| 1.Szczegółowy zakres zamówienia obejmuje sukcesywne dostawy do siedziby Zamawiającego w okresie jednego roku ryb i przetworów rybnych w  następującej ilości i asortymencie: 
 1.Filet mrożony z pangi- 100 kg
 2.Płaty śledziowe mrożone -600kg
 3.Srebrzyk mrożony- tusza 1600 kg
 4.Filet śledziowy ala Matias -1200 kg
 5.Makrela wędzona -500kg
 6.Paprykarz szczeciński  (opak.300g) -1700kg
 7.Paprykarz szczeciński- (opak.130g) -100kg
 8.Sałatka z makreli-(opak. 300g) -900 kg
 9.Szprot w pomidorach (opak 300g) -660 kg
 
 
 Wymagania klasyfikacyjne.
 
 FILET MROŻONY Z PANGI - filety mrożone pojedynczo, bez skóry, ości
 i obcych zanieczyszczeń z dopuszczalną zawartością glazury max. 20% w 1kg.
 Cechy dyskwalifikujące: filety częściowo lub w całości rozmrożone; zanieczyszczenia mechaniczne lub organiczne
 Opakowanie: filety winny być ułożone warstwowo w pudłach kartonowych        o pojemności od 5 do 20 kg.
 Oznakowanie powinno zawierać: nazwę dostawcy (producenta, adres); nazwę produktu; masę netto produktu; datę (termin produkcji i przydatności do spożycia), warunki przechowywania.
 Okres przydatności do spożycia - 30 dni od daty dostawy
 
 PŁATY ŚLEDZIOWE MROŻONE - mrożone pojedynczo, płaty ze skórą
 z dopuszczalną zawartością glazury max. 20 % w 1 kg.
 Cechy dyskwalifikujące: filety częściowo lub w całości rozmrożone; zanieczyszczenia mechaniczne lub organiczne
 Opakowanie: płaty winne być ułożone warstwowo w pudłach kartonowych
 o pojemności od 5 do 20 kg.
 Oznakowanie powinno zawierać: nazwę dostawcy (producenta, adres); nazwę produktu; masę netto produktu; datę (termin produkcji i przydatności do spożycia), warunki przechowywania.
 Okres przydatności do spożycia - 30 dni od daty dostawy
 
 SREBRZYK MROŻONY-  tusza ze skórą, dopuszczalna zawartość glazury  max. 20 % w 1 kg
 Cechy dyskwalifikujące: towar częściowo lub w całości rozmrożony; zanieczyszczenia mechaniczne lub organiczne
 Opakowanie: płaty winne być ułożone warstwowo w pudłach kartonowych
 o pojemności od 5 do 20 kg.
 Oznakowanie powinno zawierać: nazwę dostawcy (producenta, adres); nazwę produktu; masę netto produktu; datę (termin produkcji i przydatności do spożycia), warunki przechowywania.
 Okres przydatności do spożycia - 30 dni od daty dostawy
 
 FILET ŚLEDZIOWY a la MATIAS -filety całe, bez obcych zanieczyszczeń, produkt soczysty o delikatnej teksturze i łagodnym smaku.
 Cechy dyskwalifikujące: filety o luźnej konsystencji (rozpadające się); przebarwienia świadczące o nieświeżości filetów.
 Opakowanie: wiaderko plastikowe (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) o pojemności od 5 do 10 kg.
 Oznakowanie powinno zawierać: nazwę dostawcy (producenta, adres); nazwę produktu; masę netto produktu; datę (termin produkcji i przydatności do spożycia), warunki przechowywania.
 Okres przydatności do spożycia - 30 dni od daty dostawy
 
 MAKRELA WĘDZONA
 Okres przydatności do spożycia - 7 dni od daty dostawy
 
 PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI  300 g- produkt przygotowany z rozdrobnionego mięsa ryb, ryżu, cebuli, oleju roślinnego, koncentratu pomidorowego, przypraw i innych dodatków.
 Opakowanie jednostkowe: opakowanie jednostkowe stanowi puszka metalowa      z wieczkiem łatwo otwieralnym. Opakowania jednostkowe winny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów, śladów rdzy i uszkodzeń mechanicznych. Wielkość opakowania jednostkowego -300g.
 Opakowanie transportowe: pudła tekturowe. Nie dopuszcza się pudeł zamokniętych, zapleśniałych.
 Oznakowanie powinno zawierać: nazwę dostawcy (producenta, adres); nazwę produktu; masę netto produktu; datę (termin produkcji i przydatności do spożycia), warunki przechowywania.
 Okres przydatności do spożycia - 6 miesięcy od daty dostawy
 
 PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI 130g - produkt przygotowany z rozdrobnionego mięsa ryb, ryżu, cebuli, oleju roślinnego, koncentratu pomidorowego, przypraw i innych dodatków.
 Opakowanie jednostkowe: Opakowanie aluminiowe bez obcych zapachów,
 i uszkodzeń mechanicznych. Wielkość opakowania jednostkowego -130g.
 Opakowanie transportowe: pudła tekturowe. Nie dopuszcza się pudeł zamokniętych, zapleśniałych.
 Oznakowanie powinno zawierać: nazwę dostawcy (producenta, adres); nazwę produktu; masę netto produktu; datę (termin produkcji i przydatności do spożycia), warunki przechowywania.
 Okres przydatności do spożycia - 6 miesięcy od daty dostawy
 
 SAŁATKA Z MAKRELI 300g- produkt przygotowany z makreli, warzyw, przyprawiony z dodatkami.
 Opakowanie jednostkowe: opakowanie jednostkowe stanowi puszka metalowa      z wieczkiem łatwo otwieralnym. Opakowania jednostkowe winny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów, śladów rdzy i uszkodzeń mechanicznych. Wielkość opakowania jednostkowego -300g.
 Opakowanie transportowe: pudła tekturowe. Nie dopuszcza się pudeł zamokniętych, zapleśniałych.
 Oznakowanie powinno zawierać: nazwę dostawcy (producenta, adres); nazwę produktu; masę netto produktu; datę (termin produkcji i przydatności do spożycia), warunki przechowywania.
 Okres przydatności do spożycia - 6 miesięcy od daty dostawy
 
 SZPROT W POMIDORACH 300g- produkt przygotowany ze szprot, sosu pomidorowego, przyprawiony z dodatkami.
 
 Opakowanie jednostkowe: opakowanie jednostkowe stanowi puszka metalowa z wieczkiem łatwo otwieralnym. Opakowania jednostkowe winny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów, śladów rdzy i uszkodzeń mechanicznych. Wielkość opakowania jednostkowego -300g.
 Opakowanie transportowe: pudła tekturowe. Nie dopuszcza się pudeł zamokniętych, zapleśniałych.
 Oznakowanie powinno zawierać: nazwę dostawcy (producenta, adres); nazwę produktu; masę netto produktu; datę (termin produkcji i przydatności do spożycia), warunki przechowywania.
 Okres przydatności do spożycia - 6 miesięcy od daty dostawy
 |