Część I - Podroby wieprzowe i wędliny podrobowe
1. Wątroba wieprzowa 1.650,00 kg, ( CPV 15114000-0 )
wymagania: surowa, świeża, nie mrożona
2. Kaszanka jęczmienna 1.000,00 kg, ( CPV 15131134-3 )
wymagania: produkt z surowców podrobowych wieprzowych i kaszy jęczmiennej w formie bloku, batonu o wadze około 3 kg, zawartość tłuszczu nie więcej niż 10 %.
3. Salceson zwykły /włoski/ 1.000,00 kg, ( CPV 15131100-6 )
wymagania: produkt z podrobów i surowców mięsnych w osłonkach o średnicy ok. 80 mm i długości do 30 cm, zawartość tłuszczu nie więcej niż 26%.
4. Mozaika zwykła/ galareta, studzienina/ 1.700,00 kg, ( CPV 15131100-6 )
wymagania: produkt z mięsa lub wędlin pokrojonych w drobne małe kawałeczki, zalane galaretą w której zawartość wsadu mięsnego lub wędlin nie może być mniejsza niż.50% , forma batonu w osłonce poliamidowej o średnicy 80mm i długości 30 cm, z warzywami.
5. Pasztet wieprzowy 1.000,00 kg, ( CPV 15131310-1 )
wymagania: produkt powstały z podrobów i surowców mięsnych wieprzowych, rozdrobnionych do masy homogenizowanej w osłonce poliamidowej, o średnicy ok.40:50mm i długości 30cm, zawartość tłuszczu nie więcej niż 35%,
Część II - Mięso wieprzowe i wołowe
1. Mięso wieprzowe gulaszowe 2.100,00 kg, ( CPV 15113000-3 )
wymagania: surowe, świeże nie mrożone, w kawałkach nie mniejszych niż ok. 6 cm, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez zewnętrznego tłuszczu, bez skór, krwi
2. Mięso wołowe gulaszowe 1.500,00 kg, ( CPV 15111000-9 )
wymagania: surowe, świeże nie mrożone, w kawałkach nie mniejszych niż ok. 6 cm, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez zewnętrznego tłuszczu, bez skór, krwi
3. Żeberka wędzone paski wędzone 700,00 kg, ( CPV 15131200-7 )
wymagania: świeże nie mrożone, w kawałkach nie mniejszych niż ok. 20 cm, bez zanieczyszczeń obcych,
4. Łopatka wieprzowa bez kości 1.500,00 kg, ( CPV 15113000-3 )
wymagania: surowe, świeże nie mrożone, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez zewnętrznego tłuszczu, bez skór, krwi
5. Mięso wieprzowe mielone 2.600,00 kg, ( CPV 15113000-3 )
wymagania: surowe, świeże nie mrożone, bez zanieczyszczeń obcych, bez skór, krwi, zawartość tłuszczu nie więcej niż 30 %.
Część III - Mięso drobiowe
1. Ćwiartka tylna z kurczaka 1.300,00 kg, ( CPV 15112100-7 )
wymagania: mięso surowe, świeże nie mrożone, średnia waga jednej szt. ok 220g-250g, bez zanieczyszczeń obcych
2. Mięso gulaszowe z kurczaka 600,00 kg, ( CPV 15112100-7 )
wymagania: surowe, świeże nie mrożone, w kawałkach nie mniejszych niż ok. 5 cm, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez zewnętrznego tłuszczu, bez skór, krwi
3. Mięso gulaszowe z indyka 600,00 kg, ( CPV 15112120-3 )
wymagania: surowe, świeże nie mrożone, w kawałkach nie mniejszych niż ok. 5 cm, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez zewnętrznego tłuszczu, bez skór, krwi
4. Kurczak świeży 3.500,00 kg, ( CPV 15112130-6 )
wymagania: surowy, świeży nie mrożony, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez krwi
Część IV - Wędliny wieprzowe
1. Kiełbasa litewska 1.200,00 kg, ( CPV 15131135-0 )
wymagania: średnio rozdrobniona, parzona, wędzona, w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży.
2. Kiełbasa kanapkowa 1.200,00 kg, ( CPV 15131135-0 )
wymagania: średnio rozdrobniona, w osłonce barierowej o średnicy ok. 75-95 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży.
3. Kiełbasa parówkowa 1.000,00 kg, ( CPV 15131135-0 )
wymagania: homogenizowana, parzona, wędzona, w jelicie naturalnym o średnicy ok.25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
4. Kiełbasa opolska/ regionalna 1.000,00 kg, ( CPV 15131135-0 )
wymagania: średnio rozdrobniona w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
5. Kiełbasa podolska / podlaska 1.200,00 kg, ( CPV 15131135-0 )
wymagania: średnio rozdrobniona, w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo -wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E - 250. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
6.Kiełbasa toruńska 1.500,00 kg, ( CPV 15131135-0 )
wymagania: kiełbasa średnio rozdrobniona w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E - 250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
7. Kiełbasa zwyczajna 2.000,00 kg, ( CPV 15131135-0 )
wymagania: średnio rozdrobniona, w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
8. Kiełbasa wiejska 1.000,00 kg, ( CPV 15131130-5 )
wymagania: średnio rozdrobniona, parzona, wędzona w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso wieprzowo - wołowe chude, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
9. Kiełbasa szynkowa 500,00 kg, ( CPV 15131130-5 )
wymagania: grubo rozdrobniona, parzona, wędzona w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso wieprzowe chude, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
10. Kiełbasa biała parzona 1.000,00 kg, ( CPV 15131130-5 )
wymagania: średnio rozdrobniona, parzona, wędzona w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso wieprzowe, chude, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
11. Boczek wędzony wieprzowy 500,00 kg, ( CPV 15131220-3 )
wymagania: parzony bez żeberek i bez widocznych złogów solanki, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
12. Kiełbasa - mortadela extra 1.500,00 kg, ( CPV 15131135-0 )
wymagania: homogenizowana, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E -250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
13. Kiełbasa tyrolska / szynka tyrolska 1.500,00 kg, ( CPV 15131135-0 )
wymagania: średnio rozdrobniona w osłonce barierowej o średnicy 50-80 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E- 250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
14. Pieczeń rzymska 1.200,00 kg, ( CPV 15131130-5 )
wymagania: średnio rozdrobniona w bloku o wysokości 60-80 mm, skład mięso wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E- 250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
Część V - Wędliny drobiowe
1. Rolada drobiowa 500,00 kg, ( CPV 15131135-0 )
wymagania: grubo rozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy 80-100mm, skład mięso drobiowe, warzywa, galareta, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
2. Polędwica z kurczaka 500,00 kg, ( CPV 15131135-0 )
wymagania: grubo rozdrobniona, parzona, nie wędzona, w osłonie barierowej o średnicy 70-90mm, skład mięso drobiowe, przyprawy, konsystencja ścisła i zwarta, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
3. Polędwica z indyka 700,00 kg, ( CPV 15131135-0 )
wymagania: grubo rozdrobniona, parzona, nie wędzona, w osłonie barierowej o średnicy 70-90mm, skład mięso drobiowe, przyprawy, konsystencja ścisła i zwarta, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
4. Blok drobiowy 700,00 kg, ( CPV 15131135-0 )
wymagania: grubo rozdrobniony, parzony, nie wędzony, w osłonie barierowej o średnicy 80-100mm, w formie utrzymującej kształt, skład: mięso drobiowe, przyprawy, konsystencja ścisła i zwarta, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
5. Serdelki drobiowe 1.400,00 kg, ( CPV 15131135-0 )
wymagania: homogenizowane, parzone w osłonce wiskozowej, o średnicy ok. 20 mm, skład: mięso drobiowe, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
6. Szynka z indyka 700,00 kg, ( CPV 15131135-0 )
wymagania: szynka w bloku, w osłonie barierowej o średnicy ok 80-100mm, skład: mięso drobiowe, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
7. Kiełbasa szynkowa z kurczaka 500,00 kg, ( CPV 15131135-0 )
wymagania: grubo rozdrobniona parzona w osłonie barierowej o średnicy 80-100 mm, skład: mięso drobiowe z kurczaka, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
8. Kiełbasa szynkowa z indyka 500,00 kg, ( CPV 15131135-0 )
wymagania: grubo rozdrobniona parzona w osłonie barierowej o średnicy 80-100 mm, skład: mięso drobiowe z kurczaka, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
9. Parówki drobiowe cienkie 1.400,00 kg, ( CPV 15131130-5 )
wymagania: homogenizowane, parzone w osłonce barierowej, o średnicy ok. 20-25 mm, skład: mięso drobiowe, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
10. Filet z indyka prasowany 600,00 kg, ( CPV 15131130-5 )
wymagania: filet parzony, prasowany w osłonie barowej o średnicy 80-100 mm, lub innej formie utrzymującej kształt, skład: mięso indycze, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
11. Szynka z kurczaka prasowana 600,00 kg, ( CPV 15131130-5 )
wymagania: szynka w bloku w osłonie barowej o średnicy 80-100 mm, lub innej formie utrzymującej kształt, skład: mięso drobiowe, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
12. Kiełbasa biała drobiowa 700,00 kg, ( CPV 15131130-5 )
wymagania: w jelicie naturalnym o średnicy około 25-30 mm, skład: mięso drobiowe przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 dni od daty sprzedaży
13. Mortadela drobiowa 1.400,00 kg, ( CPV 15131135-0 )
wymagania: homogenizowana, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowo -dopuszczalny konserwant E -250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
14. Kiełbasa śląska drobiowa 1.000,00 kg, ( CPV 15131135-0 )
wymagania: grubo rozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy 25-30mm, skład mięso drobiowe, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży
Uwaga:
Realizacja dostaw musi odbywać się zgodnie w wymogami sanitarnymi określonymi w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. 06.171.1225)Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem i na własne ryzyko (m.in. kwestia zabezpieczenia i ubezpieczenia przewożonej partii towaru). Ustala się iż, każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie w siedzibie Zamawiającego przez strony umowy. Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartym iw Polskich Normach muszą być świeże i posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego złej jakości dostarczonego towaru, strony sporządzają protokół wskazując w nim rodzaj stwierdzonych wad. Protokół ten stanowić będzie wezwanie Zamawiającego skierowane do Wykonawcy o wymianę dostarczonej partii towaru lub jej poszczególnego elementu na nowa partię na własny koszt i ryzyko. Podana ilość w/w artykułów ma charakter szacunkowy i nie stanowi ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości dostaw, zależnie od potrzeb zamawiającego.
Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie, faksem lub w czasie dostawy (na następną dostawę). Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą przyjmowane od poniedziałku do czwartku w godzinach od 8.00 do 14.00. W wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy dostawcą i odbiorcą (w godzinach pracy magazynu). |