1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, przypraw, warzyw i owoców, mięs i wędlin, artykułów piekarniczych, nabiału, ryb wędzonych i mrożonych oraz tłuszczy roślinnych, serów, przetworów mlecznych i odżywek dla Kuchni Szpitala Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Garwolinie przy ul. Lubelskiej 50 w okresie 12 miesięcy.
2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych, gdzie część (zadanie) stanowi:
Zadanie nr 1 - Nabiał; Zadanie nr 2 - Pieczywo; Zadanie nr 3 - Mrożonki; Zadanie nr 4 - Mięso i wędliny; Zadanie nr 5 - Warzywa i owoce; Zadanie nr 6 - Artykuły spożywcze; Zadanie nr 7 - Przyprawy; Zadanie nr 8 - Ryby mrożone i wędzone; Zadanie nr 9 - Tłuszcze roślinne, sery i przetwory mleczne oraz odżywki.
3. Części (zadania) nie mogą być dzielone przez Wykonawców, nie dopuszcza się składania ofert na poszczególne, wybrane pozycje z zadania. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone.
4. Szczegółowy asortyment, wymagania, ilości zawiera Formularz asortymentowo - cenowy stanowiący załącznik nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
5. Oferta powinna obejmować kompletną (z punktu widzenia celu, któremu ma służyć) realizację zamówienia.
6. Zamawiający wymaga utrzymania stałości cen ofertowych przez cały okres trwania umowy - dotyczy zadania nr 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9. Natomiast odnośnie do zadanie nr 5 (warzywa i owoce) - wysokość cen każdorazowo ustalana będzie na podstawie przeciętnych notowań z Warszawskiego Rynku Rolno - Spożywczego (BRONISZE) z dnia roboczego bezpośrednio poprzedzającego dostawę. Do każdej faktury Wykonawca zobowiązany będzie do przedstawienia jako załącznika wydruku notowań cen w/w giełdy, na podstawie którego nastąpiło wyliczenie cen.
7. Termin dostawy - dnia następnego po złożeniu zamówienia.
8. Wykonawca dostarczy zamawiane artykuły na własny koszt i ryzyko do Kuchni Szpitala w Garwolinie ul. Lubelska 50, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych, wymaganych dla przewozu żywności.
9. Do każdej dostawy (dotyczy mięsa, drobiu, jaj i nabiału) Wykonawca zobligowany będzie dostarczyć Zamawiającemu dokument HDI.
10. Każdy dostarczony produkt spożywczy musi być zaopatrzony w czytelne etykiety z opisem składu tegoż produktu, terminem spożycia i numerem partii.
11. Zamawiający dopuszcza możliwość, że waga oferowanych artykułów spożywczych i przypraw może wahać się w granicach +/-10%. Jednak w sytuacji gdy Wykonawca zaoferuje artykuł o większej dopuszczalnej wadze cena tego artykułu pozostanie adekwatna do wymaganej wagi określonej w formularzu asortymentowo-cenowym (dotyczy zadania nr 6 i 7).
12. Dostawy artykułów spożywczych, przypraw, warzyw i owoców, tłuszczy roślinnych, serów, przetworów mlecznych i odżywek, mięs i wędlin, artykułów piekarniczych, nabiału oraz ryb i produktów mrożonych odbywać się będą sukcesywnie, na podstawie zamówień składanych przez upoważnionych pracowników SP ZOZ Garwolin, określających rodzaje i ilości zamawianych artykułów.
13. Oferowany asortyment musi posiadać termin ważności do spożycia gwarantujący jego właściwe i racjonalne wykorzystanie.
Opis1. Mleko spożywcze 2% folia, litr 18 000; 2. Mleko spożywcze 2% karton, litr 4 000; 3. Ser biały (klinek, pergamin), kg 1300; 4. Masło śmietankowe 200g, kg 1200; 5. Śmietana 18% 400g, szt. 1 000; 6. Śmietana 12% 400g, szt. 200; 7. Serek waniliowy kubek 200g, szt. 900; 8. Serek truskawkowy kubek 200g, szt. 8001 Chleb krojony 0,50kg szt.13000,
2 Chleb wieloziarnisty krojony 0,40kg szt. 600
3 Bułka długa krojona 0,40kg szt. 12 000
4 Bułka tarta szt. 450
5 Bułeczki drożdżowe szt. 3 500
6 Jagodzianki szt. 600
7 Chałka szt. 100
8 Pączki szt. 700
9 Pączki liliputki kg 30
10 Kuleczki serowe kg 25
11 Makowiec szt. 50
12 Sernik kg 20
13 Pączki z musem jabłkowym kg 50
14 Piernik kg 20
15 Bułki długie szt. 50
16 Babki cytrynowe,czekoladowe, piaskowe szt. 80
17 Szarlotka kg 201 Brokuły mrożone kg 800
2 Kalafior mrożony kg 800
3 Szpinak mrożony liście kg 150
4 Fasolka szparagowa mrożona kg 200
5 Marchew mrożona kostka kg 1001 Schab środkowy bez kości kg 900
2 Schab karkowy bez kości kg 600
3 Szynka surowa bez kości kg 1 000
4 Łopatka wieprzowa bez kości kg 1 600
5 Smalec kg 30
6 Udka drobiowe kg 1 500
7 Filet z kurczaka kg 900
8 Słonina kg 20
9 Paszteciki drobiowe (0,10) szt. 600
10 Przysmak z indyka w galarecie kg 100
11 Porcje rosołowe paczkowane (korpusy) kg 700
12 Polędwica sopocka kg 400
13 Szynka wędzona kg 400
14 Kiełbasa szynkowa kg 350
15 Kiełbasa krakowska kg 100
16 Schab pieczony kg 300
17 Karczek pieczony kg 200
18 Baleron kg 100
19 Kiełbasa mielonka tyrolska kg 300
20 Pieczeń wiedeńska kg 130
21 Parówki odtłuszczone kg 400
22 Pasztet drobiowy kg 200
23 Pasztetowa drobiowa kg 150
24 Biała kiełbasa drobiowa parzona kg 100
25 Fantazja drobiowa kg 250
26 Filet drobiowy kg 100
27 Szynka drobiowa kg 300
28 Polędwica drobiowa kg 300
29 Szynka z piersi indyka kg 200
30 Kiełbasa śląska / toruńska kg 130
31 Serdelki kg 350
32 Schab drobiowy w majeranku kg 300
33 Polędwica kurpiowska kg 3501 Kapusta biała główka kg 400, 2 Kapusta biała główka szt. 300, 3 Kapusta czerwona główka kg 300, 4 Kapusta pekińska kg 400, 5 Kapusta włoska szt. 100, 6 Kapusta kiszona kg 900, 7 Ziemniaki kg 32 200, 8 Pietruszka świeża kg 200, 9 Marchew świeża kg 3 000, 10 Buraki czerwone kg 1 300, 11 Cebula żółta kg 600, 12 Pieczarki świeże kg 400, 13 Seler świeży kg 400, 14 Jabłka kg 500, 15 Ogórki kiszone kg 500, 16 Fasola biała kg 100, 17 Sałata zielona szt. 600, 18 Sałata lodowa szt. 400, 19 Botwinka szt. 100, 20 Ogórki zielone świeże kg 500, 21 Koper szt. 350, 22 Natka pietruszki szt. 350, 23 Pory szt. 150, 24 Rzodkiewka szt. 200, 25 Czosnek szt. 100, 26 Pomidory kg 600, 27 Papryka świeża kg 100, 28 Szczypiorek szt. 250, 29 Groch łupany kg 100, 30 Banany op..16kg op. 18, 31 Truskawki świeże kg 60, 32 Owoce sezonowe, arbuz, gruszki, śliwki kg 50, 33 Brzoskwinie, nektarynki (sezonowo) kg 50, 34 Seler konserwowy szt. 80, 35 Fasola konserwowa czerwona szt. 80, 36 Kukurydza konserwowa szt. 50, 37 Groszek konserwowy szt. 80.1 Ciastka biszkopty op. 80,00
2 Jaja szt. 26 000,00
3 Budyń (różne smaki) szt. 200,00
4 Mąka pszenna kg 1000,00
5 Kasza manna kg 300,00
6 Ryż kg 450,00
7 Cukier kg 2300,00
8 Makaron łazanka kg 150,00
9 Makaron świderki kg 300,00
10 Makaron wstążka kg 300,00
11 Makaron krajanka kg 300,00
12 Sól drobna jodowana kg 900,00
13 Płatki owsiane szt. 300,00
14 Płatki jęczmienne błyskawiczne szt. 300,00
15 Płatki ryżowe szt. 450,00
16 Herbata granulowana typu saga szt. 1 100,00
17 Herbata granulowana typu lipton szt. 200,00
18 Kawa inka szt. 200,00
19 Mąka ziemniaczana kg 100,00
20 Chrzan konserwowy szt. 100,00
21 Chrupki kukurydziane szt. 400,00
22 Koncentrat pomidorowy 30% szt. 700,00
23 Olej uniwersalny litr 400,00
24 Kisiel różne smaki szt. 200,00
25 Szczaw konserwowy szt. 100,00
26 Galaretka owocowa różne smaki szt. 200,00
27 Kasza jęczmienna kg 350,00
28 Dżemy różne smaki szt. 600,00
29 Herbatniki paczkowane szt. 100,00
30 Cukier waniliowy szt. 100,00
31 Ketchup szt. 50,00
32 Musztarda szt. 100,00
33 Majonez szt. 350,00
34 Syrop owocowy 5l litr 50,00
35 Ciastka kruche (różne rodzaje) kg 100,00
36 Cukierki czekoladowe kg 5,00
37 Batoniki (różne smaki) szt. 100,00
38 Wafelki (op. 2 kg) kg 50,00
39 Misie lubisie szt. 400,00
40 Ocet winny szt. 10,00
41 Koncentrat barszcz czerwony w płynie szt. 50,00
42 Kwasek cytrynowy szt. 100,00
43 Kasza gryczana kg 100,001 Rosołek drobiowy (typu winiary, prymat lub inne podobne) szt. 6
2 Przyprawa szefa kuchni (typu kucharek,wegeta) szt. 12
3 Sosy do mięs (typu myśliwski , grzybowy pieczeniowy) szt. 12
4 Przyprawa w płynie typu magii litr 30
5 Sosy do sałatek typu koperkowy, ogrodowy szt. 15
6 Rosołek wołowy szt. 5
7 Rosołek o smaku wędzonki szt. 5
8 Przyprawa do mięs (typu delikat) szt. 10
9 Przyprawa do drobiu szt. 10
10 Przyprawa do ryb szt. 6
11 Zupa żurek szt. 5
12 Tymianek szt. 30
13 Pieprz naturalny mielony szt. 15
14 Papryka mielona szt. 3
15 Ziele angielskie szt. 10
16 Majeranek szt. 10
17 Marynata do wieprzowiny na bazie soli morskiej szt. 14
18 Przyprawa do bigosu szt. 100
19 Zioła w oleju typu zioła włoskie szt. 10
20 Oregano szt. 30
21 Liście laurowe szt. 300
22 Barszczyk czerwony szt. 3
23 Zupa Brokułowa szt. 81 Tilapia kg 300
2 Miruna kg 600
3 Makrela wędzona kg 1201 Mleko Bebiko szt 150
2 Margaryna kg 100
3 Ser topiony bloczki 100g szt 1000
4 Ser kanapkowy szt 380
5 Ser żółty kg 200
6 Serki owocowe (typu danio, danonki, bakusie) szt 1100
7 Jogurty owocowe ( typu bakoma, danon, zott) szt 1100
8 Krem czekoladowy typu nutella szt 30 |