20g
47.
Liście laurowe
kg
1,5
8g do 10g
48.
Majeranek
kg
6
20g do 30g
49.
Majonez dekoracyjny
kg
84
700g
50.
Mak niebieski
kg
10
400g do 500g
51.
Makaron kolanka
kg
150
500g
52.
Makaron muszelka
kg
150
500g
53.
Makaron nitki (rosołowy, krajanka)
kg
180
250g
54.
Makaron ryżowy (łezki)
kg
70
250g
55.
Makaron świderki
kg
150
500g
56.
Margaryna Palma
kg
90
250g
57.
Margaryna zwykła
kg
100
250g
58.
Marmolada
kg
3
250g do 300g
59.
Mąka pszenna – typ 480
kg
1200
1 kg
60.
Mąka pszenna tortowa
kg
100
1 kg
61.
Mąka ziemniaczana
kg
120
1 kg
62.
Migdały płatki
kg
1
50g
63.
Miód naturalny wielokwiatowy
kg
9
280g do 300g
64.
Mleko pełne w proszku
kg
15
500g
65.
Musztarda delikatesowa
kg
47
190g
66.
Musztarda francuska
kg
15
190g do 220g
67.
Ocet 10%
litr
50
0,5 l
68.
Ogórki konserwowe (słoik)
szt
80
0,9 l
69.
Olej rzepakowy
litr
300
1 l
70.
Oregano
kg
1,2
8g do 10g
71.
Orzechy włoskie
kg
4
100g
72.
Papryka czerwona konserwowa (słoik)
szt
80
0,9 l
73.
Papryka mielona ostra
kg
0,6
20g
74.
Papryka mielona słodka
kg
3
20g
75.
Pieprz ziarnisty
kg
12
1 kg
76.
Pieprz cytrynowy
kg
1,4
20g
77.
Pieczarki konserwowe
kg
20
900g
78.
Płatki kukurydziane do mleka
kg
30
1 kg
79.
Płatki owsiane górskie
kg
150
500g
80.
Proszek do pieczenia
kg
5
30g
81.
Przecier szczawiowy rozdrobniony
kg
45
280g do 300g
82.
Przyprawa do kurczaka
kg
1,5
20g
83.
Przyprawa do piernika
kg
0,4
20g
84.
Przyprawa do gyrosa
kg
1
20g
85.
Przyprawa warzywna
kg
40
1 kg
86.
Rodzynki
kg
5
100g
87.
Ryż biały
kg
400
1 kg
88.
Rurka waflowa bez nadzienia
kg
12
Do 1 kg
89.
Serki topione (różne smaki)
kg
150
100g
90.
Soda spożywcza
kg
1
50g
91.
Sól jodowana miałka
kg
470
1 kg
92.
Suchary delikatesowe b/c
kg
45,6
285g
93.
Susz owocowy
kg
3
250g
94.
Syrop owocowy
litr
100
0,5 l
95.
Seler konserwowy
kg
19,2
300g
96.
Tymianek
kg
1
8g do 10g
97.
Wafel do lodu – mały kubek
szt
2000
Kubek- 1 gałka
98.
Wafelki rożne – typu Princessa lub równoważny
kg
38,4
48g
99.
Powidła śliwkowe
kg
120
250g do 300g
100.
Wafle bez cukru - listki
kg
4,8
38g
101.
Wafle ryżowe
kg
10,4
100g
102.
Makaron sojowy
kg
10
250g
103.
Wiórki kokosowe
kg
5
100 g
104.
Ziarna sezamu
kg
3
100 g
105.
Ziele angielskie
kg
5
20g
106.
Zioła prowansalskie
kg
1,7
10g
107.
Żelatyna spożywcza
kg
12
30g
108.
Woda gazowana
szt
300
1,5 l
109.
Woda gazowana
szt
300
1,5 l
2) Wymagania dotyczące dostaw:
a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonych
w złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane liczby produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego
b) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt
c) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą mailową w dni robocze
z góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego.
d) Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt
i ryzyko
e) dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego
f) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego w ciągu …………………...
g) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich.
h) łatwy kontakt z Wykonawcą
i) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres minimum 6 tygodni od daty dostawy i nie będzie pozbawiony walorów smakowych i zapachowych
j) Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw. “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, oferent jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz nazw artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający (wg załącznika nr 1). Zastosowanie innych nazw nie zwalnia Wykonawcę od dostawy artykułów takiej samej lub lepszej jakości. Zastosowanie zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy
k) Zamawiający dopuszcza produkt o innej gramaturze w ilości sztuk wynikającej z łącznej wagi wskazanej przez Zamawiającego na formularzu oferty pod warunkiem, że cenę należy przeliczyć stosownie do gramatury podanej na formularzu oferty tj. podać cenę za wagę wskazaną na formularzu
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
5
|
| Zalacznik nazwa |
Zakup i dostawy różnych artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2021
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki:
a) artykuły spożywcze muszą być w I gatunku, świeże,nie będą pozbawione walorów smakowych
i zapachowych
b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym,
c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym), posiadać odpowiedni smak, zapach, kolor i konsystencję, odpowiednią dla poszczególnego produktu.
d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać artykuły w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym.
Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:
L.p
Nazwa asortymentu
Jm
Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy w kg/litrach/szt
Wymagana gramatura opakowania
1.
Ananasy w plastrach (puszka)
kg
10
565g do 600g
2.
Barszcz biały
litr
75
0,5l
3.
Biszkopty okrągłe
kg
25
120g do 200g
4.
Brzoskwinie (puszka)
kg
10
820g do 850g
5.
Budynie (różne smaki)
kg
30
500g
6.
Chrupki kukurydziane zwykłe
kg
10
70g do 100g
7.
Chrupki kukurydziane-truskawkowe
kg
12
do 220g
8.
Chrzan (tarty, ostry, typu Motyl lub równoważny o tym samym standardzie jakościowym)
kg
40
do 300g
9.
Ciastka herbatniki typu szkolne
kg
20
do 100g
10.
Ciecierzyca konserwowa
kg
60
400 g
11.
Cukier – biały kryształ
kg
1900
1 kg
12.
Cukier puder
kg
30
400g do 500g
13.
Cukier waniliowy
kg
7
32g do 35g
14.
Cukierki – Michałki
kg
50
do 1 kg
15.
Cukierki czekoladowe – mieszanka miękkie
kg
45
1 kg
16.
Cynamon mielony
kg
2
20g
17.
Czekolada lekka gorzka (dla Diabetyków)
kg
10
100g
18.
Drożdże piekarskie
kg
20
100g
19.
Dżem brzoskwiniowy, o zawartości min. owocu 35g w 100 g produktu
kg
24
280g do 300g
20.
Dżem truskawkowy, o zawartości min. owocu 35g w 100 g produktu
kg
30
280g do 300g
21.
Dżem wiśniowy, o zawartości min. owocu 35g w 100 g produktu
kg
30
280g do 300g
22.
Dżem z czarnej porzeczki, o zawartości min. owocu 35g w 100 g produktu
kg
30
280g do 300g
23.
Frytura - blok
kg
120
10kg opak.
24.
Galaretki owocowe (różne smaki)
kg
53
90g
25.
Gałka muszkatołowa mielona
kg
1,4
10g do 20g
26.
Gorczyca biała ziarnista
kg
0,6
20g do 30g
27.
Groszek konserwowy
kg
110
400g
28.
Herbata czarna liściasta (gruby liść, typu indyjska, Madras lub równoważna o tym samym standardzie jakościowym )
kg
40
100g
29.
Herbata expresowa
Opak
10
Opak 100 torebek
30.
Herbata expresowa miętowa
Opak
50
Opak. 20 torebek
31.
Herbata expresowa - Lipa
Opak
30
Opak. 20 torebek
32.
Imbir
kg
0,9
20g
33.
Kakao naturalne
kg
12
150g do 250g
34.
Kasza manna
kg
230
1 kg
35.
Kawa naturalna mielona
kg
2,5
250g
36.
Kawa naturalna rozpuszczalna (liofilizowana, 100 % kawy naturalnej)
kg
2
200g
37.
Kawa rozpuszczalna zbożowa
kg
12
150g
38.
Ketchup łagodny- o zawartości min. 163 g pomidorów w 100 g produktu
kg
110
380g do 460g
39.
Kisiel
kg
30
500g
40.
Kleik ryżowy bananowy
kg
5
180g
41.
Kleik ryżowy naturalny
kg
8
160g
42.
Kompot owocowy
litr
450
0,9 l
43.
Koncentrat pomidorowy 30 %
kg
100
190g
44.
Kukurydza konserwowa
kg
80
400g
45.
Kurkuma
kg
1
20g
46.
Kwasek cytrynowy
kg
14
20g
47.
Liście laurowe
kg
1,5
8g do 10g
48.
Majeranek
kg
6
20g do 30g
49.
Majonez dekoracyjny
kg
84
700g
50.
Mak niebieski
kg
10
400g do 500g
51.
Makaron kolanka
kg
150
500g
52.
Makaron muszelka
kg
150
500g
53.
Makaron nitki (rosołowy, krajanka)
kg
180
250g
54.
Makaron ryżowy (łezki)
kg
70
250g
55.
Makaron świderki
kg
150
500g
56.
Margaryna Palma
kg
90
250g
57.
Margaryna zwykła
kg
100
250g
58.
Marmolada
kg
3
250g do 300g
59.
Mąka pszenna – typ 480
kg
1200
1 kg
60.
Mąka pszenna tortowa
kg
100
1 kg
61.
Mąka ziemniaczana
kg
120
1 kg
62.
Migdały płatki
kg
1
50g
63.
Miód naturalny wielokwiatowy
kg
9
280g do 300g
64.
Mleko pełne w proszku
kg
15
500g
65.
Musztarda delikatesowa
kg
47
190g
66.
Musztarda francuska
kg
15
190g do 220g
67.
Ocet 10%
litr
50
0,5 l
68.
Ogórki konserwowe (słoik)
szt
80
0,9 l
69.
Olej rzepakowy
litr
300
1 l
70.
Oregano
kg
1,2
8g do 10g
71.
Orzechy włoskie
kg
4
100g
72.
Papryka czerwona konserwowa (słoik)
szt
80
0,9 l
73.
Papryka mielona ostra
kg
0,6
20g
74.
Papryka mielona słodka
kg
3
20g
75.
Pieprz ziarnisty
kg
12
1 kg
76.
Pieprz cytrynowy
kg
1,4
20g
77.
Pieczarki konserwowe
kg
20
900g
78.
Płatki kukurydziane do mleka
kg
30
1 kg
79.
Płatki owsiane górskie
kg
150
500g
80.
Proszek do pieczenia
kg
5
30g
81.
Przecier szczawiowy rozdrobniony
kg
45
280g do 300g
82.
Przyprawa do kurczaka
kg
1,5
20g
83.
Przyprawa do piernika
kg
0,4
20g
84.
Przyprawa do gyrosa
kg
1
20g
85.
Przyprawa warzywna
kg
40
1 kg
86.
Rodzynki
kg
5
100g
87.
Ryż biały
kg
400
1 kg
88.
Rurka waflowa bez nadzienia
kg
12
Do 1 kg
89.
Serki topione (różne smaki)
kg
150
100g
90.
Soda spożywcza
kg
1
50g
91.
Sól jodowana miałka
kg
470
1 kg
92.
Suchary delikatesowe b/c
kg
45,6
285g
93.
Susz owocowy
kg
3
250g
94.
Syrop owocowy
litr
100
0,5 l
95.
Seler konserwowy
kg
19,2
300g
96.
Tymianek
kg
1
8g do 10g
97.
Wafel do lodu – mały kubek
szt
2000
Kubek- 1 gałka
98.
Wafelki rożne – typu Princessa lub równoważny
kg
38,4
48g
99.
Powidła śliwkowe
kg
120
250g do 300g
100.
Wafle bez cukru - listki
kg
4,8
38g
101.
Wafle ryżowe
kg
10,4
100g
102.
Makaron sojowy
kg
10
250g
103.
Wiórki kokosowe
kg
5
100 g
104.
Ziarna sezamu
kg
3
100 g
105.
Ziele angielskie
kg
5
20g
106.
Zioła prowansalskie
kg
1,7
10g
107.
Żelatyna spożywcza
kg
12
30g
108.
Woda gazowana
szt
300
1,5 l
109.
Woda gazowana
szt
300
1,5 l
2) Wymagania dotyczące dostaw:
a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonych
w złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane liczby produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego
b) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt
c) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą mailową w dni robocze
z góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego.
d) Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt
i ryzyko
e) dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego
f) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego w ciągu …………………...
g) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich.
h) łatwy kontakt z Wykonawcą
i) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres minimum 6 tygodni od daty dostawy i nie będzie pozbawiony walorów smakowych i zapachowych
j) Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw. “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, oferent jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz nazw artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający (wg załącznika nr 1). Zastosowanie innych nazw nie zwalnia Wykonawcę od dostawy artykułów takiej samej lub lepszej jakości. Zastosowanie zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy
k) Zamawiający dopuszcza produkt o innej gramaturze w ilości sztuk wynikającej z łącznej wagi wskazanej przez Zamawiającego na formularzu oferty pod warunkiem, że cenę należy przeliczyć stosownie do gramatury podanej na formularzu oferty tj. podać cenę za wagę wskazaną na formularzu
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
6
|
| Zalacznik nazwa |
Zakup i dostawy jajek dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2021
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03142500-3
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki:
a) jajka muszą być w I gatunku, świeże, nie będą pozbawione walorów smakowych i zapachowych
b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym,
c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym), posiadać odpowiedni smak, zapach, kolor i konsystencję, odpowiednią dla poszczególnego produktu.
d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać artykuły w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym.
Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:
L.p
Nazwa asortymentu
Jm
Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy
1
Jajka wielkości L (63g-73g)
szt
31000
2) Wymagania dotyczące dostaw:
a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonych
w złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane liczby produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego
b) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt
c) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą e-mail w dni robocze
z góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego
d) Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt
i ryzyko
e) dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego
f) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów
g) od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego w ciągu………………………..
h) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich.
i) łatwy kontakt z Wykonawcą
j) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
7
|
| Zalacznik nazwa |
Zakup i dostawy ryb i przetworów rybnych, lodów i mrożonych warzyw dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2021
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15331170-9
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki:
a) ryby i przetwory rybne, lody i mrożone warzywa muszą być w I gatunku, świeże, nie będą pozbawione walorów smakowych i zapachowych –
b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym,
c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym),
d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać artykuły w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym.
Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:
L.p
Nazwa asortymentu
Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy
Jm
Wymagana gramatura opakowania
1.
Brzuszki z łososiawędzone
20
kg
kg
2.
Filet z miruny ze skórą
600
kg
kg
3.
Filet śledziowy
100
kg
kg
4.
Makrela wędzona
100
kg
kg
5.
Ryby w oleju
160
szt.
170 g
6.
Ryby w pomidorach
200
szt.
170 g
7.
Tuńczyk w sosie własnym w kawałkach
270
szt.
170 g
L.p
Nazwa asortymentu
Jm
Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy
Wymagana gramatura opakowania
1.
Brokuł mrożony
szt.
20
2 kg
2.
Lody różne w smaku
op.
160
1 litr
3.
Brukselka mrożona
szt.
60
2,5 kg
4.
Szpinak rozdrobniony mrożony
szt.
180
450 g
2) Wymagania dotyczące dostaw:
a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonych
w złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane ilości produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego
b) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia faxem o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt.
c) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą mailową w dni robocze
z góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego.
d) Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt
i ryzyko
e) dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego
f) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów
g) od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego w ciągu ……………………..
h) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich
i) łatwy kontakt z Wykonawcą
j) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu
k) Wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres co najmniej ¾ terminu przydatności do spożycia określonego na produkcie, w chwili dostawy i nie będzie pozbawiony walorów smakowych i zapachowych
l) Zamawiający dopuszcza produkt o innej gramaturze w ilości sztuk wynikającej z łącznej wagi wskazanej przez Zamawiającego na formularzu oferty pod warunkiem, że cenę należy przeliczyć stosownie do gramatury podanej na formularzu oferty tj. podać cenę za wagę wskazaną w formularzu.
m) Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw. “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, oferent jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz nazw artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający (wg załącznika nr 1). Zastosowanie innych nazw nie zwalnia Wykonawcę od dostawy artykułów takiej samej lub lepszej jakości Zastosowanie zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy.
|
| | |