| Data publikacji |
2020-12-28 |
| Data zakończenia |
2021-01-08 00:00:00 |
| Instytucja |
Gmina Miejsce Piastowe |
| Miejscowość |
Miejsce Piastowe |
| Województwo |
podkarpackie |
| Branża |
- Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
- Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
- Owoce, warzywa i podobne produkty,
- Produkty mleczarskie,
- Różne produkty spożywcze,
- Pieczywo,
- Części lamp i sprzętu oświetleniowego
|
Szczegóły
|
| Numer ogłoszenia |
769617-N-2020 |
| Typ dokumentu |
ZP-400 |
| Kod CPV |
150000008, 151000009, 155000003, 158110006, 153000001, 158000006 |
| Adres strony internetowej siwz |
|
| BZP |
Zobacz
|
| GuidZP400 |
db1d7cce-6885-406e-98c0-f250ff886ab5
|
| Biuletyn |
769617-N-2020
|
| Zamawiajacy nazwa |
Gmina Miejsce Piastowe
|
| Regon |
37044058300000
|
| Zamawiajacy adres ulica |
ul. Dukielska
|
| Zamawiajacy adres numer domu |
14
|
| Zamawiajacy miejscowosc |
Miejsce Piastowe
|
| Zamawiajacy kod pocztowy |
38-430
|
| Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
| Zamawiajacy wojewodztwo |
podkarpackie
|
| Zamawiajacy telefon |
13 4353012 w. 122,
|
| Zamawiajacy fax |
134 309 799
|
| Zamawiajacy email |
aulanowska@miejscepiastowe.pl,
|
| Adres strony url |
bip.miejscepiastowe.pl
|
| Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
| Ogloszenie dotyczy |
1
|
| Czy finansowane z unii |
2
|
| Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
| Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
| Rodzaj zamawiajacego |
2
|
| Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
| Dostep dokumentow zamowienia |
bip.miejscepiastowe.pl
|
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
| Zamieszczona bedzie specyfikacja |
bip.miejscepiastowe.pl
|
| Wymagane przeslanie ofert inny |
pisemnie (poczta, osobiście, za pośrednictwem posłańca)
|
| Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów żywieniowych dla jednostek organizacyjnych Gminy Miejsce Piastowe oraz Zespołu Żłobków Gminy Miejsce Piastowe
|
| Numer referencyjny |
ZP.271.4.5.2020
|
| Rodzaj zamowienia |
1
|
| Czy podzielone na czesci |
1
|
| Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
5
|
| Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia pn.: „Dostawa artykułów żywieniowych dla oświatowych jednostek organizacyjnych Gminy Miejsce Piastowe oraz Zespołu Żłobków Gminy Miejsce Piastowe” jest:
Część I: Dostawa produktów spożywczych, mięsa, wyrobów wędliniarskich, mrożonek rybnych i warzywnych
Część II: Dostawa mleka i produktów mlecznych
Część III: Dostawa pieczywa
Część IV: Dostawa warzyw i owoców świeżych
Część V: Dostawa pozostałych produktów spożywczych
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych tj. ziemniaków, warzyw, owoców, jajek, produktów zwierzęcych w formie mięsa i wyrobów mięsnych, ryb przetworzonych i konserwowanych, produktów mleczarskich, pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich oraz różnych produktów spożywczych, produktów przemiału ziarna, olejów i tłuszczy zwierzęcych i roślinnych, warzyw przetworzonych, itp. zgodnie z wykazami określonymi w Załącznikach do SIWZ. Towar zamawiany jest według zapotrzebowania.
Szczegółowe dane zamawianych artykułów żywnościowych zostały zamieszczone w załącznikach od nr 7 do 11 do niniejszej SIWZ: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia.
|
| Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
| Data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Okreslenie warunkow |
Dotyczy wszystkich części: Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w tym zakresie.
|
| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Dotyczy wszystkich części: Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w tym zakresie.
|
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Dotyczy wszystkich części: Zamawiający uzna, iż Wykonawca posiada zdolność techniczną lub zawodowa jeżeli wykaże, że dysponuje pojazdem będącym w dyspozycji Wykonawcy (zgodnie załącznikiem nr 6 do SIWZ) oraz kopii dokumentu (poświadczonej za zgodność z oryginałem) decyzji wydanej przez organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Organ Inspekcji Weterynaryjnej w sprawie spełniania wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie artykułami żywnościowymi – dopuszczającej środek transportu wskazany w wykazie pojazdów do przewozu artykułów spożywczych.
|
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
| Zakresie warunkow udzialu |
a) wykazu urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami zgodnie z załącznikiem nr 6 do SIWZ.
b) kopii dokumentu (poświadczonej za zgodność z oryginałem) -decyzji wydanej przez organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organ Inspekcji Weterynaryjnej w sprawie spełniania wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie artykułami żywnościowymi –dopuszczającej środek transportu wskazany w wykazie pojazdów do przewozu artykułów spożywczych.
|
| Zastosowanie procedury pzp |
1
|
| Zmiana umowy |
1
|
| Zmiana umowy tekst |
1. Oprócz przypadków o których mowa w art. 144 ust. 1 pkt 2-6 ustawy Pzp, Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w następującym zakresie:
1) terminu realizacji dostaw objętych umową w przypadku:
a) opóźnienia w wyborze Wykonawcy w procedurze przetargowej – o taką ilość dni o jaką nastąpiło opóźnienie względem terminu rozpoczęcia dostaw,
b) zawieszenia realizacji dostaw przez Zamawiającego,
2) wynagrodzenia Wykonawcy w przypadku:
a) zmiany stawki urzędowej podatku VAT,
b) zmiany obowiązujących przepisów;
3) w zakresie podwykonawstwa za uprzednią zgodą Zamawiającego w przypadku:
a) powierzenia podwykonawcom innej części dostaw niż wskazana w ofercie Wykonawcy,
b) zmiany lub rezygnacji z podwykonawcy na etapie realizacji dostaw,
c) powierzenia części zamówienia podwykonawcom w trakcie realizacji zamówienia, pomimo niewskazania w postępowaniu żadnej części zamówienia przeznaczonej do wykonania w ramach podwykonawstwa.
2. Jeżeli zmiana albo rezygnacja z podwykonawcy dotyczy podmiotu, na którego zasoby Wykonawca powoływał się, na zasadach określonych w art. 22a ust. 1 i 2 ustawy Pzp, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, Wykonawca jest obowiązany wykazać Zamawiającemu, iż proponowany inny podwykonawca lub Wykonawca samodzielnie spełnia je w stopniu nie mniejszym niż wymagany w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia.
3. Zmiany do umowy mogą być wprowadzane na wniosek Wykonawcy lub Zamawiającego i wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności w formie aneksu
|
| IV 4 4 data |
2021-01-08T00:00:00+01:00
|
| IV 4 4 godzina |
10:00
|
| IV 4 5 okres |
30
|
| Zalacznik czesc nr |
1
|
| Zalacznik nazwa |
Dostawa produktów spożywczych, mięsa, wyrobów wędliniarskich, mrożonek rybnych i warzywnych
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Dostawa produktów spożywczych, mięsa, wyrobów wędliniarskich, mrożonek rybnych i warzywnych
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
2
|
| Zalacznik nazwa |
Dostawa mleka i produktów mlecznych
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Dostawa mleka i produktów mlecznych
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
3
|
| Zalacznik nazwa |
Dostawa pieczywa
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15811000-6
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Dostawa pieczywa
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
4
|
| Zalacznik nazwa |
Dostawa warzyw i owoców świeżych
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Dostawa warzyw i owoców świeżych
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
5
|
| Zalacznik nazwa |
Dostawa pozostałych produktów spożywczych
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Dostawa pozostałych produktów spożywczych
|
| | |